gittigidiyor

Akaryakıta 3 TL zam gelebilir...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Akaryakıtta uygulanan eşel mobil sistemi kapsamında, artan maliyetlerin tüketicilere yansımaması için, kur ve petrol fiyat artışları ÖTV’den karşılanıyor. Ancak gerek kur gerekse petrol fiyatındaki aşırı artış, vergi oranlarında indirime yönelik marj bırakmadı. Yani akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV sıfır noktasına kadar geriledi. Bu durumda artan maliyetin vergi yoluyla karşılanmasının da sonuna gelinmiş oldu.

Dünya'dan Hüseyin Gökçe'nin haberine göre, Gelir İdaresi E. Strateji Geliştirme Daire Başkanı Nazmi Karyağdı, eşel mobil sistemden vazgeçilmesi halinde verginin fiyata eklenerek litre başına 2.5-3 TL arasında zammın otomatik olarak pompa fiyatına yansıtılacağı anlamına geldiğini bildirdi.

ÖTV GELİRİ 10 MİLYAR LİRA DÜŞTÜ

Nazmi Karyağdı, eşel mobil sisteminin uygulama sürecinde, Türk Lirası’nın değer kazandığı dönemlerde akaryakıt kaynaklı ÖTV gelirlerinde ciddi azalma yaşandığı bilgisini verdi. Buna göre 2017 yılında 65 milyar 622 milyon lira olan ÖTV geliri, TL’nin değerlendiği 2018’de 55 milyar 593 milyar liraya geriledi. 2019’da 60.1 milyar lira olan ÖTV tahsilatı, 2020’de 69 milyar lirayı bulurken, bu yılın Ocak-Eylül dönemindeki tahsilat 26 milyar 178 milyon lira oldu.

Enflasyonu düşürmeyi hedefleyen maliye politikasının aracı olarak uygulanan sistemin vergi gelirini azaltmasına karşın, vatandaş ve işletmelerin fiyat artışına maruz kalmasını önlediğini vurgulayan Karyağdı, bunun maliyet enfl asyonunu önemli ölçüde azalttığını dile getirdi.

ÖTV kaynaklı azalan vergi geliri için yeni kaynak arayışlarına girişildiğine değinen Nazmi Karyağdı, bunları, “Tütün ve alkol ürünleri üzerindeki ÖTV’nin artırılması, finansman gider kısıtlaması, araç giderlerinin yüzde 70’inin gider yazılması, bu yıl yüzde 20’ye inmesi gereken kurumlar vergisi oranının yüzde 25’e çıkarılması vb. gibi” şeklinde sıraladı.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Bunlar hep günü kurtarma projelerinin sonuçları bence,yollar,havaalanları,köprüler tamam güzel şeyler ama hep para basarak yapılan yatırımlar bir yerden sonra patlak verecekti zaten yavaş yavaş da o noktaya geliyoruz...Doğal afetler,yangın deprem gibi olaylara hiç hazır değiliz,Elektrik gitse yerine geçecek bir alternatifimiz yok,Güneş panelleri projeleri hep yarım,su kaynaklarımız bitti,göller kurudu...Sıra denizlere geldi..Balık neslini de bitirirsek sonumuz hayır ola....
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,268
Tepkime puanı
503
Puanları
113
Konum
GAZİANTEP
Yağışlar da olmazsa susuz kalırız. Gereksiz yatırımlar yerine, kaynakların değerlendirilmesine ağırlık verilmeli.
 

halil-04

Aktif Üye
Katılım
16 Kas 2013
Mesajlar
234
Tepkime puanı
341
Puanları
63
Konum
İSTANBUL FATİH
yer altına su depolasınlar manavgat akdenize akıyo boşu boşuna senelerdir oraya dev depo yapardım suyu süz çifçiye göllere tekrar yolla adamlar boşuna dememiş su akar türk bakar Saygılarımla
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Eğer ki ÖTV fiyata yansıtılırsa kıyamet kopacaktır..Bu da en az % 50 zam demek olacaktır....
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst