gittigidiyor

[Çözüldü] Windows 10 Oyun Modu Nasıl Açılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]Windows 10 Creators Update ile gelen Oyun Modu nedir ve nasıl açılır, bu yazımızda bunu anlatıyoruz.[/h]Düşük ve orta bütçeli bilgisayarlarında oyun oynamak isteyen kullanıcılar, şimdiye kadar arka plandaki çalışmaları kapatmak ve performansı artırmak için üçüncü parti yazılımlar kullandılar. Windows 10’a yakın zamanda gelen Creators Update ile birlikte bir özellik daha Windows’a entegre edilmiş oldu.
[h=3]Oyun Modu nedir?[/h]Oyun Modu, Windows 10 kullanıcıları için oyunlarda daha iyi performans alabilmelerini sağlayan yeni bir özellik. Arka planda çalışan uygulamaların kullandığı donanımları daha az kullanmasını sağlayıp, kullanıcının oyundan daha iyi performans alabilmesini sağlıyor. Aynı zamanda kullanıcılar oyun moduyla oyun içerisinde ekran görüntüsü alabiliyor, video kaydı ve yayın yapabiliyorlar.
[h=3]Oyun Modu nasıl açılır?[/h]Görev Çubuğunda en sağda bulunan bildirim simgesine tıklayın ve “Tüm Ayarlar”ı seçin.
Karşınıza gelen pencerede “Oyun” kısmına tıklayın ve açılan yerde “Oyun Modu”nu seçin.
Bu ekranda Oyun Modu altında bulunan ibarenin “Açık” olması gerekiyor. Böylelikle Oyun Modu’nun getirdiği özelliklerden faydalanabilirsiniz.
Oyun içerisindeyken Oyun Modu’nun getirdiklerinden faydalanmak için Windows + G tuş kombinasyonunu kullanın. Eğer Xbox kontrolcüsü kullanıyorsanız da ortadaki Xbox düğmesine basmanız yeterli. Yukarıdaki görselde gördüğünüz çubuk karşınıza çıkacaktır. Bu çubuktan yapmak istediğiniz eylemi seçebilirsiniz.
En sağda bulunan çark simgesine tıklayarak Oyun Modu’nun ayarlarına girebilir ve “Genel” sekmesinden oyun modunu oynadığınız oyun için aktif edebilirsiniz. Bu seçeneği her oyun için ayrı ayrı aktif etmeniz gerekiyor. Ancak bir kez aktif ettikten sonra tekrar yapmanıza gerek kalmıyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst