gittigidiyor

Cooler Master MasterCase Pro 5

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cooler Master MasterCase Pro 5

Uzun süredir sessiz kalan ve yeni ürünler tanıtmayan Cooler Master, son olarak oyunculara özel klavyeler ve ürünlerle karşımıza çıkmıştı. Aradan geçen aylardan sonra tanıtımı yaz döneminde gerçekleşen MasterCase Pro 5 kasa test merkezimizin konuğu oldu. Bilindiği üzere MasterCase serisi Cooler Master için yeni bir dönem başlatıyor. Kasa mod işleriyle uğraşan uzmanların gözetimi altında yürütülen ve kolay özelleştirme seçenekleri sunacak biçimde hazırlanan seride şimdilik MasterCase 5 ve MasterCase Pro 5 olmak üzere iki model var. İlerde bir diğer model daha gelebilir. Şu aşamada MasterCase 5 ile üst versiyon MasterCase Pro 5 arasındaki farkları sıralamak istiyoruz çünkü bize gelen model Pro sürüm ve daha fazla özelliğe sahip. Daha ucuz olan MasterCase 5 ise bu eksiklerin bir kısmını kapatacak biçimde parçalar eklenerek iyileştirmeden geçirilebiliyor. Pro ile gelen artılar akrilik pencereli sol kapak, ön kısımda tek yerine çift fan, üst kısmın ortasındaki ızgaralı kapak ve su soğutma sistemi montaj kafesi, modüler 2.5 inç sürücü çekmeceleri ve daha fazla sayıda 3.5 inç dahili sürücü alanı.
Cooler Master MasterCase Pro 5 Özellikleri



  • FreeForm Modular Sistemi sayesinde iç ve dış tasarımı özelleştirebilme, terfi edebilme
  • SECC çelik gövdew ve plastik kaplama
  • Akrilik pencereli sol kapak
  • ATX, Micro ATX ve Mini-ITX anakart desteği
  • En yüksek işlemci soğutucusu 190 mm
  • Çift 5.25 inç harici sürücü alanı
  • Beş dahili 2.5/3.5 inç HDD/SSD çekmecesi sunan yeri değiştirilebilir çift kafes
  • Önde iki, arkada tek 140 mm 1200 devir 55 CFM, 24 dBA fan
  • Öne bir, üste iki tane daha 120/140 mm fan ekleyebilme imkanı
  • Önde ve tabanda çıkarılabilir toz filtreleri
  • Öne 120/140/240/280 mm, üste 120/140/240 mm, arkaya 120/140 mm su soğutma ekleyebilme
  • Üst panelde çift USB 3.0 portu, HD ses bağlantıları, Power/Reset butonları
  • Biri kablo kilitleme destekli yedi genişleme kartı yuvası
  • En uzun ekran kartı 412 mm (sabit disk kafesi üstteyken)
  • Tabanda ATX güç kaynağı alanı (maks. 200 mm)
  • 235 x 548 x 512 mm boyut, 10.7 kg ağırlık

Her zamanki gibi sağlam bir koli içinde gelen kasanın bu kez daha lüks malzemelerle desteklendiği görülüyor. İç kısımdaki köpük beyaz değil koyu gri. Kasayı koruyan kılıf da beyaz yerine gri renkte ve farklı görünüyor.
3.5 inç sürücü çekmecelerinden birinin içinde duran kutuda aksesuarlar var ama sadece montaj vidaları, fanlar için Molex dönüştürücüler, kablo düzenleme kementleri ve montaj adaptörü var. Fazla bir aksesuar göremiyoruz.
Cooler Master MasterCase Pro 5 tasarım hatlarında düz çizgiler ve keskin köşeler tercih edilmiş. Ön kısım komple hava filtresi biçiminde. Soldaki akrilik pencere epey geniş. Ön panelde çift USB 3.0 portu, HD ses portları ve Power/Reset butonları var. Disk beşiği ya da fan hız kontrolü gibi artılar yok.
Hızlı biçimde üst kısımdaki kapağı çıkarmak mümkün ve alet gerekmiyor. Bu alanda yer alan dört parmak vidalı metal kafese su soğutma yerleştirilebiliyor. Arka kısımda klasik bir görünüm söz konusu. PSU alanı dipte ve üstünde yedi genişleme yuvası ile tek bir 140 mm çıkış fanı var.
Öndeki hava girişine ait mazgal çıkarılarak toz filtresi kolayca temizlenebiliyor. Hemen arkasında çift 140 mm 1200 devir sessiz fan takılı. Üçüncü bir fan takmak ya da su soğutma eklemek mümkün ama duruma göre 5.25 inç sürücü alanını çıkarmanız gerekebilir.
Alt kısımdaysa benzer biçimde kolayca çıkarılıp temizlenebilen bir toz filtresi var ve böylece PSU içine toz dolmuyor. Altta, üstteki gibi iki uçta duran ayaklar var ama bu kez kayma engelleyici kauçuk parçalar eklenmiş. PSU montaj parçasına bakılınca iki yönde de montaj yapılabileceği görülüyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst