gittigidiyor

Hz Ömer'in Ölüm Döşeğindeki Sözleri

beydemir

Aktif Üye
Hz. Ömer'in Ölüm Döşeğindeki Sözleri Vefatı esnasında Hz Ömer oğluna şunları söylemiştir: “Ey oğlum! Vefat edeceğim esnada dizlerini sırtıma dayamak suretiyle yönümü kıbleye doğru çevir Sag elini alnımın, sol elini de çenemin üzerine koy Ruhum çıkınca da gözlerimi kapat Kefenimde aşırıya kaçma Çünkü Allah, katında bir değerim varsa bana bundan çok daha hayırlısını verecektir Şayet bir değerim yoksa o kefeni de alıp beni öylece bırakacaktır Mezarımı da çok geniş kazmayın Çünkü Allah katında iyi kimselerdensem O, mezarımı benim için alabildiğine genişletecektir Katında kötü kimselerden isem o zaman da mezarımı kaburgalarımı birbirine geçirecek şekilde daraltacaktır Sakın cenazem götürülürken hiç bir kadın onu takip etmesin Sakın beni, bende bulunmayan meziyetlerle övmeye kalkışmayın; zira Allah Teâlâ beni sizden daha iyi tanımaktadır Tabutumu yüklendiğinizde beni mezarıma hızlı bir şekilde götürünüz Çünkü eğer Allah katında bir hayrım varsa beni bir an önce ona kavuşturmuş olursunuz Hayrım yoksa da sizler omuzlarınızda taşımakta olduğunuz bir hayırsızdan bir an önce kurtulmuş olursunuz”
- Abdullah b Ömer şöyle anlatıyor: Babam Ömer (ra) hastalığının ölümle sonuçlanacağını anladığında “Eğer bütün dünya benim olmuş olsaydı bu çıkışın dehşet ve kokusundan şu anda hepsini fidye olarak verebilirdim” buyurdu Sonra da bacağımın üzerinde durmakta olan başını indirmemi söyledi Ben de onu dizime indirdim Bunun üzerine “Ey Abdullah! Başımı yere bırak!” dedi Böylece mübarek sakalı ve yanağı yere değecek şekilde onun başım dizimden indirerek yere koydum Şöyle diyordu: “Ey Ömer! Eğer Allah seni affetmeyecek olursa sana ve annene yazıklar olsun!” Sonra da Allah Teâlâ onun ruhunu aldı

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.