gittigidiyor

İOS 9, Android’e Fark Atıyor!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
[h=1]İOS 9, Android’e Fark Atıyor![/h] [h=2]Mobil telefonlardaki işletim sistemlerinin rekabeti giderek kızışıyor.[/h]
ios-9-android-e-fark-atiyor.jpg
6 ay önce yayınlanan iOS 9’un Android'in son sürümüne büyük bir fark atması iki işletim sistemi arasındaki rekabeti yeni bir boyuta taşırken Android'in bu konuda son yıllardaki düşüşünün de devam ettiği görüldü.
Mobil işletim sistemi konusunda mevcut şartlarda Android ve iOS yer alırken iki işletim sistemi arasındaki rekabet de günden güne artıyor. Kullanıcılara çok daha iyi bir işletim sistemi sunmak için sürekli geliştirilen işletim sistemlerinde İos’un son olarak 9 sürümü kullanıma sunulurken yaklaşık 6 aydan beri kullanımda bulunan iOS 9’un Android'in son sürümüne fark atması bugün gündemde yer aldı.
6 ay önce yayınlanmasına karşın iOS kullanıcılarının yaklaşık yüzde 79’unun yeni güncellemeyi aldığı ve kullanmaya başladı açıklanırken, altı ay gibi kısa bir süre içerisinde bu kadar yüksek bir başarıya ulaşılması iOS sisteminin çok daha benimsendiğini gösteriyor.
İOS’un bu başarısına karşın Android'in son sürümü Lollipop 16 ay önce yayınlanmış ve hala İOS’un ulaşabildiği başarıya ulaşabilmiş değil. Android için yapılan açıklamalarda Android'in son sürümünün şu anda yüzde 36’lık bir paya sahip olduğu belirtilirken, Android kullanıcılarının güncelleştirmelere karşı pek istekli olmadığı ya da Android güncellemesinin gerektirmediği düşünülüyor.
Konu ile ilgili yapılan araştırmalarda Android ile iOS arasındaki farkın telefon üreticilerinden de kaynaklandığı belirtilirken pek çok telefon modeline Android'in yeni sürümünün gelmemesi aradaki farkın açılmasına neden oluyor.

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.