gittigidiyor

Afyon patlamasında canlı bomba şüphesi

suvekum

Aktif Üye
Katılım
20 May 2011
Mesajlar
674
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Konum
ankara
25 askerin şehit olduğu patlamayla ilgili yeni belgeler ortaya çıktı.

Bir raporda, “Canlı bombalı eylem yapılacak” istihbaratı yer aldı.

Afyonkarahisar’da bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Mühimmat Deposu Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda 5 Eylül 2012’de el bombalarının depolandığı sırada patlama meydana geldi, 25 askerimiz şehit oldu. Bugüne kadar ilgili makamlar, patlama için “kaza” derken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise “sabotaj” dedi. Ortaya çıkan yeni bulgular, Kılıçdaroğlu’nun iddiasını güçlendirdi.

Eşgalleri bile verilmiş

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre patlamayla ilgili Sözcü gazetesi şok belgelere ulaştı. Afyon’daki patlamadan tam bir ay önce “İzmir’de canlı bomba eylemi yapılacak. Başarılı olunamazsa benzer bir eylem Afyonkarahisar’da gerçekleştirilecek” istihbaratı alındığı belgelerle ortaya çıktı. 5 Ağustos 2012’de Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından elde edilen bilgiye göre, biri kadın 3 terör örgütü mensubunun öncelikle İzmir’de, başaramadıkları takdirde Afyonkarahisar’da ‘canlı bomba’ türü eylem hazırlığı içinde olduğu belirlendi. ‘Roza’, ‘Sivan’ ve ‘Cesur’ kod adlı teröristlerin eşkalleri de istihbarat notunda belirtildi.

İki asker PKK’yla bağlantılı

Burdur Jandarma Komutanlığı’nın istihbaratı bazı il jandarma komutanlıklarının yanı sıra 6 Ağustos’ta Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Genelkurmay Başkanlığı, MİT, Emniyet’e de bildirildiği belgelerle ortaya çıktı. Patlama sonrası ölen ve yaralanan personelle mühimmat deposunda görev yapmış diğer personelin telefon irtibatlarını inceleyen MİT’te askerlerden ikisinin iki örgüt mensubuyla ilişkili olduğu belirledi. MİT raporunda askerlerin bağlantılı olduğu B.E.’nin terör örgütünün Hatay yapılanmasında faaliyet yürüttüğü, H.Y.’nin ise PKK adına faaliyet yürüten Mardin-Dargeçit’teki milisler arasında bulunduğu 2010 yılından sonra da BDP’nin yönetim kurulu üyeliği yaptığı ifade edildi.

DNA’da plastik patlayıcı var

Öte yandan şehitlerin DNA incelemesinde plastik patlayıcı parçaları bulundu. Konuyu yakından izleyen CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, “O depoda plastik patlayıcı bulunması imkansız. Buna rağmen gerek terör örgütü ile bağlantılı olduğu söylenen şahıslar ve plastik patlayıcıların bulunma nedenleri ile ilgili herhangi bir araştırma yapılmadı” dedi. Patlamadan hemen sonra bir askerin kaçtığını ve bu konuda görgü tanıkları bulunduğunu ifade eden Toptaş, Sözcü'ye şu iddiada bulundu: “E.U. ve İ.M. isimli iki görgü tanığı patlamadan sonra üstünde atlet bulunan bir kişinin mahalle arasında koşup askeri birliğe girmeye çalıştığını bu kişinin peşinden koşmalarına rağmen yakalayamadıklarını anlattı.

Bu konuyu valiye sorduğumda, onun patlamanın etkisiyle 60-70 metre fırlayıp tel örgünün dışına düşen yaralı asker olduğunu söylüyor. Yaralı bir asker o şekilde kaçamayacağı gibi kaçmasını gerektirecek bir durum da yok. O kişiyi yakalamaya çalışan görgü tanıklarının ifadesi bile alınmadı.”

Sözcü


Kaynak : http://www.haber3.com/afyon-patlamasinda-canli-bomba-suphesi-haberi-2280104h.htm#ixzz2jLDA98T2
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst