gittigidiyor

Dsmart Akıllı Kumanda Kodları, Kurulumu, Kullanımı ve Özellikleri

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi


ALINTI: PARS EFES



KURULUM


Akıllı kumandanızın D-Smart Alıcıları için ayarlanması:


1. Aşağıda gösterildiği gibi kumandanızın D-Smart tuşuna basıp, kumandanızı D-Smart moduna geçirin

18918083.png


2.
Kumandanızın renkli tuşlarından kırmızı ve mavi tuşlara aynı anda basıp 3 saniye basılı tutun, D-Smart tuşunun 2 kere kırmızı renkte yanıp söndüğünü gözlemleyin.

31488097.png


3.
D-Smart tuşunun 2 kere yanıp sönmesinin ardından rakam tuşlarından;

>> Goldmaster DTV serisi için 1
>> Next YE-9500CIS, YE-9900CIS, YE-9950CIS için 1
>> Arçelik / Beko için 1
>> Sunny AT-10040CIS, AT-10040CIX için 1
>> Botech BTX-710D, BTX-700 için 1
>> Tüm HD-Smart modelleri için 1
>> D-Smart PVR Plus için 1
>> Next YE-9500XCIS ve Botech BTX-800XD için 2
>> Sunny AT-10060CIX için 3

tuşuna basın ve D-Smart tuşunun kırmızı renkte iki kere yanıp söndüğünü gözlemleyin. Eğer yanlış bir işlem yaparsanız D-Smart tuşu bir kez uzunca yanıp sönecektir

Eğer D-Smart alıcınızın marka/modeli yukarıda listelenmemişse lütfen yukarıdaki her 3 moduda sırayla deneyin.

Akıllı kumandanızın televizyonunuz için ayarlanması:


1. Aşağıda gösterildiği gibi kumadanızın TV tuşuna basıp kumandanızı televizyon moduna geçirin.

76734335.png


2.
Kumandanızın renkli tuşlarından kırmızı ve mavi tuşlara aynı anda basıp 3 saniye basılı tutun, TV tuşunun 2 kere yeşil renkte yanıp söndüğünü gözlemleyin.

60238485.png


3.
Kullanıcı kitapçığının sonundaki televizyon kod listesinden size uygun olan televizyonun marka / modelini bulup kodu kumandanızın rakam tuşlarından tuşlayın ve TV tuşunun iki kere yeşil renkte yanıp söndüğünü gözlemleyin. Eğer yanlış bir seçim yaparsanız TV tuşu yeşil renkte bir kez uzunca yanıp sönecektir.


Önemli:

>> Eğer televizyonunuz kumandanıza tepki vermiyorsa yukarıdaki işlemleri televizyonunuzun markası için listelenen tüm diğer kodları kullanarak tekrarlayın.

>> Eğer televizyonunuz kumadanızdaki her fonksiyonu olması gibi yerine getirmiyorsa kod listesinden televizyonunuzun markası için listelenen diğer kodları deneyin.

>> Televizyonunuz için kumandanızı denerken kumandayı TV moduna geçirmeyi unutmayın.


dsmtkumandas.png

TUŞLAR:


D-Smart: Kumandanızı D-Smart moduna geçirir.
• TV: Kumandanızı televizyon moduna geçirir.
kapa.png
: Kumandanızın bulunduğu moda bağlı olarak D-Smart veya televizyonunuzu bekleme konumuna geçirir veya bekleme konumundan çıkarır.
• İnteraktif: D-Smart interaktif portalına geçiş yapar. TV modunda televizyonunuzun modeline göre değişik fonksiyonlar üstlenir.
• Menü: D-Smart menu ana sayfasına geçiş yapar. TV modunda eğer televizyonunuzun desteği varsa TV menusune geçiş yapar.
• Favori: D-Smart favori kanal listesine geçiş yapar. TV modunda televizyonunuzun modeline göre değişik fonksiyonlar üstlenir.
• Mozaik: D-Smart kanal mozaik sayfasına geçiş yapar. TV modunda televizyonunuzun modeline göre değişik fonksiyonlar üstlenir.
• Rehber: D-Smart Program rehberi sayfasına geçiş yapar. TV modunda televizyonunuzun modeline göre değişik fonksiyonlar üstlenir.
• Özet +: D-Smartınızda izlediğiniz programın özet bilgilerini ekrana getirir. TV modunda televizyonunuzun modeline göre değişik fonksiyonlar üstlenir.
• TV / Radyo: D-Smart TV ve Radyo kanal listeleri arasında geçiş yapar.

• VOD: D-Smart PVR Plus alıcınızda bilet gişesi sayfasına geçiş yapar.
• İnfo: D-Smart alıcınızda izlediğiniz kanala ait akış yayın akış listesini ekrana getirir.
• Ses + / -: Kumandanızın bulunduğu moda bağlı olarak D-Smart alıcınızın veya televizyonunuzun ses seviyesini ayarlar.
• Yön tuşları: Kumandanızın bulunduğu moda bağlı olarak D-Smart alıcınızda veya televizyonunuzda menü sayfaları içinde gezinmenizi sağlar.
• OK: Menü içinde seçili olan öğeyi onaylamanızı sağlar.
• Kanal + / -: Kumandanızın bulunduğu moda bağlı olarak D-Smart alıcınızda veya televizyonunuzda kanal değiştirmenizi sağlar.
seskapa.png
: Kumandanızın bulunduğu moda bağlı olarak D-Smart alıcınızı veya televizyonunuzu sessiz konuma geçirir.
• Geri: Kumandanızın bulunduğu moda bağlı olarak D-Smart alıcınızda bir önceki ekrana veya bir önceki izlenen kanala, televizyonunuzda eğer destekelniyorsa bir önceki kanala geçiş yapar.
• Çıkış: D-Smart alıcınızda menü içinde hangi sayfada olursanız olun video ekranına geçiş yapar.
geri.png
: D-Smart PVR Plus alıcınızda izlenen programı geriye almanızı sağlar.
ileri.png
: D-Smart PVR Plus alıcınızda izlenen programı ileri almanızı sağlar
play.png
: D-Smart PVR Plus alıcınızda bir kez bastığınızda kayıt edilmiş programlar listesine geçiş yapar. İkinci kez bastığınızda seçilmiş olan kaydedilmiş programı oynatır.
stop.png
: D-Smart PVR Plus alıcınızda oynatılan kaydedilmiş programı durdurur.
durdur.png
: D-Smart PVR Plus alıcınızda izlemekte olduğunuz programı duraklatır. Oynatma tuşuna bastığınızda duraklatılan program kaldığı yerden devam edecektir.
rtuu.png
: D-Smart PVR Plus alıcınızda izlemekte olduğunuz programı kayıt etmeye veya seçmiş olduğunuz programı kayıt edilecekler listesine atmanızı sağlar
• Renkli tuşlar: D-Smart alıcınızda veya televizyonunuzda çeşitli fonksiyonlar üstlenirler
• Rakamlar: Bulunduğu moda bağlı olarak D-Smart alıcınızda veya televizyonunuzda kanala numara girmek suretiyle direk erişim sağlar.
bmail.png
: Kumandanız D-Smart modundayken gelen mesajlar sayfasına geçişinizi sağlar. Kumandanız televizyon modundayken A/V giriş kaynağına geçişinizi sağlar (örneğin; SCART, kompozit, S-Video)
• Yardım: D-Smart alıcınızda yardım sayfasına geçişi sağlar.


Not:
Yukarıda anlatılan özellikler cihazınızın yazılım sürümüne bağlı olarak değişiklik gösterebilir.


EK ÖZELLİKLER:


D-Smart alıcısı ile televizyonu bir seferde açıp kapatmak:


Kumandanızın D-Smart ve televizyon ayarlarını ayrı ayrı yaptıktan sonra kumandanız D-Smart alıcınız ve televizyonunuzu bir seferde açıp kapatma özelliğine sahiptir. Her iki cihazı da aynı anda kapatmak / açmak için tuşuna 1 saniye basılı tutup bırakın ve önce TV tuşunun yeşil renkte daha sonra D-Smart tuşunun kırmızı renkte yanıp söndüğünü gözlemleyin.

Ses ayarlarını kilitleme:


Kumandanızın D-Smart ve televizyon için ayarlarını ayrı ayrı yaptıktan sonra kumandanızın ses + / - ve
seskapa.png
tuşlarını sadece televizyonunuzda çalışacak şekilde kilitleyebilirsiniz.

Kilitlemek için;


1. Önce televizyonunuzun sesini düşük bir seviyeye ayarlayın daha sonra D-Smart alıcınızın sesini seste bir bozulma olmayacak şekilde yüksele bilecek en yüksek seviyeye ayarlayın.

2.
Kumandanızın renkli tuşlarından kırmızı ve mavi tuşlara aynı anda basıp 3 saniye basılı tutun, kumandanın bulunduğu moda bağlı olarak TV veya D-Smart tuşunun 2 kere yanıp söndüğünü gözlemleyin.

44005249.png


3.
Kumandanızın numara tuşlarından 993 sayısını tuşlayın ve kumandanızın bulunduğu moda bağlı olarak D-Smart veya TV tuşunun iki kere yanıp söndüğünü gözlemleyin.

4.
D-Smart veya TV tuşunun yanıp sönmesini takiben 1 saniye içinde TV tuşuna basın ve TV tuşunun yanıp sönmesini gözlemleyin.


Ses kilidini açmak için;


1. Kumandanızın renkli tuşlarından kırmızı ve mavi tuşlara aynı anda basıp 3 saniye basılı tutun, kumandanın bulunduğu moda bağlı olarak TV veya D-Smart tuşunun 2 kere yanıp söndüğünü gözlemleyin.

44005249.png


2.
Kumandanızın numara tuşlarından 993 sayısını tuşlayın ve kumandanızın bulunduğu moda bağlı olarak D-Smart veya TV tuşunun iki kere yanıp söndüğünü gözlemleyin.

3.
D-Smart veya TV tuşunun yanıp sönmesini takiben 1 saniye içinde ses + tuşuna basın ve TV veya D-Smart tuşunun dört kez yanıp sönmesini gözlemleyin.
 

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
ALINTI: PARS EFES


PROBLEMLER VE ÇÖZÜMLERİ




>> Akıllı kumandamın tuşlarına basıyorum fakat D-Smart veya TV tuşu yanıp sönmüyor
o Kumandanıza batarya takılı değil; batarya yuvasına bataryalarını yerleştirin
o Kumandanızın bataryaları zayıflamış; yenileriyle değiştirin
o Kumandanızın bataryaları yanlış yerleştirilmiş; batarya yuvasının içinde gösterildiği şekilde bataryaları yerleştirin
>> Akıllı kumandamın tuşlarına basıyorum, D-Smart ve TV tuşları yanıp sönüyor fakat D-Smart alıcımı veya televizyonumu kumanda edemiyorum
o Kumandanızın bataryaları zayıflamış; yenileriyle değiştirin
o Kumandanızın ayarları D-Smart alıcınıza veya televizyonunuza göre yapılmamış; kitapçıkta tarif edildiği gibi kumanda ayarlarınızı yapın
o Kumandanızı D-Smart alıcınıza veya televizyonunuza doğru tuttuğunuzdan emin olun
>> Kumandamı yaptığım ayarı unuttum fabrika ayarlarına geri döndürmek istiyorum
• Kumandanızın renkli tuşlarından kırmızı ve mavi tuşlara aynı anda basıp 3 saniye basılı tutun, kumandanın bulunduğu moda bağlı olarak TV veya D-Smart tuşunun 2 kere yanıp söndüğünü gözlemleyin.

44005249.png



• Kumandanızın numara tuşlarından 981 sayısını tuşlayın ve kumandanızın bulunduğu moda bağlı olarak D-Smart veya TV tuşunun iki kere yanıp söndüğünü gözlemleyin. Bu işlemden sonra kumandanız fabrika ayarlarına geri dönecek.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst