gittigidiyor

HyperX Pulsefire Haste II Kablosuz..

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Oyuncu ve yayıncı aksesuarları konusunda ürün yelpazesini genişletmeye devam eden HyperX, en sevilen mouse modellerinden Pulsefire Haste modelini yeniledi. HyperX Pulsefire Haste II modeli hem kablolu hem de kablosuz olarak oyuncuların beğenisine sunuldu. Ben de bir süredir bu modelin kablosuz versiyonunu test ediyorum. HyperX Pulsefire Haste II Wireless inceleme içeriğimizde de hem özelliklerine hem de kullanım detaylarına göz atacağız.

HyperX Pulsefire Haste II inceleme​

Pulsefire Haste II modelinin kutu içeriğine baktığımızda farenin kendisi dışında tabi ki dökümanlara, hem taban hem de tuşlara takabileceğimiz tutamaçlara, 1.82 metre uzunluğunda paracord bir kabloya, usb alıcısına ve tabi ki daha yüksek hız değeri için dongle'a yer verildiğini görüyoruz. Dongle zaten alıştığımız bir tasarıma sahip. Daha önce HyperX Pulsefire Dart modeli dahl olmak üzere farklı modellerde bu dongle tasarımını görmüştük. Tasarımda tekerlek üzerindeki RGB ışınlandırmayı da unutmayalım. Ayrıca arka kısımda klasik olarak HyperX logosuna yer verilmiş.



HyperX Pulsefire Haste II



Mouse tasarımına baktığımızda ise öncelikle hafifliği dikkat çekiyor. Ben yıllarca büyük mouse modellerini kullandıktan sonra son dönemde böyle daha kompakt ve hafif modelleri tercih etmeye başladım. O nedenle kullanmaya başladığım anda hızlı bir adaptasyon sürecim oldu. Eğer çok daha farklı yapıda modeller kullanıyorsanız gözünüz korkmasın. Günlük kullanım ve oyunlarda çok kısa sürede bu tasarıma ve hafifliğe alışmaya başlıyorsunuz.

Bu modelin tekerleğinin hemen gerisinde DPI değiştirme tuşuna yer verilmiş. Sol tarafta ise klasik olarak yine ikili bir tuş dizilimi karşımıza çıkıyor. Alt tarafına baktığımızda yanınızda götürdüğünüzde alıcıyı takabileceğiniz bir boşluk dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra üçlü bir kızaklı ayar tuşuna da alt kısımda yer verilmiş. Buradan kapatabiliyor, bluetooth ya da 2.4 Ghz moduna alabiliyorsunuz. Eğer işlerinizi halletmek için bir laptopta kullanacaksanız bluetooth bağlantısı yeterli oluyor. Fakat oyun oynayacaksanız tabi ki daha yüksek hız için 2.4 Ghz moduna almanız gerekmekte.



HyperX Pulsefire Haste II



50G hızlanma ve 1000Hz polling rate değerlerine sahip olan farenin yine alt kısımda tabi ki 650 IPS izleme hızına sahip olan 26K sensörü görüyoruz. Bu da 26.000 DPI'a kadar bir seçenek sunuyor. Adını verdiği hız unsuru bu sensörle sağlanıyor ve gerçekten de kullanırken hafifliğin de getirdiği ergonomi ile birlikte bunu çok net hissediyorsunuz. Özellikle rekabete dayalı oyun oynuyorsanız hız bildiğiniz gibi oldukça önemli bir yer teşkil ediyor.

61 gramlık ağırlığı ile hafif olduğu kadar ergonomik olarak da kolay bir kullanım sağlıyor. Zaten 2.4 Ghz hızı dışında hafif olması daha kolay bir kaydırma sağlamış. tabi bu sıcak yaz günlerinde eğer çok terleyen biriyseniz parmaklarınız biraz daha kayganlaşabiliyor. Ama kutu içerisinde çıkan tutamaçlar neyse ki bu problemi büyük oranda çözmüş. Benim parmaklarım uzun olmasına rağmen ergonomik anlamda bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Test ettiğim süre boyunca Diablo 4'ten tutun League of Legends'a kadar farklı yapımlarda test ettim. Özellikle bu tarz oyunlarda art arda skill atarken karakteri hızlı bir şekilde yönetme konusunda size gereken hızı fazlasıyla sağlıyor.



HyperX Pulsefire Haste II





Haste 2'nin en sevdiğim yönlerinden birisi de uzun pil ömrü. Teknik özelliklerine baktığımızda 100 saatlik bir süre sunulduğunu görüyoruz. Bunu tabi birebir test etmek oldukça güç. Fakat geldiğinden beri ki yaklaşık 1 aydır aktif olarak kullanıyorum, sadece iki kez şarj ettim. o da pil tamamen bitmemişti. Evden çalışan biri olarak ve akşamları da oyun oynadığım göz önüne alınırsa kağır üzerindeki pil ömrünü sunduğunu söylememiz sanırım yanlış olmaz.

Daha önce yaptığımız HyperX incelemelerinde NGenuity uygulamasından bahsetmiştim. HyperX tüm ekipmanlarında bu uygulamayı kullanıyor ve diğer modellerde olduğu gibi mouse ile ilgili tüm ayarlamaları bu uygulama üzerinden yapabiliyorsunuz. Burada makro atayabilmenize rağmen tek bir profil sunulması eğer çoklu profil kullanıyorsanız sizin için önemli bir eksi olabilir. ben genelde profil olayına çok takmadığım için beni çok etkilemedi. Ama burada daha büyük problem ise firmanın bu uygulama üzerinde hala gerekli güncellemeleri yapamamış olması. Daha önce de belirttiğim gibi çökme problemleri olabiliyor. HyperX'in hızlı bir şekilde uygulamayı daha efektif yapması şart.



HyperX Pulsefire Haste II



Sonuç olarak hem oyun hem de taşınabilir bilgisayarınızda kullanabileceğiniz şık ve kompakt bir mouse modeli var karşımızda. Hafif olmasının yanı sıra yüksek hızda bir oyun deneyimi sunması bu tarz bir mouse arayanlar için oldukça önemli.

Başta da belirttiğim gibi Pulsefire Haste Iı modeli hem kablolu hem de kablosuz olarak satılıyor. Bu iki model arasında bunun dışında hız, özellik anlamında bir fark bulunmuyor. yeni benim gibi kablosuz bir hayata geçmeye çalışıyor ve tüm ekipmanlarınızı kablosuz seçmeye özen gösteriyorsanız aradaki fiyat farkına değebileceğini söyleyebilirim. Yoksa benim için fark etmez derseniz kablolu versiyonunu çok daha uygun bir fiyata alabilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst