gittigidiyor

Dünyada internetsiz yer bırakmayan teknoloji geliyor!

iseso

Aktif Üye
Katılım
9 Ocak 2014
Mesajlar
1,348
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Gölcük/Değirmendere
eokjl9.jpg



Dünyanın neresinde olursanız olun internete erişmeniz mümkün olacak.

Sercan Tezcanoğlu

Sadece internet değil, isterseniz Everest'in zirvesindeyken telefon konuşması yapabilir, çöldeyken SMS atabilirsiniz.

Bütün bunları uydulara borçluyuz.

The Iridium GO! adı verilen cihaz wi-fi ağını dünyanın her yerine taşıyor. Aynı anda 5 cihaz tarafından kullanılabilen Iridium GO'yla acil telefon çağrısı yapabilir, büyükelçiliğinize e-mail gönderebilir, hatta kaybolduğunuzda sizi kurtaracak haritayı download edebilirsiniz.

Bütün bunları sağlayan Iridium GO, basit bir antenle çalışıyor ve uydulara bağlanarak dünyanın en alakasız yerinde bile wi-fi ağı kurabiliyor. Üstelik ağa 30 metrelik bir aralıkta ulaşılabiliyor.

Iridium GO!'ya iOS ya da Android kullanan herhangi bir cihazla bağlanılabiliyor. Bunun için Iridium'un uygulamasını telefonunuza ya da tabletine indirmeniz gerekiyor.

Bu arada cihazın anteninin gökyüzünü görüyor olması gerektiğini de hatırlatalım.

Hafif bir cihaz olan Iridium GO!'yla GPS'ten de faydalanabilirsiniz. Hatta Facebook ve Twitter'a da gönderi atabilirsiniz. Bütün bunları Iridium GO!, Iridium uygulamasıyla mümkün kılıyor.

Cihazın zayıf olduğu noktalar da var. Iridium GO şimdilik size ormanda Netflix'ten film izleme şansını sunamıyor. Çünkü data transferi 2.4 ile 2.8 Kbps civarında. Yani bildiğiniz 90'ları telefonla bağlantı yapıldığı dönemlerindeki gibi. Bu transfer hızıyla fotoğraf göndermek bile zaman alıcı bir işlem.

800 doların altında satışa sunulması beklenen cihazın yanı sıra bağlantı içinde aylık 35 dolar ile 135 dolar arasında değişen bir data ücreti olması bekleniyor.

Uydu bağlantısı kullanacağı için verilen internet hizmetinin de devletlerin sansüründen uzak olması bekleniyor.

2014'ün ilk yarısında satışa çıkması beklenen cihazın daha sonra daha hızlı olması bekleniyor. Şimdilik fiyatının da cazip olmadığını aktaralım.​
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst