gittigidiyor

Akıllı bandajlar yara iyileşmesini izlemek için kullanılacak!

KNIGHT RIDER

Aktif Üye
Katılım
26 Ağu 2011
Mesajlar
1,961
Tepkime puanı
13
Puanları
38
Yaş
40
Konum
KİLİS
[h=1]Akıllı bandajlar yara iyileşmesini izlemek için kullanılacak![/h]Bandajlar da artık akıllı bir döneme seçiyor. Akıllı bandajlar sağlığınızı izlemek için 5G verilerini kullanacak.. Peki ne işe yarayacak?
24 Nisan 2017 16:43 Genel
22122-650x315.png

Swansea Üniversitesi akıllı bandaj denemeleri yapıyor. Bilim adamları, bir yaranın nasıl iyileştiğini tespit edebilen ve doktorlara geri mesaj gönderebilen bandajların önümüzdeki 12 ay içinde denenbileceğini açıkladı. Bandajlar, hangi tedavinin gerekli olduğunu izlemek ve bir hastanın aktivite seviyelerini takip etmek için gerçek zamanlı 5G teknolojisinden yararlanacak. Çalışmalar, Swansea Üniversitesi Yaşam Bilimleri Enstitüsü tarafından yönetiliyor.
Sağlık hizmetleri gittikçe teknolojiyle buluşuyor. Bununla birlikte esnek ve sağlam bant genişliğini üretmek için çalışan ekip yara durumunu öğrenebilmenin mümkün olduğunu kaydediyor. Bu bandajlar 5G altyapısına bağlanacak ve telefonunuz vasıtasıyla altyapı sizin hakkınızda bilgi sahibi olacak.
Nerede olduğunu, hangi zamanda ne kadar aktif olduğuzu izleyecek. Tüm bu durumları bir arada gösteren akıllı bandaj dolayısıyla tedavi sürecini yakından takip etmiş oluyor. Sonuç olarak bu araştırmacılar eğer başarılı olursa kumaşın altında neler olup bittiğini öğrenmek mümkün olacak ve yaranın takibi akıllı bandaj ile yapılmış olacak.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst