gittigidiyor

Hiremco Turbo IPTV Plus Gizli Menü Kodları

turgay75

Aktif Üye
Katılım
2 Ocak 2013
Mesajlar
11
Tepkime puanı
4
Puanları
3
Yaş
49
Konum
balçova
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle Hiremco IPTV Plus cihazım var ve bu cihaz ile yapılabilecekleri zaman zaman paylaşacağım. Paylaştığım kodların sadece bazıları daha önce forumlarda paylaşıldı fakat paylaşılmayanları da Türkiye'de ilk kez burada paylaşıyorum.

Öncelikle Yazılım versiyonu v1.04.90 an itibariyle en son versiyondur ve bu kodlar bu versiyonda çalışmaktadır.

Bu kısayolları linux cihazlarda "gizli menüler" olarak da adlandırıyoruz.

0000 Bir kanal izlerken kanal üzerinde 0000 tuşlarına basarsanız biss key girme menüsü açılır.

6969 Bir kanal izlerken kanal üzerinde 6969 tuşlarına basarsanız biss key listesi açılır.

8888 Menü->IPTV içerisinde 8888 kodu ile istediğiniz bölümü gizleyebilirsiniz.

696969 Menü->Kurulum->Yazılım Güncelleme içerisinde bu kod ile yazılım güncelleme server linkini görebilirsiniz. Bize faydası yoktur, sadece merak edenler için

4234 Bu kod ile cihazı yeni aldığınızda iptv aktif edilir. Sadece bir kez ya da cihaz harici upg menüden "hard reset" yapılarak yazılım yüklendiğinde gerekebilir. Hard reset bile yapsanız iptv süresi sıfırlanmaz! Çünkü cihazın kendi LiveVOD Series Live iptv bağlantısı açılmadan önce cihaz farklı bir serverden cihazın seri numarası ile süre kontrolü yapar. Bu kontrolü WebTV'ye girişte de yapıyor fakat benim 1 yıllık sürem dolmadığı için süre bittiğinde WebTV'nin çalışmaya devam edip etmeyeceğini henüz bilmiyorum.

Kırmızı tuş Menü->WebTV içerisinde kırmızı tuşa basarak yaş limiti seçebilir ve +18 menüleri webTV'den kaldırabilirsiniz.

Kırmızı tuş diğer fonksiyonu xtream **** üzerinde kırmızı tuş şifre menüsü açar. Şu anda bende şifreli liste olmadığından açıklamayı önceki denemelerimden aklımda kaldığı kadarıyla yazdım.

1111 Menü->Kurulum->Yedekleme&Kurtarma içerisinde 1111 tuşları ile eski yazılım versiyonlarında olan fakat bir süredir gizli menüye dönüştürülen "Yazılımı dışarı aktar" seçeneğini görünür kılarsınız. Bu seçenek ile kanal listesi, sistem özellikleri ve daha her ne var ise tamamını yazılımın kendisi ile birlikte usb'ye kaydedebilirsiniz. Yazılım güncelleme kısmından tekrar geri yükleyebilirsiniz. Yazılımın kendisini ayarlarınız ile birlikte başka cihaza taşımak için kullanabilirsiniz.

4761 Menü->Kurulum->Yedekleme&Kurtarma içerisinde 4761 ile "Kanal listesini USB'ye aktar" seçeneğini görünür yapabilirsiniz. Bu versiyonda zaten fabrika ayarı olarak görünür olduğu için bize bir getirisi yoktur. Yine de meraktan tuşlamak isterseniz "Master backup enabled" ibaresini ekranda görürsünüz.

6363 Menü->Ayarlar->OSD ayarları içerisinde bu kod ile gizli Boot Logo yükleme seçeneğini açarsınız. Bu seçeneği aylardır farklı yazılım versiyonlarında aktif ediyordum, yazılımda bir bug olduğu için boot logo yüklenmiyordu, cihaz üreticisinin v1.04.90 yazılımının changelog açıklamasında kendileri tarafından belirtilmemesine karşın bu bug yazılımın kaynak kodunda düzeltilmiş, cihaz üreticisi de belki bug'un düzeltildiğini bu mesajımdan öğrenmiş olacak, bu vesileyle hiremcoya yazılımı sağlayan adını bilmediğim firmaya da bu düzeltmeleri için ayrıca buradan teşekkür etmiş olalım. Logoyu hazırlarken 1280*720 çözünürlüğü olmasına ve max 600kb olmasına dikkat etmek gerekiyor.

6969 Menü->IPTV->Stalker Portal içerisinde bu kod ile ***** ile gizlenmiş stalker server adreslerini görebilirsiniz.

Tekrar vaktim olduğunda v1.04.90 versiyon yazılımda yapılabilecek diğer konulardan bildiğim kadarıyla bahsedeceğim.

Bu listeyi isteyen dilediği gibi alıp başka yerde paylaşabilir, emeğe saygı, bir teşekkür yeter.



"Biz hiç birşey bilemeyiz. Doğru ancak gerçeğin derinliğinde bulunabilir." Democritus
 
Son düzenleme:

yns61

Aktif Üye
Katılım
15 Ağu 2020
Mesajlar
2
Tepkime puanı
1
Puanları
3
Yaş
37
Konum
İst
Peki 6363 yazınca v90 da mac değiştirme yazılıyomu stelkarda 4k oluyomuş
 

digimy

Emirdağlı
Yönetici
Administrator
Katılım
13 May 2011
Mesajlar
6,768
Tepkime puanı
1,290
Puanları
113
Konum
Emirdağ
Web sitesi
www.kahramanelektronik.com
Peki 6363 yazınca v90 da mac değiştirme yazılıyomu stelkarda 4k oluyomuş

şuanki yazılımda mac değişmiyor ama bisonraki yazılım için bu özelliği istedim yalnız anlamış değilim zaten 4 adet mac adres tanımlayabiliyoruz neden mac adresi değiştirmek isteniyor.?
 

yns61

Aktif Üye
Katılım
15 Ağu 2020
Mesajlar
2
Tepkime puanı
1
Puanları
3
Yaş
37
Konum
İst
Mac ile olan iptv ler var url ve mac yazılarak pc de calışıyor ondan isteniyor sanırım normalde varmış bu yazılımda kalkmış diyen var 6363 yazınca steklarda mac değişiyor url ile beraber yazılıyor xtramda calışmayan oluyor cunku bazı iptv adresi
 

digiman2005

Aktif Üye
Katılım
12 Kas 2013
Mesajlar
1
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Yaş
56
Konum
İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE
hiremco turbo iptv plus cihazında stalker portal bölümünde 6363 yazılarak değişiyor bu doğrudur fakat 4 adet mac adresi ayrı ayrı malesef girilemiyor ben çok denedm. çok uğraştım en son yazdığınız kalıyor sürekli bu da bana çok saçma geldi o zaman 4 adet stalker bölümünün ne anlamı var bunu hiremco teknik servisi açıklasın bence unutuldu yada beceriksizlk var burada ayrıca iptv diye aldığımız cihazlarda süreler dolunca tek bir tane ulusal kanal bile kalmıyor buda hiremco firmasının ne amaçla nasıl cihaz piyasaya sürdüğünü sanırım anlamakda kimse güçlük çekmez. en azından ulusal kanallar kalmalıydı. ben şahsen böyle düşünüyorum.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst