gittigidiyor

Cep'ten para transferi

bluviaggiatore

Aktif Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
75
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Konum
CAlifornia
Turkcell İletişim Merkezleri'nden alınacak Cep-T Paracard ile alışveriş yaparak bonus kazanma ve cep telefonundan para transferi gerçekleştirmek mümkün

Turkcell ve Garanti Bankası, banka müşterisi olmayanların da bankacılık hizmetlerinden faydalanması için işbirliğine gitti. Turkcell İletişim Merkezleri'nden alınacak Cep-T Paracard ile alışveriş yaparak bonus kazanma ve cep telefonundan para transferi gerçekleştirmek mümkün. Cep-T Paracard'ın çalıştığı Cep-T Para servisinden yararlanmak için internet bağlantısı gerekmeyecek.Cep telefonunun fonksiyonlarına bir yenisi daha eklendi. Turkcell ve Garanti Bankası, banka müşterisi olmayanların bankacılık hizmetlerinden yararlanmasına imkân tanıyan servisi hizmete sundu. Turkcell İletişim Merkezleri'nden (TİM) 5 liraya Cep-T Paracard ismi verilen isimsiz banka kartına sahip olan herkes alışveriş yaparak bonus kazanma, TL/dakika yükleme, cep telefonundan para transferi gerçekleştirme imkanına kavuşuyor. Yeni uygulamanın 3 yıl içinde 500 milyon lira para transferi ve 5 milyon üyesi olan bir mobil platforma dönüşmesi öngörülüyor.
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, tüm bankalara açık olan Cep-T Paracard'ın, finansal kapsama dahil olmayan yaklaşık 20 milyon kişiye ulaşabilecekleri alternatif bir platform oluşturduklarını kaydetti. Ciliv, Garanti Bankası'nın bu platformun ilk iş ortağı olduğuna işaret ederek, "Bu platformla dünyada çok daha fazla sayıda insana mobil hizmet götürme şansı var. Diğer bankaların da hızla bu platforma geçmelerini bekliyoruz." dedi. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ise bankacılığı yaygınlaştırma konusuna büyük önem verdiklerini belirterek, mobil dünya ile bankacılığı entegre eden Cep-T Paracard ile bankada mevduatı olmayan Turkcell abonelerine de Garanti'nin hizmetlerini sunacaklarını söyledi. Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin de Türkiye'de 24 milyonluk bir nüfusun henüz kartlı ödeme sistemlerine dahil edilemediğini aktardı. Öğrenciler, aile üyeleri, gelir beyan edemeyen kesimler için bu kartın önemli bir ihtiyacı karşılayacağını dile getiren Sezgin, "3 yılda 1,5 milyon kişiye ulaşmayı ve 20 milyon liralık bonus kazandırmayı hedefliyoruz." dedi. İnternetteki alışverişlerde de kullanılabilen kartın, 15 yaş üzerindeki kişilere verilebildiğini belirten Sezgin, kart üzerindeki para gönderimlerinden 2,99 lira ücret alındığını kaydetti. Turkcell ürün ve servisten sorumlu Genel Müdürü Cenk Bayrakdar ise Cep-T Paracard alan Turkcell hat sahiplerine yüklenilen ilk 10 lira karşılığında bir hafta boyunca 200 dakika; günde toplam 25 lira ve üzerinde harcama yapan müşterilere, ertesi gün Turkcell içi 60 dakika; Cep-T Para üzerinden 20 lira ve üzerinde hattına yükleme yapanlara ise 1 gün boyunca 3 saat bedava konuşma hakkı tanındığını anlattı.
Cep-T Paracard 5 lira
Garanti Bankası tarafından çıkarılan, Turkcell'in Cep-T Para platformunda çalışan, üzerinde kullanıcı adı ve soyadı bulunmayan ön ödemeli bir kart olan Cep-T Paracard, 5 lira karşılığında Turkcell İletişim Merkezleri'nden (TİM) alınabiliyor. Yine TİM'lerden ve Garanti ATM'lerinden para yüklenebiliyor, MasterCard kabul eden işyerlerinden alışveriş yapılabiliyor, başka bir Cep-T Paracard'a, MasterCard logolu Garanti Bankası kartlarına ve herhangi bir operatöre bağlı bir cep telefonu numarasına para gönderilebiliyor. Cep telefonuna para gönderilen tüketiciler, Garanti Paramatik'ler üzerinden parayı çekebiliyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst