gittigidiyor

Hyundai, müşterilerine yüzlerce milyon dolar tazminat ödeyecek

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
hyundai-i20-egje-cover-n5Yi_cover.jpg.webp




Hyundai, TikTok platformunda viral olan ve araba hırsızlığına yol açan bir meydan okumaya dair açılan sınıf davasına son vermeye karar verdi. Otomobil üreticisi, yaklaşık dokuz milyon Hyundai ve Kia sahibine 200 milyon dolara kadar bir tazminat ödemeyi kabul etti. Bu miktarın 145 milyon dolarlık kısmı, çalınan ya da zarar gören ve sigorta kapsamı dışında olan araçlarının kayıplarını karşılamak için müşterilere ödenecek. Şirketler ayrıca, yüksek sigorta primleri ve diğer ilgili masrafları da karşılamayı taahhüt ediyorlar.

Bu anlaşma, 2011 ve 2022 model yılları arasında piyasaya sürülen bir dizi Hyundai ve Kia aracını kapsıyor. Bunlar arasında Elantra, Santa Fe ve Tucson gibi modeller bulunuyor. 2011-2014 model Genesis Coupe de bu anlaşmaya dahil edildi. Markalar, aracın tamamen kaybedilmesi durumunda sahibine 6.125 dolar, araca ve kişisel eşyalara verilen zarar için ise 3.375 dolar kadar tazminat ödeyeceklerini duyurdu.


Belirli modeller için hırsızlığı önlemek amacıyla bir güncelleme yayımlayan markalar, bu güncellemeyle push-to-start özelliğini devre dışı bırakarak ve alarmı uzatarak işlevselliği artırdılar. Diğer güncelleme alabilecek araçlar Haziran ayına kadar güncellenecek. Anlaşmanın bir parçası olarak, Hyundai ve Kia, sürücülere hırsızlık önleyici cihazlar satın almalarına yardımcı olmak için 300 dolara kadar ödeme yapacaklarını belirtti. Ayrıca, etkilenen müşterilere zaten "on binlerce" ücretsiz direksiyon kilidi sağladıklarını ve sigorta kapsamını sürdürmekte sorun yaşayan müşteriler için AAA sigorta seçenekleri sunduklarını ifade etti.

"Kia Challenge" isimli meydan okuma, "Kia Boyz" tarafından başlatıldı ve TikTok videolarında, immobilizer bulunmayan birçok Hyundai ve Kia aracının USB kabloları kullanılarak nasıl çalıştırılabileceğini gösterdi. Bu markalara ait araçların hırsızlık vakaları, bu videoların yayılmasının ardından arttı ve en az 14 kaza ve sekiz ölümle ilişkilendirildi.

Bu anlaşma, Hyundai ve Kia'yı olası yüksek profilli bir dava savaşından koruyor, ancak Cleveland, San Diego ve Seattle gibi şehirlerden açılan davalardan tamamen kurtulmalarını garanti etmiyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst