gittigidiyor

Android ve iPhone pil tasarrufu nasıl yapılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iOS-7-iPhone-Telefonlar%C4%B1n-Pil-S%C3%BCresini-Uzatma.jpg



Android ve iPhone pil tasarrufu nasıl yapılır?

iOS ve Android işletim sistemli akıllı cep telefonlarınız da batarya tüketimini en alt seviyeye indirgemek yani pil tasarrufu için yapmanız gerekenler sizler için bu haberimizde.

Cep telefonunuz size göre aşırı derece batarya tüketimi gerçekleştiriyorsa, işe ilk olarak kullanmadığınız uygulamaları silmekten başlayın. Çünkü cep telefonunuzun arka planında çalışan ve gereksiz olan bu uygulamalar, aşırı derecedeki batarya tüketimini olumsuz yönde etkileyen etkenlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Özellikle Samsung’un akıllı cep telefonları için sunulan Oculus uygulaması, birçok cihaz kullanıcın örneğin batarya tüketimine olumsuz etkide bulunurken telefonunun ısınmasına da sebebiyet verdi. Oculus uygulamasının sadece 3 saatte telefonun bataryasını %70 oranında azalttığı da belirtilmişti.

batarya-1jpg1489950086.jpg
Ekran Parlaklığını Kısmayı Unutmayın


Ekranda parlaklığınızın ne kadar yüksek olursa bataryanızın o kadar çok tüketildiğini unutmayın. Hele ki ekranların cep telefonlarının bataryalarını en çok tüketen etmenlerden birisi olduğunu sakın!
Arka planda çalışan uygulamaları azaltın


Uygulamaların arka planda çalışması verilerinizi ekstra olarak tüketecektir. Örneğin Facebook'ta birinin sizi etiketlemesi yada Instagram hesabınızda birinin sizin hakkında konuşması çok önemli değilse bu bildirimleri kapatabilirsiniz.
Uçak modunu kullanın


Eğer batarya tüketimini en az seviyeye düşürmek ve rahatsız edilmek istemiyorsanız Uçak Modu seçeneğini kullanabilirsiniz: Ayrıca uçak modunda telefonunuz herhangi bir işlem yapmadığından çok daha hızlı bir şekilde şarj olduğunu da unutmayın.
Konum ayarlarını yeniden gözden geçirin


Bazı uygulamalar çalışırken, bazı uygulamalar her zaman ve bazı uygulamalar ise sizleri hiç takip etmez. Özellikle her zaman sizleri takip eden uygulamalar batarya tüketimini en üst seviyeye çıkartan uygulamalar arasında yer almaktadır. Uygulamaların çalışırken de sürekli konum verisi alması, şarj tüketimini üst seviyeye çıkartır.
Bazı uygulamaları daha az kullanın


Instagram gibi sadece medya verilerinin paylaşıldığı yada Facebook ile Twitter gibi diğer verilerin paylaşımına imkan tanıyan sosyal ağlar, büyük boyutlu içerikler içerdiği için şarjınızı diğer uygulamalara nazaran daha çok tüketmektedir. Bu nedenle daha çok fotoğraf ile video içermeyen uygulamaları kullanabilirsiniz.
Bluetooth ile işiniz bittiyse hemen kapatın


Son dönemde harici cihazların, arabalarımızın yada saatlerin cep telefonlarına Bluetooth üzerinden bağlanması nedeniyle Bluetooth'u açık unutabiliyoruz. Kesinlikle açık unutmayın, çünkü bataryanın en büyük düşmanı bu!
Animasyon duvar kağıtlarından uzak durun


Animasyon duvar kağıtları cep telefonlarının en çok batarya tüketimini gerçekleştiren etmenlerden birisidir. Animasyon ve özellikle çok acayip renklere sahip duvar kağıtlarından uzak durabilirsiniz.
Gerekli olmayınca LTE ile 3G'nin önemi yok


İnternet kullanımını gerçekleştirmediğiniz taktirde, kullandığınız ağın LTE yada 3G olmasından vazgeçebilirsiniz. Yani sizlere 2G Whatsapp gibi uygulamaları kullandığınızda yeterli olabilir. Ne kadar operatörler Türkiye'nin her yerinde kesintisiz hizmet sunduğunu söylese de, özellikle bağlantıların yetersiz kaldığı yerlerde bu işlemi yapabilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst