gittigidiyor

Google Chrome Hakkında gelişen son haberler

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Google Chrome OS X'e emoji geliyor

Mac kullanıcıları çok yakında Google Chrome tarayıcısınde emojiler kullanabilecek.

1421094536_macbook-pro.jpg

Emojiler Chrome OS X'te bugüne kadar sadece kare şeklinde görünüyordu. Apple'ın emoji ifadelerini yıllardır desteklemeyen Chrome tarayıcıs görünüşe bakılırsa kısa süre içerisinde bu sorunu çözecek.
Emoji desteği, Chrome OS X'in son geliştirici yapısına dahil edildi. Bu demek oluyor ki emojiler artık web sitelerde görünebilecek ve ilk kez sorunsuz olarak metin alanlarında kullanılabilecek.
1421094313_screen-shot-2015-01-11-at-9.35.02-pm-730x93.png
Apple, Safari OS X tarayıcısında emojileri önceden dahil ettiği için, Safari kullanıcıları internetteki emojileri sorunsuz görebiliyorlardı. Chrome'daki bu eksiklik 11 Aralık'ta giderildi ve geçtiğimiz günlerde test amaçlı Chrome Canary kanalı üzerinden incelendi. Önümüzdeki haftalarda bu yapılandırmanın testten sonra Chrome kullanıcılarına sunulması bekleniyor.
Bu arada, buradan tarayıcınızın hangi emojileri desteklediğini test edebilirsiniz ya da bu eksikliği gidermek içinburadaki Chrome eklentisini indirebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
2014 Google Chrome'a Yaradı!


2014 yılının son günlerini yaşadığımız günlerde, tarayıcı pazarında yıllık bilanço şekilleniyor. Yıl boyunca pazar payını en çok artıran tarayıcı Google Chrome oldu.

chrome-intro-1406749042.jpg
2014 yılının sona ermesine sayılı günler kaldı. Her pazardayıl boyuncadevam eden rekabetin yıllık sonuçları da ortaya çıkmaya başladı. Tarayıcıpazarı da hem mücadelenin, hem dalgalanmaların yıl boyunca ortaya çıktığı alanlardan biri oldu.​
Google Chrome'da artış
Geride bıraktığımız 11 aylık sonulaçlara bakılırsa, yılın büyük bir bölümünü Google Chrome karlı kapattı. 2014'e yüzde 16'lar civarında bir pazar payı ile başlayan tarayıcı, yılın son ayı itibarıyla payını yüzde 20'lerin üzerine taşımayı başardı. 4 puanlık bu artış Chrome tarayıcının ikincilik koltuğuna yükseltti.​
browwwww.jpg
Firefox kan kaybetti
Yılın kaybedeni ise Mozilla'nın popüler tarayıcısı Firefox oldu. 2014'e yüzde 18.02'lik bir pay ile ikinci sırada merhaba diyen Firefox, yıl içinde yüzde 5'e yakın pazar payı kaybetti ve üçüncülüğe geriledi. Internet Explorer ve Safari ise pazar payı konusunda en stabil tarayıcılar olarak dikkat çekti. IE, yüzde 58 civarındaki payını yıl boyunca korurken, Safariyüzde 6'ların hemen altında konumlandı. Bakalım 2015tarayıcılaraçısından neler getirecek?​
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Google Chrome 37.0.2062.122

İnternet Tarayıcısı

Google Chrome; internette hızlı ve güvenli gezinme için geliştirilmiş ücretsiz internet tarayıcısıdır.


Program Hakkında

Google Chrome diğer internet tarayıcılarına göre çok daha hızlı, güvenli ve kolay bir gezinti deneyimi vaadeden ücretsiz bir internet tarayıcısıdır.
Görünüm olarak oldukça sade tasarımı olan Google Chrome, Webstore (Chrome Web Mağazası) içinde yer alan onbinlerce eklenti ve oyundan istediklerinizi hızlı bir şekilde kurabilir ve Google Chrome'un dış görünümünü ve özelliklerini zenginleştirilebilirsiniz.
Google Chrome Özellikleri:
Otomatik güncelleştirme özelliği sayesinde Google Chrome'u bir defa kurduktan sonra güncelleştirmeleri takip etmenize gerek yok, tüm güncelleştirmeler arka planda otomatik yapılıyor.
Google Chrome ile ilk defa ortaya çıkmış olan adres çubuğundan direkt arama özelliği sayesinde google arama sayfasına girmeden doğrudan adres çubuğunda aramak istediğiniz şeyi yazıp Google'da arayabiliyorsunuz.
Dahili Adobe Flash Player desteği sayesinde bilgisayarınızda ayrıca Adobe Flash Playeryükleme gereksinimini ortadan kaldırıyor. Ayrıca yine Adobe Flash Player için gerekli olan tüm güncellemeleri de otomatik olarak yapıyor.
Google Chrome'u ilk kurduğunuzda Google hesabı ile oturum açmayı öneriyor, bu seçeneği kullandığınızda Google Chrome içinde kayıtlı yer işaretleri (bookmarks) , uygulamalar ve oyunlar Google bulut hizmeti üzerinde yedekleniyor ve yine bu hesapla giriş yaptığınız tüm cihazlarınız (PC, Mac, iPhone, iPad, Android vb) arasında gerçek zamanlı olarak eşitleme (sync) yapılıyor. Bunun dışında diğer cihazlarınızda kullanılmış son sekmeleri de görebiliyor ve ilgili web sayfalarını açabiliyorsunuz.
Programı Windows 8'e kurduğunuzda Ayarlar bölümünde "Chrome'u Windows 8 modunda yeniden başlat" isminde ilave bir seçenek bulunuyor. Bu seçeneği kullandığınızda Chrome, Windows 8 Metro arayüzü uyumlu olarak tam ekran moduna geçiyor. Eğer normal sürüme geçiş yapmak isterseniz yine Ayarlar menüsünden "Chrome'u masaüstünde yeniden başlat" seçeneğini kullanabilirsiniz.
Google Chrome İndir(Ücretsiz)

Güncellenme Zamanı
19 Eylül 2014, Cuma

İndirme İstatistikleri
586 / 4,321 / 17,316

Üretici Firma
Google

Uyumlu Sistemler
Windows, Mac OS X, Android, iPhone

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iOS için Chrome, Material Design'a Geçti



Google'ın internet taracısı Chrome'un iOS sürümüne yeni bir güncelleme geldi. Bu güncelleme ile tamamen yenilenen arayüz, Material Desing'a kavuşmuş oldu.



google-chrome-logo.jpg

Google'ın internet tarayıcısı Chrome için yeni bir güncelleme yayınlandı. Bu güncelleme ile birlikte Google'ın iOS internet tarayıcısı da nihayet Material Desing'a kavuşmuş oldu.

Elbette güncelleme ile gelen tek yeniliğin tasarımdan ibaret olmadığını söyleyelim. Google yayınladığı son güncelleme ile beraber iOS 8uyumluluğunu ve performansı artıracak çeşitli optimizasyonlarıkullanıcılarına sunuyor.

chrome-ios-sdn.jpeg
Yüksek çözünürlük sunan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus içinde optimize edilen yeni arayüz, büyük ekranın faydalanabilmeyi mümkün kıldığı gibi ayrıca görünüşü de oldukçagüzelleştirmiş.

Yayınlanan söz konusu güncelleme ile getirilen yeniliklerden bir başkası ise hali hazırda Apple'ın kendi internet tarayıcısı Safari'de kullanılanHandoff özelliği.

chrome-ios-2-sdn.jpeg

Bu özellik sayesinde mobil cihazınızdaki Chrome'da açtığınız bir web sayfasını Mac ile incelemeye devam edebileceksiniz. Tabi bu özelliği kullanabilmek içinChrome'un Mac'tevarsayılan tarayıcı olması gerektiğini de ekleyelim.

Chrome'un son iOS güncellemesini cihazınıza buraya tıklayarak olarak indirebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
chrome-android.jpg
Google Chrome-Beta Android İçin Güncellendi

Bir süredir beta seviyesinde ilerleyen başarılı Android tarayıcı uygulaması Chrome Beta’da güncellendi.

Chrome Beta
hızlı ve kolay kullanımı ile kullanıcıların en sık tercih ettiği tarayıcılar arasında yer alıyor.
Android
cihazlar için oldukça kullanışlı olan
mobil
internet tarayıcısı gelişmiş özelliklerinin yanı sıra veri kullanımınıda en aza indirmeyi hedefleyen uygulamalar arasında. Kullanıcıların internet tarayıcıları başta olmak üzere mobil veri tüketimi konusunda sıkıntı yaşadıkları bir gerçek. Halen Beta seviyesinde ilerleyen
tarayıcı
uygulamasına bir performans güncellemesi daha yayınlandı.
Screen-Shot-01-29-15-at-09.58-PM-600x320.png
Ayrıca hız konusunda da sıkıntıları olan kullanıcıların düşük bağlantı hızlarında bağlanabilirlik durumu önemli bir etken. Arka planda çalışan uygulamalar arasında daha az mobil veri ve
ram
tüketimi gerçekleştiren uygulama, bir çok kullanıcının tercihleri arasında yer alıyor. Kaydırma efekti gibi özel kullanım özellikleri ile rahat ve hızlı bir kullanım gerçekleştirmek mümkün.
Chrome Beta Android
Tarayıcı indirmek için
tıklayınız
.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Google Chrome İndir Son Sürümü!

Google Chrome'u bilgisayarınız, tabletiniz ve akıllı telefonlarınız da kolaylıkla kullanabilirsiniz.

201503040948188872.jpg
Google'ın hızıyla ünlenen web tarayıcısı, 41. sürümüne ulaştı. Az sayıda değişiklikle gelen Chrome 41, çok büyük yenilikler sunmuyor.

Yeni sürümdeki değişiklikler, tarayıcının arka planında yapılan değişiklikler ve geliştiricilere özel yeni işlevlerle sınırlı. Yine de normal kullanıcıların son sürüme yükseltmesi öneriliyor, çünkü Google her sürümde birkaç güvenlik açığını kapatmış oluyor.
Chrome 41'deki yeniliklerin hangileri olduğuna gelirsek, Google'ın şifrelemeye yönelik Crypto API ve yeni İçerik Güvenliği İlkesi işlevlerinde geliştirmeler yaptığını görüyoruz.
Resim ve müzikle ilgili geliştirmeler
Yeni Chrome'da resim ve müzik işlemeye yönelik ayarlamalar da var. Bu sayede örneğin ses aygıtını kullanan bir web uygulaması, kullanılmadığı zaman geliştirici tarafından duraklatılabiliyor. Böylece güç tüketimi azaltılmış oluyor. Chrome 41'deki bir başka yenilik, geliştiricilerin Service Workers önbelleğini kolayca incelemesi için DevTools içinde sunduğu yeni bölüm. Bunun için chrome://serviceworker-internals adresine gitmek yeterli oluyor.
Chrome'unuzun en son sürüme güncellenip güncellenmediğini sağ üstteki menü düğmesine, ardından Google Chrome Hakkında'ya tıklayarak kontrol edebilirsiniz. Chrome'u baştan indirip kurmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Google Chrome İNDİR
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows XP için Chrome Tarayıcı Desteği Uzatıldı

Microsoft her ne kadar desteğini bitirse de Google, Windows XP için destek süresini uzattığını açıkladı. Windows XP için Chrome Tarayıcı destek süresi ne kadar oldu? Ayrıntılar haberimizde.

Windows-XP-Chrome.jpg
Redmond merkezli yazılım devi Microsoft, masaüstü işletim sistemi Windows XP için destek süresini sonlandırmasına rağmen Google, Chrome tarayıcının Windows XP desteğini15 Nisan 2015 tarihine kadar sürdüreceğini açıklamıştı. Fakat Google bu süreyi uzattığını açıkladı.
Windows XP Chrome Desteği Ne Kadar?

Dünya genelinde kullanılan bilgisayarlardaki Windows XP kullanımı hala daha çok yüksek oranlarda. Bunun farkında olan Google da bu büyük kullanıcı kitlesini kaybetmemek adınaWindows XP için Chrome Browser’a yıl sonuna kadar güncelleme ve güvenlik desteği vereceklerini blog yazısıyla duyurdu.
Google resmi blogunda açıklama yapan Google yazılım mühendislerinin Mark Larson konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

“Windows XP üzerinde Chrome tarayıcı için 2015’in bitimine kadar olağan güncellemeleri ve güvenlik yamaları sunmaya devam edeceğiz.”
Mark Larson açıklamalarının devamında bir de uyarı yaparak, bu desteğin Windows XPkullanımını teşvik etmek olarak algılanması gerektiğini, zira uzun zamandır güncellemedenWindows XP üzerinde Chrome tarayıcı ile güvenli gezintinin oldukça zor olduğu ve risk içerdiğini belirtti. Bu nedenle resmi güncelleme desteği devam eden işletim sistemlerine geçmeyi tavsiye ediyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Kullanıcılarını zararlı yazılım yükleme tehlikesinden korumak isteyen Google, Windows ve Mac kullanıcılarının resmi Chrome Web Mağazası’nda barındırılmayan Chrome eklentilerini yüklemesini engellemeye başladı.
Şirket ilk önce geçen yılın mayıs ayında bu zorunluluğu Windows kullanıcıları için getirmiş, ancak Chrome’un geliştirici versiyonunu kullananlar için açık kapı bırakmıştı ve istedikleri eklentileri istedikleri gibi yüklemelerine izin vermişti. Ancak Google’ın söylediğine göre bu durum korsanların insanları internet tarayıcısının geliştirici versiyonunu kullanmaya yönlendirip daha sonra da zararlı yazılımları yüklemelerini sağlamaya neden olmuş.
Chrome genişletmeler yöneticisi Jake Leichtling yayınlanan blog yazısında zararlı yazılımlardan etkilenen kullanıcıların seçmedikleri bir Chrome kanalı üzerinde çalıştıklarının belirlendiğini söyledi.
Şimdi Google Chrome’un bütün versiyonlarında Web Mağazası dışından dağıtılan eklentileri engellemeye başladı. Yeni kurallar Windows kullanıcıları için mayıs ayında, Mac kullanıcıları içinse temmuz ayında yürürlüğe girecek.
Bu yeni politika Apple’ın App Store üzerindeki sıkı kontrolüne benziyor, ayrıca bazıları bundan dolayı Chrome’un daha açık bir ortam olmadığına yönelik şikayetleri dillendirebilir. Ancak Google’ın nedeni açık. Şirket geçen yıl Web Mağazası dışından olan eklentilerin yüklenmesine yasak getirdiğinden beri, istenmeyen eklentilerle ilgili müşteri destek taleplerinde yüzde 75 azalma olduğunu kaydetti.
Ayrıca Google Windows ve Mac geliştiricilerinin Web Mağazası dışı kaynaklı eklentileri sistemlerinde geliştirici modunu elle etkinleştirerek çalıştırabileceklerini söylüyor. Ayrıca ekliyor: “Eğer şu anda eklentileriniz Chrome Web Mağazası dışında barındırılıyorsa, onları mümkün olan en kısa zamanda Chrome Web Mağazası’na taşımalısınız.”
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
The Great Suspender ile Chrome'u Canlandırın

İnternet Türkiye geneline bakıldığında neredeyse boş zamanların en iyi değerlendirilecek ortamı olarak görülüyor.

the-great-suspender-ile-chrome-u-canlandirin.jpg
İnternetTürkiye geneline bakıldığında neredeyse boş zamanların en iyi değerlendirilecek ortamı olarak görülüyor. Kimi zaman akıllı cihazlardan kimi zamanda ev ortamında yer alan masaüstü bilgisayarlardan erişim yapılan sanal ortamlar olarak çok kullanılıyor.
Bu sanal ortamlarda kafamıza uygun olan içeriğe erişim sağlamak için farklı geliştirici firmaların ortaya çıkartmış olduğu tarayıcılar üzerinden internete erişim sağlayabiliyoruz. Bu süreç içerisinde en başta Google firmasının geliştirmiş olduğu aynı zamanda güncelleme konusunda da sürekli devam ettiği Chrome uygulaması ile ortaya kullanılabilirlik beraberinde hız konusunda oldukça avantajlı bir tarayıcı olara akıllarda kalıyor.
unnamed(7)%5B1%5D.png

Google Chrome uygulamasının özellikle RAM konusunda yaşanan sıkıntılar beraberinde fazla açılan sekmeler konusunda ortaya çıkan yavaşlıklar tarayıcıyı kötü bir görünüme sokuyor. The Great Suspender eklentisi sayesinde bu durumu aşabiliyorsunuz.
Geliştirilen uygulama sayesinde sekmeleri gizleyerek devamında hızlı bir şekilde Chrome'un tadını çıkartabiliyorsunuz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Chrome RAM ve CPU Konusuna Çözüm Buluyor

Dünya genelinde Google firmasının geliştrimiş olduğu yetenekli tarayıcısı Chrome neredeyse dip atmış durumda.

chrome-ram-ve-cpu-konusuna-cozum-buluyor.jpg
Dünya genelinde Google firmasının geliştrimiş olduğu yetenekli tarayıcısı Chrome neredeyse dip atmış durumda.Microsoft tarafında uzun yıllar içerisinde boy gösteren Internet Explorer tarayıcısı rakipleri Chrome ve Firefox gibi tarayıcılarla başa çıkacak konumda değildi. Microsoft'un yapmış olduğu yeni yazılım ile Edge sayesinde rakiplerine yok etmeye hazırlanıyor.
Google bünyesi altında yer alan Chrome tüm kullanıcıların ortak sorunu olan bilgisayar donanım kaynaklarını lok fazla kullanması sonucu beraberinde yavaşlığı getirmesi istenilmeyen bir durum olarak karşılanıyor. Chromeuygulamasına gelen ard arda güncellemelerde hiç bir zaman bu hatanın çözümüne yer verilmedi. Google artık var olan gücüyle yeni bir güncellemenin üzerinde çalıştığını aynı zamanda bu gğncellemenin içeriğinin ise RAM kullanım sürecinde fazla harcama gösteren Chrome yazılımını bu sorundan kurtaracağını aynı zamanda kullanıcılarını ise daha da fazla hızlı bir internette gezinti sağşlayacağını dile getirdi.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bir dönem hepimizin kullandığı işletim sistemleri artık Google Chrome desteği alamayacak. Chrome hangi sistemlere destek vermeyecek? Detayları


chrome-eski-surumlere-destegi-kesti.jpg
Bilgisayar dünyasında işletim sistemleri her geçen gün gelişmekte ve bu sistemlerin yaygınlığının artmasıyla eski sürümler yavaş yavaş kullanım dışı kalıyor. Google'da bu yeni sistemleri takip ediyor ve bu gelişmeler ile ilgili servis ve hizmetlerinde bazı güncellemelerde bulunuyor. Apple veMicrosoft’un yeni işletim sistemlerinin çıkması ve yaygınlaşmasını da göz önüne alan Google, kendi blogundan bir duyuruda bulundu.
Google'dan yeni haber

Google Chrome web tarayıcısının Windows XP, Windows Vista ve Mac OS X’in 10.6, 10.7, 10.8 sürümleri için desteğini sona erdirdiği açıklandı. Fakat Google Chrome bu sistemlerde hala çalışmaya devam edecek. Yalnızca bundan sonra gelecek olan güncelleştirme ve güvenlik düzenlemelerini alamayacak.
chrome.jpg

Google yaptığı duyuruda, desteklenmeyen bu platformlardan birine sahip olanlar için en son Chrome özelliklerini alabilmeleri amacıyla yeni bir işletim sistemine geçmelerini teşvik ettiklerini söyledi.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
google-chrome-bugs-miserable.jpg

Açılış Sayfanız Google Olsun

Google Chrome kullanıcıları, başlangıç – açılış sayfası olarak Ana Sayfalarını “
Google
” olarak belirleyebilir ve her tarayıcı açılışında otomatik olarak arama penceresine ulaşabilir. Genellikle yüklenen programlar ya da eklentiler nedeniyle
Ana Sayfası
değişen kullanıcılarda aynı yöntemi uygulayarak başlangıç sayfalarını değiştirebilirler.

Chrome’da Google Ana Sayfa Nasıl Yapılır?

İlk olarak resimde de görebileceğiniz gibi sağ üst köşede yer alan “
Ayarlar
” simgesini tıklayın ve açılan pencerede “Ayarlar” sekmesini seçin.

Karşınıza çıkan ekranda Görünüm bölümünde yer alan “
Ana Sayfa Düğmesini Göster
” yazısının yanında yer alan düğmeyi tıklayın ve açılan sekmede yer alan “
Değiştir
” yazısına tıklayın. Burada kutuda bulunan internet adresini ya da varsayılan olarak yer alan about:blank metnini silin ve kutuya
www.google.com.tr
yazın. Yaptığınız değişikleri kaydetmek için “
Tamam
”’ı tıklayın.

Son adımda ise tüm ayarlarınızı, yer işaretlerinizi, uygulama ya da var ise temalarınızı tüm cihazlarınız üzerinde senkronize etmek için Ayarlar sekmesinin en üstünde yer alan “
Chrome’da Oturum Aç
” bağlantısına tıklayın. Var ise Google hesabınız ile oturum açarak her şeyi senkronize edin ve işlemi tamamlayın.

Google Chrome İndirin

google.png
Google Chrome


İNDİR




google.png
Google Chrome - Mac


İNDİR




aumentando-a-velocidade-no-chrome-770x320.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Google Chrome 48 Beta Sürümü Yeni Özelliklerle Geliyor

Google Chrome 48 Beta Sürümü Yeni Özelliklerle Geliyor


google-chrome-48-beta-surumu-yeni-ozelliklerle-geliyor.jpg

Chrome 47 sürümünü yayınlayan Google, Chrome 48 Beta sürümü ile tarayıcıya yeni özellikler dahil etmeye hazırlanıyor.
1449274565_google-chrome-48.jpg

Google Chrome 48 Beta Sürümü Yeni Özelliklerle Geliyor

Google,Chrome 48 Beta sürümü ile daha çok geliştiricileri ve Chrome Android sürümünü hedef alan yenilikler içeriyor. Web ve uygulama tabanlı olarak ayrıma gidebilmek adına, geliştiricler Chrome 48 sürümünde özelleştirilmiş butonlar koyabilecekler. Yayınlanan örnek ile uygulamanın hava durumu uyarıları ve taksi çağırma için bir hatırlatma sistemini sunabileceği görünüyor.
1449274774_customnotification.png

Bu sürümün getireceği yeniliklerden biri de bildirimlerin otomatik olarak silinebilmesi olacak. Chrome üzerinden günlülk 350 milyon push notification geldiğini bildiren Google Chrome 48 Beta ile bu bildirimlerin otomatik olarak kaldıralabileceğini belirtiyor. Chrome tarayıcısının mobil sürümü, kullanıcının bağlantı hızını tespit ederek, bu bağlantı için en uygun kaynakları sağlayabilecek. Bu yenilik gelişmekte olan ülkelerdeki geliştiriciler için uygulamadan tam verim alabilecekleri anlamına geliyor.

Chrome 48 Beta ile Android Chrome uygulaması, Chromecast ve Google Cast uyumlu cihazlarda görüntüleme desteği de sunacak. Geliştiriciler, telefonlarda büyük ekran ve projektör modlarını aktif hale getirme yetkisine sahip olabilecek. Google Chrome 48 Beta sürümüne Google Play Store üzerinden erişebilirsiniz ve tarayıcı üzerindne beta sürümüne geçiş yapabilirsiniz. Chrome 48 sürümünün final versiyonu ise 2 ay sonra kullanımda olacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Google, Chrome tarayıcısı iOS için yenilendi

Chrome artık çok daha hızlı!


google-chrome-48-beta-surumu-yeni-ozelliklerle-geliyor.jpg

iOS kendi içinde kapalı bir işletim sistemiydi ve dışarıdan ne web tarayıcı ne de klavye kurulumuna izin veriyordu.iOS 8 ile birlikte işler değişti ve Applekullanıcıları için hem web desteği, hem klavye seçeneği hem de widgetdesteğini sunar oldu.
Aslında bu durumun asıl sebebi JailBreak'dir. JailBreak sayesinde iOS kullanıcıları telefonlarının kullanıcı deneyimini öyle noktalara taşıdılar ki; iOSkullanıcıları telefonlarına ya da tabletlerine sürekli JailBreak yapar oldular. Apple ise bu durumu asla istemiyordu ve bazı özellikleri iOS platformuna taşımaya karar verdi.
1454319684_ios-9-jailbreak1.png

İlk nesil iPhone 2G, iPhone 3G ve iPhone 3GS döneminde yaşanan Google ve Apple beraberliği Apple'ınGoogle'ı rakip olarak görmeye başlamasından sonra bitti ve Apple ön yüklü gelen tüm Google uygulamalarını telefonlarından kaldırdı. Google'da 3. parti geliştiricisi olarak marketteki yerini aldı.
iOS kullanıcılarının Youtube'dan sonra en çok indirdiği uygulama olan Chrome ise asla Android telefonlardaki tadı ya da performansı kullancıılarına sunamadı. Safari karşısında başarılı olmayı başaramyan Chrome bugün itibariyle güncellendi ve artık iOS işletim sistemi için yepyeni bir Chrome var.
1454319750_chrome-ios-update.jpg

Safari'nin karşısında eli güçlenen yeni Chrome web taryıcıyı buraya tıklayrak telefonunuza hemen yükleyebilr deneyimlerinizi bizimle paylaşabilrisiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Google Chrome İndir Son Sürüm Chrome Yükleyin[/h][h=2]Google Chrome'u bilgisayarınız, tabletiniz ve akıllı telefonlarınız da kolaylıkla kullanabilirsiniz.[/h]
google-chrome-indir-son-surumu.jpg
Google'ın hızıyla ünlenen web tarayıcısı, 41. sürümüne ulaştı. Az sayıda değişiklikle gelen Chrome 41, çok büyük yenilikler sunmuyor.
[h=2]Google Chrome Türkçe --> İNDİR[/h]Yeni sürümdeki değişiklikler, tarayıcının arka planında yapılan değişiklikler ve geliştiricilere özel yeni işlevlerle sınırlı. Yine de normal kullanıcıların son sürüme yükseltmesi öneriliyor, çünkü Google her sürümde birkaç güvenlik açığını kapatmış oluyor.
Chrome 41'deki yeniliklerin hangileri olduğuna gelirsek, Google'ın şifrelemeye yönelik Crypto API ve yeni İçerik Güvenliği İlkesi işlevlerinde geliştirmeler yaptığını görüyoruz.
Resim ve müzikle ilgili geliştirmeler
Yeni Chrome'da resim ve müzik işlemeye yönelik ayarlamalar da var. Bu sayede örneğin ses aygıtını kullanan bir web uygulaması, kullanılmadığı zaman geliştirici tarafından duraklatılabiliyor. Böylece güç tüketimi azaltılmış oluyor. Chrome 41'deki bir başka yenilik, geliştiricilerin Service Workers önbelleğini kolayca incelemesi için DevTools içinde sunduğu yeni bölüm. Bunun için chrome://serviceworker-internals adresine gitmek yeterli oluyor.
Chrome'unuzun en son sürüme güncellenip güncellenmediğini sağ üstteki menü düğmesine, ardından Google Chrome Hakkında'ya tıklayarak kontrol edebilirsiniz. Chrome'u baştan indirip kurmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
[h=2]Google Chrome İNDİR[/h]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Google Chrome İndir Türkçe – Windows 10, 8.1, 8 ve 7 Uyumlu Güvenli Web Tarayıcısı
registry-cleaner.png




Google Chrome, Google tarafından geliştirilen bir güvenli ve hızlı bir web tarayıcısıdır. Adını grafiksel kullanıcı arayüzünden almaktadır. “Chromium” isimli tarayıcı ise Google Chrome’un arkasındaki açık kaynak kodlu yapının ismidir. Chromium alt yapısı, Opera ve Yandex Browser gibi popüler tarayıcıların yanı sıra daha pek çok web tarayıcısına temel oluşturmaktadır. Microsoft Windows için geliştirilen beta sürümü 2 Eylül 2008tarihinde, 43 farklı dilde kullanıma sunulmuştur. Daha sonra Mac OS X ve Linux sürümleri de geliştirilmiştir.
google-chrome-web-browser-logo-download-free-english.jpg


Google Chrome, Windows, Mac ve Linux işletim sistemine sahip bilgisayarlar dışında Android ve iOS işletim sistemlerine sahip mobil cihazlarda da kullanılabilmektedir.

google-chrome-web-browser-logo-download-free-english.jpg




Google Chrome Türkçe İndir (Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista ve XP) (32 Bit ve 64 Bit)
Tür: Web Tarayıcısı (İnternet Gezgini)
İşletim Sistemleri: Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista ve XP (32 Bit ve 64 Bit)
Dosya Boyutu: 44.26 MB
Versiyon: 49.0.2623.75
Versiyon Tarihi: 2 Mart 2016
Dil: Türkçe
Üretici: Google Inc.
İndir (44.26 MB)

google-chrome-web-browser-logo-download-free-english.jpg


Windows üzerinde Google Chrome Nasıl Yüklenir?

  1. Sorulursa Çalıştır‘ı veya Kaydet butonlarından birine tıklayın.
  2. Kaydet‘i seçerseniz yükleme işlemini başlatmak için yükleyici dosyasını çift tıklayın. Ana sayfa ayarlarınız ve göz atma geçmişiniz otomatik olarak içe aktarılacaktır.
  3. Chrome’u başlatın:
    1. Windows 7/Vista: Tüm kurulum tamamlandığında bir Chrome penceresi açılır.
    2. Windows 8 ve 10: Karşılama iletişim kutusu göründüğünde, varsayılan tarayıcınızı seçmek için İleri‘yi tıklayınız.
    3. Google Chrome‘u seçerseniz Başlangıç Ekranı’ndan bir Windows 8 uygulaması olarak başlar.
Google Chrome Sistem Gereksinimleri
Google Chrome’u yükleyebilmeniz ve kullanabilmeniz için aşağıdaki sistem özelliklerine sahip olmanız gerekiyor.

Not: Windows XP ve Vista desteği yakında sona erecektir.

  • Windows XP Service Pack 2+, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 veya Windows 10 işletim sistemi
  • İntel Pentium 4 veya SSE2 özellikli veya daha yeni bir işlemci
  • 350 MB boş disk alanı
  • 512 MB RAM
google-chrome-web-browser-logo-download-free-english.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Google’ınChroem uygulaması Android platformunda uzun süredir beklenen özelliğe kavuşacak…
rsz_google-chrome-logo-230513.png

Google, Chrome adındaki web tarayıcısı ile pazarda oldukça önemli bir yere sahip ve uygulama olarak da Chrome, mobil platformlarda da teknoloji meraklıları tarafından kullanılmakta. Chrome Android platformunda da en çok kullanılan web tarayıcılarından ve yeni özellikler kazanmaya devam ediyor.
google-chrome-for-ios.jpg

Bir çok platformda Google’ın Chrome web tarayıcısını kullananlar, server desteklediği sürece indirmeleri duraklatabilme ve devam etme özelliğini kullanabilmekteler. Ancak şimdiye kadar Android cihazlarda bu özellik kullanılamamaktaydı. Şu an için bu yeni özelliğin geliştirici versiyonuna eklendiği kaydedilirken, özelliği kullanmak isteyen Android kullanıcılarının da uygulamanın son geliştirici versiyonu indirip yüklemeleri gerekiyor. Kısa süre içerisinde de tüm kullanıcılar için bu uygulamanın özelliğe kavuşacağını belirtelim. Ancak şu an için kesin bir tarih ise gelmiş değil. Ancak şunu da belirtelim, indirmenin duraklatma ve tekrar devam etme özelliğinin aktif olabilmesi için cihazın Android Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışması gerekiyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Google Chrome’da Tasarım Değişiyor! Yeni Chrome Geliyor![/h] [h=2]Diğer tarayıcılara göre internet dünyasına yeni girmiş olsa daha tüm tarayıcıları geçmeyi başaran ve dünyada en çok kullanılan tarayıcılar arasında yer alan Google Chrome tasarım değişikliğine gidiyor.[/h]
google-chrome-da-tasarim-degisiyor-yeni-chrome-geliyor.jpg
Google Chrome için yapılan açıklamalarda metalik bir tasarıma geçileceği açıklanırken yeni tasarım daha çok mobil uygulamalarda kullanılan Google Chrome ile benzerlik gösterecek. Bugüne kadar benzer tasarıma gitmeyen ve başlangıç noktasından çok uzaklaşmayan Google Chrome yapacağı yeni düzenleme ile birlikte radikal bir değişikliği gerçekleştirmiş olacak.
Google'a yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Chrome’un 51. versiyonunda yapılacak olan bu değişiklik ile birlikte Google artık günümüz tasarım kriterlerine daha da uyum sağlamış olacak.
Yeni tasarımı ile birlikte Google Chrome'da pek çok yeniliğin de yapılması beklenirken bu yenilikler arasında gizli sekmelerdeki tarayıcı renk farklılıkları, ayarlar bölümündeki menülerin dizilişi gibi pek çok yenilik Google Chrome’un yeni sürümüyle kullanıcılara sunulacak. Daha çok gri tonların ağırlıkta olacağı Google'ın yeni tasarımda keskin çizgiler kullanılacak ve metalimsi bir görünüm ile kullanıcılar yeni Google Chrome'u kullanmaya devam edecek.
Konu ile ilgili Google tarafından resmi bir açıklama yapılmaması nedeniyle şu an gündeme gelen konular iddialardan ibaret olsa da Google'a çok yakın kaynaklar tarafından bu durumun paylaşılması güncellemenin ve tasarım değişikliğinin kesin olduğuna işaret ediyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Bir zamanlar internet tarayıcılarının tartışmasız hakimi olan Internet Explorer yıllardır kan kaybediyor. Google’ın Chrome ile fazlasıyla tehdit ettiği bu yazılım, Microsoft’un Windows 10 ile Edge adında yeni bir internet tarayıcısı geliştirmesiyle birlikte iyice boşa çıkmıştı. Ne var ki, Internet Explorer hâlâ pazarın lideri konumunda bulunuyor. Ancak bu durum da artık uzun sürmeyecek gibi görünüyor.
NetMarketShare tarafından paylaşılan en son rakamlara göre, IE’nin pazar payı mart ayında yüzde 44.79’dan yüzde 43.40’a geriledi. Chrome’un payı ise yüzde 36.56’dan yüzde 39.09’a yükseldi. Bu ikili birbirine ilk kez bu kadar yaklaşmış oldıu. Eğer bu grafik devam ederse, Chrome gelecek ay Internet Explorer’ı geçebilir.
İlginçtir ki, listelenen internet tarayıcılarına bakıldığında mart ayında sadece Chrome’un payında pozitif yönde bir değişiklik görünüyor. Opera ve Safari’de küçük düşüşler görülürken Firefox da IE’yi yüzde 1.14’lük sert bir düşüşle takip ediyor.
[h=2]Internet Explorer krallığını kaybetmek üzere[/h]Bu değişimi etkileyen faktörlerin hepsini tam anlamıyla bilmek mümkün olmasa da, yılın başından bu yana gelen bu tarz haberler IE için işlerin iyi gitmediğini gösteriyordu. Öte yandan Google ise sürekli Chrome deneyimini güncelliyor ve iyileştiriyor.
IE yılları yılı internet tarayıcı pazarının kralı oldu, ancak bu yaz itibarıyla yeni bir kralı selamlayacağız gibi görünüyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
google-chrome-1-660x400.png
Google Chrome’da nasıl kullanıcı profili oluşturacağımızı ve bunları nasıl yöneteceğimizi daha önce buradaki rehberimizde öğrenmiştik. Ancak Google’ın tarayıcısı, çok sayıda sürprizi içinde barındırmaya devam ediyor. Bunlardan biri de, bilgisayarınıza oturan misafirler için Chrome’da açabileceğiniz misafir profil.
Misafir profiller, bilgisayarını arada sırada da olsa birileriyle paylaşan kullanıcılar için olmazsaolmaz nitelikte. Misafir profillerle birlikte, arkadaşlarınızın kendi hesaplarına girmek için sizin oturumlarınızdan çıkması gerekmiyor, yer imlerinize karışamıyorlar ve özel olabilecek kişisel tarama geçmişinize hiçbir şekilde erişemiyorlar. Misafir profil özelliği, Chrome OS’ten yavaş yavaş Windows, Mac ve Linux için Chrome’a geçiş yapıyor.
Chrome’un misafirleri
Öncelikle, Chrome’un adres çubuğuna bu yazıyı yapıştırıyoruz: chrome://flags/#enable-new-profile-management. Ardından Enter’a bastığımızda açılan pencerede sarı renkle gösterilen seçeneğe gelip, Yeni Profil Yönetimi Sistemini Etkinleştir kısmında Etkinleştirdiyoruz.
Tanımda da görebileceğiniz üzere, yeni yönetim sistemi, profilden çıkış yapma ve yeni avatar menüsü gibi farklı özellikleri devreye sokuyor. Aynı zamanda bu sistem üzerinden, kendi profilinizi kilitleyerek, başkalarının kullanmasını engelleyebiliyorsunuz. Yine de bunu kullanmak için biraz erken olduğunu düşünüyoruz, çünkü kilitleme işlemi rahatlıkla yapılsa da, geri döndürmek mümkün olmuyor. Bunun sebebini bulamasak da, sistem henüz beta olarak çalıştığı için Google’a bir şey söylemiyoruz.
Yeni Profil Yönetimi Sistemi’ni etkinleştirdikten sonra, alt tarafta çıkan Şimdi Yeniden Başlat seçeneğine tıklıyoruz ve Chrome’u yeniden başlatıyoruz.
Yeni profil sistemi
Chrome’u yeniden başlattıktan sonra, yeni profil sisteminin çalışıyor olduğunu göreceksiniz. Hâli hazırda Chrome kullanıcı profillerini kullanıyorsanız, normalde sol üstte bulunan profillerin, bu sefer sağ üst kısma geçtiğini fark edersiniz.
Yeni profil sistemine tıkladığınız zaman, aşağı inen menüde farklı seçenekleri göreceksiniz, buradan Misafir Olarak Gözat diyerek, misafir profilini etkinleştirebiliyorsunuz.
Etkinleştirmenizle birlikte yeni bir tarayıcı penceresi açılıyor ve kişisel ayarlarınız, tarama geçmişiniz, eklentileriniz ve yer imlerinizden eser olmayan yepyeni bir Chrome karşınıza çıkıyor. Böylece hem sizin içiniz rahat oluyor, hem de bilgisayarınızı kullanacak olan kişi rahatlıkla tarayıcıyı kullanabiliyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst