gittigidiyor

ASUS ROG G550 Dizüstü Netobook 2015

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
IMG_4842.jpg

ASUS ROG G550

Oyuncu donanımı deyince ASUS’un ROG serisini bilmeyen yoktur. ROG serisinde kulaklıktan fareye, monitörden bilgisayarlara kadar onlarca çeşit ürün var. ROG serisi özellikle hazır bilgisayar tarafında son yıllarda oldukça fazla ilerleme kaydetti. Özellikle masaüstü tarafına eklenen ciddi model seçeneklerini gözardı etmemeniz gerekiyor. Taşınabilir bilgisayar tarafında ise uzun bir süre boyunca 17 inç’lik ürünler satıldı. Rakiplerin daha düşük ekran boyutuna sahip olan oyuncu bilgisayarlarını daha uygun fiyatla satışa sunması sonucunda ise ASUS, çareyi 15.6 inç seviyesinde de ROG bilgisayar üretmekte buldu. İncelememizde detaylı şekilde ele alacağımız ASUS ROG G550, aslında firmanın multimedya odaklı N550 modelini temel alıyor. Hatta bazı üst düzey donanım seçenekleri ve kozmetik modifikasyonlara da sahip. Şimdi bu yakışıklı oyuncu bilgisayarına yakından bakalım.

ASUS ROG G550, aslında söylediğimiz gibi firmanın multimedya odaklı N550 veya daha yeni söylemiyle N551 modelinin biraz daha geliştirilmiş hali. Ürünün kasası olarak renklendirme dışında bir farkı yok. Normal şartlarda N serisinde koyu gri bir kapak bulunuyor ve iç malzemede saf alüminyum rengi dikkat çekiyor. ROG G550’de ise kırmızı ve siyahın mükemmel bir uyumu söz konusu. Hatta kapaktaki ROG logosu ve renkler tamamen bir uyum içerisinde. N serisinin önemli özelliklerinden biri olan harici bas hoparlör de bilgisayarın kutusundan gelen detaylar arasında. ASUS ROG G550’nin malzeme kalitesi kesinlikle çok yüksek. Ancak malzeme yapısının ince şekilde fırçalanmış olması kullanımların sonucunda parmak izi kalmasına engel olamıyor.

ASUS ROG G550’yi açtığımız gibi oldukça havalı bir görüntü bizi karşılıyor. Dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi ürünün mat bir ekrana sahip olması. Oyuncular dokunmatik ekrana ihtiyaç duymayacağı için ASUS da yerinde bir tercih yaparak ekranı dokunmatik olmayan yani mat bir seçenekle kullanıcılara sunuyor. Mat olmasının avantajı elbette parlama yapmaması ve biraz daha az parmak izi tutması. Her iki nokta da oyuncular adına önemli özelliklerden. N serisinde de aynı ekranın kullanıldığını hatırlayanlar olacaktır. Bilgisayarda tercih edilen masaüstü duvar kağıdı da ROG ve oyuncu temasına uygun renklerde. Bilgisayara tamamen bir hava kattığını söyleyebiliriz. Bu arada dikkatle baktığınızda üründeki tuşların kırmızı renkle aydınlatılmış olduğunu da görebilirsiniz. N serisindeki aydınlatma da beyaz renkteydi.

Tasarımsal detayların derinine inmeden önce ASUS ROG G550’nin teknik özelliklerini listelemekte fayda var. Bakalım ASUS bu şık gövde içine hangi iddialı donanım bileşenlerini sığdırmayı başarmış?


  • Intel Core i7 4710HQ (2.5 GHz) işlemci
  • 8 GB DDR3 (1600 MHz) sistem belleği
  • 1 TB (5400 rpm) sabit disk
  • 4 GB NVIDIA GeForce GT 850M grafik kartı
  • 15.6 inç Full HD ekran
  • Blu-ray sürücü
  • SD kart okuyucu
  • HD web kamera
  • Dört hoparlörlü ve harici bas hoparlörlü SonicMaster ses sistemi
  • Aydınlatmalı klavye
  • 3 x USB 3.0 arabirimi
  • HDMI ve Mini DisplayPort bağlantıları
  • 802.11n ve Bluetooth 4.0 kablosuz bağlantılar
  • Dört hücreli 2950 mAh batarya
  • Microsoft Windows 8.1 işletim sistemi
  • 383 x 255 x 27.7 mm boyutlar
  • 2.6 kg ağırlık

ASUS ROG G550’de Intel’in Core i7 4710HQ işlemcisi kullanılıyor. Dört çekirdekli olan bu işlemci 6 MB önbellek içeriyor ve tek çekirdeğe odaklanan uygulamalarda 3.5 GHz’e kadar hızını yükseltebiliyor. Ayrıca bünyesinde dahili olarak Intel HD Graphics 4600 grafik kartını barındırıyor. Yer verilen grafik kartı da bu kasa için seçilebilecek en kuvvetli modellerden biri. 4 GB NVIDIA GeForce GT 850M grafik kartı ile bugün oynayamayacağınız oyun yok. Full HD çözünürlükteki IPS ekran ile gerçekten görsel şölene hazır olduğunuzu söyleyelim. Kasa kalınlığı 27.7 mm olduğu için daha da üst seviyede bir kartın kullanılabilmesi mümkün değil. Tamam daha güçlü grafik kartı kullanan modeller rakiplerde var ancak kasa bu kez “taşınabilirlik” sınırları dışına çıkıyor. Blu-ray sürücü bazı orjinal oyunlar için gerekli olabilir. 8 GB bellek miktarı ise bir oyuncu bilgisayarında az. Aynı şekilde depolama görevini tek bir 5400 rpm’lik sabit diske emanet etmek de çok doğru değil. En azından 7200 devirli bir disk ve küçük de olsa bir yan SSD daha iyi bir kombinasyon olabilirdi. Tabii tüm bunlar fiyatın da ciddi şekilde yükselmesi anlamına geliyor. ASUS bu bilgisayarda biraz fiyat / performans çıtasını korumak istiyor.

ASUS ROG G550’de yer verilen dokunmatik yüzey yeterli büyüklükte. Kullanırken herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Tıklama tuşlarının yekpare olarak sunulması bir kullanım zorluğu yaşatmıyor. Dilerseniz dokunmatik yüzeyi devre dışı da bırakabilirsiniz. Bizim için asıl önemli olan alan dokunmatik yüzeyin hemen altında bulunuyor. ASUS ROG G550, N serisinin “dünyanın ilk dört hoparlörlü ve harici bas hoparlörlü taşınabilir bilgisayarı” ünvanını sürdürmeye devam ediyor. Evet bilgisayarın içinde tam dört tane hoparlör var. Kutudan gelen bas hoparlörü de yanına eklediğinizde ortaya gerçekten olağan üstü bir ses performansı çıkıyor. Bilgisayarın içinde yüklü gelen AudioWizard uygulamasını kullanarak hoparlörleri ayrı ayrı yapılandırabilir ve sese çevresellik kazandırabilirsiniz.

Klavye 15.6 inç büyüklüğünde ve numerik tuş takımı rahat bir şekilde sunuluyor. Numerik tuş takımının avantajı elbette ASUS ROG G550’ye harici bir klavye bağlı değilken de iyi bir şekilde oyun oynayabilmenizi sağlamak. Yön tuşları da büyüklükleri ve kasa üzerinde konumlandırılmaları itibariyle ideal. Klavyenin aydınlatmalı olduğunu söylemiştik. Bölgesel bir aydınlatma yok. Tek parça. Ancak parlaklık seviyesi üç kademeli olarak ayarlanabiliyor. Bunun için Fn + F2 ve Fn + F3 tuş kombinasyonlarından faydalanabilirsiniz. Aydınlatmayı tamamen kapatabilmeniz de mümkün. En yüksek seviyede gün ışığında bile rahatlıkla görülebilen bir parlaklık elde ediliyor.

ASUS ROG G550’nin bir ROG mensubu olduğunu, klavyenin üst kısmında bulunan Republic Of Gamers yazısından da anlayabilirsiniz. Bilgisayar üzerinde çok fazla etiket ve yazıya yer verilmemiş olması da sadeliği bozmayan ve dikkat çekici bir yön. Bazı bilgisayarlar pazar yeri gibi olup tüm özellikleri anlatmaya çalışabiliyor!

Sağ tarafta SD / MMC destekli bir bellek kartı yuvası var. İkili bellek kartı yuvası olarak geçiyor ancak artık MMC standardı öldü. Biz buna doğrudan SD bellek kartı okuyucu diyebiliriz. 64 GB ve üstü kapasiteleri destekleyen SDXC standardı da bu yuvada destekleniyor. Hemen yanında USB 3.0 arabirimlerinden biri bulunuyor.

Sağ taraftaki detaylara göz gezdirmeye devam ediyoruz. Blu-ray sürücü de bu bölgede bulunuyor. En arka taraf ise Kensington kilit yuvasına ayrılmış. Önceden olsa optik sürücülerin bu bölgede olması hoş karşılanmazdı çünkü kullanıcıların yüzde 90’ından daha fazlası sağ elle fare kullanıyor ve bu bir alan darlığına sebep olabilir. Neyse ki artık optik sürücü eskiden olduğu kadar popüler değil.

Sol tarafta dönmeden dikkat edin üst yüzeyin ve yan yüzeyin birleşiminde kırmızı renkte hoş bir çizgi var. Açıkçası bu çizgi bilgisayarın dış görünümünü tamamen değiştiriyor. N serisinde de burada doğal alüminyum renginde bir çizgi her alıyordu. Benzer tasarım devam ettirildiği için ASUS da ROG G550’de bu çizgiyi tasarıma uygun hale getirmiş. Sol tarafın en arkasında olması gerektiği gibi adaptör girişi var. Hemen yanındaki sarı renkli arabirim 2.5 mm standardında ve kutudan gelen harici bas hoparlör için bir bas çıkışı sağlıyor. Yanında 10 / 100 / 1000 Mbps destekli ethernet arabirimi ve HDMI var.

Sunulan yenilikçi arabirimlerden biri Mini DisplayPort. Bu arabirimi bazı yeni nesil diskleri bağlamak için kullanabilirsiniz. Aynı zamanda monitör bağlantılarında da işe yarayabiliyor. Diğer iki arabirim de USB 3.0 standardına uygun. Son olarak sunulan 3.5 mm’lik arabirim de kulaklık çıkışı ve mikrofon girişini bir arada sunan bir çoklu arabirim. Bazı kulaklıklı mikrofonları burada kullanabilirsiniz veya ayrı ayrı kulaklık veya mikrofondan birini kullanmayı seçebilirsiniz.

Bilgisayarın ekran kapağındaki fırçalanmış malzeme bu kareden biraz daha iyi anlaşılıyor. Normalde N serisinde ASUS logosu aydınlatılıyordu. Kozmetik farklardan biri de ROG G550’de aydınlatılan ROG logosu. ASUS logosu bu kez parlak metalik görünümde sunuluyor. ROG logosu ekranı aydınlatan ışık kaynağından faydalanıyor ancak yine de kırmızı renkte aydınlanıyor.

Söylediğimiz gibi bilgisayarın üzerinde rahatsız edici etiketler yok. Klavyenin tuşları ve hassasiyeti de oyuncuların seveceği türden. N serisindeki yuvarlak kenarlı tuşların aksine küt kesim kenarlar tercih edilmiş ve bize göre daha başarılı. Tasarım olarak ASUS zaten ROG serisinde günümüzün en ileri özelliklerini kullanıcılara sunuyor. Donanım olarak da birkaç eksisi dışında bilgisayarı beğendiğimizi söyleyebiliriz. 3750 TL fiyatı tasarımı düşünüldüğünde hiç de fena değil ancak tabii bu paraya seçilebilecek başka bilgisayarlar da var. ASUS biraz daha “taşınabilir” bir çözüm üretmeye çalışmış ve genel olarak ROG G550 hoşumuza giden bir bilgisayar olmayı başardı.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst