gittigidiyor

IBM'den insan beyninden ilham alan programlama dili

aferin

Aktif Üye
Katılım
5 Nis 2012
Mesajlar
2,068
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Konum
ist
853031339862400279.jpg


IBM geçtiğimiz gün insan beyninden ilham alan yeni bir programlama mimarisi geliştirdiğini duyurdu.

İnsan beyninin gizemini çözmek için bilim insanları yıllardır çalışıyor. Beynimizin oldukça küçük bir kısmını kullanabildiğimiz düşünüldüğünde ve buna rağmen yapabildiklerimiz gerçekten hayranlık uyandırıcı. Beynimizin tümünü kullandığımızda peki neler yapabiliriz? Siz bunun düşünedurun IBM, insan beyninden ilham alan bir programlama mimarisi geliştirdi bile.

Geliştirilen bu yeni programlama dili ile ileride insan beyninin karmaşık olaylarda kullandığı çözüm metotları bilişim alanında da aktarılabileceği düşünülüyor. Ama böyle bir sistemin geliştirilmesi için bir hayli zaman gerekiyor.

Öte yandan IBM'in bu programlama dilini kullanan zihinsel yongası nörosinaptik çekirdekleri kullanıyor. Bu çekirdeklerin zihnimizdekine benzer bir şekilde işlemci görevi gören 256 nörondan, 256 aksondan ve 64 bin sinapsisden oluştuğu belirtiliyor. Bu aksonlar bellek görevi görürken, sinapsisler ise akson ve nöron arasında iletişim kuruyor.

Tabii bu programlama dili ve bu dili kullanan yongalar hala geliştirme aşamasında. Zira bu yongalar günümüz bilgisayarların yapabildiği birçok işlemi şu anda gerçekleştiremiyor.

Kaynak: teknokulis
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst