gittigidiyor

Dizüstü pazarı tepetakla.....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Hiç öyle görülmüyor ama mesaja bir bakalım....Donanım Haberin araştırmasına göre....
Pandemi döneminde durgunluğuna son vererek iyi bir çıkış yakalayan dizüstü pazarı, yavaş yavaş pandemi öncesine dönmeye başladı. Böyle giderse 2019 yılındaki seviyeleri yakalamak zor olmayacak.

Dizüstü pazarı kan kaybediyor​

Yapılan pazar araştırmasına göre yılın son çeyreğinde dizüstü pazarında 42.9 milyon adet satış yapılacağı tahmin ediliyor. 2019 yılı aynı dönemin daha da altında kalan satışlar yıl genelini de etkiledi. 2022 yılının 189 milyon satışla kapanacağı not düşülmüş.

Global ekonomik kriz ve savaş nedeniyle 2023 yılında ise düşüşün daha da derinleşmesi bekleniyor. 176.6 milyon satış ile son 4 yılın en düşük seviyesine gerileyecek. 2023 yılı içerisinde sadece Chromebook pazarının bir miktar toparlanarak 16 milyona çıkması bekleniyor.

Bu dönemde yüz güldüren yine üst seviye dizüstü bilgisayar segmenti oldu. Oyuncu ve profesyonel dizüstü modelleri yüksek kâr marjını korudukları için önemli bir gelir kaynağı olmaya devam ediyor. Segment altın yumurtlayan tavuk olarak gösteriliyor.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Chromebookların daha uygun fiyata verilmesi şart...Tüketicilerin alayı Profesör değil...Ben amatör işi sırf İnternet ile haşır neşir olup download yapmak istemiyorsam neden 20000-30000 Bandında cihaza mahkum ediliyorum...?

E heryıl da Pandemi yok ya,ama fiyatlar düşse de bu kez de alıcı hucum eder yine fiyatlar yerini korur....
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst