gittigidiyor

Google Chrome’un Arka Planda Çalışması Nasıl Kapatılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Google Chrome’un Arka Planda Çalışması Nasıl Kapatılır?[/h][h=2]Google Chrome temel ayarlarında arka planda çalışacak şekilde gelmektedir.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
google-chrome-un-arka-planda-calismasi-nasil-kapatilir.jpg
Google Chrome üzerinden gerekli ayarlar yapılmadığı takdirde tarayıcı kapandıktan sonra da arka planda çalışmaya devam edecektir. Bu nedenle GPU ve CPU tüketiminde yüksek oranlara sahip olan tarayıcı kapandığında da yine kaynaklarınızı tüketecektir. Uygulama kapatıldığında arka planda çalışmasını önlemek isteyen kişilerin bu konuda rehberdeki adımları takip etmesi gerekir. Böylece sorunsuz bir şekilde işlemler tamamlanarak arka plandaki çalışma engellenebilir
Kişilerin bu ayarları yapabilmesi adına ilk olarak Google Chrome ayarlar bölümüne giriş yapması gerekir.
-23-.jpg

Ayarlara giriş yapıldığında ise sayfanın alt bölümüne iniş yapılarak gelişmiş ayarların gösterilmesi seçilmelidir.
ayarlar-23-.jpg

Gelişmiş ayarlar seçeneği seçildikten sonra yine ayarlar ekranının en altına inilmelidir. Buradaki sistem başlılığı altındaki ayarlara bakılmalıdır.
ayarlar-29-.jpg

Resimde görülen seçenek işaretli olması halinde arka planda çalışma devam edecektir. Bu nedenle bu işaretin kaldırılması gerekmektedir. Böylece uygulama tamamen kapanacak, arka planda hiçbir uygulama çalışmayacaktır.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst