gittigidiyor

Ford mühendisinden çok özel vites teknolojisi

aferin

Aktif Üye
Katılım
5 Nis 2012
Mesajlar
2,068
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Konum
ist
791591529365400279.jpg


Otomobil üreticisi Ford'un önde gelen mühendislerinden biri, şirketi için yaptığı çalışma ile çok daha hızlı ve güvenli sürüş teknolojilerine kapıyı aralıyor

Ford otomobillerinin araştırma mühendislerinden biri üzerinde çalıştığı proje ile çok daha kolay bir vites kontrolü ve güvenli bir sürüş deneyimi hedefliyor. Manuel vites kullanımını en basit hale getirmek için Zach Nelson tarafından bir 3D yazıcı ile üretilen vites başlığı, mühendisin şahsi tasarımı olan dijital aksam ile bir araya gelince, sürücü ile iletişim halinde olan bir teknoloji doğuyor.

Xbox 360 kontrol kumandasının titreşim modülünü, kendi ürettiği vites başlığı ile birleştiren mühendis, Ford'un açık kaynak kodlu OpedXC adlı dahili sistem analiz arayüzünü de kullanıyor. LED ekranlı vites başı sürücüye ne zaman, nerede vites değiştirmesi gerektiğini titreşim yoluyla haber veriyor. Ford'un ilerleyen dönemlerde böyle bir teknolojiyi elden geçirip, daha fazla geliştirerek kullanıp, kullanmayacağı ise merak konusu.

791748777365.jpg


Kaynak: teknokulis
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst