gittigidiyor

Hackerlerin yeni yöntemi..

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Milliyetin haberine göre, bir siber güvenlik şirketi olan BitDefender, dolandırıcıların yeni yönteminin popüler uygulamaları klonladığını söylüyor. Kullanıcıları kandıran bu uygulamalar kişilerin bilgilerinin çalınmasını ve pek çok şekilde dolandırıcılıkta kullanılmasına neden olabiliyor.


Google Play Store her geçen gün daha güvenli bir hale gelse de yine de sahte uygulamalar da yer alabiliyor. Milyarlarca kişiye seslenen bu uygulama mağazası, zaten mevcut uygulamaların bir kopyasını oluşturmanın ve farklı web sitelerine yüklemenin alternatif bir yoluyla kullanıcıların karşısına çıkıyor.


BitDefender, Google Play Store üzerinde gerçekleştirdiği araştırmayı Android telefonlarla kesinlikle bulunmaması gereken uygulamaları listelemiş oldu.


Bu uygulamalar arasında ise Book Readr, Pluto TV, Kaspersky: Free Antivirus, VCL Media Player, Uplift: Health and Wellness App, Gosuslugi.ru gibi uygulamalar yer alıyor.


Hem uygulamanın ismi hem de logosu konusunda resmen 'sahte ama gerçekmiş gibi görünen' uygulamaları geliştiren bu insanların amacı, kullanıcıları kandırarak kişisel bilgileri çalmak.

Akıllı telefonların batarya performansı kağıt üstünde her ne kadar 'mükemmel' olarak görünse de işler kullanıma geçince değişebiliyor. pCloud tarafından hazırlanan yeni bir raporda ortaya çıktığı kadarıyla masum görenin mobil uygulamalar, telefonların bataryasını yiyip bitiriyor.


TELEFON KATİLİ UYGULAMALAR


Telefonların ömrünü kısaltan adeta öldüren bu uygulamaların konum bilgilerini çekmesi, kamera kullanımı ve benzer verileri sürekli takip etmesi bunları 'telefon katili' uygulamalar olarak adlandırılmasına neden oluyor.


Yapılan araştırmada da telefonların bataryasını sömüren bu uygulamalar telefonun sadece konum bilgilerini kullanmıyor. Wi-Fi açıkken sürekli veri çekmesi, parmak izi ve ekran kilidi gibi güvenlik yöntemlerini kullanması, kamera ve mikrofon gibi araçları kullanması telefonları yavaş yavaş öldürüyor.


Yapılan araştırmalara göre en çok batarya harcayan uygulamalar arasında: Fitbit, Verizon, Uber, Skype, Facebook, Airbnb, BIGO Live, Instagram, Tinder, Bumble ve Snapchat başta olmak üzere onlarca uygulama bulunuyor. Sıralanan bu uygulamaların büyük bir çoğunluğu Türkiye'de de aktif bir şekilde kullanılıyor.

Hangi Uygulamalar..?

Kullanıcıların bataryalarına saldıran bu uygulamalar arasında sırasıyla WhatsApp, Zoom, YouTube, Booking, Amazon, Telegram, Linkedln gibi popüler uygulamalar da yer alıyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst