gittigidiyor

Dünyanın En Pahalı 10 Saati

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Zamanı gösterme amacı ile ortaya çıkan, zaman içerisinde kullanıcı ihtiyaçları çerçevesine birçok özellik katarak varlığına yepyeni bir yön veren saatler. Onları sizin için derledik.


saat_1675521609532adc8136daf.jpg
Tarihte ilk kez M.Ö. 4000 yılında Mısırlılar tarafından, sahip oldukları yaşam standartlarında ve ekonomilerinde payı yadsınamayacak Nil Nehri’nin taşma sürelerini hesaplamak için oluşturulan saat, ana ideolojisinden tam olarak sapmasa da tarih içerisinde daimi olarak üzerine katarak ilerledi.
Sahip oldukları özellikleri göz ardı etmeyerek, evrilen kullanıcı profili beraberinde oluşan söz konusu ihtiyaçlara cevap vermek maksatlı bünyesine pek çok özelliği dahil eden saatler, oluşturduğu yeni yapısıyla başta erkekler olmak üzere, “zorunlu aksesuarlar” listesinin ilk basamaklarında yerini aldı.
Bünyesine kattıkları ile beraber işlevlerini basitten karmaşığa doğru sürükleyen saat, yarattığı sermaye beraberinde bir iş kolunun oluşmasına da zemin hazırladı.
luşan iş kolunun ardından meydana getirdiği kar marjları ile, yansıttıklarının değerini belirleyen saat, günden güne artan fiyatları ile de kullanıcılarına zamanın farkındalığı konusunda bir kez daha düşünme ortamı hazırladı. Su misali akan zamanın, ne olduğunun bilinip, bilinmemesi yönündeki ikilemin var olduğu ortam nezdinde, gelmiş geçmiş en pahalı 10 saati sizler için listeledik.
10- Piaget Embarador Temple

George Piaget tarafından, 1874 yılında İsviçre’de “La Cote Aux Fess” köyünde kurulan Piaget SA, kurulduğu günden bu yana yürüttüğü mücevher-saat çalışmasını Richemont Group tarafından uygulama yoluna gidiyor.
Jackie Kennedy, Gina Lobbogridga, Andy Warhol gibi isimler beraberinde ününü dünyaya duyuran firma, 1 asrı aşkın yıldır gerçekleştirdiği işi, belirli bir kesime hitap etmekle sınırlı tutmuş gözüküyor.
Firmanın söz konusu saati “Embarador Temple” ise sahip olunan söz konusu politika çerçevesinde şekilleniyor. Bu şaheserin fiyatı 3 milyon 300 bin dolar olarak belirlenmiş durumda.
piaget-embarador-temple.jpg


9- Patek Philippe 1928 Single Button Chronograph

Polonyalı saat üreticisi Antoni Patek ile Fransız saat tasarımcısı Adrien Philippe tarafından 1851 yılında kurulan marka, yaratıcıların sahip oldukları iş kolu beraberinde, “bir saati var etme ve onu güzelleştirmek adına her şeyi yapma” politikası çerçevesinde ürünlerini piyasaya sürdü.
Söz konusu ürünün, sade görünümüne rağmen, dünyanın gelmiş geçmiş en pahalı saatleri listemizde yer alması iki nedeni barındırmasından ileri geliyor.
İlk olarak, otoriteler tarafından test edilip onaylanan mükemmel uyumlukta üretim kalitesi ve beyaz altından üretilen gövdesi ile bu alanda dünyada tek olmasından ileri geliyor. Fiyatı 3 milyon 600 bin dolar.
patek-philippe-1928-singe-button-chronograph.jpg

8- Patek Philippe 1939 Platinum World Time

Yeniden aynı saat üreticileri ve firmasından çıkan ürün olarak betimlenen saat, önceki sürümüne oranla görsellik açısından da daha fazla şey vaat ediyor.
Görüldüğü üzere dünyanın en pahalı saatlerini üreten firmanın 1939 yılında ürettiği saat 2002 yılında 4 milyon dolarlık bir satış fiyatı beraberinde satıldı.
worldtime1.jpg

7- Louis Moinet Meteoris

Tarihsel süreç içerisinde varlığını sürdüren en ünlü saat markalarından biri olarak betimlenen marka Louis Moinet adlı, ressam, heykeltıraş, saatçi tarafından meydana getirildi.
Günümüz saat teknolojilerinin bel kemiği olarak betimlenen kronografi teknolojisinin mucidi olan insan tarafından hizmete giren şirket tarih boyunca Thomas Jefferson, James Monroe, Napoleon Bonapart gibi isimler tarafından tercih edildi. Firmanın ürettiği “Meteoris” adlı ürün ise 4 milyon 600 bin dolar değerinde.
louis-moinet-meteoris.jpg

6- Breguet&Fils 2667 Precision

Kuruluşun Abraham Louis Breguet tarafından gerçekleştirildiği, 1775 yılında bu yana “lüks saat” adı altında ürün kataloğunu dolduran İsviçreli markayı, tarih boyunca saatlere olan tutkusu ile bilinen Napoleon Bonapart, Çar 1.Alexander, Kral 3.George, Kraliçe Victoria gibi isimler yer aldı.
Bir klasik olarak beden bulan “köstekli saat” üretimi çerçevesinde öne çıkan firmanın söz konusu ürünü Louis Moinet’in Meteoris’ine benzer oranda 4 milyon 600 bin dolar değerinde.
breguet-fils-paris-no-2667-precision.jpg

5- Hublot Big Bang

1980 yılında İsviçre’nin Nyon kentinde Carlo Crocco tarafından kurulan firma ve saatlerinin sahip olduğu fiyat skalası üretim kalitelerinde gösterdikleri incelikten ileri geliyor. Birçok renk ve ürün yelpazesi beraberinde üretilen Big Bang adlı ürün, 5 milyon dolara alıcı buluyor.
hublot-big-bang.jpg

4- Patek Philippe Calibre 89

Üst üste aynı firmanın listede yer almasının ahlaki tümeller çerçevesinde ne denli doğru olduğunun farkındayız; fakat işin diğer boyutunda, tarihsel süreç boyunca Kraliçe Victoria, Papa 9.Pius gibi kişilerin tercihini oluşturan firmanın bu alanda öne çıkacağını bilinmesini isterdik.
Gelmiş geçmiş en pahalı listesinin dördüncü sırasındaki saatin fiyatı ise5.15 milyon dolar.
patek-philippe-henry-graves-jr.jpg

3- Patek Philippe Henry Graves Jr.

Yaptığımız betimlemeler nezdinde, deyimi yerindeyse öve öve bitiremediğimiz saat firması bünyesinden çıkan ürün, üretim ve malzeme kalitesi bir yana, çok şık tasarımı akabinde saat severlerin gönlünde taht kuruyor. Fiyat ise yeniden dudak uçuklatacak cinsten. 11 milyon dolar.
patek-philippe-calibre-89-1452074109.jpg

2- Chopard 201 Carat

Yazının başında ifade ettiğimiz gibi yalnızca zamanı gösterme olan işlevlerinden uzaklaşarak, zorunlu bir ihtiyaç bünyesinde kullanıcılara sunulan saatlere, bu doğrultuda verilebilecek en doğru örnek söz konusu model olsa gerek.
1860 yılında Louis Ullyse Chopard tarafından kurulan firma, lüksün sınırlarını zorlamak kaydıyla hizmet vermeye devam ediyor. Chopard 201 Carat tam 25 milyon dolar.
chopard-201-carat.jpg


chopard-201-carat-2.jpg


1- Breguet Grande Complication Marie Antoinette

Abraham Louis Breguet tarafından 1775 yılında kurulan, en pahalılar listemizin altıncı sırasında da bir ürün barındıran firmanın göz bebeği, dönem zenginleri ile oluşturulan bağlar nihayetinde ortaya çıktı.
Fransa Kraliçesi, Avusturya Arşidüşesi Marie Antoinette’ın dikkatini çekecek nitelikteki saatler üreten firma, Kraliçe’nin bizzat kendisi tarafından bu saati sipariş etti.
1782 yılında başlandıktan sonra ancak 1827 yılında tamamlanabilen saati ise, ne Abraham Breguet, ne de Fransız Devrimi sırasında vatan hainliği ile suçlanması beraberinde giyotin ile öldürülen Marie Antoinette göremedi. Söz konusu yıllarda üretilen saatin bir kopyası niteliğindeki günümüz sürümü ise, ancak 3 yılda tamamlanabildi.
Neredeyse paha biçilemez nitelikteki saatin fiyatı ise 30 milyon dolarolarak belirlendi. Gerçekten kelimelerin kifayet bulamamasına yol açıyor kendisi.
breguet-grande-complication-marie-antoinette.jpg

breguet-grande-complication-marie-antoinette-1452074181.jpg


 

satciaho

Aktif Üye
Katılım
22 Eki 2018
Mesajlar
29
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
33
Konum
Trabzon
1 numaranın cep saati olmasını bekliyordum ama bu kadar pahalı olmasını beklemiyordum -_-
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,083
Tepkime puanı
467
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Saat sektörü ya da sanatı diyelim, bitmez tükenmez bir derya, onun kadar olmasa da lüks yazım araçları yani lüks kalemler de öyle.
 

tyfngkt

Aktif Üye
Katılım
1 Eyl 2018
Mesajlar
22
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Konum
istanbul
İşin şov boyutuna kaçmış alayı arkadaş bunlar ne böyle.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst