gittigidiyor

Avrupa 5G Mobil Bağlantı Altyapısı İçin Çin ile Anlaştı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Avrupa 5G Mobil Bağlantı Altyapısı İçin Çin ile Anlaştı
Şu an kullanılması planlanan en yeni bağlantı türü 5G'nin altyapı yapımı için Avrupa Komisyon'u Çin ile anlaştı.


Avrupa Komisyonu'nun bugün açıkladığına göre Avrupa, 5G bağlantısının kullanımı için büyük bir adım attı. Bölgede bulunan ve Avrupa Birliği'ne üye olan tüm ülkeleri temsil eden komisyon, bu ülkelerde kullanılacak olan 5G bağlantısının altyapı yapımı için Çin ile anlaştığını duyurdu. Çin ve Avrupa Komisyonu'nun yaptığı anlaşmanın şartlarının arasında, altyapısı Çin tarafından kurulacak olan kablosuz bağlantının kullanılmaya başlanmasından sonra Avrupa ülkeleri ve Çin'in aynı 5G hattını kullanacak olması da bulunuyor. Ayrıca anlaşmada bulunan bir diğer maddeye göre de hem Çin vatandaşları hem de Avrupa ülkeleri vatandaşlarının oluşturduğu ekipler, bu sistemin geliştirilmesi ve üzerinde araştırmalar yapılabilmesi için katılımda bulunabilecekler.

Çin'in kurması konusunda anlaşılan 5G bağlantısının saniyede 20 GB veri transfer hızına kadar çıkabilen hıza ulaşabilmesi bekleniyor. 5G kablosuz bağlantısı, kendisinin bir önceki modeli olan 4G'nin bu konuda çok daha ilerisinde. 4G bağlantısı kullanılarak kullanıcılara, en fazla saniyede 1 GB veri transferi sunulabiliyordu. Yani Çin'in kuracağı 5G altyapısı, bu kablosuz bağlantının 4G'den tam olarak 20 kat daha hızlı olmasını sağlayacak.



5G teknolojisinin kullanacağı altyapının yapımına ne zaman başlanacağı bilinmiyor fakat bu teknolojinin 2020 yılında kullanımının halka açık bir şekilde tanıtılmaya başlanması hedefleniyor. Eğer 5G teknolojisi hedeflendiği gibi 2020 yılında kullanılmaya başlanırsa, 2010 yılında kullanılan kablosuz bağlantıdan sadece 10 sene sonra bu bağlantının 30 kat hızlısını kullanmış olacağız.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst