gittigidiyor

CAS gölgesinde tur savaşı

papalino

Aktif Üye
Katılım
25 May 2013
Mesajlar
556
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
65
Konum
kocaeli
fft104mm2488921.jpg

Beşiktaş, tarihinin önemli sınavlarından birisine çıkıyor. Fenerbahçe’nin 2 yıl men cezasının CAS tarafından onanmasının ardından gözler Siyah-Beyazlılar’a çevrildi. Tromsö’ye ilk maçta 2-1 mağlup olan Kartal, bugün kazanarak turu geçmenin peşinde. Camianın futbolculardan beklentisi büyük. CAS, Beşiktaş ile ilgili kararını yarın verecek. Eğer ceza onanırsa, Siyah-Beyazlılar bu sezon Avrupa’da yer alamayacak. Ancak Tromsö karşısında alınacak kötü bir sonuç, Avrupa’dan 2 yıl uzak kalmak anlamına geliyor. Ümraniye’de kapılar kapandı, futbolcuları ise hırs bastı. İlk karşılaşmada birisi penaltıdan 2 gol yiyen Kartal’da oyuncular, Tromsö karşılaşmasına kendilerini hazırlamış durumda. Tek bir hedef var, o da Norveç ekibini saf dışı bırakmak.

Tolga forma giyecek

Olimpiyat Stadı’nda oynanacak olan mücadele önceside Beşiktaş’ta moraller üst seviyede. Kayseri Erciyes galibiyetiyle ligde zirveye yükselen Siyah-Beyazlılar’da bir de Tolga sevinci yaşanıyor. Son maçta kafasına aldığı darbe nedeniyle oyuna devam edemeyen ve 1 gün boyunca Ümraniye’de gözlem altında tutulan tecrübeli file bekçisi, bugün sahadaki yerini alabilecek. Rakibi detaylıca analiz eden Bilic de turdan umutlu. Tecrübeli teknik adam, son maçtaki kadroyu bozmayacak. Erciyes önünde takımın en etkili ismi olan Gökhan Töre, yine ilk 11’de olacak. Saat 20.30’da başlayacak olan mücadeleyi Polonyalı Marcin Borski yönetecek.

‘Çok ümitli olmamak gerekir’
Fenerbahçe dosyasıyla Beşiktaş dosyası tamamen birbirinden bağımsız iki ayrı dosyadır. Ancak UEFA’nın kararlarına baktığımızda hem Beşiktaş, hem de Fenerbahçe açısından ceza verilmesine sebep olan husus, 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin şikeyle alakalı kulüp yöneticilerine vermiş olduğu cezadır. UEFA, bu kararı baz alıp, “Bunlar bende şikeyle ilgili makul şüpheler uyandırıyor. Bu nedenle ceza veriyorum” demiştir. CAS da UEFA’nın yürüttüğü bu mantığın Fenerbahçe açısından doğru olduğunu söyledi.
Konuya Beşiktaş’la ilgili olarak bu çerçeveden baktığımızda, çok ümitli olmamak gerekiyor. Yine de yargı kararıdır. Kesin bir şey söylemek mümkün değil. Bu dosyalar iki ayrı hakem heyetinde incelendi. İki dosyayı aynı kişiler incelemedi. Neticede Beşiktaş’ın elini zayıflatan, yargının vermiş olduğu karardır. Bu karar ile CAS, “Ben UEFA’nın 3 Temmuz sürecine ilişkin verdiği kararları ve bu dosyaları ele alırken yürüttüğü hukuk mantığını onaylıyorum” demiştir. CAS ayrıca, TFF Tahkim Kurulu’nun 3 Temmuz sürecine ilişkin verdiği kararını ve bunun dayanağı olan (Sahaya yansıdı, yansımadı) şeklindeki yaklaşımını hukuken ciddiye dahi almamıştır. Zaten TFF’nin soruşturma sürecinde UEFA tarafından by-pass edilmiş olması da bunun açıkça göstergesidir.

Muhtemel 11'ler

Beşiktaş: Tolga, Serdar, Sivok, Escude, Ersan, Veli, Hutchinson, Gökhan, Fernandes, Olcay, Almeida

Tromsö: Sahlman, Koppinen, Norbye, Fojut, Kristiansen, Bendiksen, Drage, Andersen, Johansen,Pritchard, Ondrasek

STAT: Atatürk Olimpiyat

SAAT: 20.30

YAYIN: D-Smart

HAKEM: Marcin Borski

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst