gittigidiyor

Galatasaray-Fenerbahçe derbisini Mete Kalkavan yönetecek

eftt

Uzman Paylaşımcı
Vip Üye
Katılım
13 May 2011
Mesajlar
4,553
Tepkime puanı
9
Puanları
38
Konum
Gölcük
17 Mart 2016



Süper Lig'in 26. haftasında oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisini yönetecek hakem açıklandı.

8V5L.jpg


Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi maçı hakem Mete Kalkavan yönetecek.

Dev maçta Kalkavan'ın yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ile Esat Sancaktar'ın yapacağı, dördüncü hakem olarak Serkan Ok'un, ilave yardımcı hakemler olarak da Murat Özcan ve Burak Taşkınsoy'un görev alacağı belirtildi.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan derbi mücadelesinde hakem Mete Kalkavan düdük çalacak. Kariyerindeki 3. derbiye çıkacak olan Kalkavan ilk kez bir Galatasaray-Fenerbahçe maçını yönetecek.

36 yaşındaki hakem daha önce 3 Mart 2013'te Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan ve siyah beyazlıların Olcay Şahan'ın uzatma dakikalarında attığı golle 3-2 kazandığı maçı yönetmişti. Bu maç ayrıca eski İnönü Stadyumu'nda oynanan son derbi olarak tarihe geçmişti.

Kalkavan Bu sezon 14 Aralık 2015'te Beşiktaş'ın Galatasaray'ı 2-1 yendiği maçın da hakemiydi.

Fenerbahçe, bu sezon Kalkavan'ın yönettiği maçlarda gol yemedi

Mete Kalkavan, bu sezon Galatasaray ve Fenerbahçe'nin 3'er maçında düdük çaldı. Galatasaray bu maçlarda Akhisar Belediyespor'u 2-1 yenerken, Beşiktaş'a deplasmanda 2-1 yenildi ve sahasında Mersin İdman Yurdu'yla 1-1 berabere kaldı.

Kalkavan, Fenerbahçe'nin de 3 maçını yönetirken, sarı lacivertliler deplasmanda oynadığı bu maçlarda hiç gol yemeyerek Gençlerbirliği ve Kayserispor'u 1-0 yendi. Bursaspor'la ise 0-0 berabere kaldı.

Diğer maçların hakemleri şöyle:

18 Mart Cuma:
19.00 Kayserispor-Eskişehirspor (Ali Palabıyık)
20.00 Akhisar Belediyespor-Çaykur Rizespor (Abdulkadir Bitigen)

19 Mart Cumartesi:
13.30 Osmanlıspor-Gençlerbirliği (Serkan Tokat)
16.00 Trabzonspor-Medicana Sivasspor (Halil Umut Meler)
19.00 Beşiktaş-Antalyaspor (Hüseyin Göçek)

20 Mart Pazar:
13.30 Mersin İdmanyurdu-Gaziantepspor (Tolga Özkalfa)
13.30 Torku Konyaspor-Medipol Başakşehir (Serkan Çınar)
16.00 Bursaspor-Kasımpaşa (Kutluhan Bilgiç)

METE KALKAVAN KİMDİR?

Mete Kalkavan (d. 1980 İstanbul), FIFA kokartlı Türk futbol hakemi ve makine mühendisi. Babası, CHP Samsun milletvekili Ahmet İhsan Kalkavan'dır. Futbola ve hakemliğe olan ilgisi daha küçük yaşlarda Babası Ahmet İhsan Kalkavan'ın 14 yıl süreyle Samsun Yolspor, 2,5 yıl ise Samsunspor Yönetim Kurulu Üyeliği'nde bulunması ve Türkiye Hentbol Federasyonu'nda da yönetim kurulu üyeliği yapmasıyla başladı. Girdiği TFF Hakemlik kursunda başarılı bir derece alarak mezun oldu. 1999 yılında çıktığı ilk maç PAF Liginde oynanan 1. yardımcı hakem olarak çıktığı İstanbulspor - Altay maçıydı. İlk Süper Lig maçı 14 Eylül 2003 tarihinde oynanan Ankaragücü - Denizlispor maçıdır. Orta hakem olarak görev yaptığı ilk maç ise 2011 yılında Gençlerbirliği-Konyaspor maçıdır. Halen Süper Lig hakemi olarak görev yapmaktadır. 24 Aralık 2012 tarihinde FIFA kokartı takmaya hak kazandı. 2015-16 sezonu öncesi Türkiye Futbol Federasyonu Kalkavan'ın da aralarında bulunduğu 9 hakem ile ilk kez profesyonel sözleşme imzaladı

Selçuk İnan: "Benimle konuşurken haddini bilecek"

Galatasaray'ın Mersin İdman Yurdu ile oynadığı ve 1-1 berabere sonuçlanan maçın son dakikalarında Mete Kalkavan, sarı kırmızılıların kaptanı Selçuk İnan'ı kırmızı kartla oyun dışında bırakmıştı. ile girdikleri ikili mücadelede Mersinli futbolcu Tita'nın kendisine arkadan sarılmasına tekmeyle karşılık veren Selçuk oyun dışında kalmıştı.

Tecrübeli oyuncu maçtan sonra yaptığı açıklamalarda, "Bu sezon 3 cezamı da bu hakem yüzünden aldım. Kötü niyet hissettiğim için Mete Kalkavan hakkında konuşuyorum. Bu sezon gördüğüm kırmızı kart pozisyonunda da benimle iletişimi çok kötüydü. Biz hakemlerimizi seviyoruz, saygısızlık yapmıyoruz ama onlardan da saygı bekliyoruz. Benimle konuşurken haddini bilecek, söylediğini bilecek. Benimle ilgili problemi olabilir, gıcık olmuştur ama takım arkadaşlarımın ne günahı var" ifadelerini kullanmıştı.

AZİZ YILDIRIM: METE KALKAVAN, ALİ PALABIYIK DERBİLERE VERİLSİN

"Hakemlerin içinde kutuplaşma var." diyen Yıldırım, "Cüneyt Çakır'ın babası bir yandan gücü elinde bulunduruyor. Futbolda çok büyük bir potansiyel var, milyar dolarlar dönüyor. Bu değerleri 10-20 kişinin çalacağı sisteme bırakamayız. Ali Palabıyık ve Mete Kalkavan gibi isimler derbiye verilebilirdi. Genç hakemlerin önü açılmalıdır. Hakemler korkmamalı, hata yaptıklarını ifade edebilmeli. Bugün nazik konuştuk, daha başka şeyler de söyleyebilirdik. Herkesi uyarıyorum." diye konuşmuştu.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst