gittigidiyor

İOS Android 6.0 Marshmallow güncellemesi alacak cihazlar hangileri?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android-6.0-Marshmallow.jpg

Google tarafından geliştirilen Android işletim sisteminin son sürümü olan Android 6.0 Marshmallow’u sunmasının ardından, üretici firmalar sundukları cihazlara bu yazılım desteğini verebilmek için çalışmalara başladı.
Android-6.0-Marshmallow-.jpg

Google dün gerçekleştirdiği etkinlikte tam bir şov yaptı. Google etkinlikte iki yeni akıllı telefon modeli olan LG Nexus 5X ve Huawei Nexus 6P modelleri, yeni chromecast ürünleri, Android’li yeni tableti Google Pixel C’nin tanıtımını yaparken, Android 6.0 Marshmallow güncellemesinin ne zaman geleceğini de açıkladı. Google’ın yeni işletim sistemi sürümü olan Android 6.0 Marshmallow, daha stabil ve daha az enerji tüketen bir işletim sistemi sürümü olarak dikkat çekiyor. Teoride Android 4.4 ve 5.0 sürümleri ile çalışan her cihaz da çalışabilecek Android 6.0 Marshmallow, güncellemesini hangi cihazlara geleceği kullanıcılar tarafından oldukça merak edilmekte. İşte size üreticilerin Android 6.0 Marshmallow güncellemesini vereceği modeller;
NEXUS MODELLERİ:
-Nexus 5
-Nexus 6
-Nexus 7
-Nexus 9
-Nexus Player

HTC MODELLERİ:
-HTC One M9
-HTC One M8
-HTC One M9+
-HTC One E9+
-HTC One ME
-HTC One E8
-HTC One M8 EYE
-HTC Butterfly 3
-HTC Desire 826
-HTC Desire 820
-HTC Desire 816

SAMSUNG MODELLERİ:
-Samsung Galaxy Note 5
-Samsung Galaxy S6 Edge+
-Samsung Galaxy S6
-Samsung Galaxy S6 Duos
-Samsung Galaxy S6 Edge
-Samsung Galaxy Note 4
-Samsung Galaxy Note 4 Duos
-Samsung Galaxy Note Edge
-Samsung Galaxy S5
-Samsung Galaxy Alpha
-Samsung Galaxy A serisi
-Samsung Galaxy Tab A

LG MODELLERİ:
-LG G4
-LG G3
-LG G Flex
-LG G Flex 2

Şuan içi açıklanan bu listeye güncelleme alacak cihazlar eklenebilir. Bu cihazlarda bir kesinlik olmamakla birlikte üretici firmalar güncelleme alacak diğer cihazları açıkladıkça sizlere bilgi vermeye devam edeceğiz. Sony firması da konu ile ilgili bir açıklamada bulunmadı ama Xperia Z1 ile başlayan üst segment cihazlarına bu güncellemeyi verebilir. Aynı şekilde açıklama yapmayan Motorola’nında Moto X, Moto E ve Moto G modellerine güncelleme vermesi bekleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
HTC’nin Android 6.0 Marshmallow Alacak Cihazlarının Listesi Sızdırıldı

htc-one-m9-android-m.jpg

Google’ın bir kaç ay önce tanıttığı Android M ve kısa süre önce ortaya çıkan Android 6.0 Marshmallow sürümünün ardından, şimdi Android kullanıcıları cihazlarınınAndroid 6.0 güncellemesini alacağı günü dört gözle bekliyorlar.Google, 29 Eylül‘de yani iki gün sonra gerçekleştireceği etkinlikte, yeniNexusmodellerini tanıtacak ve bu Nexus modelleri de Marshmallow ile geliyor olacaklar. Ayrıca bir diğer önemli gelişme de, Google’ın Nexus cihazları için Android 6.0 Marshmallow güncellemesini 5 Ekim’de yayınlayacak olması ilginizi çekebilir.
Henüz diğer üreticilerin bu yönde resmi açıklamaları olmazken,
HTC‘nin One M9 serisi, Desire serisi ve Butterfly cihazlarının da aralarında bulunduğu yeniAndroid 6.0 Marshmallow
güncellemesini alacak cihazların listesi sızdırıldı.

Twitter kullanıcısı @LlabTooFeR tarafından sızdırılan bilgiye göre, HTC‘nin Sense 7 arayüzü veAndroid 6.0 Marshmallow güncellemesini alacak cihazların listesi şöyle:








HTC tarafından bu konuda henüz resmi bir açıklama yok. Ancak bu listeye başka modellerin de eklenip eklenmeyeceği merak konusu.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Altıncı nesil Android sürümü birkaç ay sonra aramızda olacak. Peki cihazınız güncelleme listesinde yer alıyor mu?

Android 6.0 Marshmallow’a sayılı aylar kaldı. Geçtiğimiz günlerde yeni Android sürümünün detaylı tanıtımını gerçekleştirmiştik. Bugün de sıkça sorulan bir diğer soruyu cevaplıyoruz; hangi cihazlar ne zaman yeni Android güncellemesini alacak? Bu sorunun henüz resmi bir yanıtı bulunmuyor. Fakat internette konuyla ilgili bazı listeler dolaşıyor. Bu listelere dayanarak büyük markaların yeni Android sürümünü ne derece destekleyeceğini tahmin edebiliriz.
Samsung


Güney Koreli teknoloji devi, resmi bir uyumluluk listesi yayınlamadı. Ancak YouMobile kaynaklı verilere göre bu yılın sonlarına doğru Android Marshmallow sürümü aşağıdaki cihazlara dağıtılacak.




  • Galaxy S6
  • Galaxy S6 Edge
  • Galaxy Note 5
  • Galaxy S6 Edge+
  • Galaxy S6 Duos
  • Galaxy Note 4
  • Galaxy Note 4 Duos
  • Galaxy Note Edge
  • Galaxy Alpha
  • Galaxy Tab A


Güncellemeyi alacak cihazların bunlarla sınırlı olmadığını ve listenin Samsung tarafından onaylanmadığını belirtelim. Genel kanı, 2015 yılı içerisinde çıkan bütün Samsung modellerinin yeni güncellemeyi alacağı yönünde. Elbette öncelik, yukarıda listelediğimiz amiral gemisi modellerinin olacak.
HTC


HTC cephesinden Jeff Gordon, geçtiğimiz Mayıs ayında HTC One M9 ve M9+ modellerinin Marshmallow güncellemesini alacağını resmi bir şekilde duyurmuştu. Ancak diğer modellere dair bir bilgi henüz bulunmuyor. HTC One M8 gibi diğer popüler HTC modellerinin de güncellemeyi alacağına kesin gözüyle bakılıyor.
LG


LG’den güncelleme ile ilgili resmi bir duyuru gelmedi. Markanın önemli amiral gemileri LG G4, G3 ve çeşitli varyasyonlarının güncellemeyi alacağı düşünülüyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde LG Yunanistan’ın Facebook sayfasında G3 için 5.1 güncellemesinin yayınlanmayacağı belirtilmişti. LG G3 modelinin 5.1’i atlayı 6.0 sürümüne atlaması muhtemel seçenekler arasında.
Sony


Sony de güncelleme konusunda sessizliğini koruyan markalar arasında yer alıyor. Xperia Z4, Z3, Z3+ gibi modellerin yeni güncellemeyi alacağını bilmek için resmi açıklama gerekmiyor. Ayrıca Android Marshmallow önizleme sürümünün bazı Xperia cihazlarına sunulduğunu da hatırlatalım.
Motorola


Google ile olan göbek bağından dolayı Motorola cihazlarının hızlı bir şekilde Marshmallow güncellemesini almasını bekliyoruz. Şu anda görünürde Moto X Pure, Moto X 2014 ve Moto X Play modelleri, güncellemeyi alacak ilk modeller. Bir diğer Motorola serisi olan Moto G ailesinin de güncellemeyi alması bekleniyor.
Huawei


Sektörün son zamanlarda önemli bir üyesi olan Huawei, P8 modelinin Android Marshmallow’u ilk alan modeli olacağını açıklamıştı. Bunun dışında Huawei cephesinden hangi modellerin güncellemeyi alacağına dair bir bilgi paylaşılmadı. Ancak çoğu Huawei cihazının daha Lollipop’u daha almadığını göz önüne alırsak Marshmallow güncellemesi için bir süre daha bekleneceğini tahmin edebilirz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-6-0-marshmallow-un-yuklenecegi-telefonlar-ve-gelecek-ozellikler-705x290.jpg
Android’in yeni güncellemesi Marshmallow, 13 Ekim tarihinden itibaren cihazlara gelecek. Peki hangi cihazlara gelecek ve hangi yenilikler olacak?Android’in son sürümü 6.0 Marshmallow, şu anda Nexus5 ve 6 gibi bazı saf Android işletim sistemine sahip cihazlarda önizleme sürümü olarak denenebiliyor. Fakat final sürümü 5 Ekim tarihinden itibaren dağıtılmaya başlanacak. (Google lansmanda "haftaya" dedi ancak söylentiler hafta başlangıcı olan 5 Ekim'i gösteriyor)

Daha önce Samsung, 6.0 Marshmallow’un hangi cihazlarına geleceğini duyurmuştu fakat bu sefer Sony,LG, Motorola, HTC gibi şirketlerin de hangi cihazlarına Android’in son sürümünün geleceğini açıkladı. Önce sırasıyla bu cihazlara bir bakalım ve sonrasında gelecek olan yeniliklere göz atalım.

Zenfone 2
Nexus 5 (2013)
Nexus 5X
Nexus 6 (2014)
Nexus 6P
Nexus 7
Nexus 9
Nexus Player
Huawei P8
Huawei P8 Max
Honor 4X
LG Nexus 5X
LG G3
LG G Flex 2
LG G4c
LG G4
HTC One M8
HTC One M8s
HTC One M8 EYE
HTC Desire Eye
HTC Desire 816
HTC Desire 820
HTC Desire 826
HTC E8
HTC E9
HTC Butterfly 2
HTC Butterfly 3
HTC One ME
HTC M8 Eye
HTC One M9
HTC One M9 +
General Mobile 4G
Motorola Moto G (3. nesil)
Motorola Moto X Play
Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S6 Edge
Samsung Galaxy S6 EdgePlus
Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy Note 4 (tarihi net olarak belli değil)
Samsung Galaxy Note 4 Duos
Samsung Galaxy Note Edge
Samsung Galaxy Alpha
Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5 Compact
Sony Xperia Z5 Premium
Sony Xperia Z3
Sony Xperia Z3 Compact
Sony Xperia Z3 +
ZTE Blade S6
ZTE Axon

Marshmallow ile gelecek olan özelliklerden bazıları şöyle olacak:

Kişiselleştirme

Bu aslında yeni bir özellik değil. Hatta Marshmallow’un kişiselleştirme özelliklerinin hazır olan birçok ROM’dan daha iyi olmadığı belirtiliyor. Yani daha üzerinde çalışılması gerekiyor.

Tablet arayüzü

Android 4.0 sürümünden beri tabletlerin arayüzleri pek değişmedi, Marshmallow’la da bu şekilde devam edeceği belirtiliyor. Eleştiriler de bu yönde ikiye ayrılıyor; bir kısım bunun alışkanlıkların devam etmesi açısından bakıldığında iyi olduğunu savunurken diğer kısım ise ‘madem değişiklik yok, neden sürüm değiştiriliyor’ diyor. Kararı size bırakıyorum.

RAM yönetimi

RAM yönetimini KitKat sürümüyle neredeyse tamamen değiştiren Android’in bu algoritma üzerinden Marshmallow’a pek bir şey katmadığı söyleniyor. Bunu, Android M’nin geliştiriciler için çıkarılan sürümünü deneyenler söylüyor. İyi bir RAM yönetimi için 4GB RAM’lik çözümlerin henüz yaygın bir şekilde telefonlarda kullanılmıyor olmasına rağmen multitasking özelliğinin optimize edilmediği belirtiliyor.

Kilit ekranı ve Widget’lar

Marshmallow’un açılış ekranı güzel olsa da kilit ekranının Lollipop’a göre çok fazla değişiklik göstermediği söyleniyor. Kilit ekranında kullanılan widget’lar ve bildirimlerin hala aynı ve yeni özelliklere ait az sayıda widget ya da bildirim kilit ekranına taşınabiliyor. Ama Marshmallow’da bildirimlerin daha düzenli ve kişiselleştirilebilir olmasının artı puan olduğu söyleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
LG’nin iki önemli modeli LG G3 ve G4, Marshmallow güncellemesi alacak ilk LG modelleri olacak.
lg-logo-ocg.jpg
Google, geçtiğimiz günlerde yeni akıllı telefon modelleri Nexus 5X ve Nexus 6P’yi resmi olarak duyururken, bu yeni cihazlar firmanın yeni işletim sistemi Android 6.0 Marsmallow üzerinde çalışıyor.
lg-g3-marshmallow.jpg

Bu yeni modeller yeni işletim sistemi ile sunulacak olan ilk akıllı telefonlar olurken, ayrıca kısa süre içerisinde de Google, daha önce sunduğu Nexus modelleri için güncellemeler sunacak. Sonrasında da diğer akıllı telefon üreticilerinin kendi akıllı telefonları için geliştirdikleri güncellemeleri yayınlayacağını söyleyebiliriz.
Android Marshmallow hakkında ilk duyuru Tayvan kökenli HTC’den gelirken, One M9, One M8, One M9+, One E9+, One E9, One ME, One E8, One M8 Eye ve HTC Butterfly 3 için güncelleme yayınlanacak ayrıca Desire modellerinden de Desire 826, Desire 820, ve Desire 816 güncelleme alan cihazlar arasında yer alacak.
Diğer taraftan Güney Kore devi LG’nin de cihazları hakkında bilgiler geliyor. Firmanın kendi Güney Kore destek sitesinde bazı cihazları için Android 6.0 Marshmallow’un listelendiği görülüyor. Bu akıllı telefonlar ise LG G3 F400S, F400K, ve F400Lyanı sıra LG G4 F500S, F500K, ve F500L olmakta.
lg-g4-marshmallow.jpg

Henüz karşılık gelen sayfalar erişilebilir değil, ancak çok yakında güncellemenin yayınlanabileceğini düşünüyoruz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Motorola firması dün Android 6.0 Marshmallow güncellemesi alacak cihazlarını açıkladı.

motorola-logo-.jpg

Google’ın yeni Android sürümü 6.0 Marshmallow’u duyurması ile birlikte akıllı cihaz üreten firmalar çalışmalarına başladı. Üretici firmalar sundukları cihazlara yeni mobil işletim sisteminin güncellemesini vererek kullanıcı memnuniyetini artırmaya çalışıyor.
Motorola-marshmallow-1.jpg

Bu firmalar arasında geçtiğimiz günlerde Samsung, LG ve HTC gibi firmalar hangi cihazlarına Android’in son sürümü Android 6.0 Marshmallow güncellemesi vereceklerini açıklamışlardı. Samsung, LG ve HTC’nin güncelleme vereceği cihazların hangisi olduğuna dair yaptığımız habereburadan ulaşabilirsiniz. Google’ın geliştirdiği Android 6.0 Marshmallow, daha az enerji tüketimi ve daha stabil çalışması ile dikkat çekiyor. Motorola firması düne kadar hangi cihazlarına Marshmallow güncellemesivereceği hakkında bir açıklama da bulunmamıştı. Dün itibarı ile Motorola hangi cihazlarının Marshmallow güncellemesi alacağını açıkladı.
Lenovo bünyesinde gelişimini sürdüren Motorola’nn yaptığı açıklamaya göre Android 6.0 Marsmallow güncellemesi alacak cihazlar listesinde Moto X, Moto X Style, Moto X Play, Moto G 2015, Moto X 2014, Moto G 2014, Moto G 4G, Droid Turbo, Moto MAXX ve Moto Turbo akıllı telefonlar bulunmakta. Google Motorola işbirliği ile üretimi gerçekleştirilen Nexus 6 akıllı telefon modeli ise önümüzdeki hafta güncellemeyi alacak. Bakalım Motorola açıkladığı bu modeller dışında başka cihazlarına da güncelleme verecek mi?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-6-0-marshmallow-guncellemesi-alacak-cihazlarla-ilgili-yeni-soylentiler-705x290.jpg
Yayınlanan bir görselin, Android 6.0 Marshmallow güncellemesi alacak cihazların listesi olduğuna dair söylentiler bulunuyor.Daha önce sizlere 6.0 Marshmallow güncellemesi alacak cihazların geniş bir listesinden bahsetmiştik fakatPhoneArena’nın paylaştığı haberde güncelleme alacak cihazların listesine ait olduğu iddia edilen bir görsel yer alıyor.

Çinli blog sitesi GizmoChina’nın edindiği bilgilere göreSamsung, Sony, Xiaomi, Huawei ve diğer mobil sektördeki şirketlere ait cihazların listesi yayınlandı. Listede Sony’nin Z serisine ait üst düzey cihazlarının olmaması (Z5 ailesinden bahsediyorum) sizi endişelendirmesin, Sony’den Z5 için Marshmallow güncellemesinin geleceğine dair açıklama gelmişti. Fakat şöyle ilginç bir gelişme daha da yaşandı, daha önce yayınladığımız haberde LG G2modeli güncelleme alacak listenin içerisinde yer almıyordu. Yeni paylaşılan görselde ise G2 modelinin olduğunu görüyoruz. (birkaç farklılık daha yer alıyor ama LG G2 kullanan kişilerin sayısı ülkemizde çok olduğu için ayrıca belirtmek istedim)

Yayınlanan listede güncelleme alacak olan cihazlar sırasıyla şu şekilde:

Samsung

Galaxy A5, A3 ve Galaxy E Serisi
Galaxy Note 5
Galaxy S6 Edge +
Galaxy S6 ve S6 Edge
Galaxy Note 4
Galaxy Alpha
Galaxy S5
Galaxy A8
Galaxy A7

HTC

HTC One M8, M9 M9 Plus
HTC E8, E9
HTC E9 Plus
HTC Desire Eye, Desire 820 serisi

Sony

Sony Xperia M5, C5 Ultra
Xperia Z3 Plus, Z3, Z3v, Z3 Compact, Z2, Z1, Z Ultra GPE

LG

LG G2, G2 Pro, G3, G4
LG Flex, Flex 2

Asus

Zenfone 2 serisi
Zenfone 2 Laser
Deluxe, Zenfone Selfie
Zenfone 4,5,6

OnePlus

OnePlus One ve 2

Xiaomi

Xiaomi Mi4, Mi 4i, Mi Note, Mi Note Pro
Redmi Note (2014),
Redmi 1S
Redmi Note 2, Redmi 2 (ve Prime)


Huawei

Ascend P8
Mate 7
Honor 6 Plus

Android-6-marshmallow-update-schedule.jpg




 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sony Android 6.0 Marshmallow alacak telefonlarını duyurdu

Sony Android 6.0 Marshmallow alacak telefon ve tabletlerini açıkladı.


1444140338_header-big.jpg

Android 6.0 Marshmallow’un yayınlanmaya başlaması ile birlikte üreticiler de Android Marshmallow alacak telefonlarını açıklamaya başladı. Bunlardan biri de Sony!
Sony Android 6.0 Marshmallow güncellemesi alacak akıllı telefon ve tabletlerin listesini açıkladı. Buna göre liste aşağıdaki gibi:
1444139835_xperia-side.jpg

Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5 Compact

Sony Xperia Z5 Premium
Sony Xperia Z3 + ( Xperia Z4)
Sony Xperia Z3
Sony Xperia Z3 Compact
Sony Xperia Z2
Sony Xperia M5
Sony Xperia C5 Ultra
Sony Xperia M4 Aqua
Sony Xperia C4

Gelecekte Android 6.0 Marshmallow alacak Sony tabletler:
Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Sony Xperia Z4 Tablet
Sony Xperia Z2 Tablet

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Google'ın Android 6.0 Marshmallow'u tanıtması ile birlikte telefon üreticileri güncelleme yarışına girdiler. Samsung'un son durumu haberimizde.

galaxy-s6-edge-1430690119-1-1444418402.jpg
Google
geçtiğimiz hafta yaptığı etkinlik sonrası
Nexus 5
ve
Nexus 6
için
Android 6.0 Marshmallow
güncellemesini OTA yolu ile dağıttı. Google’ın ardından telefon üreticileri de üst seviye modelleri için kolları sıvadı.
Amiral Gemisi modeller için testler başladı!

İlk etapta üst düzey modellere güncelleme verecek olan
Samsung
’un
Android 6.0
testlerine başladığı söyleniyor. Samsung'a yakın kaynaklardan gelen haberlere göre Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S5, Galaxy Note 4 ve Galaxy Note Edge için hazırlanan
Android 6.0 güncellemeleri
test ediliyor.
Android 6.0 Marshmallow Güncellemesi Alacak Modeller

- Samsung Galaxy Note 5
- Samsung Galaxy S6 Edge+
- Samsung Galaxy S6
- Samsung Galaxy S6 Duos
- Samsung Galaxy S6 Edge
- Samsung Galaxy Note 4
- Samsung Galaxy Note 4 Duos
- Samsung Galaxy Note Edge
- Samsung Galaxy S5
- Samsung Galaxy Alpha
- Samsung Galaxy Tab A
Samsung
güncelleme için net bir tarih veremiyor ancak testler başladığına göre en geç 2 veya 3 ay içerisinde güncellemeler dağıtılmaya başlanacak gibi görünüyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
sony, geliştiricilerin bir süredir beklediği Android 6.0 Marshmallow AOSP kaynak kodlarını yayınladı. İşte Xperia modellerine gelen Android 6.0 Marshmallow AOSP kaynak kodları.


android-6-marshmallow-1444721811.jpg
Android 6.0 Marshmallow güncellemesini yayınlayacağı modelleri geçtiğimiz günlerde açıklayan Sony, bugün de çok sayıdaSony Xperiamodeli için Android 6.0 Marshmallow AOSP (Android Open Source project) kaynak kodlarını yayınladı.
Android 6.0 Marshmallow AOSP kaynak kodları yayınlandı

Geliştiricilerin 2014 yılı ve sonrasında tanıtılan Qualcomm işlemcili Xperia modelleri için ROM geliştirebileceği kaynak kodlarını aşağıda paylaştığımız bağlantı ile indirebilirsiniz.
Yayınlanan listede Xperia Z5, Z5 Compact, Z3+, Z4 Tablet, Z3, Z3 Compact, Z3 Tablet Compact, Z2, Z2 Tablet, Z1, Z1 Compact, Z Ultra, E3, M2, T2 Ultra ve T3 modeleri için üzerinde çalışılabileceği belirtilen kaynak kodları Xperia M5 ve Xperia C5 Ultra gibi Mediatek işlemcili akıllı telefonlarda çalışmayacak.
İlerleyen haftalarda başta Xperia Z5 ailesi ve Z3+ olmak üzere Android 6.0 Marshmallow güncellemesinin testlerine başlayacak Sony, kısa süre içerisinde Marshmallow güncellemesini yayınlayacak gibi görünüyor.

Sony, geliştiriciler için kendi ROM‘larını yapabilme imkanı da sağlayan Android Açık Kaynak Kodu Projesi / AOSP(Android Open Source Project) sayesinde, güncelleme konusunda oldukça başarılı ve kullanıcıları memnun edecek bir yönde ilerliyor.
Sony’nin yayınladığı Android 6.0 AOSP dosyaları, Xperia Z5, Xperia Z4, Xperia Z3, Xperia Z2,Xperia Z1 ve daha bir çok Xperia modeli için yayınlanmış durumda.
Dilerseniz Xperia cihazınıza bu dosyalarla Android 6.0 Marshmallow‘u kurabilir, dilerseniz de kendi Marshmallow ROM’unuzu geliştirebilirsiniz. (ROM‘u cihazınıza yüklemeden önce, cihazınızın bootloader kilidinin açık olması gerektiğini önemle hatırlatalım.)
106MB boyutundaki AOSP Marshmallow dosyasını indirmek ve daha detaylı bilgiye ulaşmak için burayatıklayabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
sony-xperia-telefonlar-arasinda-direkt-olarak-andoid-6-0-alacak-cihazlar-705x290.png
Güncelleme konusunda en sevilen telefon firması olarak dikkat çeken Sony, Android 6.0'a güncellenecek cihazları açıklamıştı. Şimdi ise Android 5.0'a sahip olmasına rağmen 5.1 atlayarak 6.0'a geçecek cihazlar belli oldu. Android 6.0 Marshmallow'a sahip olacak cihazları listelemiştik. Listemizdekji en kalabalık aileye sahip olan Sony Xperia telefonları ise listedeki telefonlara bizzat güncelleme yapacak. Ancak bazı kullanıcıların kafasında bazı sorular oluştu. ÖzellikleXperia M4 Aqua, Xperia C4, Xperia C5 Ultra, Xperia M5, Xperia Z3+ ve Xperia Z4 Tablet modelleri hala Android 5.0 versiyonunu kullanmakta.

Yani bu cihaz sahipleri "Daha 5.1 gelecek dee ondan sonra geçeceğiz" gibi düşünüyor olabilirler. Ancak Sony aradaki karışıklığı kaldırmak adına yukarıda bahsettiğim modellere Android 5.0'dan direkt olarak Android 6.0'a geçirecek. (Bir nevi aktarmasız uçuş)

Xperia-Z5-Premium-Back.jpg


Haberimizde de bahsettiğimiz telefonların dışında toplamda aşağıdaki listeden görebileceğiniz cihazlar Android 6.0 Marshmallow'a geçiş yapacak.

Xperia Z5 (5.1.1'den 6.0)
Xperia Z5 Compact (5.1.1'den 6.0)
Xperia Z5 Premium (5.1.1'den 6.0)
Xperia Z4 Tablet (5.0'dan 6.0)
Xperia Z3+ / Xperia Z4 (5.0'dan 6.0)
Xperia Z3 (5.1.1'den 6.0)
Xperia Z3 Compact (5.1.1'den 6.0)
Xperia Z3 Tablet Compact (5.1.1'den 6.0)
Xperia Z2 (5.1.1'den 6.0)
Xperia Z2 Tablet (5.1.1'den 6.0)
Xperia M5(5.0'dan 6.0)
Xperia C5 Ultra (5.0'dan 6.0)
Xperia M4 Aqua (5.0'dan 6.0)
Xperia C4 (5.0'dan 6.0)
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android 6.0 Marshmallow güncellemesini vereceği cihazları bugüne kadar açıklamayan Huawei, sonunda Android 6.0 Marshmallow güncellemesini alacak telefon ve tabletlerini açıkladı.


huawei-marshmallow-1445026946.jpg
Türkiye'de çok aktif olmasa da özellikle son dönemde Nexus 6P ile konuşulmaya başlanan Huawei, Android 6.0 Marshmallow güncellemesinialacak telefon ve tabletlerini açıkladı.
Bugün Huawei tarafından yapılan açıklamada Android 6.0 Marshmallow güncellemesini alacağı belirtilen telefonlar ise şu şekilde.
Android 6.0 Marshmallow güncellemesi alacak Huawei telefon ve tabletler

- Mate S
- Mate 7
- P8
- P8 Max
- G8
- Ascend G7 Plus
- Ascend G7
- Honor 7
- Honor 7i
- Honor 6 Plus
- Honor 6
- MediaPad X2
- Honor 4X
- Honor 4C

Huawei tarafından açıklanan listede Huawei Ascend P7'nin olmaması iseAscend P7 kullanıcılarını üzebilir. Zira henüz geçtiğimiz günlerde Android 5.1.1 Lollipop güncellemesini alan Huawei Ascend P7 için muhtemelen kullanıcılar Android 6.0 Marshmallow güncellemesini de bekliyordu.
Açıklamaya göre Kasım ayından itibaren yayınlanmaya başlanacak güncellemenin kesin olarak Çin'deki kullanıcılara geleceği belirtilyor. Güncellemenin Türkiye'ye ne kadar zaman farkı ile geleceği ise bilinmiyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Google'ın yeni Android sürümü Android 6.0 Marshmallow alacak cihazlar hangileri? İşte Android 6.0 Marshmallow güncellemesi alacak cihazların tam listesi!

android-60-marshmallow-alacak-cihazlar.jpg
Uzun bir süre hangi cihazların Android 5.0 ya da Android 5.1 Lollipopgüncellemesi aldığını, alacağını takip etmiştik. Şimdi sıra yeni Androidsürümü Android 6.0 Marshmallow'da.
Android 6.0 Marshmallow

Android 6.0 Marshmallow, daha stabil ve daha az kaynak tüketen bir sürüm. Teorik olarak Android 4.4 ve 5.0 sürümlerini çalıştıran her cihazdaçalışabilecek olan Android 6.0 Marshmallow için, hangi üreticiler güncelleme verecek merak konusu.


Android 6.0 Marshmallow Çıkış Tarihi

Google’ın bugün yani 29 Eylül 2015 tarihinde düzenlemiş olduğu etkinlikte LG Nexus 5X ve Huawei Nexus 6P modellerinin yanında Android 6.0 Marshmallow güncellemesinin ne zaman geleceği de açıklandı.
Google’ın açıklamasına göre Android 6.0 Marshmallowgüncellemesi önümüzdeki hafta yani Ekim'in ilk haftası çıkacak.
Peki Android 6.0 Marshmallow güncellemesi hangi cihazlara gelecek?
Android 6.0 Marshmallow güncellemesi alacak cihazlar

Android 6.0 Marshmallow güncellemesini, Google desteği ile ilk olarak alacak cihazlar.
Nexus cihazlar için Android 6.0 Marshmallow güncellemesi

-Nexus 5 - geldi
-Nexus 6 - geldi
-Nexus 7 - geldi
-Nexus 9 - geldi
-Nexus Player - geldi

Nexus 5X ve Nexus 6P modelleri, direkt Android 6.0 yüklü olarak geliyor.
Android One cihazlar için Android 6.0 Marshmallow güncellemesi

- General Mobile 4G - Ekim sonu ya da Kasım başı gelecek
- Micromax Canvas A1 - geldi
- Karbonn Sparkle V - geldi
- Spice Dream Uno - geldi

Android 6.0 Marshmallow güncellemesi gelecek modellerin marka marka tam listesi:

HTC Android 6.0 Marshmallow güncelleme listesi

HTC tarafından resmi açıklama hızlı bir şekilde geldi. İşte HTC'nin Android 6.0 Marshmallow güncellemesi alacak cihazları.
htc-marshmallow.jpg

HTC'nin açıkladığı listeye göre HTC One M9 ve One M9 için 2015'in sonunda güncelleme gelecek. Genellikle 3 aylık beklemeyi yine yenisürümde göreceğiz gibi.
-HTC One M9
-HTC One M8
-HTC One M9+
-HTC One E9+
-HTC One ME
-HTC One E8
-HTC One M8 EYE
-HTC Butterfly 3
-HTC Desire 826
-HTC Desire 820
-HTC Desire 816 modelleri Android 6.0 güncellemesi alacak.

Asus Android 6.0 Marshmallow güncelleme listesi

Asus'un Zenfone 5 ve Zenfone 6 modelleri, iddiaya göre Android 5.1 güncellemesi alacak. Diğer 2015 modeller ise 2016 yılında Android 6.0 Marshmallow güncellemesi alacak. İlgili habere buradan ulaşabilirsiniz...
Zenfone 2 serisi (ZE551ML, ZE550ML, ZE500CL)
Zenfone 2 Deluxe (ZE551ML)
Zenfone 2 Laser (ZE550KL/ZE601KL)
Zenfone Selfie (ZD551KL)

Samsung Android 6.0 Marshmallow güncelleme listesi

Samsung cephesinden henüz resmi bir açıklama gelmedi. En son lansmanlarında Google'ın Android 6.0 Marshmallow sürümünü geliştiricilerle paylaşmasından sonra 31 gün içerisinde güncellemeyi yenimodellerine verecekleri iddia ediliyor.
YouMobile adlı siteye göre şimdilik Android 6.0 Marshmallowgüncellemesi alacak Samsung modelleri şu şekilde.
-Samsung Galaxy Note 5
-Samsung Galaxy S6 Edge+
-Samsung Galaxy S6
-Samsung Galaxy S6 Duos
-Samsung Galaxy S6 Edge
-Samsung Galaxy Note 4
-Samsung Galaxy Note 4 Duos
-Samsung Galaxy Note Edge
-Samsung Galaxy S5
-Samsung Galaxy Alpha
-Samsung Galaxy A serisi
-Samsung Galaxy Tab A

Diğer modellere de güncelleme duyurulabilir. Henüz kesin değil.

LG Android 6.0 Marshmallow güncelleme listesi

LG, Android 6.0 Marshmallow güncellemesini hızlı bir şekilde vermeyi planlıyor. Uzun zamandır Nexus modelleri üreten LG, güncelleme konusunda da son dönemlerde başarılı.
Firma 10 Kasım tarihinde LG G4 modeline güncelleme verebilir. Yine aynı süreçte de LG G3 modelinin güncelleme alması bekleniyor.
LG G2 modeline Android 6.0 Marshmallow güncellemesi gelmeyecek.
-LG G4
-LG G3
-LG G Flex
-LG G Flex 2

Diğer LG modelleriyle ilgili bir açıklama henüz yok.
Sony Android 6.0 Marshmallow güncelleme listesi

Android 5.0 Lollipop güncellemeleriyle başarılı bir profil çizen Sony tarafından açıklama nihayet geldi.
Sony'nin Android 5.0 kullanan 6 modeli, doğrudan Android 6.0 Marshmallow güncellemesi alacak. İşte şimdilik Sony'nn açıkladığı ürün listesi.
- Sony Xperia Z5
- Sony Xperia Z5 Compact
- Sony Xperia Z5 Premium
- Sony Xperia Z4 Tablet
- Sony Xperia Z3+
- Sony Xperia Z3
- Sony Xperia Z3 Compact
- Sony Xperia Z3 Tablet Compact
- Sony Xperia Z2
- Sony Xperia Z2 Tablet
- Sony Xperia M5
- Sony Xperia C5 Ultra
- Sony Xperia M4 Aqua
- Sony Xperia C4

Motorola Android 6.0 Marshmallow güncelleme listesi

Lenovo'ya bağlı Motorola, Lenovo'dan hızlı davranarak Android 6.0 Marshmallow güncellemesini alacak modellerini açıkladı. İşte güncellemeyi önümüzdeki aylarda alacak Motorola modelleri.
- Moto X Style
- Moto X Play
- Moto X 2014
- Moto G 2015
- Moto G 2014
- Moto G 4G
- Droid Turbo
- Droid MAXX
- Moto Turbo

Motorola tarafından ek olarak Moto E ve ilk nesil Moto X ve Moto G modelleri için güncellemenin henüz planlanmadığı belirtildi.
Huawei Android 6.0 Marshmallow güncelleme listesi

Açıklamaya göre Kasım ayından itibaren yayınlanmaya başlanacak güncellemeler, ilk olarak kesin Çin'deki kullanıcılara geleceği belirtilyor. Bakalım ülkemizdeki kullanıcılara ne zaman gelecek?
- Mate S
- Mate 7
- P8
- P8 Max
- G8
- Ascend G7 Plus
- Ascend G7
- Honor 7
- Honor 7i
- Honor 6 Plus
- Honor 6
- MediaPad X2
- Honor 4X
- Honor 4C
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sony, Xperia Z3 ailesi için Android 6.0 Marshmallow güncellemesinin dağıtımına önümüzdeki hafta başlıyor. Beta aşamasındaki güncellemenin detayları


xperia.jpg
Sony, geçtiğimiz günlerde Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compactmodelleri için konsept Android 6.0 Marshmallow güncellemesini duyurmuştu. Testaşamasında olan Xperia Z3 için Android 6.0 Marshmallow güncellemesikayıt yaptıran kullanıcılara sunulacaktı. Sony, istediği katılımı yakalamış olsa gerek ki Android 6.0 güncellemesinin dağıtımına başlayacağını duyurdu.
Test aşamasında olan Android 6.0 Marshmallow güncellemesi, Xperia Z3 cihazlarını kayıt ettiren kullanıcılara önümüzdeki OTA üzerinden sunulacak. Sürüm numarası,MRA58K.Z1.2085 olan güncelleme ile USB girişindenMIDI aygıtı bağlama seçeneği, flac müzik türlerine daha fazla destek veiyileştirilmiş klavye geliyor. Bu güncelleme test aşamasında olduğu için dağıtımının çok yavaş olacağı ve bir takım sorunların olacağı belirtiliyor.
xperia-z3-android-6-0.JPG

Sony, konsept Android 6.0 Marshmallow testlerine katılmanız için Google Play Store’da bir de uygulama yayınladı. Sony's Concept for Androidismindeki uygulamayıburadan indirip gerekli olan formları doldurursanız konsept Android 6.0 Marshmallow deneyimi için belki sıra alabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android 6.0 Marshmallow, ilk olarak Nexus cihazlara sonrasında ise Android One cihazlara dağıtılmaya başlanmıştı. General Mobile Android One 4G içinse güncelleme dağıtılmaya başlandı.


general-mobile-4g-marshmallow-1446476804.jpg
Geçtiğimiz ay tanıtılan Android 6.0 Marshmallow, Google tarafından ilk olarak Nexus cihazlara verilmeye başlandı. Ardından yine Google ile anlaşmalı olarak üretilen Android One cihazlar Android 6.0 Marshmallow güncellemesine kavuşmuştu. Şimdi sıra ise Android One projesi kapsamındaki General Mobile 4G modeline geldi.
General Mobile 4G için Marshmallow 6.0 Güncellemesi Çıktı!

Google'ın ilk olarak Android One projesi kapsamında birinci jenarasyon Android One telefonlar için verdiği güncellemede sıra ülkemize geldi. Türkiye'de General Mobile ile Google ortaklığı sonucu üretilen General Mobile 4G için güncellemenin kademeli olarak dağıtıldığı firmanınFacebook sayfasından ilan edildi.

android-one-guncelleme-1446476140.jpg
General Mobile 4G modelleri için dağıtılmaya başlanan Android 6.0 Marshmallow güncellemesi, Google tarafından %1 - %5 - %10 - %25 ... şekilden kademeli olarakbugün itibariyle dağıtılmaya başlandı.
Eğer sizde bir General Mobile 4G sahibiyseniz cihazınıza Android 6.0 Marshmallow güncellemesinin gelip gelmediğini "Menü>Ayarlar>Telefon Hakkında ''Sistem güncellemeleri” adımlarını izleyerek kontrol edebilirsiniz.
Daha iyi RAM ve pil kullanımı, daha stabil bir arayüz, yeni uygulama izinleri ile beraber daha bir çok yeniliğin yer aldığı Android 6.0 Marshmallowgüncellemesi hakkındaki tüm yeniliklere ve Android 6.0 Marshmallowgüncellemesini alacak tüm telefonların listesine yukarıdaki bağlantıdan ulaşabileceğinizi hatırlatalım.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
lg-g4-android-6-0-marshmallow-1446703884.jpg
LG, amiral gemi modeli LG G4 için geçtiğimiz ay Polonya’daAndroid 6.0Marshmallow testlerine başlamıştı.
Testlerin tamamlanmasıyla Android 6.0 Marshmallow güncellemesi Güney Kore’de bulunan cihazlara OTA yolu ile verilmeye başlandı. Peki, LG G4 için Android 6.0güncellemesi ile neler değişiyor?
LG G4 için Android 6.0 Marshmallow güncellemesi ile birlikte gelen yenilikler

- microSD kart dahili hafıza olarak kullanılabiliyor.
- Memo Capture + ve AirDrive uygulamaları eklendi
- Kurulum sonrası uygulama izinleri gelişmiş bir şekilde yönetilebiliyor.
- Pil ömrünü uzatmak ve arka plan da çalışan uygulamaları durdurmak için Doze modu eklendi.
- Sessiz mod ve titreşim modu'nun dışında tüm bildirimleri ve alarmları engellemek için Rahatsız Etme modu eklendi.
lg-g4-android-6-0-marshmallow.jpg

Android 6.0 güncellemesi ile gelen başlıca yenilikler bunlar. Güncellemenin ülkemiz ve diğer bölgeler için ne zaman geleceği hakkında henüz bir açıklama yapılmış değil. Bakalım LG G4 için Android 6.0 Marshmallow güncellemesi ülkemize ne zaman gelecek...
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Lenovo, Android 6.0 Marshmallow güncellemesi alacak cihazlarını açıkladı. İşte Android 6.0 Marshmallow güncellemesi alacak Lenovo cihazlar ve Android 6.0 güncelleme tarihi!


gsmarena_001.jpg
Akıllı telefon üreticileri Android 6.0 Marshmallow güncellemesini yıl bitmeden dağıtmaya çalışırken Lenovo'dan ilginç bir hamle geldi. Android 6.0 Marshmallow güncellemesini alacak cihazları ve tarihlerini açıklayanLenovo, güncelleme konusunda hiç acele etmiyor.
Android 6.0 Marshmallow Güncellemesi Alacak Lenovo Telefonlar

Lenovo tarafından yapılan açıklamaya göre Android 6.0 Marshmallowgüncellemesini alacak modeller ise şu şekilde:
- Lenovo K3 Note
- Lenovo VIBE P1
- Lenovo VIBE S1
- Lenovo A7000-a
- Lenovo A7000 Plus

Lenovo, Android 6.0 Marshmallow güncellemesini Mart ayında satışa sunduğu K3 Note, A7000 ve A7000 Plus modelleri için Eylül 2016'da, Eylül ayında satışa sunduğu Vibe S1 ve Vibe P1 modelleri için ise Haziran 2016'da yayınlayacak. Kullanıcılardan gecikme nedeniyle büyük tepki toplayacağını düşündüğümüz Lenovo, geçen yıl tanıttığı popüler modellerinden Vibe Z2 Pro'yu güncellemeyeceğini böylece cihazın Android 5.0'da kalacağını belirtti.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Moto X Style ve Moto X (2. nesil) için Android 6.0 Marshmallow güncellemesi sunulmaya başlandı

Motorola, akıllı telefon modelleri için Android güncelleme desteğini üst düzeyde sürdürmeye kararlı…

motorola-logo-ocg1.jpg

Akıllı telefon pazarında Android modeller yükselişe sahip ve Google tarafından geliştirilen işletim sisteminin her sene yeni bir sürümü sunuluyor. Kısa bir süre ise Google cephesinden Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi gelirken, bu işletim sistemi diğer akıllı telefon üreticileri tarafından da daha önceki cihazlara sunulmak için çalışmalar devam ediyor.

Android 6.0 Marshmallow, ilk olarak Nexus modellerine ve bazı Android One modellere güncelleme olarak gelirken, kısa süre önce LG G4 için de sunulmaya başlanmıştı. Şimdi de bir başka önemli üretici olarak Motorola, iki akıllısı için Marshmallow’u sunmaya başladı.
Motorola’nın Marshmallow güncellemesine kavuşan modellerinden bir tanesi ise Moto X Style oldu. Bu cihaz geçtiğimiz Eylül ayında firma tarafından resmi olarak duyurulmuş ve uluslararası pazara sunulmuştu. Ayrıca firmanın 2. nesil Moto X akıllısı da güncelleme alan bir başka model olarak karşımıza geldi.
Güncelleme alan Moto X Style cihazları sadece Hindistan ve Brezilya’da satılan modeller olurken, Moto X 2. nesil için ise güncelleme sadece Brezilya’da satılanlar için geldi.
Motorola’nın Moto X Style ve Moto X 2.nesil için sunduğu Android 6.0 Marshmallow güncellemesinin kısa sürede diğer ülkelerde de sunulması beklenirken, kısa süre önce Motorola’nın ayrıca Moto X Pure Edition (3. nesil) için de Marshmallow güncellemesinin önümüzdeki haftalarda sunacağına dair açıklama yaptığını belirtelim.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Galaxy Note 5 Android 6.0 Marshmallow Güncellemesini Aldı!

android-6-0-marshmallow-guncelleme.jpg

Google’ın
Android 6.0 Marshmallowsürümünü yayınlamasının ardından, diğer OEM üreticilerin yanında güncelleme konusunda geri kalan samsung , nihayet galaxy sansung note 5Android 6.0 Marshmallowgüncellemesini yayınlayarak bu kervana adım atmış oldu.

Galaxy cihazları için yayınlanan güncelleme takviminde, Aralık ayı içerisinde Android 6.0 Marshmallowgüncellemesini alacağı söylenen Galaxy Note 5 modeline yönelik, bir XDA geliştiricisine ait Note 5 modeline, MRA58K.N920TUVU2DOK5 yapı numarasıyla Android 6.0 güncellemesi geldi ve geri sayım başlamış oldu.

Eğer siz de bu güncellemeyi OTA’nın gelmesini beklemeden yükleme istiyorsanız, update.zipdosyasıyla yayınlanan firmware’i buraya tıklayarak kolayca Note 5‘inize yükleyebilirsiniz. Bu firmware’in resmi Samsung sürümü olduğunu hatırlatalım.
Henüz Marshmallow güncellemesinin resmi olarak Samsung tarafından tüm kullanıcılar için yayınlanmadığını belirtmekte fayda var. Ancak görünüşe göre Güney Koreli teknoloji devi bu konuda acele ediyor.
Her ne kadar genel anlamda rakiplerine göre geç kalmışsa da, bir iki hafta içerisinde tüm
Note 5 kullanıcıları içinAndroid 6.0 güncellemesinin OTA yoluyla yayınlanacağını söyleyebiliriz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
OnePlus One, OnePlus 2, OnePlus X ve Zenfone 2 Marshmallow Güncellemesi Alacak

Marshmallow güncellemesi alacak olan cihazların listesinde güncellemeyi kesin olarak alacak telefon sayısı yükseliyor.


oneplus-one-oneplus-2-oneplus-x-ve-zenfone-2-marshmallow-guncellemesi-alacak.jpg
Dünya üzerinde yer alan mobil cihazların çok büyük bir kısmı Android işletim sistemini kullanılıyor. Bu işletim sistemin bu ana kadar birçok sürümü oldu. Farklı şekerleme ek olarak tatlı isimlerini alan bu sürümlerin en iyenisi Android 6.0 Marshmallow. Android 6.0 Marshmallow’un bulunduğu cihazların satışını yapan firmaların bazları, Yeni cihazlarında çok eski cihazlarına bu güncellemeye sunacaklar.
Android Marshmallow’un çıkışına göre yapılan açıklamalar içerisinde ortaya çıkan Marshmallow güncellemesini alacak cihazlar listesinde yer alan telefonların, Üretici firmalar tarafından Marshmallow alacağı için teker teker doğrulanıyor.
Son olarak Marshmallow alçak olan cihazların arasında güncelleme üreticisi tarafından ortaya çıkan cihazlarının arasında OnePlus bünyesi altında üretimi yapılan OnePlus One, OnePlus 2, OnePlus X ve ASUS’un üretmiş olduğu Zenfone 2, PadFone S, ZenFone 2 Deluxe / Special Edition, ZenFone 2 Laser, ZenFone Selfie eklendi.
Firma üreticileri tarafından Marshamallow güncellemesini alacağını vurgulayan bu telefon modellerin de OnePlus’ın üretimi yaptığı modellerin 2016 yılındın ilk çeyreğinde güncelleme alması bekleniyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst