gittigidiyor

Call of Duty hakkındaki son gelişmeler

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Call of Duty: WWII resmi olarak onaylandı

Dünden beri oyun hakkında çıkan tüm haberleri, tek bir yazıda toparladık.





Call of Duty serisi şu an hiç de olumlu bir durumda değil. Ne yazık ki serinin oyunu kötü bir performans sergiliyor ve bu yüzden de Activision, erkenden bir sonraki oyunu oyunculara göstermek istiyor. Bu zaten çok açık değil mi? Normalde yeni Call of Dutyoyunları Mayıs aylarının sonlarında gösteriliyor fakat bu sefer tam 1 ay erkenden yaşanıyor bu duyurular. Sızdırma bilgiler de aynı şekilde. Normalde Mart-Nisan gibi başlayan bilgiler, bu sene direkt olacak Ocak 2017 tarihinde başlamıştı. Yani belli, arka planda Activision oldukça endişeli idi. Her neyse, işte bu sızdırma bilgilerini gördüğümüz Call of Duty: WWII resmi olarak geçen akşam onaylandı.


okiu.png

Daha önce Call of Duty: Advanced Warfare ve Call of Duty: Modern Warfare 3 oyunlarını geliştirmiş olan Sledgehammer Games tarafından bizlerin karşısına çıkartılacak olan Call of Duty: WWII, sizlerin de yukarıdaki görselden ve tabii ki oyunun adından anlayabileceğiniz gibi bizleri 2. Dünya Savaşı zamanlarına götürecek. Tabii Activision, alternatif bir zaman dilimi oluşturmazsa bu savaş içerisinde. Bu konu hakkında henüz resmi bir açıklama olmadığı için kesin bir şey söyleyemiyoruz. Peki, ne zaman öğrenebileceğiz bu bilgiler? Activision, bu yeni oyunu ilk olarak 26 Nisan 2017 tarihindegösterecek. Bu gösterim sırasında oyunun platformlarını, çıkış tarihini ve diğer detaylarını rahatlıkla görebileceğiz.


4.22-Tease-Background-Desktop-1.jpg

Oyun hakkında sizlere farklı detaylar vermeden önce, küçük bir şeyi belirtmek istiyoruz. Yukarıdan görebileceğiniz bu görsel, Activision tarafından resmi bir şekilde yayımlandı ve yayımlanan bu görselin adı, “4.22-Tease-Background-Desktop.jpg” olarak görünüyor. Yani, bugün içerisinde kısa da olsa bir video görebileceğiz, ana tanıtımdan önce. Bu yüzden bizleri merakla takip etmeye devam edebilirsiniz çünkü yeni kısa tanıtım videosunu sizlere aktarıyor olacağız.


9151BfcKKTL._SL1500_.jpg

Haberimizin devamında ise, oyunun ek paketleri ile alakalı bir şey var. Amazon, oyunun gösterilmesi ile resmi internet siteleri üzerinde bu oyunun ön siparişlerini açtı. Ön siparişler, tabii ki oyunun resmi kapak tasarımları ile açıldı. Bu kapak tasarımlarında ise dikkat çeken bir durum vardı. Sizlerin de yukarıdaki tasarımdan görebileceği gibi, PlayStation 4 kapak tasarımında özel bir ek paket belirteci bulunuyor. Yani son Call of Duty oyunlarında olduğu gibi, Call of Duty: WWII ile de PlayStation 4 oyuncuları, ek paketlere 1 ay erkenden ulaşabilecek. PC ve Xbox One oyuncuları ise 1 ay geç ulaşacakbu ek paketlere, doğal olarak.


ParadigmShifti_2017-Apr-21.jpg

Peki, her şey iyi hoş ama, Sledgehammer Games bu oyuna ne kadar önem veriyor? Aslında bu sorunun cevabı Twitter üzerinden gelmişti birkaç saat önce. Geliştirici ekip olan Sledgehammer Games cephesinden gelen yeni bilgilere göre ekip, bu oyun için 2 buçuk senedir araştırma yapıyordu. Geliştirici ekibin kurucularından olan Michael Condrey tarafından gelen bu bilginin devamına göre, geliştirici ekipten birçok isim, Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerine ziyaretlerde bulundu. Bunun sebebi ise, oyunu ve oyunun içerisinde bulunduğu zamanı doğru yansıtabilmekti. Bakalım Michael Condrey ve ekibi, bu kadar araştırmadan sonra nelerle çıkacak karşımıza?


A1Fy9du3p6L._SL1500_.jpg

Bizlere soracak olursanız, bu oyunun hayal kırıklığı olma ihtimali veya oyuncuları büyük bir şekilde sinirlendirme ihtimali oldukça yüksek. Bunun sebebi ise, oyunun Sledgehammer Games tarafından geliştiriliyor olması. Hatırlarsanız eğer Call of Duty serisine mikro ödemeleri, kutu açma sistemini, ücretli silah çeşitliliğini ve buna benzer birkaç sinir bozucu sistemi Sledgehammer Games getirmişti. Bu yüzden mutlaka Call of Duty: WWII içerisinde de bu tip şeyler göreceğiz. İkinci Dünya Savaşı temasına bu şekilde mikro ödemeler ile karakter/silah özelleştirme nasıl eklenir, şu an bilemiyoruz fakat Activision mutlaka bunu isteyecektir. Çünkü ekip, sadece mikro ödemelerden milyar dolarlar kazanıyor efendim.


A1n3iC7GNZL._SL1500_.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Call of Duty Online, tüm dünyaya açılabilir

Şimdilik sadece Çinli oyunculara açık olan bu oyun, Çin dışındaki ülkelerde de merakla bekleniyordu.





Tencent, Kuzey Amerika ve Avrupa ülkelerinde pek de bilinmeyen bir firma olabilir. Özellikle ülkemizde, hiç bilinmiyor olabilir fakat kendileri, Valve ve Activision Blizzard gibi firmalara rakip olabilecek seviyede bir şirket. Öyle ki, bu şirketin 2016 yılı kazancı 22 milyar dolardı. League of Legends geliştiricileri Riot Games ve Supercell gibi oldukça popüler ve para kazandıran ekipleri elinde bulunduran Tencent, bildiğiniz üzere artık Çin’den çıkmak istiyor. Bu konudaki bir haberi zaten sizlere bu hafta içerisinde sunmuştuk. Tencent, Steam benzeri bir dijital platform ile tüm dünyaya açılacaktı. Peki, böyle bir şey olursa, ne olur? İşte bu sorunun cevabını, merakla Call of Duty Online oynamayı bekleyen bir oyuncudan alacaksınız.


codo_1920x1200_v44.jpg

Tencent, tüm dünyaya WeGame isimli bir dijital platform ile açılacak. WeGame, direkt olarak Steamile aynı işlevi gören bir platform olacak. Fakat bu platformun özelliği, Origin veya uPlay gibi sadece özel oyunları bulunduracak olması. WeGame, çıkışını yaptığı zaman hem global oyuncuları, hem oyun geliştiricilerini, hem de kendi Çinli oyuncularını içerisinde barındırabilecek. Şu an elinde birçok orijinal oyun bulunduran Tencent’in global bir şekilde etki yaratması için de, en büyük oyunlarını globalleştirmesi gerekiyor. Bu noktada, League of Legends zaten global. Bu yüzden geriye Call of Duty Online kalıyor.
Bundan birkaç ay önce, eğer yanlış hatırlamıyorsam Ocak 2017 tarihinde, Activision yeni bir iş ilanı sunmuştu ve bu iş ilanında, Çince’den oyun lokalizasyonu tanımı bulunuyordu. Bu iş ilanı da hemen akıllara Call of Duty Online’ı getirmişti çünkü bu oyun, oldukça konuşuluyordu. Fakat bu iş ilanı sonrasında başka hiçbir bilgi alamadık konu hakkında. Bu hafta içerisinde de Tencent’in WeGame ile dünyaya açılmasını öğrenince, aklımıza direkt olarak Call of Duty Online’ın da tüm dünyaya açılıyor olma durumu geldi.


codo_1920x1200_v41.jpg

Son açıklamalara göre, 200 milyon kullanıcıya sahip olan Tencent’in orijinal oyun platformu, global bir hale geldiği zaman Steam açısından da büyük bir problem olacaktır çünkü Steam sadece 125 milyon kullanıcıya sahip. Yani düşünün, global bir platform 125 milyon kullanıcıya sahipken, sadece Çin’de aktif olan bir platform 200 milyon kullanıcıya sahip. Bu 200 milyonluk platform, tüm dünyaya açıldığı zaman, bu sayıyı kaçla çarpar? Sonucunda 350 milyon kullanıcıya sahip olabilir mi? Bizce, neden olmasın? İşte tam da bu sebepten ötürü Activision, Call of Duty Online’ın da platform ile globalleştirilmesine destek verecektir. Zaten, platform globalleştiği zaman, platformun içerisindeki oyunların globalleşmemesi çok saçma olurdu.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Call of Duty: WWII çıkış tarihi doğrulandı

Hem de bir reklam sayesinde.





Oyunların çıkış tarihlerinin henüz şirketler tarafından duyurulmadan yanlışlıkla veya hata sebebiyle erkenden verilen reklamlar ile ortaya çıktığına çokça tanık olduk. Sızdırılan ilk resim ile birlikte bizleri heyecanlandırmayı başaran yeni Call of Duty oyununun çıkış tarihi de bütün detaylar açıklanırken duyurulacaktı. Sızdırıldığı söylenen Call of Duty: WWII çıkış tarihi 3 Kasım 2017, Paris’teki bir reklam ile doğrulandı.


C-KOmNuXkAAUhfC.jpg

Hemen yukarıdaki görselden de görebileceğiniz gibi, oyunun reklamı Paris’te asılmış bir şekildekarşımıza çıkıyor. İlgimizi çeken kısım ise, yan tarafta 3 Kasım tarihinin bulunması. Bu da bizlere oyunun sızdırıldığı söylenen çıkış tarihinin doğrulandığına dair bir ipucu oluyor. Eğer bu görsel ile bilgisayar üzerinde oynanmamışsa, rahatlıkla söyleyebiliriz ki Call of Duty: WWII 3 Kasım 2017tarihinde oyuncularla buluşacak.
Bu tip sızıntıların, küçük birer hatadan ibaret olduklarını düşünmek ise mümkün olmuyor. Activision gibi bir şirketin hata yaparak, oyunun detaylı tanıtımına çok az bir süre kala tarihi sızdıracağı inandırıcı gelmiyor açıkçası. Bunun arkasında oyuncuları heyecanlandırmak, tartışmaları hızlandırmak gibi amaçlar olabileceğini düşünebiliriz; ancak çok küçük bir ihtimalle gerçek bir hata da olabilir. Şimdilik bunu doğru kabul ediyor, ve Call of Duty: WWII çıkış tarihinin reklamda da görüldüğü gibi 3 Kasım 2017 olarak doğrulandığını söylüyoruz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Call of Duty: WWII için heyecanlanmamıza gerek yok

Nedenleri ise yazımızda sizleri bekliyor.





Call of Duty: WWII, tam 1 gün sonra, bu saatlerde resmi olarak gösterilecek ve gösterimden 1 saat sonra da, bizler özel birkaç içerik ile karşınıza çıkacağız. Yani, bugün ve yarın Call of Duty: WWIIile bayağı meşgul olacağız. Fakat, gerçekten bu oyun için heyecanlanmaya değiyor mu? Sonucunda, bu tip heyecanlar sayesinde oyuna ön sipariş verebiliyoruz, sonrasında da pişman olabiliyoruz. Bu tip şeyler yaşamak istemeyiz sanırız. Bu yüzden, bu yazımızda sizlere neden bu oyun için heyecanlanmanıza gerek olmadığınısöyleyeceğiz. Fakat bu demek değil ki, Call of Duty: WWII kötü bir oyun olacak. Aksine, güzel bir oyun olabilir eğer siz beklentilerinizi düşük tutarsanız ve tabii ki heyecan yapmazsanız.


4.22-Tease-Background-Desktop-1.jpg

Sledgehammer Games henüz seride çok yeni.

Çok değil, birkaç sene öncesine kadar Call of Duty serisi, sadece 2 geliştirici ile yapılıyordu. Bu geliştiriciler, seriyi ilk başlatan Infinity Ward idi ve serinin 3. oyunu ile ilk defa karşımıza çıkan Treyarch idi. Bu iki geliştirici ekip, 2011 senesine kadar tek başlarına idare edebildi fakat 2011’de çıkan Call of Duty: Modern Warfare 3 ile yepyeni bir geliştirici ekip girdi serinin içerisine: Sledgehammer Games. Öyle ki, bu oyunu da tek başına yapmamıştı Sledgehammer Games. Infinity Ward ile ortaklaşa yapılmıştı. Bu oyundan birkaç sene sonra, yani 2014 senesinde, Sledgehammer Games ilk defa, tek başına bir Call of Duty oyunu yaptı ve bu oyun, Call of Duty: Advanced Warfare idi.
Kısacası şunu söylemek istiyoruz, Call of Duty: WWII, bu geliştirici ekibin serideki 3. oyunu olacak. Tek başlarına geliştirdikleri 2. oyun olacak. Yani bu oyunun üzerinde amatör hataların bulunması çok doğal olacaktır. Tüm bunları geçtik, bu geliştirici ekibin bizlere sunduğu oyunlar, seriye çok büyük sorunlar da getirdi. Dilerseniz bu sorunlara da başka bir başlık altında göz atalım. Çünkü yepyeni bir başlığı hak ediyorlar.


Call-of-Duty-WW2_01.jpg

Mikro ödemeler, silah çeşitliliği ve abartılı hareket sistemi.

Sledgehammer Games, daha önce de dediğimiz gibi sadece Call of Duty: Modern Warfare 3 ve Call of Duty: Advanced Warfare oyunlarını geliştirdi. Peki, bu oyunlar nasıldı? Geliştirici ekibin ilk oyunu, Modern Warfare serisinin ilk oyunu olarak söylenti tüm oyuncular tarafından. Ekibin son oyunu ise, seriye ciddi anlamda berbat bir sistem getirdi: Mikro ödemeler. Şu anda gerçek para ile satılan COD Points, oyun içerisinde oldukça haksız bir şekilde kullanılıyor. Oyuncular, gerçek para harcayarak, oyun içerisinde kimsede olmayan silahları veya aynı silahın başka bir versiyonunu açabiliyor. Fantastik desenler ve bunlara benzer çok daha fazla şey elde edebiliyor.
Hatırlıyor musunuz, eski oyunlarda tüm bunlar yetenek ile alakalıydı. Oyunun bizlere verdiği görevleri yerine getirerek yeni logolar, silah desenleri, arka plan görsellerini açıyorduk. Aslında hala aynı sistem var fakat, kutu açarak elimize geçen silah desenleri, silahlar, silah versiyonları, logolar ve diğer her şey, oyunun orijinal olarak sunduğu şeylerden kat ve kat daha güzel. Oyuncular da doğal olarak güzel şeyleri istiyor. Bu yüzden de bir süre sonra oyunda gerçek para harcamak gerekiyor. Evet, COD Pointsile alınan kutuları, kendimiz oynayarak da kazanabiliyoruz ama işe yarar şeylere sahip olabilmek için haftalarımızı vermemiz gerekiyor. Herkesin bu kadar vakti olmayabilir.
Demek istediğimiz şu, Call of Duty: WWII her ne kadar geçmişte geçiyor olsa da, kutu sistemini, COD Points sistemini içerecektir. Bu kutular, başta sadece kozmetik olacak fakat sonradan yeni silahlar eklenecek ve sadece kutudan alabileceksiniz bu silahları. Activision ve geliştiriciler, Call of Duty: Advanced Warfare çıktığından beri zaten bu yalanı söylüyor. İlk olarak kutular sadece kozmetik olacak diye söz veriliyor, ardından da bu kutulara daha ilgi çekici, herkesin sahip olmak isteyebileceği şeyler ekleniyor. Call of Duty: WWII kaderi de bu olacak.


okiu.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Call of Duty: WWII hakkında bilmeniz gereken 5 şey

Yepyeni Call of Duty: WWII bilgileri elimize geçti.




Call of Duty: WWII sadece 1 saat önce resmi olarak gösterildi ve ambargolu içeriklerimizi de sizlere sunmaya başladık. Fakat bu içeriklerimizin sayısı biraz fazlaydı sanırım. Kafalar karışmasın diye, tüm bu içeriklerimizi tek bir yazıda toplamak istedik. Bu yazımız sayesinde, hiçbir yerde bulamayacağınız Call of Duty: WWII bilgilerine ulaşabileceksiniz. Hem de bu bilgiler, mutlaka bilmeniz gereken şeyler efendim. İşte Call of Duty: WWII hakkında bilmeniz gereken 5 şey!
CallofDuty_WWII_Screen3_WM.jpg

Call of Duty: WWII, serinin eski oyunlarına benzeyecek.

Call of Duty serisini bilirsiniz, genelde bu serinin oyunlarının senaryo modu, oldukça aksiyonlu olur. Beklenmedik olaylar yaşanır, karakterler ölür, geri gelir, ağır çekimde ana düşmanımızı öldürürüz filan. Evet, bu tip önemli senaryo ögelerini son oyunlarda görmüyoruz fakat şöyle bir Modern Warfare serisini ve tabii ki Black Ops serisinin ilk oyununu hatırlayın. Bana soracak olursanız, serinin en güzel senaryoları, bu 4 oyunda idi. Aslında Call of Duty: Black Ops III de güzel ve ilginç bir senaryoya sahipti ama genel olarak Black Ops serisi ile bir alakası yoktu. Bu da oldukça büyük bir sorun tabii.
Call of Duty: WWII, bizlere o eski oyunlardaki senaryoyu yaşatacak. Fakat geliştirici ekip, işledikleri konunun hassas olduğunu biliyor ve bu yüzden birçok noktaya saygı da gösterilecek oyun içerisinde. İkinci Dünya Savaşı’na katılmış, Call of Duty: WWII içerisinde de bulunan hiçbir ülkenin kalbini kırmaya gerek yok diye düşünüyor geliştirici ekip. Ortada böyle bir hassasiyetin olmasının sebebi de, artık o savaştaki anıları anlatacak kimsenin kalmamış olması. Geliştirici ekip, o hikayeleri kendi anlatmak istiyor bu yüzden. Oyun içerisinde bulunan şerefin, saygının sebebi de bu. Fakat aynı zamanda kla*** Call of Duty oyunlarındaki aksiyon da bulunuyor.
CallofDuty_WWII_Screen4_WM.jpg

Call of Duty: WWII ile karşımıza çıkan ilk görev.

Eğer 2. Dünya Savaşı hakkında bazı şeyler biliyorsanız, bu savaşın en önemli, en ikonik anının D-Dayolduğunu bilirsiniz. Bu savaş ile, Almanya’ya karşı ikinci bir cephe açılmıştı. Ayrıca D-Day, tarihin en büyük hava, kara ve deniz operasyonu özelliğini taşıyordu. Böyle büyük ve ikonik bir olay da, Call of Duty: WWII için açılış görevi olarak seçilmiş. Evet, oyunun ilk görevinde D-Day olayına şahit oluyoruz.
Bu bölümün tamamını göremedik fakat gördüğümüz kadarıyla söyleyebiliriz ki, oyunun ses tasarımıgerçekten başka bir seviyede. Zaten bu ses tasarımı, kendisini Hürtgen Ormanı Muharebesigörevinde de göstermişti. Bu görevde, çıkartma yapan taraftayız. Bu yüzden, denizden karaya indidiğimiz o an gerçekten oldukça etkileyici görünüyordu. Her neyse, çıkartma ardından kla*** Call of Duty anları görüyoruz. Bu noktada çok ilginç bir şey yok. Ardından daha yakın menzilli savaşlaratanıklık ediyoruz ve en sonda da, o sinematik sahnelerden biri karşımıza çıkıyor. Bir asker bize saldırıyor ve bir süre boyunca onunla dövüşüyoruz. En sonunda ise, yerden aldığımız bir kask ile, düşmanın kafasına kafasına vuruyoruz.

CallofDuty_WWII_Screen1_WM.jpg

Kimi kontrol ediyoruz?

Call of Duty: WWII ile amatör, belki de ilk defa bir savaşa giren Amerikan askerlerinin senaryosuna şahitlik ediyoruz. Oyun boyunca, tek bir Amerikan askeri grubunun senaryosuna şahitlik ediyoruz tabii ki. Bu yüzden, karakterlere kolayca ısınabiliyoruz. Bu karakterlerimiz, ilk defa savaşa giriyor ve bu savaş, tabii ki D-Day oluyor. Askerlerimiz, oyun boyunca farklı şeylerle karşılaşıyor. Zorluklarla baş ediyorlar, farklı şeylerin farkına varıyorlar. En önemlisi de, kahramanlığın ne olduğunu anlıyorlar. Bu arada küçük bir not düşelim, oyunun senaryosu genel olarak 1944 ve 1945 senelerinde geçiyor.
Oyunda bizlerin karşısına çıkacak olan bu grubun bir özelliği de var tabii ki. Bu gruptaki askerler, rastgele seçilmiş insanlar değil. Hepsi, birbiri ile arkadaş. Bu yüzden de savaşta ölme korkusu, hepsinin en büyük korkusu oluyor aslında. Bu sayede de 2. Dünya Savaşı sırasında yaşanan o korku, az da olsa bizlere güzel bir şekilde aktarılabiliyor. Bu başlık altında da son notumuzu düşelim, Call of Duty: WWII içerisinde bazı tanıdık yüzler var. Fakat bunların kim olduğunu henüz söyleyemiyoruzama yine de, bunların öyle çok büyük isimler olmadığını söylememiz lazım. Yani, oyundaki en önemli karakterler, yine bizim grubumuz gibi aktarılıyor bizlere.

CallofDuty_WWII_Screen2_WM.jpg

Çoklu oyuncu detayları var mı?

Call of Duty: WWII, senaryo modu ile bizleri etkilese de, artık Call of Duty oyunlarının ana odak noktası çoklu oyuncu modu oldu. Bu yüzden, bizlerin de büyük bir merakla beklediği oyun modu, Call of Duty: WWII çoklu oyuncu modu idi. Oyunun çoklu oyuncu modu, tam olarak bizlere gösterilmedi çünkü Activision bunu E3 2017 sırasında yapacak. Fakat gördüğümüz kadarıyla, çoklu oyuncu modu gerçekten yenilikçi.
Oyunun çoklu oyuncu modunda, karşımıza çıkan ilk mod Boots on the Ground temelli bir mod oluyor. Çift zıplamalar, sırt roketleri, enerji mermileri filan bu oyunda doğal olarak yok. Oyunun çoklu oyuncu hızı ise, normalin biraz üzerinde. Mesela Call of Duty: World at War, bu oyundan biraz daha yavaş oluyor. Fakat asıl yenilik burada değil, “Create-a-Class” özelliğinde. Bu özelliğin yerini artık Divisionsalıyor. Divisions ile karakterimizi özelleştirebiliyor, silah setlerimizi yapabiliyor ve oyunun çoklu oyuncu modundaki rolümünü seçebiliyoruz. Yani evet, bu oyunda karakter özelleştirme ve rollerbulunuyor.

CallofDuty_WWII_Screen5_WM-1152x648.jpg

Zombiler nerede?

Activision tarafından yapılmış sunum sırasında, oyunun eşli oyuncu modunda ne olduğu kesinlikle gösterilmedi. Bu mod hakkında sadece, “Karanlık, yeni, orijinal ve adrenalin dolu.” dendi. Aslında bu mod, karanlık şeklinde anlatılınca aklımıza ilk olarak zombiler geliyor fakat yeni ve orijinal de deniyor aynı zamanda. Bir zombi modu bizce yeni ve orijinal olamaz diye düşünüyoruz. Belki geliştirici ekip, 2. Dünya Savaşı sırasında yaşanan korkuları farklı bir eşli oyuncu modu ile bizlere göstermeye hazırlanıyor olabilir. Mesela tek başımıza, az bir mermi ile hayatta kalmaya çalışıyoruzdur belki. Dediğimiz gibi, hiçbir bilgimiz yok.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Call of Duty: WWII Türkiye fiyatları belli oldu[/h][h=2]Fiyatlar yine tavanda, maşallah.
[/h][FONT=&quot]


[FONT=&quot]Call of Duty: WWII dün akşam duyuruldu ve bu duyuru ile birlikte oyunun [FONT=&quot]PC, PlayStation 4 ve Xbox One[/FONT] sürümleri için ön siparişler açıldı. Yurt dışında sabit, [FONT=&quot]60 dolarlık[/FONT] fiyata sahip olan bu oyun, ülkemize de oldukça farklı fiyatlar ile girdi. Örnek vermek gerekirse, [FONT=&quot]Xbox Mağazası[/FONT] üzerinde şu an oyun [FONT=&quot]253,50 TL[/FONT] fiyat etiketi ile alıcılarını bekliyor. [FONT=&quot]PlayStation Mağazası[/FONT] ise bu oyunu [FONT=&quot]254 TL[/FONT] fiyat etiketi ile satıyor. En ucuz fiyat ise Steam tarafından geliyor. [FONT=&quot]Steam[/FONT], bu oyunu şu an [FONT=&quot]209 TL[/FONT]etiket ile satıyor. Tabii bu fiyatlar, oyunun standart sürümü için geçerli. Öyle ki, [FONT=&quot]Call of Duty: WWII – Digital Deluxe[/FONT] almak isterseniz, PlayStation 4 için tam [FONT=&quot]399 TL[/FONT] vermeniz gerekiyor. Yani ortada büyük bir fiyat çılgınlığı var.[/FONT]
Call-of-Duty-WWII-6.jpg

Peki, [FONT=&quot]Call of Duty: WWII – Digital Deluxe içerisinde ne bulunuyor? Sadece [FONT=&quot]özel bir tema ve Sezonluk Geçiş[/FONT] ögesi. Yani [FONT=&quot]399 TL[/FONT] vererek, tam bir oyun deneyimi yaşayabiliyorsunuz [FONT=&quot]PlayStation 4[/FONT] üzerinde. [FONT=&quot]Steam[/FONT] üzerinde ise aynı paket [FONT=&quot]349 TL[/FONT] fiyat etiketi ile satılıyor. Peki, haberimizi sonlandırmadan önce sizlerin fikrini de almak isteriz. Bu fiyatlar hakkındaki düşünceniz nedir? Sizce tam bir deneyim yaşayabilmek için [FONT=&quot]399 TL vermek[/FONT], biraz fazla değil mi? Bu tür fiyatlandırmalarda [FONT=&quot]Sony, Microsoft ve Aral[/FONT], özel bir hareket ile daha uygun fiyatlar ile bu oyunu ülkemize sokmamalı mı?[/FONT]
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Call-of-Duty-WWII-Banner-2.jpg

Call of Duty: WWII çevrim içi oyuncu sayısı 48’den 18’e düştü

48 büyük bir ihtimalle Headquarters için verilmişti. 18 ise gerçek oyun modları için.





Geçtiğimiz günlerde, sizlere bir haber sunmuştuk ve bu haberimizde, Call of Duty: WWII oyununun çoklu oyuncu modunun 48 oyuncuya kadar destek verdiğini söylemiştik. Çünkü oyunun Xbox Mağazası detaylarında, bu şekilde görünüyordu. Geçen gün ise bu sayfa güncellendi ve desteklenen oyuncu sayısı 48’den 18’e düştü. Bunun sebebi ise bizlerin tahmin ettiği gibi, büyük bir ihtimalle oyunun sosyal alanı ile alakalı. Bildiğiniz gibi Call of Duty: WWII, 48 kişiye kadar destek veren sosyal bir alana sahip olacak. Büyük bir ihtimalle Xbox Mağazası da bu modu, çevrim içi oyuncu moduna saydı ve bu yüzden 48 oyuncu gözüktü.
Görülen o ki, oyunumuz, normal oyun modlarında 18 oyuncuya kadar destek verecek. Bu durum büyük bir ihtimalle oyuncuları hiç üzmeyecektir çünkü bu oyunun serisi uzun zamandır çevrim içi modlarında bu kadar oyuncuya destek veriyor. Yani bir Battlefield 1 gibi 64 oyunculuk modlara hiçbir zaman sahip olmadı bu seri. Yine de, Call of Duty: WWII ile gelecek olan War modu hakkında heyecanlanmıştık. Belki o modda da 48 kişiye kadar destek çıkar diye fakat hayallerimiz suya düştü. Peki, bu konu hakkında sizler ne düşünüyorsunuz?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Call of Duty serileri uzun bir aradan sonra yeniden Normandiya sahillerine ayak basıyor.

Activision bünyesinden çıkan Call of Duty oyunlarının geçen yıllarla birlikte gittikçe daha bilim-kurgu tadını alması, oyun piyasasında iyi bir etki yapmadı. Son çıkan CoD oyunu Infinite Warfare ile uzaya çıkan Activision, orada aradığını bulamadan geri dönmek zorunda kaldı.
Bir süredir CoD serilerinin başladığı noktaya geri döneceğine dair söylentiler mevcuttu. Yeni nesil oyuncular pek hatırlamasa da, ilk Call of Duty oyunları İkinci Dünya Savaşı’nı konu alıyordu. Bu oyunların çıktığı dönemde İkinci Savaş oyunlarda sık sık işleniyordu.
Yapımcı stüdyo Sledgehammer en sonunda yeni oyunu resmen duyurdu. Call of Duty: WWII ile CoD serileri gerçekten de ilk günlerine geri dönecek. 3 Kasım tarihinde çıkması planlanan oyunda, Band of Brothers tadında bir macera yaşayacağız.
Teksaslı bir çiftçi ailenin çocuğu olan ana karakterimiz, Normandiya çıkarması ile başlayan, oradan Belçika ve en sonunda da Almanya’ya uzanan yoldan yürüyecek. Aşağıda resmi tanıtım videosunu görebileceğiniz oyun hakkında, önümüzdeki E3 fuarında çok daha fazla bilgi verileceği tahmin ediliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
CallofDuty_WWII_Screen3_WM.jpg

Bugün yapılan canlı yayında Activision, Call of Duty: WWII oyunu ile ilgili birçok bilgi verdi. Aynı zamanda oyunun satın alınabilir versiyonlarını da duyurdu. Oyun ilk olarak PS4‘e çıkacak!

  • Base” Versiyonu ve Dijital “Base” Versiyonu 59.99$
  • Dijital “Deluxe” Versiyonu -Season Pass ve daha fazlası- 99.99$
  • Pro” Versiyonu -Season Pass, toplanabilir “Steelbook” ve daha fazlası- 99.99$

Season Pass duyuruldu; ancak içeriği hakkında henüz bir bilgi verilmedi.Activision‘un CEO’su Eric Hirshberg:İki buçuk yıl önce, bu seriyi köklerine döndürmeye karar verdik ve Call of Duty: WWII, bunu destansı bir şekilde gerçekleştirecek. Sledgehammer Games ekibi, dünyanın şimdiye kadar gördüğü en büyük savaşın insani mücadelesini onurlandıran otantik, cesur ve sinematik bir deneyim sunuyor. Bu oyun, hayranların daha önce hiç tatmadıkları bir 2.Dünya Savaşı deneyimi yaşatacak ve bu tarihi çatışmayı yeni nesil oyunculara tanıtacak.”Sledgehammer Games Studio Başkanı ve Eş Kurucusu Michael Condrey:Call of Duty: WWII, Sledgehammer Games’te herkes için bir ilham kaynağı olmuş durumda. Ekip, 2.Dünya Savaşı’ndaki askerlerin fedakarlıklarına ve kahramanlıklarına odaklanan savaşın doğasını oyunculara iletmeye kendini adamıştır. Co-op modumuz, hayranların seveceğini düşündüğümüz “Nazi Zombileri” için yeni bir eşsiz hikaye sunuyor.”Sledgehammer Games Studio Başkanı ve Eş Kurucusu Glen Schofield:Anlattığımız hikaye, daha önce yaptıklarımızdan farklı. Oyun, kahraman olmak isteyen insanlar için harika bir yolculuk. Bu inanılmaz, iyi nesil askere saygı göstermek, insanlık tarihinin kıvrım noktasındaki gerçekçi bir hikayeyi anlatmak ve kariyerlerimizin en iyi deneyimlerini sunmak istiyoruz.”2.Dünya Savaşı’nın yeni nesil deneyimi, savaş sırasında beklenmedik ve eşsiz bir hikayesi olan yeni bir co-op modu olan “Nazi Zombileri“ni tanıtacak. Oyunun multiplayer modu hakkında daha fazla bilgi için E3 2017‘yi beklememiz gerekecek.Call of Duty: WWII, 3 Kasım’da PS4, Xbox One ve PC platformları için çıkacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Call of Duty: WWII hakkında bildiğimiz her şey

Oyunun çıkış tarihi, fiyatı, çoklu oyuncu detayları ve çok daha fazlası, bu yazımızda.





Call of Duty: WWII, şu sıralar kendi serisinin kurtarıcısı olarak görünüyor. Oyuncular tarafından da büyük bir merakla bekleniyor tabii ki. Fakat, bu oyunu merakla bekleyen o oyuncular, Call of Duty: WWII hakkında her şeyi bilmiyor olabilir. Biz de bu yüzden, Call of Duty WW2 hakkında bildiğimiz her şeyi sizlere aktarmak istedik. Dilerseniz, yazımızın devamından, bu oyun hakkında bildiğimiz her şeye, mesela çıkış tarihine, çoklu oyuncu modu detaylarına ve çok daha fazlasına ulaşabilirsiniz.


Call-of-Duty-WWII-Banner-4.jpg

Call of Duty: WWII Çıkış Tarihi

Call of Duty: WWII, çıkışını 3 Kasım 2017 tarihinde; PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformları için gerçekleştirecek. Ayrıca bu oyun, PlayStation 4 Pro için de özel bir destek verecek. Benzer bir destek, Project Scorpio için de geçerli olur mu, şu an bilemiyoruz fakat PlayStation 4 Pro için hazırlanan bu desteğin, Activision ile Sony arasındaki partnerlik ile alakalı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Bu arada, Eric Hirshberg, vermiş olduğu röportajda, “En önemli şey, piyasayı nereden vuracağını bilmek. Dengeyi bulmalısınız. Eğer oyun, yeteri kadar oyunculara yakın gelmezse, serinin severlerine bu oyunu ulaştıramayız. Eğer oyun yeterince yenilikçi olmazsa, oyuncular çabuk sıkılır. Bu yüzden iki ucu da dengede tutmaya çalışıyoruz. Fakat dengeyi tutturduğunuz zaman, ortalama olarak en iyi oyunu çıkarttığınız, en iyi fan geri dönüşünü aldığınız zamandır. İşte bu zaman da, o zamanlara benziyor. Call of Duty: WWII; doğru zamanda, doğru kişiler tarafından yapılan, doğru bir oyun.” demişti.
Call of Duty: WWII İlk Senaryo Görevi

Eğer 2. Dünya Savaşı hakkında bazı şeyler biliyorsanız, bu savaşın en önemli, en ikonik anının D-Dayolduğunu bilirsiniz. Bu savaş ile, Almanya’ya karşı ikinci bir cephe açılmıştı. Ayrıca D-Day, tarihin en büyük hava, kara ve deniz operasyonu özelliğini taşıyordu. Böyle büyük ve ikonik bir olay da, Call of Duty WW2 için açılış görevi olarak seçilmiş. Evet, oyunun ilk görevinde D-Day olayına şahit oluyoruz.
Bu bölümün tamamını göremedik fakat gördüğümüz kadarıyla söyleyebiliriz ki, oyunun ses tasarımıgerçekten başka bir seviyede. Zaten bu ses tasarımı, kendisini Hürtgen Ormanı Muharebesigörevinde de göstermişti. Bu görevde, çıkartma yapan taraftayız. Bu yüzden, denizden karaya indidiğimiz o an gerçekten oldukça etkileyici görünüyordu. Her neyse, çıkartma ardından klasik Call of Duty anları görüyoruz. Bu noktada çok ilginç bir şey yok. Ardından daha yakın menzilli savaşlaratanıklık ediyoruz ve en sonda da, o sinematik sahnelerden biri karşımıza çıkıyor. Bir asker bize saldırıyor ve bir süre boyunca onunla dövüşüyoruz. En sonunda ise, yerden aldığımız bir kask ile, düşmanın kafasına kafasına vuruyoruz.
Peki, bu anlardan sonra ne oluyor? Dediğimiz gibi, bu anların devamını göremedik ama D-Day, Paris’in özgürlüğü ve ardından da Almanya’ya giriş ile devam ediyordu. Bu yüzden, oyunun bir sonraki bölümünün de Paris’te devam edeceğini düşünüyoruz. O bölümde de mutlaka ikonik sahneler olacaktır herhalde. D-Day ve Hürtgen Ormanı Muharebesi’nde zaten oyun bizlere oldukça heyecanlı ve akıcı bir oynanış/senaryo sunmuştu.


Call-of-Duty-WWII-Banner-3.jpg

Call of Duty: WWII İle Kontrol Edeceğimiz Karakter

Call of Duty: WWII ile amatör, belki de ilk defa bir savaşa giren Amerikan askerlerinin senaryosuna şahitlik ediyoruz. Oyun boyunca, tek bir Amerikan askeri grubunun senaryosuna şahitlik ediyoruz tabii ki. Bu yüzden, karakterlere kolayca ısınabiliyoruz. Bu karakterlerimiz, ilk defa savaşa giriyor ve bu savaş, tabii ki D-Day oluyor. Askerlerimiz, oyun boyunca farklı şeylerle karşılaşıyor. Zorluklarla baş ediyorlar, farklı şeylerin farkına varıyorlar. En önemlisi de, kahramanlığın ne olduğunu anlıyorlar. Bu arada küçük bir not düşelim, oyunun senaryosu genel olarak 1944 ve 1945 senelerinde geçiyor.
Oyunda bizlerin karşısına çıkacak olan bu grubun bir özelliği de var tabii ki. Bu gruptaki askerler, rastgele seçilmiş insanlar değil. Hepsi, birbiri ile arkadaş. Bu yüzden de savaşta ölme korkusu, hepsinin en büyük korkusu oluyor aslında. Bu sayede de 2. Dünya Savaşı sırasında yaşanan o korku, az da olsa bizlere güzel bir şekilde aktarılabiliyor. Bu başlık altında da son notumuzu düşelim, Call of Duty WW2 içerisinde bazı tanıdık yüzler var. Fakat bunların kim olduğunu henüz söyleyemiyoruzama yine de, bunların öyle çok büyük isimler olmadığını söylememiz lazım. Yani, oyundaki en önemli karakterler, yine bizim grubumuz gibi aktarılıyor bizlere.
Sizlere biraz önce söyledik, oyunda sürekli olarak bir grup Amerikan askerinin kontrolünü elimizde bulunduruyoruz diye. Fakat nadiren olsa da, savaşa çok farklı cephelerden bakabiliyoruz. Sadece Amerika tarafında olmuyoruz yani. Mesela bir bölümde, Fransız Direnişi anlarına gidiyoruz ve bayan bir karakteri kontrol ediyoruz. Bunun haricinde, Kanadalı, İngiliz ve Fransız cephelerini görüyoruz. Çünkü geliştirici ekip, 100 milyon insanın hayatını etkileyen bu savaş anlarının, her tarafın gözünden görünmesini istiyor. Yalnız böyle dedik diye kafanız karışmasın. Odak noktamız hala bizim o klasik Amerikan askeri grubumuz.
Henüz emin değiliz ama Call of Duty: WWII senaryosunda Pasifik cephe savaşları bulunmuyor. Fakat iş, çoklu oyuncu moduna geçtiği zaman daha farklı bir yapı karşımıza çıkıyor. Mesela, oyunun çoklu oyuncu modunda, senaryo modunda olmayan bazı bölümler/haritalar bulunuyor. Ayrıca çoklu oyuncu modunda, Amerikan ve Alman olabiliyoruz. Başka taraflar var mı, bilmiyoruz çünkü biz sadece Alman ve Amerikan tarafını gördük. Ayrıca, gelecek ek paketler de var tabii ki. Bu ek paketler ile Fransız tarafı filan da oyuna rahatlıkla gelebilir.


LUz94pV.png

Call of Duty: WWII Çoklu Oyuncu Detayları

Call of Duty: WWII, senaryo modu ile bizleri etkilese de, artık Call of Duty oyunlarının ana odak noktası çoklu oyuncu modu oldu. Bu yüzden, bizlerin de büyük bir merakla beklediği oyun modu, Call of Duty: WWII çoklu oyuncu modu idi. Oyunun çoklu oyuncu modu, tam olarak bizlere gösterilmedi çünkü Activision bunu E3 2017 sırasında yapacak. Fakat gördüğümüz kadarıyla, çoklu oyuncu modu gerçekten yenilikçi.
Oyunun çoklu oyuncu modunda, karşımıza çıkan ilk mod Boots on the Ground temelli bir mod oluyor. Çift zıplamalar, sırt roketleri, enerji mermileri filan bu oyunda doğal olarak yok. Oyunun çoklu oyuncu hızı ise, normalin biraz üzerinde. Mesela Call of Duty: World at War, bu oyundan biraz daha yavaş oluyor. Fakat asıl yenilik burada değil, “Create-a-Class” özelliğinde. Bu özelliğin yerini artık Divisionsalıyor. Divisions ile karakterimizi özelleştirebiliyor, silah setlerimizi yapabiliyor ve oyunun çoklu oyuncu modundaki rolümünü seçebiliyoruz. Yani evet, bu oyunda karakter özelleştirme ve rollerbulunuyor.
Peki, Battlefield 1’deki Operasyonlar modunu sevdiniz mi? Eğer cevabınız evet ise, aynısını Call of Duty: WWII da yapıyor. Call of Duty: WWII, karşımıza War isimli yeni bir çoklu oyuncu modu ile çıkıyor. War modunda, çoklu oyuncu karakterimizi, senaryolu bir yolla geliştirebiliyoruz. Çünkü War modundaki her oyun, oyunculara bir senaryo sunuyor. Asimetrik haritalarda, her 2 grubun da benzersiz bir görevi oluyor ve oyuncular, o görevi tamamlamak için uğraşıyor. Yani, Operasyonlar moduna bayağı bir benziyor.
Bundan önce, sizlere sunmuş olduğumuz bir haberde, aslında şimdi bahsedeceğimiz şeyin ipucunu vermiştik. Bu oyun ile, oyuncular, diğer oyuncularla ve arkadaşları ile daha rahat etkileşim içinde olabilecek demiştim. Oyunun çoklu oyuncu moduna gelen Headquarters ise tam da bu işe yarıyor. Headquarters, iki oyun sırasında oyuncuları bir sosyal alana atıyor. Eğer Call of Duty: Advanced Warfare oynadıysanız, sanal lobileri hatırlarsınız. İşte o sanal lobiler, artık daha gerçekçi oluyor ve lobilerde, karakterimizi kontrol edebiliyoruz, diğer karakterler ile etkileşime geçebiliyoruz.
Son olarak, oyunun çoklu oyuncu modunda bulunan ülkelerden de bahsedelim. Geliştirici ekibin söylediğine ve bizlerin de gördüğüne göre Kanada, Avustralya, Amerika, İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya bulunuyor oyunun çoklu oyuncu modunda. Tabii bu ülkelerin hepsi, ana oyunda bulunacak mı, yoksa bazıları ek paketlere mi dahil edilecek, henüz bilemiyoruz. Kişisel fikrimizi soracak olursanız, 7 tane ülkenin ana oyun için biraz fazla olması. Yani en azından bu ülkelerin yarısı, bizce ek paket ile oyuna eklenecek. Umuyoruz ki böyle olmaz.


Cj5s7qc.png

Call of Duty WW2 Destek Vereceği Oyuncu Sayısı

Geçtiğimiz günlerde, sizlere bir haber sunmuştuk ve bu haberimizde, Call of Duty: WWII oyununun çoklu oyuncu modunun 48 oyuncuya kadar destek verdiğini söylemiştik. Çünkü oyunun Xbox Mağazası detaylarında, bu şekilde görünüyordu. Geçen gün ise bu sayfa güncellendi ve desteklenen oyuncu sayısı 48’den 18’e düştü. Bunun sebebi ise bizlerin tahmin ettiği gibi, büyük bir ihtimalle oyunun sosyal alanı ile alakalı. Bildiğiniz gibi Call of Duty: WWII, 48 kişiye kadar destek veren sosyal bir alana sahip olacak. Büyük bir ihtimalle Xbox Mağazası da bu modu, çevrim içi oyuncu moduna saydı ve bu yüzden 48 oyuncu gözüktü.
Görülen o ki, oyunumuz, normal oyun modlarında 18 oyuncuya kadar destek verecek. Bu durum büyük bir ihtimalle oyuncuları hiç üzmeyecektir çünkü bu oyunun serisi uzun zamandır çevrim içi modlarında bu kadar oyuncuya destek veriyor. Yani bir Battlefield 1 gibi 64 oyunculuk modlara hiçbir zaman sahip olmadı bu seri. Yine de, Call of Duty: WWII ile gelecek olan War modu hakkında heyecanlanmıştık. Belki o modda da 48 kişiye kadar destek çıkar diye fakat hayallerimiz suya düştü. Peki, bu konu hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyor olacağız.
Call of Duty WW2 Kadın Karakterleri

Call of Duty WW2, bildiğiniz üzere; PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformları için çıkışını gerçekleştirecek. Ayrıca oyun, PlayStation 4 Pro için de özel bir destek içerecek. 3 Kasım 2017 tarihinde çıkacak olan bu oyun, kendi serisine ait diğer oyunlar gibi 3 farklı mod ile çıkışını gerçekleştirecek: Senaryo modu, eşli oyuncu modu ve çoklu oyuncu modu. Oyunun senaryo modunda bayan karakterlerin olacağını ve bu karakterlerin oynanabileceğini biliyorduk. Bugün ise, benzer bir açıklama Twitter üzerinden geldi. Bu açıklamaya göre Call of Duty WW2 çoklu oyuncu modunda, kadın karakterler de olacak.
Böylece oyunun senaryo ve çoklu oyuncu modunda kadın karakterlerin olacağı onaylanmış oldu. Geriye kaldı zombi modu. Öyle ki, bizler zombi modunda da bir kadın olacağını düşünüyoruz. Çünkü serinin son oyunlarına baktığımız zaman, zombi kadrosu sürekli olarak 3 erkek, 1 kadın ile geliyor. Her neyse, bahsettiğimiz bu yenilik ardından, oyun için, birkaç yeni görsel daha yayımladı. Bu görselleri, hemen aşağıdaki galerimizde sunacağız sizlere. Yorumlarınızı da bekliyor olacağız, hem kadın karakterler hakkında, hem de bu görseller hakkında. Haberimizi sonlandırmadan önce söyleyelim, yayımlanan bu görseller, resmi yollarla sunulmadı.


EIbvcEt.png

Call of Duty WW2 Türkiye Fiyatı

Call of Duty WW2 dün akşam duyuruldu ve bu duyuru ile birlikte oyunun PC, PlayStation 4 ve Xbox One sürümleri için ön siparişler açıldı. Yurt dışında sabit, 60 dolarlık fiyata sahip olan bu oyun, ülkemize de oldukça farklı fiyatlar ile girdi. Örnek vermek gerekirse, Xbox Mağazası üzerinde şu an oyun 253,50 TL fiyat etiketi ile alıcılarını bekliyor. PlayStation Mağazası ise bu oyunu 254 TL fiyat etiketi ile satıyor. En ucuz fiyat ise Steam tarafından geliyor. Steam, bu oyunu şu an 209 TL etiket ile satıyor. Tabii bu fiyatlar, oyunun standart sürümü için geçerli. Öyle ki, Call of Duty: WWII – Digital Deluxe almak isterseniz, PlayStation 4 için tam 399 TL vermeniz gerekiyor. Yani ortada büyük bir fiyat çılgınlığı var.
Peki, Call of Duty WW2 – Digital Deluxe içerisinde ne bulunuyor? Sadece özel bir tema ve Sezonluk Geçiş ögesi. Yani 399 TL vererek, tam bir oyun deneyimi yaşayabiliyorsunuz PlayStation 4 üzerinde. Steam üzerinde ise aynı paket 349 TL fiyat etiketi ile satılıyor. Peki, haberimizi sonlandırmadan önce sizlerin fikrini de almak isteriz. Bu fiyatlar hakkındaki düşünceniz nedir? Sizce tam bir deneyim yaşayabilmek için 399 TL vermek, biraz fazla değil mi? Bu tür fiyatlandırmalarda Sony, Microsoft ve Aral, özel bir hareket ile daha uygun fiyatlar ile bu oyunu ülkemize sokmamalı mı?
Ana fiyatı 60 dolar olan bu oyunun fiyatı, doğal olarak ülkeden ülkeye farklılık da gösterebiliyor. Mesela bizim ülkemizde Call of Duty: WWII ön siparişi, PC için 209 TL, PlayStation 4 için 254 TL ve son olarak Xbox One için 253 TL. Yani anlayacağınız, oyun bayağı bir pahalı. Peki, dünya genelinde durum nasıl? Bu sorunun cevabını bizlere SteamDB verecek çünkü SteamDB verilerine göre Call of Duty: WWII Türkiye fiyatı, 22 ülkenin fiyatından daha ucuz. 5 ülkenin fiyatından da daha pahalı. Dilerseniz bu durumun detaylarına, yazımızın devamından göz atalım.
Bahsettiğimiz sitenin verilerine göre, bu oyun en pahalı olarak Peru ülkesinde satılıyor. Bu oyunun fiyatı, Peru’da tam 77 dolar. Bizim ülkemizde ise 58.92 dolar. İşte bu iki fiyat arasında tam 21 ülke daha bulunuyor. Bu ülkeler arasında Hong Kong, Birleşik Devletler, Filipinler, Tayvan, Brezilya ve Avro kullanan ülkeler bulunuyor. Bu oyun, yine Steam üzerinde, en ucuza CIS – Birleşik Devletler Doları birimi ile satılıyor. Bu da tam olarak 31.99 dolar oluyor. Eğer dilerseniz daha detaylı istatistiklere, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Call of Duty: Black Ops III – Zombies Chronicles, yarın duyurulacak

Ayrıca bu ek paket, ilk defa oyun içerisinde göründü.





Bir YouTube içerik üreticisi olan JCbackfire, Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı ve Call of Duty: Black Ops III geliştirici ekibinden Jason Blundell’ın, kendi kanalında bir duyuru yapacağını belirtti. 4 Mayıs 2017 tarihinde, yani yarın, gerçekleşecek olan bu duyuru, şu an nedir, resmi olarak bilmiyoruz fakat herkesin kafasında tek bir tahmin var: Call of Duty: Black Ops III – Zombies Chronicles. Son birkaç gündür sürekli olarak karşımıza çıkan Call of Duty: Black Ops 3 – Zombies Chronicles, sanıyoruz ki yarın, JCbackfire kanalı üzerinden duyurulacak geliştirici ekip tarafından.


call_of_duty_black_ops_3_zombies.jpg

Peki, nereden biliyoruz bu duyurunun Call of Duty: Black Ops 3 – Zombies Chronicles olacağını? Çünkü, dediğimiz gibi, son birkaç gündür sürekli olarak bu paketin adı karşımıza çıkıyor. En son, video oyunları kategorisinde derecelendirilen bu paket; PC, PlayStation 4 ve Xbox One için görünmüştü. Bugün ise, oyunun dosyaları arasında, serinin oyuncuları Call of Duty: Black Ops III – Zombies Chronicles açıklaması buldu. Bu açıklamaya göre, bu 5. ek paketin içerisinde söylendiği gibi 8 haritaolacak. Bu haritalara ve ek paketin ekstra içeriğine hemen aşağıdan göz atabilirsiniz.


  • Call of Duty: World at War oyunundan 3 harita: Nacht der Untoten, Verruckt ve Shi No Numa
  • Call of Duty: Black Ops oyunundan 4 harita: Kino Der Toten, Ascension, Shangri-la ve Moon
  • Call of Duty: Black Ops II oyunundan 1 harita: Origins
  • Takeo ve Richtofen temalı Calling Card
  • Dempsey ve Nikolai temalı Calling Card
  • Zombies Heroes animasyonlu Calling Card
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Call of Duty: WWII ile Call of Duty: Advanced Warfare 2 arasında bir oylama yapıldı

Call of Duty: WWII geliştirilmeye başlanmadan önce, stüdyo içerisinde bir oylama yapılmış iki oyun için. Kazanan ise belli.





Şu sıralar Sledgehammer Games tarafından geliştirilen Call of Duty: WWII, geliştirici ekibin tek başına çalıştığı 2. oyun. Bu ekip, daha öncesinde karşımıza Call of Duty: Advanced Warfare ile çıkmıştı ve oyunculardan pek de güzel tepkiler almıştı. Tabii Call of Duty evrenini biliyorsunuz, bu evrende 3 geliştirici ekip bulunuyor ve sırayla bu 3 geliştirici ekip, her sene 1 oyun piyasaya sürüyor. Sledgehammer Games ise yeni gelen bilgilere göre, Call of Duty: Advanced Warfare ile işleri bittikten sonra stüdyolarında bir oylama yapmış. Bu oylama, Call of Duty: Advanced Warfare 2 ile Call of Duty WW2 arasında gerçekleşmiş. Kazanan ise Call of Duty: WWII olmuş. Bu yüzden, şu an bu oyun ile karşı karşıyayız zaten.


Call-of-Duty-WWII-Banner-2.jpg

Geliştirici ekibin baş kurucularından olan Michael Condrey, “Sürekli olarak stüdyo ile konuştuğumuz bir sistemi adapte ettik kendimize. Activision ile yaptığımız her oyun, bir oylama sonucunda geliştiriliyor. Call of Duty: Advanced Warfare yapıtımızdan memnunduk ve kendimize sorduk, bir devam oyunu istiyor muyuz yoksa serinin köklerine mi dönmek istiyoruz, diye. Seriyi köklerine döndürme fırsatının o an bizim elimizde olması, görmezden gelebileceğimiz bir fırsat değildi.” diyor bu konuda.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Call of Duty: Black Ops III – Zombies Chronicles resmi olarak duyuruldu
5. ek paket ile benzersiz bir zombi deneyimine hazır olun.

Son birkaç gündür sürekli olarak söylentilerini duyduğumuz Call of Duty: Black Ops III – Zombies Chronicles resmi olarak duyuruldu. Treyarch ekibinden Jason Blundell tarafından, JCbackfire isimli YouTube içerik üreticisinin canlı yayınında duyurulan Call of Duty Black Ops 3 Zombies Chronicles, 16 Mayıs 2017 tarihinde PlayStation 4 için çıkışını gerçekleştirecek. Bu çıkıştan 1 ay sonra ise PC ve Xbox One oyuncuları tadabilecek bu ek paketi. Bu ek paket içerisinde Treyarch ekibinin 8 zombi haritası bulunuyor olacak. Bu haritalar tabii ki iyileştirilmiş ve yeni özelliklere kavuşturulmuş olacak.

Call of Duty Black Ops 3 Zombies Chronicles

Bahsettiğimiz canlı yayında sadece bu ek paketin ana duyurusu yapıldı ve pek bir şey gösterilmedi. Çünkü geliştirici ekip, ana gösterimi 8 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirmeyi planlıyor. Bahsettiğimiz bu ek paket içerisinde olacak haritalar ise; Nacht der Untoten, Verruckt, Shi No Numa, Kino Der Toten, Ascension, Shangri-la, Moon ve Origins olacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Call of Duty: Black Ops III – Zombies Chronicles resmi olarak duyuruldu
5. ek paket ile benzersiz bir zombi deneyimine hazır olun.

Son birkaç gündür sürekli olarak söylentilerini duyduğumuz Call of Duty: Black Ops III – Zombies Chronicles resmi olarak duyuruldu. Treyarch ekibinden Jason Blundell tarafından, JCbackfire isimli YouTube içerik üreticisinin canlı yayınında duyurulan Call of Duty Black Ops 3 Zombies Chronicles, 16 Mayıs 2017 tarihinde PlayStation 4 için çıkışını gerçekleştirecek. Bu çıkıştan 1 ay sonra ise PC ve Xbox One oyuncuları tadabilecek bu ek paketi. Bu ek paket içerisinde Treyarch ekibinin 8 zombi haritası bulunuyor olacak. Bu haritalar tabii ki iyileştirilmiş ve yeni özelliklere kavuşturulmuş olacak.

Call of Duty Black Ops 3 Zombies Chronicles

Bahsettiğimiz canlı yayında sadece bu ek paketin ana duyurusu yapıldı ve pek bir şey gösterilmedi. Çünkü geliştirici ekip, ana gösterimi 8 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirmeyi planlıyor. Bahsettiğimiz bu ek paket içerisinde olacak haritalar ise; Nacht der Untoten, Verruckt, Shi No Numa, Kino Der Toten, Ascension, Shangri-la, Moon ve Origins olacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
YouTube kullanıcıları, Call of Duty: WWII videoları üzerinden para kazanamıyorlar
YouTube, her geçen gün kurallarını daha da katılaştırıyor.

YouTube, gittikçe artan kitlesiyle beraber sistemini sürekli olarak güncelliyor. Bu güncellemeler arasında YouTube kullanıcılarını derinden etkileyen reklam kuralları da yer alıyor. Son zamanlarda YouTube, şiddetli içerikleri reklamcılık için uygun görmediği için bir çok kullanıcı, kurgusal ya da gerçek şiddet içeren videolar üzerinden para kazanamadığı için şikayet ediyor. Bu konuda en çok şikayet edilen oyun ise Call of Duty: WWII.



Yakın zamanda duyurulan Call of Duty: WWI, kısa sürede YouTube’da içerik üretenlerin en çok kullandığı isim oldu. Sürekli olarak aranması, izlenmesi ve takip edilmesi içerik üreticilerinin de daha çok video yapmasına neden oldu. Fakat YouTube, içerisinde İkinci Dünya Savaşı geçen hemen hemen her videoyu şiddetli olarak gördüğü için bu videoları ayrılan reklam gelirini kıstı. Kullanıcılar daha önce yüklediği hatta daha az izlenen videolarından daha fazla para kazandıklarını dile getirdi.

PrestigeIsKey isimli kullanıcı 1 milyonun üzerinde abonesi ve 175 milyonun üzerinde izlenmesi ile, 2010 yılından bu yana içerik üreten birisi. İzlenmelerinin çoğunu da Call of Duty ya da genel olarak FPS oyunlarından kazanmış. Yani kullanıcının kanalı başından sonuna kadar “şiddetli” kategorisine girebilecek düzeyde. Daha öncesinde bu tür bir sorun yaşamayan kullanıcı bir hafta önce paylaştığı videodan para kazanamadığını fark etti. Ne yazık ki tek sorun bu da değildi. Kendisi YouTube’dan aldığı bir mesaj ile kanalının kapanma noktasında olduğunu da öğrendi. Yıllardır kanalında duran ve hiçbir sorun yaratmayan videolar artık sistemin gözünde “şiddetli” olarak görünüyordu. Ayrıca PrestigeIsKey, aynı tür oyun videoları üreten diğer kanalların da bu riskte olduğunu hatta bir çoğunun başına aynı olayın geldiğini açıklıyor ve takipçilerini kanalının kapanması ihtimaline karşı Patreon’a davet ediyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Call of Duty: Black Ops III – Zombies Chronicles fiyatı belli oldu

Çıkış tarihi ve çıkış gününe özel etkinlikler de belli oldu.





Treyarch tarafından geliştirilmiş olan Call of Duty: Black Ops III için duyurulan Zombies Chronicles ek paketi, ayrıntılara kavuştu. 16 Mayıs 2017 tarihinde, ilk olarak PlayStation 4 platformu için çıkışını gerçekleştirecek olan Call of Duty Black Ops 3 Zombies Chronicles, serinin zombi hayranlarına güzel bir nostalji yaşatacak. Dilerseniz haberimizin devamından, paket için yayımlanan ayrıntılara göz atabilirsiniz.

Yapımcı ekip, zombi modunu sevenleri düşünüyor olsa gerek, tamamen nostaljik bir hava yaratmaya çalışmışlar. Call of Duty Black Ops 3 Zombies Chronicles ile klasik zombi oyuncuları, oldukça güzel anlar yaşayacak.. Çünkü paket içerisinde daha önceki Call of Duty oyunlarının zombi modlarında gezdiğimiz, tozduğumuz ve öldüğümüz haritalar bulunuyor. 16 Mayıs 2017 günü PlayStation 4 için satışa sunulacak ek paket için Activision genel müdürü Rob Kostich, “Call of Duty’nin zombi modukalbimizde özel bir yer edindi. Derin bir oynanış ve hayal gücü ile şekillenen macera yapısını, yeni nesilde de hayranlarıyla paylaşabilmek bizi heyecanlandırıyor.” gibi cümleler sarf etti.
Ek paketin ayrıntılarına gelecek olursak, bu paketin içerisinde 8 harita, yeni zombiler, silahlar ve zombi modu için yeni özellikler bulunuyor. Bütün bu paketin fiyatı ise $29.99. Ek paket için fazla pahalı görünen bu paketi satın alıp, almayacağınızı konuşmamıza gerek yok sanırım. Tek başına bir bağımsız oyunun fiyatıyla çıkacağına göre, devamlılığı sunacak bir paket olsa gerek. Ayrıca bu paket Season Pass içerisine dahil edilmeyecek. Paket içerisinde; Nacht der Untoten, Verruckt, Shi No Numa, Kino Der Toten, Ascension, Shangri-La, Moon ve Origins haritaları bulunacak.



Dahası, ek paketin çıktığı gün, yani 16 Mayıs 2017 günü, tüm platformlarda 8 Days of the Undeadetkinliği yapılacak. Tabii ki bu etkinlik Call of Duty: Black Ops III sahibi olan tüm oyuncular için olacak. Oyuncular, etkinlik süresi boyunca iki kat daha fazla deneyim puanı ve oyun içi hediyeler alabilecek.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
En iyi Call of Duty oyunları

Sizin favori Call of Duty oyununuz hangisi?





Activision liderliğinde ilerleyen dev bir FPS serisi, Call of Duty. Eminim bu yazıyı okuyorsanız, hayatınızda en az 1 kez bile olsa, bu seriden bir oyunu oyunu oynamışsınızdır. O oynadığınız oyunu sevmişsinizdir veya sevmemişsinizdir. Çünkü bu seri, hem oyun dünyasının en iyi oyunlarına ev sahipliği yapıyor; hem de en kötülerine. Peki, bu iyilik ve kötülük kime göre, neye göre belirleniyor? Aslında tamamen bir oyuncuya bağlı. Mesela herkes Call of Duty: Ghosts’u sevmemiş olabilir fakat seven oyuncular da yaşıyor bu evrende. Yani diyeceğimiz o ki, bu yazımızda sizlere bir sıralama hazırlayalım dedik. Yani, bu seriyi komple ele alalım, en kötü oyundan, en iyisine kadar bir sıralama yapalım istedik.


Call_of_Duty_logo.svg_.png

Sıralamamıza geçmeden önce, yazım hakkında ufak bir bilgi vermek istiyorum. Bu yazımda yapacağım sıralama tamamen kendi fikirlerime ve zevkime göredir. Ayrıca yine bu yazımızda, serinin sadece büyük/ana yapıtlarına yer vermek istedik. Mesela listemizde Call of Duty: United Offensive bulunmuyor fakat ana seride olmamasına rağmen Call of Duty Online bulunuyor. Neyse efendim, umarım listemizi beğenirsiniz ve kendi sıralamanızı da yorumlar kısmında bizlerle paylaşırsınız. Şimdiden keyifli okumalar!
18- Call of Duty: Heroes

Serinin en kötü oyununu belirtmeden önce, tek bir soru sormak istiyorum: Neden? Tamam, Call of Duty: Heroes aslında serinin çok yan bir ürünü. Yine de mobil platformda isim yapmıştı, serisinin isminden ötürü. Oynanış ise o zamanın popüler mobil oyunlarının yapısına oldukça benzemekteydi. Activision böyle bir fırsatı kaçırmamak istemiş anlaşılan. Bence bu oyun, serinin en alakasız oyunudur. Bu yüzden sonuncu olmayı hak ediyor.
17- Call of Duty 2: Big Red One

Sırada 2005 senesinde PlayStation 2, Xbox ve GameCube platformları için piyasaya çıkmış bir oyun var. Bu oyun, ses ve bölüm tasarımı konusunda gerçekten kötüydü. Özellikle bu oyundan önce çıkmış Call of Duty oyunlarına baktığımız zaman, bu oyun gerçekten gölgede kalıyordu. Oyunun PC platformunu es geçmesi de ayrı bir kötülüktü bence. Treyarch için de bembeyaz sayfalarına, kapkara bir kir idi.
ab6c68f3c2d68b796a79ec8da0db6469.png

16- Call of Duty: Finest Hour

Aslında sıralamamızın bir önceki oyunu için söylediğim her şey, bu oyun için de geçerli sayılır. Söylediklerime ek olarak, bu oyunun silah tasarımı ve senaryo modunun çok tekdüze olması bir tık daha kötüydü belki. Peki, neden bu oyun daha üst sırada? Çünkü sunum gerçekten kusursuzdu.
15- Call of Duty: Roads to Victory

Zamanının en iyi 2. Dünya Savaşı oyunlarından bir tanesi olan bu yapıt, çoklu oyuncu modu ile birçok oyuncuyu memnun etmişti. Fakat yine kendi zamanının oyunlarına göre grafiksel açıdan bir adım geride kalırken, sinir bozucu tuş basma sahnelerine de ev sahipliği yapıyordu.


call_of_duty_ghosts_logo.png

14- Call of Duty: Ghosts

Serinin ilk oyunlarından, bir anda daha modern bir oyuna zıplıyoruz. Bu oyun, yeni nesil konsollara çıkışını yapan ilk Call of Duty oyunu idi. Fakat oyunun geliştirilme süreci ile yeni nesil konsolların geliştirici sürümlerinin dağıtılması biraz kötü bir zamanlama ile buluştuğu için, biraz sorunlu bir oyunla karşılaştı tabii oyuncular. Oyunun haritaları oldukça küçük idi. Oynanış kısmında oyuncuların nefret ettiği bazı özellikler ve araç gereçler geri dönüş yapmıştı. Senaryo ise eh işte tarzında idi. Çoklu oyuncu modunun genel olarak sıkıcı olması ve oyunculara yenilik sunulmaması da oyunun en kötü yönlerinden bir tanesi.
13- Call of Duty: Advanced Warfare

Eğer yanlış hatırlamıyorsam, “Supply Drop” ismi altında karşımıza sunulan mikro ödemeler, ilk olarak bu oyun ile karşımıza çıkmıştı. Ayrıca oyunun çoklu oyuncu modunda haritalar, serinin önceki oyunlarına göre çok daha açık ve serbest idi. Tabii serinin oyuncularının alışık olmadığı bir durumdu bu ve insanları çok düşündürdü. Karakter ve silah özelleştirmeleri ise, tüm serinin en detaylısı idi. Fakat bu ne kadar iyi, ne kadar kötü, tartışır. Çünkü oyunun canlılık süresi sona ererken, oyun içerisinde palyaçolar dolaşıyordu ellerinde fantastik renkli silahları ile.


b23febdc23614f3776672a307dac27a8.jpg

12- Call of Duty 3

Call of Duty 3, benim seri ile tanıştığım oyundu. Oyunun PlayStation 3 sürümünde bulunan bölünebilir ekran ile eşli oyuncu desteği ise o zamana göre efsanevi idi. Ayrıca Sixaxis fonksiyonları da oldukça etkileyici idi. Çoklu oyuncu modundaki eğlenceden, senaryo sunumundan ve grafiklerden söz etmiyorum bile.
11- Call of Duty Online

Sanıyorum ki listemin en ilginç oyunu bu. Call of Duty Online, ne yazık ki ülkemizde yok ve sadece Çin’de bulunan oyuncular oynayabiliyor bu oyunu. Yine de 250 değerindeki bir gecikme ile batılı oyuncuların oynayabilme imkanı bulunuyor. Oyunda bulunan uzaylı/zombi modları, karakter özelleştirme ögeleri oldukça güzeldi. Tek bir sorun var, mikro ödemeler. Bu oyun da, tüm diğer çoklu oyunculu FPS oyunları gibi para tuzağı idi.
COD2_logo.png

10- Call of Duty 2

Belki de serinin en efsanevi oyunu budur. Fakat listemizin başında değil çünkü diğer oyunlar teknolojik ögelerin avantajını kullanmakta. Her neyse, zamanının en iyi görünen, en iyi tasarımına sahip olan, en etkili çoklu oyunculu moduna sahip olan oyunu idi bu. Keşke bu oyunu günümüz teknolojisi ile de görebilsek.
9- Call of Duty: Black Ops

Serinin Modern Warfare oyunlarından sonra en etkili üçlemeye ev sahipliği yapan Black Ops serisinin ilk oyunu var sırada. Alex Mason, Jason Hudson ve Viktor Reznov gibi unutulmaz karakterlere ev sahipliği yapıyordu bu seri. Oyunun çoklu oyuncu modunda bulunan RPG temelli seviye sistemi, çok güzel tasarlanmış çoklu oyuncu haritaları ve senaryo modu gerçekten bu oyunu en ön plana sokan faktörler idi. Tek sorun, grafiklerin biraz ilginç olması ve senaryo modunun gerçekten çok kısa olması idi. Tamam, devam oyununa bazı şeyler saklanıyordu fakat bu yüzden de senaryo kısaltılmaz ki kardeşim.


2000px-ModernWarfare3Logo.svg_.png

8- Call of Duty: Modern Warfare 3

Açıkçası bu oyunu nereye koysam bilemedim. Oyunun senaryo modu ve çoklu oyuncu modu o kadar ortada olan bir oyun ki, tam bir yere oturtamıyorsunuz. Ayrıca bu oyun, benim Modern Warfare serisinde en az oynadığım çoklu oyuncu modu şerefine sahip. Senaryo modu ise bana soracak olursanız, klasik bir Modern Warfare idi. Üçlemeye güzel bir son getirmişti.
7- Call of Duty

İşte tüm seriyi başlatan ana oyun. Grafikler, oynanış mekanikleri ve yapay zeka sistemi belki o zaman oyuncular için yeterli değildi fakat, oyuncuların bu tarz bir oyuna ihtiyacı vardı ve bu oyun da gayet güzel bir şekilde sunuldu. Başarılı bir serinin temelleri atıldı.


Call-of-Duty-Infinite-Warfare-Logo.png

6- Call of Duty: Infinite Warfare

Serinin en yeni oyunu, listemizin bu sırasında bulunuyor. Aşırı teknolojiden nefret eden bir insan olarak, bu oyun beni gerçekten bir süre boyunca eğlendirdi. Öncelikle senaryo, oldukça kısaydı fakat anlamlı ve güzel sunulmuş bir senaryo idi. Özellikle zaman zaman verdikleri o gezegen manzaraları adeta Destiny ile kapışacak seviyede idi. Zombi modu ise oldukça başarılı bir serinin başlangıcına imza atmış gibi duruyor. Fakat çoklu oyuncu modu için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Sanıyorum ki tüm seride en sevmediğim çoklu oyuncu modu bu olacak. Beni oynatmayan bir şey var o modda. Fakat çözemedim.
5- Call of Duty: Black Ops III

En sevmediğim çoklu oyuncu modundan, favori çoklu oyuncu modu deneyimime geçeyim. Bu oyunun çoklu oyuncu modu ve zombi modu gerçekten kusursuzdu. Özellikle çoklu oyuncu modu, klasik Call of Duty geleneği ile teknolojik gelişimlerin arasında kusursuz bir denge tutturmuştu. Silah kaplamaları, karakter sınıfları ve özelleştirmeleri de ayrı bir güzeldi. Fakat Black Ops serisinin en kara lekesiydi bu oyunun senaryo modu. Böyle bir senaryo, nasıl bu üçlemeyi bitirdi, ben anlayamadım.


CallOfDutyWorldAtWarLogo.png

4- Call of Duty: World at War

Seriye zombi modunu getiren, efsanevi çoklu oyuncu moduna sahip olan ve eh işte dedirtecek bir senaryo moduna sahip idi bu oyun. Oyunun hem senaryodaki atmosferi, hem de çoklu oyuncu modundaki atmosferi efsanevi idi. Zombi modu ise ilk deneyime göre oldukça başarılı idi. Umuyoruz ki geliştiriciler, bu oyunun izinden gider bir gün.
3- Call of Duty: Black Ops II

Sanıyorum ki Black Ops serisinin en iyi senaryosu bu oyunda vardı. Fakat çoklu oyuncu modu ve zombi modu, serinin son oyunundaki gibi değildi. Fakat bu oyunun daha yüksekte olmasının sebebi, o son oyundaki teknoloji ayaklanmasının bu oyunda olmaması. Botlarımızın yere basması, fantastik hareketlerin, robotların olmadığı bir dünya. Daha ne ister bir oyuncu?
cod4mw_logo.png

2- Call of Duty 4: Modern Warfare

Artık listemizin kalanını tahmin etmek oldukça kolaydır sanırım. Bu oyun aslında birçok günümüz Call of Duty oyuncusunun belki de seri ile tanıştığı oyun olabilir. Çünkü hem güzel bir üçlemenin başlangıcı idi, hem de unutulmaz karakterlere sahipti. Evet, Captain Price bu oyundan önce de vardı fakat belki oyun dünyasının bir çok ismi bu oyun ile onu tanıdı. Captain Price, bu oyun ile Captain Price oldu yani. Eğlenceli çoklu oyuncu modu ve senaryo güzelliğinden bahsetmiyorum bile.


logo-4.png

1- Call of Duty: Modern Warfare 2

Bu seride en sevdiğim oyun kesinlikle, ama kesinlikle bu. Çoklu oyuncu modunu en çok oynadığım oyun bu. Senaryosunda gözlerim dolduğu, heyecanlandığım, sinirlendiğim, bazı karakterleri delicesine sevip, bazı karakterlerden de delicesine nefret ettiğim oyun yine bu. Ayrıca arkadaşlarınız ile oynayabileceğiniz ekstra 3. oyun modu da oyuna yepyeni bir hava getirmişti bence. Oldukça güzel bölümlere sahipti o mod da. Tüm bunların haricinde, oyun genelindeki tüm haritaların ve bölümlerin tasarımları da kusursuz ve akılda kalıcı idi. Daha ne isteriz bir oyundan?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Oyuncular tarafından uzun zamandır beklenen Call of Duty Modern Warfare Remastered, nihayet piyasada.

Remastered yani yenilenmiş oyunlar gittikçe daha popüler olmaya devam ediyor. Firmalar, daha önce çok popüler olan ve yeni nesil oyunculara da kazandırmak istedikleri oyunları daha iyi grafik, ses ve oynanış kalitesiyle yapılandırıp yeniden piyasaya sürüyorlar. Tabii herkes böyle düşünmüyor. Bu tür oyunların firmaların yeterince iyi yeni fikirler bulamadığı için piyasaya sürüldüğünü söyleyenler de var.
Remastered oyunlar hakkındaki görüşler bir yana, Call of Duty serisindeki Modern Warfare de yeniden piyasaya sürülen yapımlar arasında. Çıktığı yıl ve hatta daha sonrasında bile oldukça başarılı olan Call of Duty Modern Warfare, şimdi ise daha iyi oynanış, grafik ve ses kalitesiyle yeniden piyasaya sürüldü. Çoklu platform olarak çıkan oyun, dün itibariyle PC, PlayStation 4 ve Xbox One için piyasaya sürüldü. Oyun, ABD’de 40$’dan satışa sunuldu.
Call of Duty Modern Warfare Remastered Minimum Sistem Gereksinimleri

CPU:Intel Core i3-530 @ 2.93 GHz / AMD Phenom II X4 810 @ 2.80 GHz

RAM:6 GB

İşletim sistemi:Windows 7 64-Bit / Windows 8 64-Bit / Windows 8.1 64-Bit / Windows 10 64-bit

Grafik kartı:NVIDIA GeForce GTS 450 @ 1GB / ATI Radeon HD 7850 @ 1GB
55 GB boş disk alanı

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
GameInformer, tüm Call of Duty: WWII kapalı beta içeriğini oynadı

Yaklaşık 10 dakikalık bu görüntüler ise haberimizde.


Önümüzdeki hafta içerisinde kapalı beta süreci başlayacak olan Call of Duty: WWII, bu beta süreci içerisinde 4 oyun modu, 3 harita ve 5 karakter sınıfı içerecek. GameInformer da yayımladığı yeni oynanış videosu ile birlikte tüm bu saydığımız içerikleri oynadı. Ekip, her haritayı, her oyun modunu ve bazı karakter sınıflarını, yayımladıkları 10 dakikalık videoya sığdırmayı başardı. Peki, oyunun kapalı betası nasıl görünüyor? Hemen söyleyelim: Klasik bir Call of Duty oyunu gibi. Tabii ki Call of Duty WW2 ile bazı köklü değişiklikler geliyor. Mesela Scorestreak özelliklerinin kullanımı biraz daha görselleştirilmiş ve sosyal alan mevzusu var. Fakat temele baktığımızda klasik bir Call of Dutygörüyoruz. Aksini de bekleyen var mıydı, bilmiyoruz.


Stronghold_Metadata_Image.jpg

Daha önce Call of Duty: WWII kapalı betası hakkında, “Activision ve Sledgehammer Games yaptıkları yeni bir açıklama ve yayımladıkları yeni bir video ile Call of Duty: WWII kapalı beta sürecini detaylandırdı. Videodan önce açıklamalardan bahsedelim isterseniz. Yapılan açıklamalara göre Call of Duty WW2 kapalı beta süreci içerisinde oynanabilir 3 çoklu oyuncu haritası olacak. Bu haritaların adı ise Pointe Du Hoc, Ardennes ve Gibraltar olacak. Bu üç harita içerisinde 3 farklı oyun modu oynayabileceksiniz. Bu oyun modları ise Team Deathmatch, Domination ve Hardpoint olacak. Tabii oyuncular normal çoklu oyuncu modu haricinde, yepyeni bir mod olan War moduna da giriş yapabilecek War modunda ise sadece Operation Breakout olacak.” demiştik.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Call of Duty: WWII için canlı yayın duyurusu yapıldı

Call of Duty: WWII’nin özel beta sürecindeki seviye sınırı da geliştirici tarafından açıklandı.


Gamescom 2017 etkinlikleri başladığından beri haberlerine doyamadığımız Call of Duty: WWIIhakkında yeni haberler de var. Call of Duty WW2 geliştiricisi Sledgehammer Games, Call of Duty: WWII için bir elektronik spor gösterisi düzenleyeceğini söyledi. Sledgehammer Games tarafından duyurulmuş olan elektronik spor gösterisi, 23 Ağustos 2017, yani bugün, İstanbul saatleri ile akşam saat 9:00’da başlayacak. Canlı yayın esnasında, oyun içerisindeki yeni elektronik spor özellikleri ile beraber, Flak isimli yeni haritayı da göreceğiz. Haberimizin sonunda bulabileceğiniz video da, oyun içerisindeki CODCaster isimli modun bir parçası olan SKYCAM isimli özelliği gösteriyor.
Beta-Schedule-Asset_1280b-681x383.png

Peki, Call of Duty WW2 oyununun özel beta aşaması sürecinde, oyuncular en fazla kaçıncı seviyeye kadar ulaşabilecek?

Ayrıca, bildiğiniz üzere Call of Duty WW2 için oyunun özel beta aşaması 25 Ağustos 2017 tarihinde başlıyor ve hatta şu anda ön yüklemeler açıldı bile PlayStation 4 platformları için. Sledgehammer Games tarafından gelen haberlere göre, oyunun özel beta aşamasındaki seviye sınırı 20, fakat bu seviye sınırı, beta süreci boyunca değişiklik gösterebilir, ama yine de 25 Ağustos 2017 tarihindeki beta başlangıcında, seviye sınırı 20 olacak. Call of Duty: WWIIiçerisindeki sınıfların da kendilerine ait bir seviye atlama sistemi var ve bu sistemin de oyunun özel beta aşaması süreci boyunca yükselebileceği en yüksek seviye, ne yazık ki sadece 5.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst