gittigidiyor

Badr-8 Geliyor...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Eğer bir aksaklık olmazsa 22.05.2023 günü Cape Canaveral Uzay rampasından Falcon 9 Roketi ile uydu uzaya gönderilecek...Badr-8, Avrupa, Orta Doğu ve Orta Asya'da C- ve Ku-bandı kapsama alanı sağlayacak.

Badr-8 aynı zamanda yenilikçi Airbus tarafından geliştirilen TELEO optik iletişim faydalı yük göstericisini de içerecek. Bu yük, Airbus'ın uzayda yeni nesil optik iletişim teknolojisi geliştirmesinin bir parçası olarak çok yüksek kapasiteli analog optik besleyici bağlantı iletişimlerinin, parazite karşı oldukça dayanıklı olan gelecekteki ticari ürünlerine entegre edilmesini sağlayacak.

Elektrikli tahrik sistemi, kullanılan fırlatıcı tipine bağlı olarak dört ila beş ay içinde sabit yörüngeye ulaşmasını sağlayacak. 15 yılı aşkın bir süre yörüngede hizmette kalacak şekilde tasarlanmıştır. Uydu, yaklaşık 4,5 ton fırlatma kütlesine ve 17 kW güce sahip olacak.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst