gittigidiyor

İlk 10TB'lık Helyum HDD Piyasaya Çıktı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
İlk 10TB'lık Helyum HDD Piyasaya Çıktı

Dünyanın ilk 10 TB depolama kapasitesine sahip olan helyum sabit diskini geride bıraktığımım Haziran aynıda tanıtan Western Digital2ın bir firması olan HGST, Diskin pazarlama sürecine başladığını açıkladı.


ilk-10tb-lik-helyum-hdd-piyasaya-cikti.jpg
Hava yerine helyumla üretimi yapılan sabit diskin, Yaklaşık olarka1 TB’lık bir kapasiteye HelioSeal ve SMR yani Shingled Magnetic Recording olarak adlandırılan teknolojiler ile başarılı bir çalışma ortaya çıkıyor. Sürtünmenin azaltılarak ısınmayı da azalttığı ve bu şekilde daha düşük enerji harcandığını ifade edilen disk, Ultrastar HE10 adını taşıyor.
Yaklaşık olarak 2.5 milyon saate kadar varan kullanım imkanı ile birlikte disk, Düşük güç tüketimini ce piyasa üzerinde satılan sabit disklerle kıyaslandığında daha da yüksek bir güvenilirlik özelliğine sahip. 5 yıllık bir garanti süresi ile birlikte piyasa üzerinde yerini alan sabit diskin satış fiyatı da 800 dolar.Â
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst