gittigidiyor

Bdp'den çok tartışılacak seçim sloganı

suvekum

Aktif Üye
Katılım
20 May 2011
Mesajlar
674
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Konum
ankara
BDP, demokratik özerklik için çok tartışılacak bir adım attı.

BDP Ge*nel Baş*ka*nı Se*la*hat*tin Demirtaş’ın “özerkliği inşa edeceğiz” açıklamasının ardından BDP’den tartışılacak bir hamle daha geldi. Kürdistan tabelaları asılan seçim otobüslerine yönelik duyuruda “Öndeki tabelalara bakarsanız ‘öz yönetimle özgür kimliğe’ zaten hazır olduğunu göreceksiniz” denildi.

BDP Se*çim Bü*ro*su ta*ra*fın*dan ya*pı*lan ve Twit*ter he*sap*la*rın*da da yer ve*ri*len fo*toğ*raf*lı du*yu*ru*da, “Ye*ni oto*bü*sü*müz giy*di*ril*di. Ön*de*ki ta*be*la*la*ra ba*kar*sa*nız ‘öz yö*ne*tim*le öz*gür kim*li*ğe*’ za*ten ha*zır ol*du*ğu*nu gö*re*cek*si*ni*z” de*nil*di. Oto*büs*le*rin önün*de “Kür*dis*tan-Ame*d” ta*be*la*la*rı yer al*dı. BDP’*nin ye*rel se*çim ça*lış*ma*la*rın*da kul*la*nı*lan se*çim oto*büs*le*ri ile mi*ni*büs*le*rin*de “Öz yö*ne*tim*le öz*gür kim*li*ğe*” slo*ga*nı*na da yer ve*ril*di. BDP li*de*ri De*mir*taş da, dün*kü Tun*ce*li prog*ra*mın*da BDP’*nin ye*ni giy*di*ri*len oto*bü*sü*nü kul*lan*dı.

BDP’*nin ye*rel se*çim be*yan*na*me*sin*de “de*mok*ra*tik özerk*li*k” ta*nı*mı şu şe*kil*de ya*pı*lı*yor:

“De*mok*ra*tik özerk*lik*te Kürt*le*r’*in ya*şa*dı*ğı coğ*raf*ya*nın Kür*dis*tan ola*rak ka*bu*lü önem*li*dir. De*mok*ra*tik özerk*lik ka*bul edi*lir*se ulus dev*let ile uz*laş*ma ze*mi*ni ve te*me*li do*ğar. De*mok*ra*tik özerk*lik, ha*kim ulus dev*let ile or*tak ça*tı al*tın*da ya*şa*ma*nın as*ga*ri ko*şu*lu*dur. De*mok*ra*tik özerk*lik*le Kürt*le*r’in var*lı*ğı*nın ta*nın*dı*ğı de*mok*ra*tik bir sta*tü olan De*mok*ra*tik Özerk Kür*dis*tan, si*ya*sal ida*ri ya*pı*lan*ma ola*rak so*mut*la*şa*cak*tır. Bu gün*cel bir ger*çek*lik*tir de. Kürt*ler tüm ya*şam alan*la*rın*da dev*le*te ih*ti*yaç duy*ma*dan ve dev*let dı*şın*da ken*di top*lum*sal öz*gür*lük*le*ri*ni ge*liş*ti*re*cek*ler*dir... Dev*le*tin bun*la*rı ka*bul et*me*si de bek*len*me*ye*cek*tir.”

Kaynak: http://www.haber3.com/bdpden-cok-tartisilacak-secim-slogani-haberi-2487806h.htm
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst