gittigidiyor

Akıllı telefonların uydulara bağlanması kolaylaştırılacak

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Plana göre, hücresel sağlayıcılarla birlikte çalışan uydu şirketleri, normalde yer tabanlı hizmet için ayrılan bazı lisanslı, esnek kablosuz spektrumda çalışmak için FCC izni alabilir.

Bunun için operatörlerin sabit olmayan yörünge uydularını kullanmaları ve belirli bir alandaki karasal spektrum sahiplerinden kiralama yapmaları gibi belirli gereksinimleri karşılaması gerekecek. Ancak bundan sonra, cep telefonlarının tamamen çalışmadığı alanlarda bile açık havada hizmet verebilecekler.

Şimdiye kadar çok az cihaz uydu bağlantılarını destekliyor. Apple'ın iPhone 14 ailesi, acil durum mesajları göndermek için uyduları kullanabiliyor.

Akıllı telefonların uydulara bağlanması kolaylaştırılacak​

Qualcomm'un Snapdragon Uydusu şebeke dışında mesajlaşmayı etkinleştiriyor, ancak bu yalnızca Snapdragon sistemlerini çip üzerinde ve X70 modem kullanan Android telefonlar için geçerli ve 2023'ün ikinci yarısına kadar da gelmeyecek. Üstelik taşıyıcı ortaklıkları, T-Mobile ve SpaceX Starlink tabanlı işbirliklerini başlatana kadar ciddi bir şekilde başlamayacak gibi görünüyor. Bunun için testler bu yılın sonlarında başlayacak.

Teknoloji, telefonun bir uydunun görüş hattında olmasına bağlı ve mevcut çözümlerin sınırlı bant genişliği, onları önemli veri aktarımları için kullanışsız hale getiriyor. Ancak, bir yürüyüş sırasında ilk müdahale ekiplerine ulaşmanıza veya vahşi doğada bir kamp alanına vardığınızı doğrulamanıza yardımcı olabilirler. Sonunda ise tek umut, genel veriler için uyduları kullanabilmek.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst