gittigidiyor

Hayatınızı Kolaylaştıracak Facebook İpuçları

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
facebook-ipuclari-640_640x360.jpg


Ne olacak, Facebook işte senelerdir kullanıyoruz.” deyip de geçmeyin. Bu bilmeniz gereken ipuçları sayesinde, sosyal medyanın devi Facebook’u kullanmak daha da kolay olacak.

Birden Fazla Facebook Hesabına Bağlanın

Kullandığınız bilgisayardan birden fazla hesap açamadığınızı düşünüyor ve hesap değiştirmek için sürekli "gir-çık" yapıyorsanız, bu püf noktasına dikkat! Google Chrome kullanıcısı iseniz,
-Tarayıcınızın sağ üst köşesindeki üç noktaya tıklayın ve ayarları seçin
-Kişi> Kişi Ekle’yi tıklayın.
-Profil resmi seçin ve kullanıcı adı oluşturun.
-Yeni açılacak sekmede bir başka Chrome hesabı açabileceksiniz.
-Artık diğer hesabınıza bu sekme üzerinden erişebilir, aynı anda iki veya daha fazla hesabı yönetebilirsiniz.

facebook-ikinci-profil_640x360.png

Facebook Photo Zoom Teknolojisini Keşfedin

Sadece buraya tıklayarak, Chrome’unuza ekleyebileceğiniz bu özellik ile ana sayfanızda paylaşılan fotoğraflara tıklamadan büyük halini görebilmenizi sağlar.
Uygulamayı kurun ve farenizi ana sayfadaki fotoğrafların üzerine götürün. Kullanışlı değil mi?

photo-zoom_640x360.png


Eklendikten sonra adres çubuğunun sağ üst köşesine sembolü gelen eklentiyi, dilediğiniz zaman kapatabilir ya da kaldırabilirsiniz.

Sahte Facebook Durumu Konuşmaları Oluşturun

The Wall Machine isimli siteden, kolaylıkla sahte durum konuşmaları oluşturabilirsiniz. Sadece siteye girip, hazır Facebook paylaşım çeşitlerini dilediğinizce şekillendirmeniz yeterli.

2_640x360.png

Uyumlu Facebook Profil ve Kapak Resmi Oluşturun

Kendi yaratıcı Facebook kapaklarınız olsun ister misiniz? Profil resminin kapak fotoğrafının bir parçası olduğunu unutmayın ve kendinize ait olan Facebook profilinizi oluşturmak için Tricked Out Timeline web sitesini kullanın.

mark-prof_640x360.png

Facebook Geçmişini İndirin

Facebook geçmişinin tamamını indirebileceğinizi ve bir zip dosyasında saklayabileceğinizi biliyor musunuz? Facebook 'Hesap Ayarları' sayfasına gidin, 'Genel' sekmesinin altındaki "Facebook verilerinizin bir kopyasını indirin" bağlantısına tıklayın. Bu arşiv, fotoğraftan sohbet geçmişinize kadar neredeyse her şeyi içerir. Arşivle ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Social Fixer ile Facebook Deneyiminizi Geliştirin

Facebook'u istediğiniz gibi görünecek şekilde özelleştirmek mi istiyorsunuz? 'Sosyal Eklenti' ile reklamlardan kurtulun, zaten okunan yayınları gizleyin, haber akışlarını "önce son hikayeler" olarak ayarlayın. Buradan indirip, Chrome’a ekleyebileceğiniz eklenti sayesinde, ana sayfanızı filtreleyebilir, böylelikle dilerseniz politik paylaşımları, oyun paylaşımlarını hatta dizi ve filmlerin acımasızca paylaşılan spoiler’larını görmesiniz.

social-fixer_640x360.png


Matt Kruse isimli yazılımcının eklentisi olan Social Fixer ile, birçok kolaylığı bir arada bulabilir ve uygulayabilirsiniz.

Facebook Klavye Kısayolları

Google+ ve YouTube'da olduğu gibi, Facebook'da kendine özgü klavye kısayollarına sahip. Chrome tarayıcınız üzerinden Facebook'da gezinirken kullanabileceğiniz bazı klavye kısayolları sizlerle paylaşıyoruz.
kisayol1_640x360.png

İndir

Facebook Mobil Android

Android İçin Facebook Uygulaması


İndir

Facebook Mobil iOS

iPhone ve iPad İçin Facebook Uygulaması


İndir

Facebook Mobil Windows-phone

Windows Phone için Facebook Uygulaması

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst