gittigidiyor

[Çözüm] Windows 10 Yükseltme Bildirimi Nasıl Kapatılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10Header8.png

Windows 10 Yükseltme Bildirimi Nasıl Kapatılır?

Windows 10’dan daha eski bir işletim sistemine sahip olan kullanıcılara güncellemeler üzerinden Windows 10’a geçiş için bildirim sunulmaktadır.

windows-10-yukseltme-bildirimi-nasil-kapatilir.png
Pek çok kullanıcı için bu güncellemeyi görmek can sıkıcı olabildiği için bu uyarı kapatılmak istenmektedir. Fakat Microsoft bu konuda herhangi bir destek sunmadığı gibi bildirimlerinin kapatılması için herhangi bir seçenek de sistemde bulunmamaktadır Bu nedenle kullanıcıların üçüncü parti yazılımları kullanarak bu sorunu çözmesi gerekir.
Sorunun çözümünde program kullanmak istenmiyorsa bu konuda yapılabilecek herhangi bir işlemin de bulunmadığı unutulmamalıdır. Güncelleştirme yapmak istemeyen ve mevcut işletim sistemini kullanmaya devam etmek isteyen kişilerin Windows 10'un bildirimi alması ve sürekli bu bildirinin bilgisayarda çıkması kullanıcıları rahatsız edebildiğinden dolayı küçük işlemler sonrasında bu durumdan kurtulmak mümkündür. Windows 10'da yaşanan bu sorun için oluşturulan küçük bir araç sorunun giderilmesinde etkili bir çözüm sunmaktadır.


1(50).jpg

Never10 adı verilen ve sadece 81 KB olan program sayesinde kişiler Windows 10 yükseltme aracından kurtulabilmekte ve bildirimleri kapatabilmektedir. Özellikle Windows 10’a geçmek istemeyen ve bu nedenle bildirimleri kapatmak isteyen kullanıcılar belirtilen uygulamayı bilgisayarlarına kurabilir. Program kurulumu tamamlandıktan sonra programı açan kullanıcıların tek yapması gereken ekranda yer alan “Disable Win 10 Upgrade” butonuna basmaktır. Butonuna basıldıktan sonra sistem tarafından ayarlamalar yapılarak ilgili seçenek devre dışı bırakılacak ve kişilerin daha sonra bildirim almasını engellenecektir. Bu güncelleme uyarılarını almak istemeyen kişiler belirtilen adımları takip ederek uygulama sayesinde bu işlemlerini gerçekleştirebilir.


Windows10Header8.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg

Windows 10 Güvenli Önyükleme Nasıl Başlatılır?

Windows 10 işletim sisteminde güvenli önyükleme başlatmak isteyen kişilerin öncelikli olarak bazı ayarları yapması gerekmektedir.

windows-10-guvenli-onyukleme-nasil-baslatilir.jpg


Safe Mod olarak da adlandırılan güvenli önyükleme, Windows'ta bazı sorunların giderilmesi ya da bazı ayarların yapılabilmesi için gerekli olabilmektedir. İşletim sistemi konusunda ileri bilgi düzeyine sahip kişilerin çoğu işlemde güvenli mod gerekli olabildiği gibi Windows 10'da güvenli moda erişim sağlanması için bazı ayarların yapılması gerekmektedir.
Bilgisayarda yaşanan pek çok sorunun giderilmesi konusunda Windows 10 güvenli mod, yükleme seçenekleri gerekli olurken kişilerin bu önyükleme için ilk olarak işletim sistemi üzerinden bazı ayarları yapması gerekir.
Windows başlat menüsü üzerinden yapılan aramada, kişilerin sistem yapılandırmasını araması ve çıkan seçeneğe tıklaması ile birlikte özel ayarların bulunduğu ekran açılacaktır. Bu ekranda kişilerin güvenli önyükleme seçeneğini aktif hale getirmesi gerekirken, güvenli önyüklemenin altında yer alan seçeneklerden de en az seçilmelidir.
1(49).jpg

Güvenli önyükleme için yapılması gereken işlemler bu kadardır. Kişilerin ayarları yaptıktan sonra bilgisayarını tekrardan başlatmasının ardından sistem yeniden başlamada Windows 10 güvenli önyükleme ile gelecektir. Güvenli önyükleme ekranı acıdığında kişilerin yapmak istediği işlemlere göre seçim yapması yeterli olmaktadır.

Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg

Bedava Windows 10 için yolun sonu geliyor!

Windows 7 ve 8 kullananların canını sıkan "Windows 10'u Alın" yakında tarihe karışacak!



2016050614515816972.jpg
Windows 10'a geçmeniz için ısrar eden kutucuklar, yakında tarihe karışacak. Firma, "Windows 10'u Alın" uygulamasını Windows 7 ve 8.1'li bilgisayarlardan kaldırma planlarını açıkladı.
Firma, Windows 10'a ücretsiz yükseltme kampanyasının 29 Temmuz'da biteceğini bizlere dün, tekrar hatırlatmıştı. Yazılım devinin WinBeta'ya yaptığı bir açıklamada ise herkesin canını sıkan yükseltme uyarısının 29 Temmuz'dan sonra devre dışı kalacağı bilgisi verildi:
"Detayları tamamlamak üzereyiz, ancak 29 Temmuz itibariyle Windows 10'a kolay yükseltmeye olanak tanıyan Windows 10'u Alın uygulaması, dünya çapındaki PC'lerde devre dışı bırakılacak ve yavaşça kaldırılmaya başlanacak. Windows 10'u Alın uygulamasının sunulması nasıl zaman aldıysa, onu geri çekmek de zaman alacak."
Microsoft, ücretsiz yükseltme olanağını 29 Temmuz'da bitirmeyi planlıyor, ancak bu kararını değiştirmek için zamanı var. Firma, yükseltme uygulamasını kaldırmanın "zaman alacağını" söylüyor; buradan bazı kullanıcıların 29 Temmuz sonrasında da, bir süre için Windows 10'a yükseltme olanağının bulunacağı sonucu çıkarılabilir.
Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Windows 10 Yükseltme Bildirimleri Artık Görülmeyecek![/h][h=2]Microsoft tarafından Windows 10’un kullanıma sunulmasının ardından Windows işletim sisteminde görünmeye başlanan bildirimler artık görülmeyecek.[/h]
windows-10-yukseltme-bildirimleri-artik-gorulmeyecek.jpg
Microsoft tarafından Windows işletim sisteminin son sürümü Windows 10 olarak kullanıma sunulurken, Windows 10 işletim sistemine geçişler ücretsiz bir şekilde sunuldu. Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemine sahip kullanıcılar için sürekli Windows 10’a geçiş konusunda yeni bildirimler görülürken, artık bu konudaki bildirimler için son günler. Microsoft tarafından yapılan son açıklamada 29 Temmuz itibari ile ücretsiz geçişlerin sona ereceği belirtilirken, ücretsiz geçiş yapılacağına yönelik yapılan bildirimler de böylece görülmeyecek. Konuyla ilgili yapılan resmi açıklamada kullanıcıların 29 Temmuz’a kadar ücretsiz geçiş yapabileceği Windows 10 için çağrı yapılırken, Windows 10’u kullanmak isteyen kullanıcıların bu tarihe kadar geçiş yapması gerektiği belirtildi.
Bu tarihten itibaren herhangi bir şekilde ücretsiz geçiş mümkün olmazken, kullanıcıların ücretli Windows 10 satın alması gerekecek.
Ücretsiz geçiş için Get Windows 10 adı verilen uygulama şu anda bilgisayarlara yeni güncellemeler ile birlikte gelirken, bu tarihten itibaren bu uygulama geri çekilecek ve bilgisayarda yer almayacak. Get Windows 10 adı verilen uygulama canlı yayınlarda dahi arka planda çıkması ile popüler olmuş ve bu tür durumlar için Microsoft ciddi eleştiri almıştı. Fakat konuyla ilgili yapılan değerlendirmelerde 29 Temmuz’da bu uygulamanın ve bildirimlerin birden ortadan yok olması pek mümkün değil.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst