gittigidiyor

Altın Portakal’dan Sponsorlar da Çekiliyor: 'Maalesef Bakanlıkla Hareket Etmemiz Gerekiyor...'

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Yönetmenliğini Nejla Demirci'in üstlendiği ve ihraç edilen iki kamu çalışanının zorluklar karşısındaki mücadelesini konu alan "Kanun Hükmü" belgeselinin 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Belgesel Yarışma kategorisinden çıkarılması tepkilerle karşılanmıştı.​


Yönetmenliğini Nejla Demirci'in üstlendiği ve ihraç edilen iki kamu çalışanının zorluklar karşısındaki mücadelesini konu alan Kanun Hükmü belgeselinin 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Belgesel Yarışma kategorisinden çıkarılması tepkilerle karşılanmıştı.



Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden el çektirilen Doktor Yasemin Demirci ile Öğretmen Engin Karataş isimli karakterlere odaklanan yapımının çıkarılmasını, festivalde yer alan jüri üyeleri ve yönetmenler karşı rest çekerek karşılamıştı.​


Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden el çektirilen Doktor Yasemin Demirci ile Öğretmen Engin Karataş isimli karakterlere odaklanan yapımının çıkarılmasını, festivalde yer alan jüri üyeleri ve yönetmenler karşı rest çekerek karşılamıştı.


Detaylar:​


Altın Portakal'da 'Sansür' Krizi Büyüyor... Jürilerin Ardından Yönetmenler de Filmlerini Çekti

Altın Portakal'da 'Sansür' Krizi Büyüyor... Jürilerin Ardından Yönetmenler de Filmlerini Çekti​


İçeriği görüntüle

Tepkilerin ardından yeniden belgesel seçkisine alınan film sebebiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı, festivalden çekildiğini açıkladı.​


Tepkilerin ardından yeniden belgesel seçkisine alınan film sebebiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı, festivalden çekildiğini açıkladı.


Bakanlığın ardından sponsorların da teker teker festivalden çekildiği öğrenildi.​


Bakanlığın ardından sponsorların da teker teker festivalden çekildiği öğrenildi.


Festival sponsorluğundan çekilme kararı alan Türk Hava Yolları ve Corendon Airlines'ın ardından gözler TAV Airports ve Yaşam Hastaneleri’ne çevrildi.​


Festival sponsorluğundan çekilme kararı alan Türk Hava Yolları ve Corendon Airlines'ın ardından gözler TAV Airports ve Yaşam Hastaneleri’ne çevrildi.


Corendon Airlines CEO’su Yıldıray Karaer çekilme kararı hakkında “Maalesef sponsorluğumuzu geri çekilmek durumunda kalıyoruz... Bakanlıkla birlikte hareket etmemiz gerekiyor" dedi.​


Corendon Airlines CEO’su Yıldıray Karaer çekilme kararı hakkında “Maalesef sponsorluğumuzu geri çekilmek durumunda kalıyoruz... Bakanlıkla birlikte hareket etmemiz gerekiyor dedi.


Bakanlığın çekilmesiyle beraber biz de aynı kararı aldık.

Yaşam Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cemal Özkan ise “Antalya ve Altın Portakal çok önemli birer marka. Biz sağlığı her şeyin üzerinde tutan bir yaklaşımla Antalya’nın 60 yılına damga vuran bu festivale sağlık sponsoru olduk" şeklinde konuştu.​


Yaşam Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cemal Özkan ise “Antalya ve Altın Portakal çok önemli birer marka. Biz sağlığı her şeyin üzerinde tutan bir yaklaşımla Antalya’nın 60 yılına damga vuran bu festivale sağlık sponsoru olduk şeklinde konuştu.


Festivalin başlamasına çok az bir süre kaldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin uzlaşmacı bir tutumla bu meseleyi çözüme kavuşturacaklarına inanıyoruz. Çözüme ulaşılması umuduyla süreci takip ediyoruz.

Özkan ayrıca "“Film gösterimlerinin yapıldığı yerde ihtiyaç halinde müdahale etmek üzere bulunan ambulanslarımız dışında maddi bir sponsorluğumuz yok. Aslında biz festival yönetiminden ziyade oraya katılan izleyiciler için bu katkıyı sunuyoruz" şeklinde belirtti.​


Özkan ayrıca “Film gösterimlerinin yapıldığı yerde ihtiyaç halinde müdahale etmek üzere bulunan ambulanslarımız dışında maddi bir sponsorluğumuz yok. Aslında biz festival yönetiminden ziyade oraya katılan izleyiciler için bu katkıyı sunuyoruz şeklinde belirtti.


İzleyicilerden fenalaşan olursa, kalp krizi gibi acil müdahale gerektiren bir sağlık sorunu ortaya çıkarsa, ambulans ekibimiz hızla ilgileniyor. Dolayısıyla biz kente karşı duyduğumuz sosyal sorumlulukla festival süresince halka sağlık hizmeti vermek için oradayız. Antalyalılar için olan bu katkının ayrı değerlendirilmesini istiyoruz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst