gittigidiyor

Android 12 ile neler yapaılabilir...?

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Arabiriminizi Özelleştirme

Bu, mevcut sürümün gelişinden bu yana en çok konuşulan eklentilerden biridir. Material You ile cihazınızı bütünüyle özelleştirebilirsiniz. Büyük bir ölçüde görünümleri tamamen değiştiren uyumlu uygulamalar göreceksiniz.

Bu özellik, cihazınıza benzersiz ve eşsiz bir görünüm kazandırmak için duvar kâğıdı kümesinin bir dizi rengini arayüzün geri kalanı ile değiştirmesi sayesinde mümkün oluyor.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Güvenlik Erişimi

android-12-1-Zxbt.jpg


Denetim Masası
son güncellemede yine mevcut ve bu kısa vadede değişmeyecek gibi görünüyor. Ancak, kullanıcıya daha özel bir tarama sağlamak için yeni işlevler entegre edilmiş.

Bunun için kamera ve mikrofonu tercihinize göre kapatmaya izin veren iki seçenek entegre edilmiş. Daha önce erişim vermiş olsanız bile, hiçbir uygulama kamera ve mikrofona erişemeyecek.

İstediğiniz Zaman Kopyalayın


Elbette birden çok durumda, bir metni bir arkadaşımıza göndermek için kopyalamaya çalışırız. Örneğin, şimdiye kadar kopyalamak istediğiniz metni seçmek, metni yapıştırmak ve göndermek için ve WhatsApp'a erişmek için Google Chrome arasında geçiş yapar durursunuz.

Android 12'nin gelişiyle, uygulamaya girmeden aradığınız parçayı seçmek artık mümkün. Yukarı kaydırmanız son kullanılan uygulamaları açacak. Sağ alttaki 'Seçmek İçin' tuşuna basarak, söz konusu uygulamaya erişmek zorunda kalmadan istediğinizi kopyalayabilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Fotoğrafları Kaydetme

android-12-2-lfiS.jpg


Bu ekleme, önceki durumda gördüğümüze benzer şekilde çalışıyor, çünkü açık olan en son uygulamalara da başvuruyor. Bu durumda, alt bölgedeki herhangi bir düğmeye basmanız gerekmez.

Bir görüntüyü basılı tutmanın, son uygulamalardan bazılarında, Google Lens ile taramak, kaydetmek veya paylaşmak gibi çeşitli etkileşim yollarını göstermesi yeterli oluyor.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Akıllı Ekran Çevirme

Otomatik ekran döndür
hiç de yeni değil. Ancak, bu işlevselliğe daha fazla etkinlikle çalışacak değişiklikler yapılmış. Birçok kez kanepede veya yatakta yatarak bir diziyi izlemeye çalışmış olabilirsiniz, ancak sinir bozucu otomatik ekran dönüş durumu olayı tamamen mahvedebilir.

Yüz dedektörü ile bu tekrar olmayacak, çünkü cihazınız hangi pozisyonda olduğunuzu bilmek için yüzünüzü analiz edecek ve böylece ekranı döndürecek veya döndürmeyecek.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst