gittigidiyor

'ergenekon'dakilere tahliye müjdesi !

suvekum

Aktif Üye
Katılım
20 May 2011
Mesajlar
674
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Konum
ankara
Ergenekon davasında peş peşe tahliye kararları çıktı.
5 yılını dolduran tutukluların tahliye edilmesi yönündeki karar üzerine Ergenekon davası için hareketli bir gün yaşandı. 13. Ağır Ceza Mahkemesi kendisine gelen tahliye taleplerini reddetti. Ancak 21′inci Ağır Ceza Mahkemesi’nden ise bazı isimlere tahliye kararı çıktı. Günün en bomba haberi de bu mahkemeden geldi. İlk tahliyesine karar verilen isimler Levent Göktaş, Tuncay Özkan ve Sedat Peker oldu. Bu isimlerin ardından mevcut tutuklulardan başka isimlerin de tahliyesi peş peşe açıklanmaya başladı.

İşte tahliyesi açıklanan o isimler:
- Levent Göktaş
- Tuncay Özkan
- Sedat Peker (*)
- Kemal Kerinçsiz
- Dursun Çiçek (*)
- Alparslan Aslan (*)

- İbrahim Şahin
- Şener Eruygur
- Hasan Iğsız
- Merdan Yanardağ
- M. Ali Çelebi
- Alaaddin Sevim
- Yalçın Küçük


* Sedat Peker: Peker'in, hakkında İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hapis verilen ve Yargıtay tarafından onaylanan cezası nedeniyle tahliye edilmesi beklenmiyor.
* Dursun Çiçek: Balyoz'dan hükümlü olan Dursun Çiçek de tahliye olmayacak.
* Alparslan Aslan: Adalet Bakanlığı "Alparslan Aslan Mayıs 2016'ye kadar tahliye olamaz" dedi.

Mahkeme heyeti, ayrıca sanıklar Levent Göktaş ve Tuncay Özkan hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. Heyet, Sedat Peker hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulamalarına gerek olmadığına hükmetti.

TAHLİYE GEREKÇESİ

Mahkemenin Tuncay Özkan ve Levent Göktaş’a tahliye gerekçesi:
Sanıkların tutuklu kaldıkları süreler, delillerin toplanmış olup karartılma kuşkusunun kalmaması, sanıkların sabit ikametgah sahibi olması, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olabileciği, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar bulunması nedeniyle söz konusu durumun adalet duygularını incitebilecek olması.

13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDEN 33 TALEBE RED

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Veli Küçük, Doğu Perinçek gibi isimlerin de aralarında olduğu Ergenekon davası sanığı 33 kişinin tahliye taleplerini reddetti.

'ÖYM'LERİ TBMM'NİN KAPATMASI ANAYASAYA AYKIRI'

Ergenekon Mahkemesi hakkındaki eleştirilere Silivrideki basın mensuplarını cezaevine sokmayarak cevap verdi. Öncelikle TBMM''nin mahkemeleri kaldırmasının görevi dahilinde olmadığını belirterek bu noktada anayasaya aykırılık olduğunu söyledi. Bu konuda yetkili ve görevli olanın HSYK olduğunu bu yönde de itirazlarını ilettiklerini söyledi.

Saat 12:10'da Hasan Hüseyin Özefe, Hüsnü Çalmuk Sedat Sami Haşıloğlu, cuma günü İlker Başbuğ tarafından yapılan tahliye talebiyle ilgili Ağır Ceza Mahkemesi'nin karar verdiğini aslında yetkili ve görevli mahkemenin kendileri olduğunu bildirdi.

"BU MAHKEME FİİLEN KALKTI"

Mahkemelerine yapılmış olan bazı tutuklu sanıkların başvurularıyla ilgili her bir suç için 5 yıl tutuklulukta geçen süreyi değerlendirdiklerini ve başvuran sanıkların mevcut hallerinin devamı yönünde karar verdiklerini söyledi. Mahkeme kendisiyle ilgili eleştiriler için de bu kadar kapsamlı dosya hakkında gerekçeli kararın 15 günde yazılmasını beklemenin akla ve vicdana uymadığını bildirdi.

33 KİŞİNİN TALEBİNE RED

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Mustafa Levent Göktaş, Mehmet Fikri Karadağ, Özkan Kurt, Ulaş Özel, İsmail Sağır, Mehmet Demirtaş, Hasan Ataman Yıldırım, Levent Ersöz,Muzaffer Tekin, Sedat Peker, Boğaç Kaan Murathan, Semih Tufan Gülaltay, Veli Küçük, Fikret Emek, Kemal Kerinçsiz, Serdar Öztürk, Yalçın Küçük, Aykut Metin Şükre, Ergün Poyraz, İbrahim Şahin, Kemal Aydın, Doğu Perinçek, Mehmet Bedri Gültekin, Turhan Özlü, Erkan Önsel, HikmetÇiçek, Mehmet Deniz Yıldırım, Hasan Atilla Uğur, Tuncay Özkan, Durmuş Ali Özoğlu, Memet Zekeriya Öztürk, İsmail Yıldız, Oktay Yıldırım'ın tahliye taleplerini değerlendirdi.

Mahkeme, söz konusu 33 kişinin tahliye taleplerini reddetti.

Kaynak: http://www.haber3.com/ergenekondakilere-tahliye-mujdesi-2535028h.htm
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst