gittigidiyor

Call of Duty: WWII için heyecanlanmamıza gerek yok

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Call of Duty: WWII için heyecanlanmamıza gerek yok

Nedenleri ise yazımızda sizleri bekliyor.





Call of Duty: WWII, tam 1 gün sonra, bu saatlerde resmi olarak gösterilecek ve gösterimden 1 saat sonra da, bizler özel birkaç içerik ile karşınıza çıkacağız. Yani, bugün ve yarın Call of Duty: WWIIile bayağı meşgul olacağız. Fakat, gerçekten bu oyun için heyecanlanmaya değiyor mu? Sonucunda, bu tip heyecanlar sayesinde oyuna ön sipariş verebiliyoruz, sonrasında da pişman olabiliyoruz. Bu tip şeyler yaşamak istemeyiz sanırız. Bu yüzden, bu yazımızda sizlere neden bu oyun için heyecanlanmanıza gerek olmadığınısöyleyeceğiz. Fakat bu demek değil ki, Call of Duty: WWII kötü bir oyun olacak. Aksine, güzel bir oyun olabilir eğer siz beklentilerinizi düşük tutarsanız ve tabii ki heyecan yapmazsanız.


4.22-Tease-Background-Desktop-1.jpg

Sledgehammer Games henüz seride çok yeni.

Çok değil, birkaç sene öncesine kadar Call of Duty serisi, sadece 2 geliştirici ile yapılıyordu. Bu geliştiriciler, seriyi ilk başlatan Infinity Ward idi ve serinin 3. oyunu ile ilk defa karşımıza çıkan Treyarch idi. Bu iki geliştirici ekip, 2011 senesine kadar tek başlarına idare edebildi fakat 2011’de çıkan Call of Duty: Modern Warfare 3 ile yepyeni bir geliştirici ekip girdi serinin içerisine: Sledgehammer Games. Öyle ki, bu oyunu da tek başına yapmamıştı Sledgehammer Games. Infinity Ward ile ortaklaşa yapılmıştı. Bu oyundan birkaç sene sonra, yani 2014 senesinde, Sledgehammer Games ilk defa, tek başına bir Call of Duty oyunu yaptı ve bu oyun, Call of Duty: Advanced Warfare idi.
Kısacası şunu söylemek istiyoruz, Call of Duty: WWII, bu geliştirici ekibin serideki 3. oyunu olacak. Tek başlarına geliştirdikleri 2. oyun olacak. Yani bu oyunun üzerinde amatör hataların bulunması çok doğal olacaktır. Tüm bunları geçtik, bu geliştirici ekibin bizlere sunduğu oyunlar, seriye çok büyük sorunlar da getirdi. Dilerseniz bu sorunlara da başka bir başlık altında göz atalım. Çünkü yepyeni bir başlığı hak ediyorlar.


Call-of-Duty-WW2_01.jpg

Mikro ödemeler, silah çeşitliliği ve abartılı hareket sistemi.

Sledgehammer Games, daha önce de dediğimiz gibi sadece Call of Duty: Modern Warfare 3 ve Call of Duty: Advanced Warfare oyunlarını geliştirdi. Peki, bu oyunlar nasıldı? Geliştirici ekibin ilk oyunu, Modern Warfare serisinin ilk oyunu olarak söylenti tüm oyuncular tarafından. Ekibin son oyunu ise, seriye ciddi anlamda berbat bir sistem getirdi: Mikro ödemeler. Şu anda gerçek para ile satılan COD Points, oyun içerisinde oldukça haksız bir şekilde kullanılıyor. Oyuncular, gerçek para harcayarak, oyun içerisinde kimsede olmayan silahları veya aynı silahın başka bir versiyonunu açabiliyor. Fantastik desenler ve bunlara benzer çok daha fazla şey elde edebiliyor.
Hatırlıyor musunuz, eski oyunlarda tüm bunlar yetenek ile alakalıydı. Oyunun bizlere verdiği görevleri yerine getirerek yeni logolar, silah desenleri, arka plan görsellerini açıyorduk. Aslında hala aynı sistem var fakat, kutu açarak elimize geçen silah desenleri, silahlar, silah versiyonları, logolar ve diğer her şey, oyunun orijinal olarak sunduğu şeylerden kat ve kat daha güzel. Oyuncular da doğal olarak güzel şeyleri istiyor. Bu yüzden de bir süre sonra oyunda gerçek para harcamak gerekiyor. Evet, COD Pointsile alınan kutuları, kendimiz oynayarak da kazanabiliyoruz ama işe yarar şeylere sahip olabilmek için haftalarımızı vermemiz gerekiyor. Herkesin bu kadar vakti olmayabilir.
Demek istediğimiz şu, Call of Duty: WWII her ne kadar geçmişte geçiyor olsa da, kutu sistemini, COD Points sistemini içerecektir. Bu kutular, başta sadece kozmetik olacak fakat sonradan yeni silahlar eklenecek ve sadece kutudan alabileceksiniz bu silahları. Activision ve geliştiriciler, Call of Duty: Advanced Warfare çıktığından beri zaten bu yalanı söylüyor. İlk olarak kutular sadece kozmetik olacak diye söz veriliyor, ardından da bu kutulara daha ilgi çekici, herkesin sahip olmak isteyebileceği şeyler ekleniyor. Call of Duty: WWII kaderi de bu olacak.


okiu.png
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst