gittigidiyor

Görev Çubuğundaki "Masaüstü" Düğmesini Gizlemenin Yolu!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Görev Çubuğundaki "Masaüstü" Düğmesini Gizlemenin Yolu!

Görev Çubuğundaki "Masaüstünü göster" düğmesini gereksiz buluyorsanız, onu gizlemenin yolunu açıklıyoruz!

gorev-cubugundaki-masaustu-dugmesini-gizlemenin-yolu.jpg


Bu seçenek sadece Peek işlevini kapatıyor

Windows'un Görev Çubuğunun birçok ayarını kişiselleştirebiliyor ve görünümünü düzenleyebiliyoruz. Hatta onu dikey olarak kullanmamız bile mümkün. Ancak Görev Çubuğuyla ilgili bir şey, sinirinizi bozuyor olabilir.
Görev çubuğunun sağ tarafında (dikey görev çubuğunda altta) bulunan, fareyi üzerine getirdiğinizde Peek işlevini etkinleştiren düğmeden bahsediyoruz. Fareyi bu küçük kısma götürdüğünüzde tüm pencereler saydam hale geliyor ve masaüstünüzü görüyorsunuz. Bu işlev hoşunuza gitmiyorsa, Ayarlar > Kişiselleştirme > Görev çubuğu yolunu izleyebilir ve "Farenizi görev çubuğunun sonundaki Masaüstünü göster düğmesine götürdüğünüzde masaüstünü önizlemek için Peek özelliğini kullan" seçeneğini devre dışı bırakabilirsiniz.
Ancak bu seçeneği devre dışı bırakmak, düğmeyi ortadan kaldırmıyor. Düğmeyi tamamen gizlemek için 7+Taskbar Tweaker gibi bir araca ihtiyacınız var. Bu araç, Görev Çubuğunun işlevleri üzerinde birçok küçük değişiklik yapmanıza izin veriyor

2017030712142483372.jpg


Aracı yükledikten sonra sağ alttaki "Hide the "Show desktop" button" kutucuğunu bulup işaretleyin. Artık Peek düğmesi görüntülenmeyecek.
Aynı işleve ulaşmak için Win + Virgül tuşunu, Windows 7'de Win + Space tuşunu kullanabileceğinizi hatırlatalım.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst