gittigidiyor

Apple'dan Apple Car için bir adım daha...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Teknoloji dünyasının gözde üreticilerinden birisi olan Apple, bildiğiniz gibi elektrikli otomobil sektörüne girmek istiyor. Bu alanda hiç tecrübesi olmayan firmanın temel düşüncesi ise birçok firmayla çalışarak bir otomobil ortaya çıkarmak. Son olarak Apple Car projesinde çalışmak üzere Ulrich Kranz ile anlaşılmıştı. Ulrich Kranz, BMW’nin elektrikli otomobilleri olan i3 ve i8 otomobil projelerinde çalışan bir isim ve elektrikli otomobil firması Canoo’nun da kurucularından. Dolayısıyla böylesine bir ismin Apple Car için çalışmaya başlaması da oldukça önemli bir detay.


Apple Car için bir adım daha atıldı!


Apple elektrikli otomobili için birden çok firma ile görüşme halinde bulunuyor. Buna göre şirket, özellikle batarya konusunda Tayvan veya Güney Koreli firmalarla çalışmak istiyor. Hatta konuşulanlara göre Foxconn ve Advanced Lithium Electrochemistry, ABD’de fabrika kurup Apple için üretim yapmaya hazırlanıyor. Ayrıca şirketin bir grup çalışanını da LG ve SK Group gibi firmalarla görüşmeleri için Güney Kore’ye yolladığı ifade ediliyor.



Bu elektrikli otomobil projesinin hayata geçirilmesi için ise en azından 3-4 sene beklememiz gerekiyor. Akıllı telefon pazarında faaliyet gösteren başka üreticilerin de elektrikli otomobil hayali var. Bunların başında ise Xiaomi geliyor. Çin merkezli üreticinin elektrikli araç üzerinde çalışmaya başladığı biliniyor. Yakın zamanda akıllı telefon sektöründeki bu rekabetin elektrikli araç piyasasına da taşınabileceğini söyleyebiliriz.

teknolojioku
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst