gittigidiyor

Erdoğan'a mahkemeden kötü haber !

suvekum

Aktif Üye
Katılım
20 May 2011
Mesajlar
674
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Konum
ankara
İdare Mahkemesi, MİT’in soruşturulmasına izin vermeyen Başbakanlığı hukuksuz buldu.

Prof. Dr. Mehmet Altan’ın telefonunu sahte isim kullanarak dinleyen MİT’çilere soruşturma izni vermeyen Başbakan Erdoğan’ın bu kararı Ankara 12. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Buna göre, Prof. Altan’ı dinleyen MİT görevlileri hakkında soruşturma başlatılabilecek.

Taraf gazetesinin haberine göre MİT’in 2008-2009’da “terörle mücadale” gerekçesiyle dönemin Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Yasemin Çongar, Taraf Yayın Koordinatörü ve yazarı Markar Esayan, Taraf yazarları Amberin Zaman ile dönemin Star gazetesi başyazarı Prof. Dr. Mehmet Altan’ı dinlediğine ilişkin mahkeme kararı iki yıl önce Taraf’ta yayımlanmıştı.

İstanbul 11. ve 14. Ağır Ceza mahkemelerince farklı tarihlerde verilen kararlarla, “iletişimin dinlenmesi, tespiti, sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi ve kayda alınması” talebi doğrultusunda gazetecilerin kimlikleri gizlenerek ve “hakkında tedbir uygulanacak kişinin kimliği” bölümü çeşitli yabancı kod isimlerle doldurularak MİT İstanbul Bölge Başkanlığı’nın teknik takip yapmasına izin verildi.



Taraf
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst