gittigidiyor

Firefox, Tor Tarayıcısında Güncelleme Yaparak FBI’ın Özellikle Bıraktığı Açıkları Kap

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
fbi-tor-tarayici-b_640x360.jpg


Firefox tabanına oturtulmuş olan Tor tarayıcısında fark edilen açıklar, gizliliği ön planda tutan kullanıcıları oldukça tehlikeye atıyordu. Firefox bu açıkları bularak tek tek yamadı. Ancak açıkların FBI tarafından kullanıldığı düşünülüyor.
Anonim olarak internette dolaşılmasına izin veren ve güvenli olduğu için tercih edilen Tor Tarayıcı, Mozilla Firefox tarafından bakıma alındı. Tarayıcının alt yapısında kullanıcıların anonim olmalarını engelleyen ve tüm bilgilerini açığa çıkaran bazı güvenlik açıkları keşfedildi. Hemen harekete geçilerek bu açıklar saptandı ve düzeltildi. Güncelleme ise yolda, geliyor.
Ancak bu noktada yaşanan güvenlik zaafının sorumlusunun FBI olduğu düşünülüyor. Mozilla’ya göre, Tor kullanıcılarının tercih ettiği bazı web sitelerinden tarayıcıya bulaşan SVG ve Java Script kodları kullanıcıları tehdit ediyormuş. Mozilla’nın iddiası Tor tarayıcıyı kullananların kimliklerinin ortaya çıkıyor olmasının sebebi tamamen FBI’ın işi.
Bu noktada bu spekülasyon şu anda Tor camiasını kasıp kavuruyor. Aslında Mozilla böyle bir açıklamayı resmi olarak yapmış da değil. Ancak bazı yetkililerin forumlarda kullandıkları cümleler Tor camiasında böyle yorumlanıyor. Ne diyelim? Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

İndir

Tor Browser

Güvenilir ve Anonim Web Tarayıcısı
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst