gittigidiyor

Dünyanın ilk AMOLED kayar ekranı üretildi

kaptan-8

Vip Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
5,986
Tepkime puanı
1,000
Puanları
113
Konum
TR
Dünyanın önde gelen ekran üreticilerinden BOE yeni ekran teknolojilerini tanıttı. En dikkat çeken ürün dünyanın ilk AMOLED kayar ekranı oldu.

dunyanin-ilk-amoled-kayar-ekrani-uretildi-8.jpeg


Pekin’de devam eden 2021 Uluslararası Ekran Teknolojisi Konferansı’nda (ICDT 2021) BOE (Beijing Oriental Electronics Group), yeni nesil cam tabanlı ve en son çıkan iPad Pro‘da kullanılan Mini LED’lerin seri üretime geçtiğini resmen duyurdu.

Dünyanın önde gelen esnek ekran üreticisi ve birçok alanda üretim yapan şirket; dünyanın ilk AMOLED esnek kayar ekranı da dahil olmak üzere birçok ürününü tanıttı.

BOE yeni ekran teknolojilerini tanıttı! İşte ilk AMOLED kayar ekran​

BOE, dünyanın ilk AMOLED esnek kayar ekranın yalnızca 4 mm’lik bir dış eğrilik yarıçapına ve 200.000 kat dinamik kaydırma frekansına sahip olduğunu iddia ediyor. Ürün, içeri ve dışarı kaydırılarak ekran boyutu istenildiği gibi ayarlanabiliyor. Ayrıca kayar ekran olduğu için ekranda kırışma da oluşmuyor.

https://i1.wp.com/shiftdelete.net/wp-content/uploads/2021/06/dunyanin-ilk-amoled-kayar-ekrani-uretildi-1.jpg?resize=835%2C484&ssl=1

BOE etkinlikte yeni bir head-up display ürününü de tanıttı. Raporlara göre, bu ürün geleneksel head-up display sisteminden daha küçük. Ekran modülünde, yüksek parlaklıkta Micro OLED teknolojisi ve mikro projeksiyon optik teknolojisi kullanılıyor. Ayrıca, 10.000 nit’lik de göz alıcı bir parlaklığa ulaştığını ve bu cihazın güçlü bir ışık ortamında bile iyi bir görüntü sağladığını iddia ediyor.

dunyanin-ilk-amoled-kayar-ekrani-uretildi-hud.png

Bu ürünlerinin yanı sıra BOE (Beijing Oriental Electronics Group), profesyonel bir oyun ekranı da görücüye çıkardı. Şirket, ürünün 480Hz ekran yenileme hızı ve 1ms yanıt süresi ile rakiplerinden ayrıldığını belirtiyor.

dunyanin-ilk-amoled-kayar-ekrani-uretildi-gm.png

BOE kısa süre önce 2021 yılının ilk çeyrek raporunu yayınladı. Şirket, yıllık yüzde 108 artışla 49.655 milyar yuan (7.8 milyar dolar) gelire ulaştı. Şirketin net karı da yıllık yüzde 814 artışla 5.182 milyar yuana (812 milyon dolar) yükseldi.

Dış pazardaki yarı iletken ekranlara yönelik artan talebin BOE’nin yükselişinde önemli bir rolü olduğu söyleniyor. Ayrıca BOE, Mini LED, 8K ve diğer teknolojilere de yatırım yapmaya devam ediyor. Sigmaintell verilerine göre BOE’nin ekran pazarındaki payı Çin’de birinci, dünyada ise ikinci sırada yer alıyor.

shiftdelete.net
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst