gittigidiyor

İOS Android 6.0 Marshmallow Özellikleri

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Google'ın kısa süre önce Nexus 5X ve 6P modelleri ile birlikte duyurduğu Android 6.0 Marshmallow detaylarına yakından bakıyoruz. İşte tüm Android 6.0 Marshmallow yenilikleri.


android-m.png
Google tarafından I/O 2015 etkinliğinde duyurulan ve kısa süre önce gerçekleşen Google etkinliğinde Nexus 5X ve Nexus 6P modelleri ile birlikte çıkış tarihi açıklanan Android 6.0 Marshmallow, pek çok yenilikle birlikte geldi. İşteAndroid 6.0 Marshmallow özellikleri.
Android 6.0 Marshmallow özellikleri

Temelde yeni özelliklerden ziyade iyileştirme odağında bir sürüm olanAndroid 6.0 Marshmallow, Jelly Bean'den sonra gelen KitKat güncellemesine benzer şekilde,Lollipop'tan sonra gelen iyileştirmegüncellemesiolarak karşımıza çıkıyor. Yine de hiç yenilik getirmiyor diyemeyeceğimiz Android 6.0 Marshmallow,Android 5.0 Lollipop'u beğenmeyenlerin dikkatini çekebilir.
Marshmallow ile yenilenen uygulama izinleri

Android 6.0 Marsmallow ile gelen en dikkat çekici yeniliklerden biri, yenilenen uygulama izinleri. Zira artıkAndroid 6.0 Marshmallow ile bir uygulamanın istediği tüm izinleri vermek zorunda kalmayacak, örnek olarak bir uygulamanın kameraya erişmesine izin verilip, mikrofona erişmesi engelenebilecek.
android-m.jpg

Yenilenen Chrome sekmeleri ve App Links

Android 6.0 Marshmallow ile Chrome’a özelleştirilebilir sekmeler özelliği geliyor. Bu özellik ile Chrome’daki sekmeleri kişiselleştirebileceksiniz. Uygulama arası geçişler Android 6.0 Marshmallow ile daha da gelişiyor.App Links özelliği sayesinde örneğin; size gelen Tweet içerikli bir maile tıkladığınızda otomatik olarak Twitter uygulamasında o Tweet açılacak.
Android Pay ile ödeyin

Google’ın ödeme sistemi Android Pay basitlik ve güvenlik sunuyor. Android kullanıcıları artık NFC destekli cihazlarından kredi kartları yanında olmadan alışveriş yapabilecek. Android Pay 700,000'in üzerinde mağazada kullanılabilir olacak.
android-pay.jpg

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Parmak izi okuma gelişiyor

Android 6.0 Marshmallow ile gelen bir yenilik ise gelişmiş parmak izi okuyucusu. Android’in zayıf kaldığı noktalardan biri olan parmak izi okuyucusu Android 6.0 Marshmallow ile gelişiyor. Yeni parmak izi okuyucusu ile Google Play üzerinden uygulama indirebilecek veya alışveriş sitelerinden parmak izi ile alışveriş yapabileceksiniz.
android-m-1432833169.jpg
Şarj sorunu çözülüyor!

Android 6.0 Marshmallow ile şarj sorununda büyük bir yenilik yapılıyor. Geliştirmeler sayesinde pil ömründe 2 kata yakın iyileşme görünecek. Ayrıca artık Android USB Type C girişini destekleyecek.
Doze adı verilen özellik sayesinde cihazın hareket algılayıcıları sadece cihazınız hareket ettiğinde uygulamaları aktif olarak kullanmaya başlayacak. Bu da cihazınızı kullanmadığınız zamanlarda pil tüketmini minimuma indirmek anlamına geliyor.
Android 6.0 Marshmallow’un büyük çaplı gelişmelerinin yanında; gelişmiş paylaşma seçeneği, metin düzenleme aracı ve daha kolaylaştırılmış ses kontrolleri geliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Önemli Android 6.0 Marshmallow Özellikleri

İş profilleri için Veri Kullanımı API
Bluetooth SAP
Ses etkileşim hizmeti
App bağlantı doğrulama
Metin seçimi eylemleri
Birleştirilmiş uygulama ayarları görünümü
Kurumsal sahibi tek kullanımlık cihaz desteği
Geliştirilmiş güvenilen yüz güvenilirliği
Yeni çalışma zamanı izinleri
Google Now Launcher uygulaması önerileri
5GHz taşınabilir Wi-Fi hotspot
Yedi adet ek dil
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Küçük Çaplı Android 6.0 Marshmallow Özellikleri

Kişisel bağlamlarda Çalışma kontakları
Hotspot 2.0
VPN uygulamaları ayarları
Dubleks baskı
Kurumlar için Sorunsuz sertifika yükleme
Klavye kısayolları
Otomatik kurallar Rahatsız Etmeyin
Malzeme tasarım desteği kütüphane
Android Pay
USB Tip C şarj
Pil tarihçesi v2
BT 4.2
Geliştirilmiş Bluetooth düşük enerjili tarama
Geliştirilmiş metin düzenleme
Geliştirilmiş Systrace
BT OTA admin seçeneği
Chrome özel sekmeler
UI Araçları
Kurumsal fabrika sıfırlama koruması
Rahatsız etme özelliği ve tekrar eden çağrılar hızlı ayalara eklendi
Geliştirilmiş metin düzeni performansı
Arama alfabetik uygulama listesi
Stylus desteği
UI araç performans iyileştirmeleri
Birleşmiş Google ayarları ve cihaz ayarları
Çalışma durumu bildirimleri
MIDI desteği
Cihaz sağlama için Bluetooth bağlantısı
Wi-Fi tarama güç gelişmeler
Veri bağlama destek kitaplığı Beta
Devredilen sertifika yükleme
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-marshmallow-un-en-iyi-ozellikleri-705x290.jpg
Android işletim sisteminin en yeni sürümü olan Marshmallow'un en iyi özelliklerini sıraladık.teknolojideki yeni nesil jenerasyonda büyük atılımların gözlendiği ve Bildiğiniz gibi mobil cihaz sektöründe çok büyük bir rekabet var. Bu rekabetin içindeki markalar, diğer bütün mobil cihazlardan ziyade akıllı telefonların büyüyen piyasasında lider olmak istiyorlar. Şu an dünya üzerinde en çok kullanılan telefon markası, yani akıllı telefon piyasasının lideri Samsung. Samsung'u çokta geride olmayan Apple izliyor.

Samsung, Sony, LG gibi teknoloji devleri, telefonlarındaAndroid işletim sistemi kullanıyor. Apple ise sadece iPhone'a özel olarak üretilmiş iOS işletim sistemini kullanıyor. Bu nedenle markalar arasında olduğu kadar işletim sistemleri arasında da büyük bir rekabet var. Geçtiğimiz günlerde iOS'un yeni sürümü olan iOS 9, yayınlanmasıyla birlikte kullanıcılarına hata yaşatmıştı. Android'in bugün Nexus cihazlarına gelmesiyle resmi çıkışını yapan Marshmallow, nam-ı diğer Android 6.0, Apple'ın bu hatasını bir kazanca çevirmek peşinde. Son günlerde kendinden oldukça çok söz ettiren Marshmallow'un en iyi özelliklerini sizler için derledik. Bakalım bu yeni sürüm bizlere ne gibi hoş yenilikler getirecek.
Google Now

android-marshmallow-un-en-iyi-ozellikleri-705x290.jpg

Google Now'ın yeni özelliği, başka bir uygulama sırasında kullanılabiliyor olması. Örneğin bir arkadaşınızla mesajlaşıyorsunuz ve size bir film isminden bahsetti. Telefonunuzun "home" tuşuna basılı tutuyorsunuz ve Google Now ekranı otomatik olarak tarıyor. Ekranda bulunun kelimelerin aramasını Google'da gerçekleştiriyor ve filmi bulduğu an IMDB gibi bir siteden açmak için sizden izin istiyor. Bunun gibi hızlıca arama seçeneklerine sahip olan Google Now size o sırada aramak istediğiniz ne varsa leb demeden leblebiyi anlayarak "Buyur abi, merak ettiklerini topladım bak bakalım neymiş" dercesine bize sunacak. Aferin Google Now.
Parmak İzi Okuyucu Sensörü ile Çalışan Uygulamalar

fingerprint-scan-black-e1376214852899(1).jpg


Parmak izi okuyucusu bulunan telefonlar veya uygulamalar yeni çıkmış değil, fakat Android Marshmallow, güvenliği ve gizliliği sağlamak adına bu özelliği şimdiye kadar kullanılandan çok daha fazla kullanmayı hedefliyor. Yani daha iyi bir güvenlik ile gelen Android 6.0'da parmak izi desteği de artacak ve eğer cihazınızda parmak izi okuyucusu varsa daha güvenli bir telefona sahip olmuş olacaksınız.
USB Type-C

usb-type-c-connector1_w_600.jpg


Android Marshmallow işletim sistemine sahip olan telefonlar USB-C girişine sahip olacaklar. Bu USB türünün daha dayanıklı ve daha kolay kullanılabilir olduğu belirtiliyor. Sonunda şarj aletleri ters takılmak için zorlanmayacak. Ama yeri gelmişken hemen "Apple yaptı" diye atlayacak olanlara belirtelim. USB-C'nin Apple ile alakası yok, sadece bangır bangır bağırarak ilk kullanan firma oldu. Ama tam zamanında kullandı ki artık neredeyse her cihazda görebiliriz. Tabii yeni çıkacaklarda.
Doze

google-android-marshmallow-doze-640x640(1).jpg


Bu uygulama Google tarafından Android Marshmallow'a özel olarak geliştirildi ve her cihazda bulunacak. Cihazların pil ömrünü uzatmaya ve kullanılmayan uygulamaların kapatılmasına yarayan Doze, sizin için sizin şarj seviyenizi düşünecek. Nasıl mı?

Şimdi diyelim ki gece bir telefonu şarja takmadan uyuyup kalmışsınız. Sonuç? Sabah büyük ihtimalle kapalı bir telefon oluyor. İşte Android 6.0 ile gelen Doze özelliği ile telefon pasif konumda ise yani uzun süre elinizi sürmemiş iseniz telefon kendi kendine pil tasarrufu moduna geçiyor ve şarjınızın bitmesini engelliyor. Yani %60 şarjda uyumuşsanız sabah kalktığınızda %50lerden fazla bir şarj durumu ile uyanacak ve üzülmeyeceksiniz.
Daha İyi "Kopyala, Kes, Yapıştır" Özellikleri

ccp_0.png


Android kullanıcıları olarak ekranın kenarında kalan bir kelimeyi kopyalamanın ne kadar zor olduğunu hepimiz biliriz. Android Marshmallow, bu işlevi çok daha kolay halde getirecek birkaç güncellemeyle geliyor. Yani siz bir kelimeyi seçtiğinizde taa yukarıdan kopyalayı aramak yerine seçtiğiniz kelimenin hemen üzerinde çıkacak olan Kes, Kopaya, Yapıştır seçenekleri ile kolayca yazım hataları düzeltmeleri yapabileceksiniz. Ayrıca sanki seçim kısmı da daha kolay gibi, daha önceleri kelime seçmek de biraz zor gibi geliyordu bize.
Chrome Diğer Uygulamalar Açıkken Çalışabiliyor

android-marshmallow-6_0-features-livefastweb-www_livefastweb_com-prakash-raj-livefastweb-2-57.png


Google yeni işletim sisteminde, "Chrome Custom Tabs" adlı bir özellikle yüklenmesini beklediğiniz verileri içeren internet sayfalarının kapanmasını engelleyecek ve siz başka uygulamada olsanız da Chrome uygulması izniniz olmadan kapanmayacak. Böylelikle gereksiz veri kullanımı ve hali hazırda kısıtlı olan kotanıza da zeval gelmeyecek. Mis gibi.
Nihayet Uygulama İzin Kontrolü!

1460762328273712456.png


İşte Android 6.0'ın belki de en cici özelliği bu. Çünkü Android camiasında örneğin bir oyununkamera izni istemesi biraz garip kaçabilir. Hele ki kamera ile işi yoksa bi istemsiz "Nabacak la bu benim kamerayı" diye bi sorabilirsiniz. Android 6.0'da bu sorunlar olmaması için uygulamayı ilk yüklediğinizden sonra yapacağınız işlemler için erişim izni isteyecek. Örneğin Twitter'da fotoğrafpaylaşmak isterseniz o sırasa size çıkacak bir pop up ile sizin fotoğraflarınıza erişmek için izin isteyecek. Daha sonra ise Uygulama Ayarları kısımından uygulamalarınızın hangi izileri alıp alamayacağına siz karar verebileceksiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-6-0-marshmallow-da-coklu-pencere-ozelligini-etkinlestirme-705x290.jpg
Android 6.0 Marshmallow'da gizli bulunan çoklu pencere işlevini etkinleştirmenin yolunu açıklıyoruz! Çoklu pencere işlevi sayesinde artık tek ekrandan pekçok işinizi rahatlıkla yapabileceksiniz.Android Marshmallow'a geçiş yapan şanslı kullanıcılardan iseniz ve telefonunuz root'lu ise,Android'in içerisindeki deneysel çoklu pencere işlevinideneyebilirsiniz. Google'ın Android 6.0 Marshmallow'agizlediği çoklu pencere işlevinin son derece deneysel olduğunu belirtelim. Google'ın resmi olarak duyurmadığı işlev, firma tarafından desteklenmiyor ve dahası, onu kullanırken sorun yaşamanız muhtemel. Yine de işlevidenemek istiyorsanız, aşağıdaki adımlarıtakip edin.





  • Root destekli bir dosya yöneticisiyle telefonunuzun depolama alanındaki "system" klasörünü mount edin.


unlock-hidden-multi-window-mode-android-6-0-marshmallow_w654.jpg




  • "system" klasörünü açın


unlock-hidden-multi-window-mode-android-6-0-marshmallow_w654%20(1).jpg




  • "build.prop" dosyasını seçin ve root destekli bir metin düzenleyicisiyle açın.

screenshot_2.jpg



  • . Dosyanın son satırından sonra yeni bir satıra geçin ve aşağıdaki satırı ekleyin:

    persist.sys.debug.multi_window=true


screenshot_3.jpg




  • build.prop dosyasını kaydedin ve telefonunuzu baştan başlatın.



unlock-hidden-multi-window-mode-android-6-0-marshmallow_w654%20(2).jpg




Şimdi çoklu pencere işlevini etkinleştirmiş oldunuz. Onu kullanmak için birkaç uygulama açın ve sonra çoklu görev düğmesine basın. Uygulamaların başlık çubuğunda, X düğmesinin yanında yeni birsimge göreceksiniz. Bu simgeye dokunun ve uygulamanın nerede gösterileceğini seçin. Listedekiönceki uygulama, ekranın diğer kısmını kaplayacak.


screenshot_4.jpg



İşlev geliştirilme aşamasında olduğundan şu an çok kullanışlı değil. Ancak bu son derece normal, çünkü Google'dan başkası tarafından kullanılmak üzere sunulmuyor. Onu denemek isteyenlerin önündeyse Android 6.0'lı, root'lu bir telefona sahip olmaktan başka engel bulunmuyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
eski-android-telefonunuzdaki-verileri-yenisine-kolayca-tasiyin-705x290.jpg
Yeni telefonunuzu kurcalamaya başlamadan önce eski telefonunuzdaki verileri yenisine taşıdığınıza emin olun. Android Marshmallow ile eski telefonunuzdaki hiçbir verileriniz artık kaybolmayacak ve herşeyinizi kolayca yeni telefonunuza kopyalayabileceksiniz.Yeni bir telefona geçiş yapmak heyecan verici olsa da, eski cihazdaki verileri yenisine taşımak gibi bir yükü de beraberinde getirir. Çoğu kullanıcı beraberinde eski telefonundaki ayarları, SMS’leri, kişileri ve müzikleritaşımak ister. Bu işlemleri yapmak genellikle kolay olsa da, hangi araçların ve uygulamaların kullanılacağını önceden bilmek, yedekleme ve geri yükleme işlemini oldukça kolaylaştıracaktır. Öncelikle Android cihazınızaGoogle hesabı ile giriş yaptığınıza emin olun. Google hesabı, telefonunuzdaki pek çok kişiselleştirmenin bir başka cihaza taşınmasında en önemli rollerden birini oynuyor. Ayarlara girin ve Yedekle ve sıfırla menüsünü açın. Listedeki Verilerimi yedekle ve Otomatik geri yükle ayarlarının açık olduğuna ve Google hesabınızın bağlı olduğuna emin olun. Bu işlemler sonucunda cihazınızda kayıtlı olan Wi-Fi şifreleri gibi çeşitli ayarlar Google sunucusuna gönderilecektir. Yeni cihazınızda aynı hesapla oturum açtığınızda ise bu ayarlar yeni cihazınıza eklenecektir.

728(9).jpg


Bir diğer yedekleme menüsü de Google Ayarlar uygulamasında mevcut. Bu uygulamada bulunan Şifreler İçin Smart Lock menüsü, çeşitli uygulama ve websitesi şifrelerinin Google hesabınıza kaydedilmesini sağlıyor. Böylece yeni cihazınıza yüklediğiniz uygulamalara sıfırdan giriş yapmanıza gerek kalmıyor. Smart Lockyedekleme servisi her ne kadar Google destekli uygulamaların şifrelerini yedeklese de, bazı üçüncü parti uygulamalar için ayrı şifre saklama uygulamaları gerekebiliyor. Bu konuda LastPass veya Dashlane uygulamalarını kullanabilirsiniz.

728(7).jpg


Çoğu kullanıcının yeni cihazlarına taşımak istediği bir diğer veri türü ise SMS’lerdir. Her ne kadarSMS kullanımı, WhatsApp, Facebook Messenger gibi uygulamalar sebebiyle her geçen gün azalsa da, halen ciddi bir kullanıcı kitlesi mesajlaşma aracı olarak klasik SMS kullanıyor. Ne yazık ki SMS’ler antika olduğu kadar yedeklemesi de zahmetli veriler. Neyse ki SMS Backup & Restore adlı uygulama, bu işlemi çok daha kolay bir hale getiriyor.

728(10).jpg


Uygulama oldukça basit bir kullanıma sahip.SMS’lerinizi yedeklemek istiyorsanız Yedekle seçeneğine basın ve verilerin nereye kaydedileceğini seçin. Ardından yeni cihaza geçtiğinizde uygulamayı kayıtlı verilere yönlendirin. Bu işlemlerden sonra SMS’leriniz sorunsuz bir şekilde yeni cihazınıza taşınacaktır.

728(8).jpg


Son olarak, cihaz üreticilerine özgü bazı yedekleme yardımcıları bulunuyor. Eğer Samsung Galaxykullanıyorsanız, Smart Switch adlı yazılım ile çoğu veri ve ayarı kolaylıkla yeni bir Galaxy telefona taşıyabilirsiniz.

Benzer bir yazılım Motorola’da da mevcut. Migrate adındaki bu yazılım , yine çoğu veri ve ayarı yeni telefonunuza taşımanıza olanak sağlıyor. Ancak Motorola’nın Migrate’i son günlerini yaşıyor. Zira şirket, Android Marshmallow’un dağıtılması ile birlikte yedekleme yardımcısının emekliye ayrılacağını duyurdu. Eğer Motorolakullanıyor ve henüz Marshmallow güncellemesini almadıysanız, halen Migrate’in sunduklarından faydalanma imkanınız var.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
O, akıllı telefonlar arasında gerçek bir efsane. Satışa sunulmasının üzerinden altı yıl geçen HTC HD2 bu sefer de Android 6.0 Marshmallow güncellemesini çalıştırıyor.

Android-6.0-Marshmallow.jpg

HTC’nin altı yıl önce Windows Mobile işletim sistemi ile satışa sunduğu HTC HD 2 modeli, akıllı telefon piyasasının yaşayan efsanesi olmaya devam ediyor. Neredeyse çsloştırmadığı işletim sistemi kalmayan HTC HD 2 için geliştiriciler bu sefer de Android 6.0 Marshmallow sürümünü portladı.
Bazı Telefonlar Asla Ölmez: HTC HD2

android-6-0-marshmallow-htc-hd-2ye-portlandi-64767.jpg

HTC’nin 2009 yılında piyasaya sunduğu efsanevi akıllı telefonu HD2, her ne kadar firma tarafından ölüme terk edilse de ölmeyi reddetmeye devam ediyor. Windows Mobile 6.5 Professional sürümü ile piyasaya giriş yapan HTC HD2, zaman için zaman içinde Windows Phone 7 de dahil olmaz üzere MeeGo, Android v2.1, Jelly Bean, KitKat ve Lolipop sürümünü çalıştırmayı başarmıştı. Ve son olarak HTC HD 2 için Android 6.0 Marshmallow sürümü de portlamaları cihaz üzerinde çalıştırıldı.
Açıkçası, Android 6.0 Marshmallow sürümünün fonksiyonlarının, HTC HD2 üzerinde sorunsuz olarak çalışmasını beklemek HTC HD2’ye haksızlık olur. Fakat sürpriz bir şekilde çok sorunsuz olmasa da bir çok özellik çalışırken, dokunmatik ekran, WiFi ve sesler sorunsuz olarak çalışıyor.
Tam bir Android 6.0 Marshmallow deneyimi sunmasa da HTC HD 2, Tayvanlı üretici HTC’nin bize şimdiye kadar gördüğümüz en etkileyici mobil donanım cihazını sunulduğunu gösteriyor. Android 6.0 Marshmallow port romunu yükleme yönergeleri için Xda Developers sayfasınıziyaret edebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
marshmallow-la-gelecek-bazi-ozellikleri-simdiden-samsung-akilli-telefonunuzda-kullanabilirsiniz-705x290.jpg
Samsung’a ait uygulama olan SideSync, telefonunuzu ya da tabletinizi PC ile senkronize edebilmenizin yanı sıra Marshmallow ile gelecek bazı özelliklerin şimdiden kullanılabiliyor olmasını sağlıyor.Muhtemelen Samsung cihazınızda henüz Android 6.0 Marshmallow güncellemesi bulunmuyor. (zaten şu ana kadar Android kullanıcılarının yalnızca % 0.5’i Marshmallow kullanabiliyor) Fakat Samsung’un güncellediği SideSync, Marshmallow’un hem yakın bir zamanda Samsung cihazlarına geleceği anlamını taşıyor hem de Marshmallow güncellemesiyle birlikte gelecek bazı özelliklerin şimdiden kullanılabilmesini sağlıyor.

SideSync, cihazınıza son güncellemeleri getirmesinin yanı sıra bazı hataları düzeltip iyileştirmelerde bulunabilen bir uygulama. Ayrıca akıllı telefonunuzu ya da tabletinizi PC ile uyumlu hale getirerektelefonüzerinden yapacağınız birçok işlemi PC üzerinden yapabilmenizi sağlıyor. Örneğin bilgisayarda kopyaladığınız bir içeriği telefonunuza yapıştırabiliyorsunuz. Ya da fare ve klavye yardımıyla telefonunuzu kontrol edebiliyorsunuz.

463578.png


Uygulama aslında uzunca bir süredir kullanılabilir durumda. Fakat gelen son güncellemeyle artık uygulamanın Android 6.0’ı destekliyor olması, Marshmallow güncellemesiyle dosya transferinin geliştirilmesi ve Video Player seçeneğinin eklenmesi, artık tüm hazırlıkların Marshmallow üzerinde yoğunlaştığını gösteriyor. Bunun dışında URL paylaşımının isteğinize göre yapılandırılabiliyor olması (açma-kapama), URL bildirimlerinin popup olarak görülebilmesi ve akıllı telefon - tablet cihazınız üzerinden dosyaların kaydedilme özelliği, gelen son güncellemeyle eklenen yenilikler olarak karşımıza çıkıyor. Bu özellikler aslında Android 6.0 Marshmallow güncellemesiyle kullanılabiliyor olacaktı, SideSync ise şimdiden kullanabilinmesini sağlıyor.
SideSync


 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
1425262666_batllo-0853.jpg


Aralık ayının başlarında S6 modeli için Android 6.0 Marshmallow sürümünün ilk ekran görüntüleri gelmeye başlamıştı ve bu ekran görüntüri.. Bu bilgilerin ardından nihayet S6 ve S6 Edge kullanıcılarını sevindirecek haber geldi.
Güncelleme konusunu biraz ağırdan alan Samsung, geçte olsa S6 serisine Android 6.0 Marshmallow Beta sürümünü yayınladı. Bu güncellemeyi alabilmek için yapmanız gereken şey ise, Google Play Store’dan Galaxy Care uygulamasını indirip bu uygulama aracılığıyla Galaxy Beta Test programına kayıt olmanız. Galaxy Care uygulamasını aşağıdan indirebilirsiniz.

İndirQR-Code
Galaxy Care
Geliştirici: Samsung Electronics Co., Ltd.
Fiyat: Ücretsiz



galaxy-care.jpg

Ancak şunu belirtmek gerekir ki, bu güncelleme şimdilik yalnızca İngiltere’deki Beta Test kullanıcıları için yayınlandı. Tabi ki diğer ülkelerdeki kullanıcılar tarafından kullanılması mümkün ancak önümüzde ki günlerde Türkiye dahil birçok ülke, tam sürümü alacak. Biz tam sürümü beklemenizi tavsiye ederiz.
galaxy-s6-android-6-0-marshmallow-650x382.jpg

SM-G920F/SM-G925F modelleri için yayınlanan Android 6.0 Marshmallow Beta sürümü, bu modelleri daha iyi bir hale getireceğe benziyor.
Galaxy S6 ve S6 Edge modelleri için yayınlanana Android 6.0 Marshmallow Beta sürümünü yüklemeyi düşünüyor musunuz
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung, yanlışlıkla Galaxy S5 için Android 6.0.1 Marshmallow güncellemesini yanlışlıkla yayınladı! Peki, Android 6.0.1 ile Galaxy S5'te neler değişiyor?


maxresdefault.jpg
Samsung, geçtiğimiz hafta Güney Kore ve İngiltere’de yaşayan Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge kullanıcıları için Android 6.0 test programını başlattı..
Yanlışlıkla Galaxy S5 için güncelleme yayınlandı!

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haftalarda bir Galaxy Note 5kullanıcısına Android 6.0 Marshmallow güncellemesi yanlışlıkla gelmişti. Test programına katılan kullanıcıların telefonlarına Android 6.0 Marshmallow güncellemesini göndermeye başlayan Samsung, yine bir hata yaparak Galaxy S5 sahibi bir kullanıcıya OTA yolu ile Android 6.0.1güncellemesini gönderdi.
samsung-yanlislikla-galaxy-s5-cihazi-icin-hazirladigi-android-601-guncellemesini-yayinladi-1.png

Güncelleme ile birlikte gelişmiş uygulama izinleri, pil tasarruf modu, güvenlik güncelleştirmeleri ve en güncel Touchwiz arayüzü Galaxy S5 ile buluşuyor. ÖzetleGalaxy S5 kullanıcıları çok kısa bir süre sonra Android 6.0 Marshmallow güncellemesine kavuşacaklar.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-timeline1.jpg

Android 6.0 Marshmallow çıkışını ilk olarak Google’ın nexus 5x ve nexus p6 akıllı telefonlarıyla gerçekleştirdi. Ne yazık ki, bu telefonlar henüz resmi olarak Türkiye’ye gelmediği için, buradaki kullanıcıların Android 6.0 Marshmallow ile tanışmak için diğer mevcut Nexus cihazlarına, özellikle de daha önce Türkiye’de satılmış olan Nexus 5’i beklemesi gerekti. Bunun dışında geçtiğimiz günlerde Türkiye’de satılmaya başlanan HTC One A9 ile birlikte Türkiye’deki kullanıcılar da yavaş yavaş Marshmallow deneyimi yaşamaya başladılar.

İlerleyen zamanlarda piyasaya girecek yeni Android telefon ve tabletler ve ayrıca Android 6.0 güncellemesi alacak mevcut cihazlarla birlikte Marshmallow deneyimiyle daha fazla kullanıcı tanışmış olacak.


Android-marshmallow-techtecular-1.jpg

Marshmallow yüklü bir cihaz kullanmaya başladıktan sonra kendinizi biraz kaybolmuş gibi hisseder veya Marshmallow’un sırlarını çözmek isterseniz, aşağıda yer alan ipucu ve hile niteliğinde Android 6.0 Marshmallow rehberi size fazlasıyla yardımcı olacaktır.
Başlamadan önce üreticilerin Marshmallow’daki bazı özellikleri, menü öğelerini kendilerine göre değiştirebileceklerini belirtelim. Burada yer alan bilgiler daha çok Android 6.0 Marshmallow’un ham veya ham sürüme yakın versiyonlarını kapsıyor.
Android 6.0 genel ipucu ve hileleri

Geliştirici ayarlarını etkinleştirme: Geliştirici ayarlarını açmak için Ayarlar -> Telefon hakkında yolunu takip edin. Aşağı kaydırın ve Derleme numarası bölümüne sürekli tıklatın. Birkaç tıklatmanın ardından Geliştirici seçenekleri açılmış olacaktır.


Sistem Kullanıcı Arayüzü Ayarlayıcı’yı açma: Bu, akıllıca gizlenmiş bir ayar normalde erişimin kolay olmadığı birtakım seçenekleri içeriyor. Öncelikle yukarıda anlatıldığı şekilde Geliştirici ayarlarını etkinleştirmeniz gerekiyor. Daha sonra bildirim tepsisini iki kez sürükleyerek Hızlı Ayarlar bölümünü açın, üst bölümde pil simgesinin hemen yanındaki ayarları temsil eden dişli ikonuna basılı tutup bekleyin. Uzun bir basıştan sonra Sistem Kullanıcı Arayüzü Ayarlayıcı açılacak ve Ayarlar uygulaması içinde Sistem Arayüzü Ayarlayıcısı şeklinde yeni bir seçenek eklenecektir.
Pil yüzdesini gösterme: Sistem Arayüzü Ayarlayıcısını açtıktan sonra, kalan pil yüzdesini sürekli göstermeyi sağlayan bir seçeneği Sistem Arayüzü Ayarlayıcısı seçenekleri altında göreceksiniz.
Hafif uyku özelliğini açma: Android Wear ve Motorola cihazlarının bir özelliği Android 6.0 Marshmallow’da sunuluyor. Ayarlar -> Ekran yolunu takip ederek ulaşacağınız sayfada Hafif uyku seçeneğini bulun. Tıklatarak açtığınız sayfada ekran uyku modundayken görüntülemesini yapabileceğiniz içerikleri belirleyin.
Kamerayı hızlı başlatma: Nexus 5X ve Nexus 6P sahipleri Ayarlar > Ekran yolunu takip ettikten sonra Kamerayı güç butonuna iki kez basarak açma şeklinde bir seçenek görecektir. Bu, telefonun kilidinin açılması ve Kamera uygulamasının ikonuna tıklatılmasından daha kısa bir yol gibi görünüyor.
Flappy Android oyununu oynama: Marshmallow’un sürpriz yumurtası da tıpkı Lollipop’ta olduğu gibi Flappy Bird’den esinlenen bir oyun oldu. Ayarlar > Telefon/Tablet hakkında > Android sürümü bölümüne gidin. Android sürümü kaydına Marshmallow logosu ekrana gelinceye kadar tıklatın. Marshmallow logosu ekranda görünür olduktan sonra bu logoya parmağınızı basılı tutun. Flappy Android oyununa geçiş yapacaksınız.
Android-6.0-Marshmallow-Tips.jpg

Ayarlarda arama: Her ayar içinde tek tek gezinip yapmak istediğiniz ayarı el yordamıyla bulmak yerine, ayarlar içinde arama yapabilirsiniz. Ayarlar menüsünü açın, büyüteç ikonuna tıklatın ve aramak istediğinizi yazın.
Google Ayarlarını bulun: Daha önce Google ayarları bir uygulama içinden yapılıyordu, ancak Marshmallow ile birlikte bunlar temel Ayarlar uygulaması içine alındı. Ayarlar içinde, Kişisel başlığı altında Konum, Güvenlik, Hesaplar gibi ayarların yayında Google’ı da görebilirsiniz.
Esnek depolamayı kullanın: Marshmallow yüklü ve microSD kart yuvalı Android cihazlarında harici depolama alanını dahili depolama alanına dönüştürmek mümkün oluyor. Ayarlar > Depolama ve USB yolunu izledikten sonra sayfanın alt kısmında SD kart detaylarını göreceksiniz. Burada formatlama ve dahili depolama birimi olarak kullanma şeklinde bir seçenek de bulunuyor. Bunun ardından içerikleri yönetmek ve bu bölüme atmak mümkün oluyor.


Yerel dosya yöneticisini kullanın: Android’de şimdi yerleşik bir dosya yöneticisi mevcut. Ayarlar > Depolama ve USB yolunu izleyin. Sayfanın altına kaydırın ve orada göreceğiniz Keşfet butonuna tıklatarak klasörleri görüntüleyin, dosyaları açın, silin veya paylaşın.
Android 6.0 uygulama ipuçları ve hileleri

Ana ekrana yeni uygulama ikonları eklemesini engelleyin: Eğer yüklediğiniz her yeni uygulamanın kısayolunun ana ekrana eklenmesini istemiyorsanız, bunun için Google Play Store’da Ayarlar’ı açın ve Ana ekrana simge ekle kutucuğunun seçimini kaldırın.
Diğer e-posta hesaplarını Gmail’e ekleyin: Yahoo, Outlook, Exchange veya IMAP/POP3 servislerini Gmail’e ekleyebilirsiniz. Kenar çubuğunu açmak için menü ikonuna tıklatın, aşağı kaydırarak Ayarlar’ı izleyin. Hesap ekle diyerek yeni bir Google, IMAP/POP3 veya Exchange hesabı eklemeye başlayın.


Gmail’e herhangi bir dosya ekleyin: Herhangi bir e-posta iletisi yazarken dosya eki butonuna tıklatın, daha sonra yereldeki dosyalar, Google Drive, Google Fotoğraflar, Dropbox, OneDrive ve bunun gibi uygulamalarda depolanan dosya ve fotoğrafları ek olarak göndermek için seçebilirsiniz.
Drive özellikli uygulama dosyalarının güncellenmesini sadece Wi-Fi ile yapın: Eğer hücresel veri bağlantı kotanızın bitmesini istemiyorsanız, Ayarlar > Google yolunu izleyin. Veri yönetimi başlığı altında yer alan Drive özellikli uygulama dosyalarını güncelleme özelliğini Yalnızca Kablosuz ağ üzerinden şeklinde ayarlayın. Eğer hücresel bağlantı üzerinden de güncelleme yapmak isterseniz, bu tercihi diğeriyle değiştirin.
Varsayılan uygulamayı değiştirin: Android herhangi bir dosya veya işlev için, eğer aynı amaca hizmet eden birden fazla uygulama yüklüyse, varsayılan uygulamayı seçmeye izin veriyor. Bunu ayarlamak için Ayarlar altında Uygulamalar bölümüne gidin, varsayılan olarak ayarlamak için uygulamayı seçin, daha sonra “Varsayılan olarak aç” seçeneğine tıklatın. Ayrıca Uygulamalar başlıklı sayfa içinde sağ üst köşedeki menü ikonuna tıklatıp daha sonra da açılan menüde yer alan “Uygulama tercihlerini sıfırla” seçeneğine dokunarak varsayılan uygulama tercihlerini sıfırlayabilirler.


Uygulama izinlerini kontrol edin: Marshmallow her bir uygulama için bütün izinleri tek tek kontrol etmenize imkan tanıyor. Ayarlar > Uygulamalar yolunu takip edin ve daha sonra izinlerini yönetmek istediğiniz uygulamayı izleyerek İzinler’e tıklatın. Her bir iznin karşısındaki düğmeyi açık veya kapalı duruma getirerek depolama, kamera, kişiler, konum, mikrofon gibi cihaz bölümlerine erişime izin verebilir veya erişimi kısıtlayabilirsiniz.
Android 6.0 bildirim ve sesler ipuçları ve hileleri

Uyarıları hızlı şekilde titreşime alın: Eğer sessizliği arzuluyor, ancak uyarılardan titreşimle de olsa haberdar olmak istiyorsanız, ses tuşuna basın, daha sonra açılan pop-up penceredeki zil ikonuna tıklatın. Böylelikle titreşime geçmiş olacaksınız.
Medya sesini kısın: Ses açma veya kısma düğmesine basın, ses ayarı karşısına çıkacaktır. Bu ayarın sağındaki aşağı oka tıklatın, buradan zil sesi, medya veya alarm seslerini değiştirebilirsiniz.
Rahatsız etmeyi kullanın: Parmağınızı ekranın üst kısmından aşağı doğru iki kez art arda sürükleyerek Hızlı Ayarlar’ı açın ve Rahatsız etmeyin butonuna tıklatın. Burada Tamamen sessiz, Yalnızca alarmlar ve Yalnızca öncelik şeklinde seçenekler bulunuyor. Rahatsız etmeyin özelliğini sadece belirli bir süre boyunca veya siz bunu kapatana kadar kullanabilirsiniz.
Bir uygulamayı Öncelikli olarak işaretleyin: Ayarlar > Uygulamalar yolunu izleyip istediğiniz uygulamayı seçin. Uygulama kontrolleri içinde Bildirimler’i tıklatın. Açılan sayfada bulunan “Öncelikli olarak ele al” seçeneğini açık duruma getirin. Böylelikle Rahatsız etmeyin seçeneği yalnızca öncelikli olarak ayarlandığında o uygulamanın bildirimlerinin duyulmasına izin verilir.
Bir uygulamanın bildirimlerini kapatın: Ayarlar > Uygulamalar yolunu, ardından bildirimlerini kapatmak istediğiniz uygulamayı takip edin. Bildirimler içinde Tümünü engelle seçeneğini açık konuma getirerek o uygulama için bildirimleri tamamen kapatabilirsiniz.


Bir uygulama için kısaca göz atmayı kapatın: Ayarlar > Uygulamalar yolunu izleyip daha sonra istediğiniz uygulamayı seçin. Bildirimler içinde yer alan “Kısaca göz atmaya izin ver” seçeneğini kapatarak bu uygulamanın belirli bildirimleri mevcut ekranın görünümüne kısa süre için kaydırarak vurgulamasına izin vermeyi bitirebilirsiniz.
Kilit ekranı bildirimlerinde hızlı erişim: Herhangi bir bildirime iki kez tıklatarak o uygulamayı açabilirsiniz. Göz ardı etmek için ekranın kenarına doğru itmek yeterli oluyor.
Kıstırarak genişletin: Eğer bir yığın bildiriminiz varsa, ekran üstünde kıstırma hareketiyle onları genişletebilirsiniz. Bu, hem kilit ekranı hem de bildirim tepsisinde geçerlidir.
Kilit ekranı bildirimlerinde hassas bilgileri gizleyin: Kilit ekranı bildirimlerinin fazla bilgiyi ortaya çıkarmadan gösterilmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için Ayarlar > Ses ve bildirim > Uygulama bildirimleri yolunu takip ederek hassas bilgilere sahip olan uygulamaları yönetin.


Daha sonra Ayarlar > Ses ve bildirim > Cihaz kilitliyken yolunu takip edin, buradan bildirimlerin gösterimiyle ilgili ayarlamayı yapın. Seçtiğiniz uygulamalar kilit ekranı bildiriminde herhangi bir bilgi gösterimi yapmayacaktır.
Android 6.0 Marshmallow Hızlı Ayarlar ipuçları

Hızlıca kablosuz ağ seçin: Hızlı Ayarlar’ı açmak için parmağınızı ekranın üst kısmından aşağı doğru bir kez sürükleyin, daha sonra bildirim tepsisi açıkken bir daha sürükleyin. Wi-Fi ikonu altındaki ağ adına tıklatın. Bu sizi doğrudan Wi-Fi ayarlarına götürecektir.


Bluetooth’u hızlı şekilde yönetin: Yukarıdaki takip edilen yollar bu madde için de geçerlidir. Hızlı Ayarlar içinde Bluetooth ikonunun altındaki yazıya tıklatın, böylelikle cihazınızda Bluetooth ayarlarını açacaksınız.
Fener’i açın: Android telefonunuzun arkasındaki flaş ışığını fener gibi kullanmak için ek uygulamaya gerek yok. Hızlı Ayarlar içinde bulunan Fener ikonuna tıklatmanız yeterli.
Ekranınızı yayınlayın: Android cihazınızın ekranını TV’ye mi yansıtmak istiyorsunuz? Parmağınızı ekranda aşağı doğru iki kez sürükleyerek Hızlı Ayarlar’ı açın ve Yayınlama ikonuna tıklatın. Açılan sayfada Chromecast’leri veya destekleyen diğer cihazları göreceksiniz. Bütün uygulamalar ekran yayınlama özelliğini desteklemiyor.
Android 6.0 Marshmallow pil ipuçları ve hileleri

Kalan pil yüzdesini görün: Art arda iki aşağı sürükleme hareketiyle Hızlı Ayarlar’ı açın. Burada kalan pil yüzdesini göreceksiniz. Ayrıca yukarıda detaylarını aktardığımız Sistem Kullanıcı Arayüzü Ayarlayıcı yardımıyla da kalan pil yüzdesini ekranın üst kısmındaki pil ikonunun içinde görebilirsiniz.
Tamamen şarj olana kadar kalan süre: Android 6.0 Marshmallow cihazını bir şarj aletine bağladığınızda, şarj süresi ekranda gösteriliyor. Kilit ekranının altına baktığınızda ve pil durum ekranında bu bilgiyi görebilirsiniz. Ancak Android’in şarjın ne kadar zaman alacağını hesaplaması biraz zaman alıyor. Eğer hızlı şarj özelliğinden yararlanıyorsanız, telefonda “hızlı şarj oluyor” şeklinde bir gösterim yapılıyor.


Pilinizi tüketenleri görün: Hızlı Ayarlar için aşağı doğru iki kez sürükleyin, burada yer alan Pil ikonuna tıklatarak Pil sayfasını açın. Bu sayfa içinde hangi uygulama veya işlemin pili ne kadar tükettiğini görebilirsiniz.
Pil tasarrufunu açın: Pil durum sayfası içindeyken ekranın sağ üst köşesindeki menü ikonuna tıklatın, buradan Pil tasarrufu seçeneğini tercih edin, açılan sayfadaki Kapalı seçeneğini açık duruma getirin. Eğer dilerseniz, Pil tasarrufunun pil yüzde 15 veya yüzde 5 düzeyine düştüğünde otomatik olarak açılmasını sağlayabilirsiniz.
Android 6.0 Marshmallow çoklu kullanıcı ipuçları

Kullanıcıların erişebileceklerini kısıtlayın: Ayarlar > Kullanıcılar bölümü altından oluşturulmuş herhangi bir kısıtlanmış profilin yanındaki dişli ikonuna tıklatın. Buradan konuk profillerin telefon çağrıları veya SMS kayıtlarına erişimin ayarlayabilirsiniz.
Misafir profili: Ayarlar > Kullanıcılar bölümünden bir Misafir kullanıcısı oluşturulabilir. Kurulum sırasında Misafir moduna kilit ekranından erişimin sağlanmasına ilişkin bir seçenek de göreceksiniz.
Hangi kullanıcının ne kadar alan tükettiğini görün: Eğer her bir kullanıcı profilinin Android cihazında ne kadar alan tükettiğini görmek isterseniz, Ayarlar > Depolama yolunu takip edin. Listenin altında her bir profilin ve Misafir hesabın kullandığı alan miktarı gösterilir.


Android 6
Android-6.0-Marshmallow-wallpapers-AA-840x504.jpg
.0 Marshmallow güvenlik ipuçları

Güç düğmesi heme kilitlesin: Ayarlar > Güvenlik bölümü altında Ekran kilidi olarak herhangi bir yöntemi belirledikten sonra, “Güç düğmesi hemen kilitlensin” seçeneğinin de ekranda belirdiğini göreceksiniz. Bunu açtıktan sonra, güç butonuna bastıktan hemen sonra Android 6.0 Marshmallow cihazınız kilitlenecektir.
Smart Lock ile güvenilen cihazları kullanarak ekran kilidini açın: Ayarlar > Güvenlik ve Smart Lock seçeneğini takip edip daha sonra da seçilen yönteme göre güvenlik ekranını geçtikten sonra karşınızda Smart Lock menüsünü göreceksiniz. Buradan güvenilen cihazlar bölümüne girerek bir Bluetooth cihazını, NFC etiketini güvenilir ekran kilidi açma cihazı olarak kullanabilirsiniz. Aynı şekilde Smart Lock içinden güvenilen yerler, yüzler, sesler belirleyerek bunlarla da ekran kilidini açabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android Marshmallow’da uygulamalarınızı kolayca gizleyebileceğinizi biliyor muydunuz?
unnamed.jpg


Android 6.0 beraberinde birçok yenilikle geldi. Android Marshmallow sürümünün diğer bir yeniliği ise uygulama gizleme özelliğinin olması. İstediğiniz uygulamayı basit bir ayarla gizleyerek meraklı gözlerden koruyabilirsiniz. Bu özelliğin en iyi tarafı ise herhangi bir market uygulamasına gerek kalmaması. Genelde bu işi yapan uygulamalar arkaplanda sürekli çalışarak cihazın performansında azalmaya ve şarjının nispeten daha erken bitmesine neden olur. Android 6.0 sürümü ile gelen bu yeni özellik sayesinde hem uygulamaları gizleyip hem de bu uygulamaları tekrar görünür kılınmaması için sifre ile koruma yöntemini etkinleştireceğiz. Şimdi hazırsanız bu işlemleri nasıl yapacağımıza geçelim.
Telefonunuzun ana ekranında “menü” butonuna dokunun. Açılan seçenek menüsünde daha fazla seçeneği göster işaretine dokunun.
uyglmzgz-366x650.jpg

Bir sonraki menüde sizi telefonunuzla ilgili özelleştirmeler yapabileceğiniz bir pencere karşılıyor olacak. Pencerenin alt kısmından “Korunan uygulamalar” seçeneği üzerine dokunun.
uyglmz-366x650.jpg

Burada sizden herhangi bir şifre oluşturmanızı isteyecek. Oluşturacağınız şifreyi bu bölüme ger girdiğinizde uygulamaları gizleyip görünür yapmak için güvenlik olarak kullanacaksınız. Unutmazsanız iyi olur
Ben yine de unuturum diyorsanız sağ üst bölümde bulunan klavye işaretine dokunun. Açılan menüde e posta adresinizi girerek şifrenizi unutma ihtimaline karşı önlem alabilirsiniz.
uygulmZ-366x650.jpg

Şifrenizi oluşturduktan sonra sizi cihazınızda bulunan uygulamaların yer aldığı bir pencere karşılacak. Burada uygulama menüsünde görünmesini istemediğiniz uygulamaların yanında bulunan kutucukları işaretleyin.
Screenshot_20160109-191413-366x650.png

Şimdi geri çıkıp uygulama menüsüne dönün ve uygulamanın gizlenip gizlenmediğini kontrol edin.
Screenshot_20160109-191419-366x650.png

Gizlediğiniz uygulamaları tekrar görünür yapmak için tekrar aynı adımları izleyerek ilgili menüye ulaşın ve görünür yapmak istediğiniz uygulamanın yanındaki işareti kaldırın.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Google'ın mobil işletim sistemi Android'in, 2015 yılı Şubat ayı dağılım oranları açıklandı. Peki, Android 6.0 Marshmallow kullanım oranları ne?


android-marshmallow-update-970-80.jpg
Telefon üreticilerinin büyük bir kısmının amiral gemileri içinAndroid 6.0 Marshmallow güncellemesini yayınladığı bu günlerde, Google tarafındanŞubat ayı Android dağılım oranları açıklandı..
Android 6.0 Marshmallow yüzde 1 seviyesini aştı!

Akıllı telefon üreticilerinin güncellemeleri vermesi ile birlikte hızlandırdığı bu süreçte Android 6.0 Marshmallow’un kullanım payı %1,2 oranına yükseldi.
Android 4.4 KitKat tahtı bırakmıyor!

Liderliğini koruyan Android 4.4 KitKat sürümü bir önceki rapora göre %1,1 gerileyerek %35.5 kullanım oranına sahip oldu.
Android 4.1.x Jelly Beansürümü %23,9, Android 4.0.x Ice Cream Sandwichsürümü %2.5, Android 2.3.x Gingerbreand sürümü %2.7 ve Android 2.2 Froyo sürümü ise %0.1 dağılım oranı ile yok olmaya doğrugidiyor.
android-distribution-february-2016.jpg


 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android 6.0.1 Marshmallow güncellemesi ile sisteme eklenen yeni emojileri Android 5.0 Lollipop ve Android 4.4 KitKat sürümlerinde de kullanabilirsiniz. Peki, bu nasıl olacak?

android-emoji-1454580286.jpg
iOS 9.1 güncellemesi ile birlikte Unicode'a yeni eklenen emojiler iOSekosistemine dahil edilmişti. Google da Apple'ın bu hamlesinden sonraAndroid 6.0.1 Marshmallow güncellemesini yayınlayarak yeni emojileri Android'e eklemişti.
Yeni emojilerin sadece Android Marshmallow güncellemesine sahip olan cihazlarda görünme handikabı, Textra SMS ile tarih oluyor.
Android 6.0.1 Marshmallow emojileri Textra SMS'te

Emoji odaklı güncelleme alan Textra SMS uygulaması, 1.600'ün üzerindeUnicode 7.0 ve 8.0 emojilerini Marshmallow güncellemesini almayan Android cihazlara da getiriyor.
Marshmallow dahil olmak üzere Android Lollipop ve Android KitKatsürümlerinde Textra SMS ile yeni emojileri kullanabilirsiniz.
Textra SMS uygulamasının WhatsApp gibi kendi içerisinde anlıkmesajlaşma hizmeti sunmadığını, sadece telefonunuzdaki önyüklü olarak gelen SMS uygulamasının yerini aldığını belirtelim.
Textra SMS uygulamasını indirmek için tıklayın
emoji.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
marshmallow_20151013-103147-w782.png

1. Cihazınız çok eski ve güncellemeyi almayacak

Bu haberi genelde kimse duymak istemez ama ne yazık ki cihazınız bu güncellemeyi almak için fazlasıyla eski ve Android Marshmallow güncellemesini almayacak. Ne kadar haksızlık olsa da bu piyango bazen sadece iki yaşında olan cihazlara dahi vurabiliyor. Eğer cihazınız 2013 ya da daha öncesinde çıktıysa ve Nexus 5 de değilse Android 6.0 Marsmallow alma ihtimali oldukça düşük.
Nokia-phones-android-w782.jpg
© Nokia2. Cihazınız pek de yeni değil ve güncelleme sırasında gerilerde

En son çıkan amiral gemileri genelde Android güncellemesini de ilk alanlar oluyor. Eğer cihazınız iki yıldan eski değilse fakat en son çıkan modeller arasında da yer almıyorsa bu güncellemeyi niçin hala bekliyor olduğunuzu açıklayabilir. Bu durumda sabır diyoruz çünkü eski olmayan cihazların neredeyse hepsi güncellemeyi alacak.
3. Operatörünüz çok hızlı değil

“Arkadaşlarım aldı bende hala yok aynı cihazı kullanıyoruz” probleminin kaynağında genelde operatörler yatar. Türkiye’de aslında çok görmesek de özellikle Amerika’da Verizon güncellemeleri herkesten önce dağıtarak isim yapmıştır. Bizim de ülkemizde yaşanacak birkaç günlük gecikmelerin sebebi bu olabilir.
android-60-marshmallow-hero-devil-2-w782.jpg

4. Güncelleme ülkenize henüz gelmemiş olabilir

Güncellemeler, tüm bölgelerde aynı anda çıkmıyor. Bu yüzdendir ki mesela Polonya güncellemeleri genelde daha önce alıyor. Evet, güncellemeyi önce almak iyi fakat geç almanın da bir artısı var çünkü genelde geç gelen güncellemelerde ilk etapta görülmüş olan problemler çözülmüş ve yer almıyor oluyor.
5. Belki güncelleme geldi de siz görmediniz

Aramızdan bazılarının güncellemeyi kendi görmedikleri için henüz almadıklarına eminim. Bazen güncelleme bildirimleri gözden kaçabiliyor ve bunu gidip kendiniz düzeltmek zorunda oluyorsunuz. Bunun için “Ayarlar” bölümüne girin ve “Cihaz hakkında” bölümüne göz atın. Burada güncellemenin gelip gelmediğini görebilir, gelmişse indirebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Bir zamanların popüler cihazlarından ve Bada işletim sistemine sahip olan Samsung Wave serisi için Android 6.0 Marshmallow yayınlandı.
images

Android öyle bir işletim sistemidir ki telefon, tablet, saat ve hatta otomobillere bile yüklenebiliyor. Tabi bu, açık kaynak kodlu olmasından gelen bir özellik olduğunu söyleyebiliriz ve bu sayede çok sayıda cihaza portlanabiliyor.
Çok sayıda cihaz üreticisi Android’i cihazlarında kullanıyor. Ancak özellikle Samsung Android’e rakip olmak için mi bilinmez ama Bada adında bir işletim sistemi geliştirdi. Tabi Bada’dan vazgeçip Tizen’le yola devam etmeye karar verdi ama başarılı oldu mu şimdiye kadar?
Yaklaşık 5 yıl önce Samsung Bada işletim sistemine sahip Wave serisi cihazlarını piyasa sürdü ve kısa sürede bu cihazlar popüler hale geldi. Tabi Bada, Android gibi özgür bir işletim sistemi değildi. Kısıtlamalar mevcuttu, zaman zaman küçük sorunlar ortaya çıkıyordu ve stabil değildi. Bunun yanı sıra da uygulama geliştiricileri Bada’ya gereken ilgiyi göstermediler.
images

Dünyaca ünlü xda-developers sitesindeki bir grup geliştirici Samsung Wave cihazına Android yüklemeyi başardı. Biraz daha detaydan bahsedelim. Samsung Wave cihazının zamanında piyasada Samsung Galaxy S cihazı da bulunuyordu. Samsung Wave ve Galaxy S cihazları donanımsal olarak birbirlerine benzediklerinden Galaxy S’in kernel kodları Wave cihazlarında kullanıldı ve Bada cihazlarında Android mümkün hale geldi.
Başarılı bir çalışmadan sonra, son sürüm Android 6.0 Marshmallow romu Wave için yayınlandı.
images
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung, Galaxy Note 5 için Android 6.0.1 Marshmallow güncellemesinin dağıtımına başladı. Peki, Android 6.0.1 Marshmallow Galaxy Note 5 üzerinde nasıl görünüyor?

galaxy-note-5-update.jpg
Android 6.0 Marshmallow güncellemesi çıktıktan 5 ay sonra amiral gemisi modellerine güncelleme vermeye yavaş yavaş başlayan Samsung, diğer Android telefon üreticileri gibi çok eleştirilmişti. Samsung bu konuda daha fazla beklememek için bugün bir güncelleme yayınladı.



Note 5 için Android 6.0.1 Çıktı!

Samsung, Galaxy Note 5 için Android 6.0.1 Marshmallow güncellemesini bugün dağıtmaya başladı.
Android 6.0.1 Marshmallow güncellemesi Türkiye kullanıcıları ile geç de olsa buluştu Peki, Android 6.0.1 yüklü Galaxy Note 5 nasıl görünüyor?



Galaxy Note 5 için Android 6.0.1 Marshmallow güncellemesini Ayarlar>Cihaz Hakkında>Yazılım Güncelleme bölümünden kontrol edebilirsiniz.
Galaxy Note 5 için Android 6.0.1 Marshmallow güncelleme ayrıntıları

- Yeni TouchWiz, gelişmiş kullanılabilirlik ve güncellenmiş bir görsel tasarıma sahiptir.
- Quick connect sayesinde bağlı olduğunuz cihazları ve önceki bağlantılarınızı görerek yakındaki cihazları kolaylıkla bulabilir ve bunlara bağlanabilirsiniz.
- Parmak izi, güçlü bir koruma yöntemidir. Parmak izi eklemek için alternatif bir kilit açma yöntemi (desen, PIN veya şifre) gereklidir.
- Gelişmiş güç tasarrufu modu, arka plan verilerini kısıtlayarak pil ömrünüzü uzatır.
- Yeni titreşim modeli konsepti uygulandı.
- Şu öğenin ayarları sıfırlandı: Tema, E-posta, Simge/Widget.
Boyut: 1385,61 MB
note-5-android-marshmallow.jpg

Eğer güncelleme görünmüyorsa buradan Android 6.0.1 ROM'unu indirip yükleyebilirsiniz. Ancak size tavsiyemiz güncellemenin OTA üzerinden sunulmasını beklemeniz yönünde olacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Galaxy S6 Edge+ Marshmallow Sürümü Türkiye'de yayınlandı
Samsung Galaxy S6 Edge+ Android 6.0 Marshmallow güncellemesi Türkiye'de başladı.
1443795226_android.jpg

Android’in son sürümü Android N tanıtıldı ancak yüksek özellikli telefonların bir kısmı halen Android 6.0 Marshmallow sürümünü bekliyor. Bunlardan biri Galaxy S6 Edge+.

Galaxy S6 Edge+ geçtiğimiz yıl Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge tanıtıldıktan birkaç ay sonra tanıtılmış ve Galaxy S6 Edge’in phablet versiyonu idi. Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge Android Marshmallow güncellemesi Avrupa için başlamıştı ama Türkiye’de henüz kullanıcılara sunulmadı. Şimdi de Galaxy S6 Edge+ güncellemesi Türkiye için başladı.

1458674378_33968726-47d5-4fbd-b64a-f14b67d24d80.jpg


Galaxy S6 Edge+, Android 6.0 Marshmallow güncelleme sonrası TouchWiz arayüzüne eklenen animasyon ve efektler arayüzü daha modern bir yapıya bürürken, kamera tarafında da önemli iyileştirmeler gerçekleşecek. Güncelleme kapsamında RAW formatında fotoğraf çekme seçeneği, Pro modunda deklanşör hızını ayarlama, yenilenen güç tuşu menüsü, kilit ekran uygulama kısayollarını özelleştirme seçeneği, hızlı Ayarlar paneli için yeni renk seçeneği, hızlı şarjı etkinleştirmek ya da devre dışı bırakmak için yeni bir seçenek ve klasör içerisinden doğrudan klasöre uygulama ekleme özellikleri yer alıyor.

1458674405_4b452c91-867e-4e98-ba9b-3b7cd41de0f0.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android_Platorm.jpg


Samsung, Galaxy Note 4 kullanıcılarının merakla beklediği Android 6.0.1 güncellemesini yayınladı. Peki, Galaxy Note 4'e Android 6.0 Marshmallow nasıl kurulur? Detaylar


galaxy-note-4.jpg
Samsung 2014 yılı tepe modellerinden Galaxy Note 4 için Android 6.0.1 Marshmallow güncellemesini Polonya’da başlattı. Amerika ve Hindistan’da da Galaxy Note 4 kullanıcılarıyla buluştuğu bildirilen güncelleme 1.3GBbüyüklüğünde.
Dağıtım işlemi OTA (şebeke) ve Kies üzerinden gerçekleşen yeni yazılım ülkemizde daha önce Polonya ROM’u kullanan Note 4 sahipleri tarafından tecrübe edilmeye başlandı.





Galaxy Note 4’e daha modern bir TouchWiz kullanıcı arayüzü getirenAndroid 6.0.1 güncellemesi pil verimliliğinin yanı sıra Google’ın sisteme dahil ettiği en yeni güvenlik yamalarını da içeriyor.
Galaxy Note 4 Android 6.0.1 güncellemesi muhtemelen önümüzdeki haftalarda ülkemiz kullanıcıları için dağıtıma sunulacak. Ancak dilerseniz öncesinde Odin aracılığıyla yeşil robotun en güncel sürümünü telefonunuza yükleyebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki yükleme talimatını göz atabilirsiniz.
basliksiz-1-1460113249.jpg

Yükleme talimatına geçmeden önce; yapacağınız işlemin telefonun garanti koşullarını hiçbir şekilde etkilemeyeceğini belirtelim. Söz konusu firmawareSamsung tarafından yayınlanan resmi bir yazılımdır. Ayrıca yükleme talimatındaki adımları uygularken dikkatli olmanız noktasında sizi uyarıyoruz.
Yükleme işlemi öncesi bir hatırlatma daha yapalım; Polonya için yayınlanan ROM’u yüklediğiniz takdirde telefonda yer alan dosya ve diğer içerikleriniz silinmeyecek, ancak her ihtimale karşı yedekleme yapmanızı öneririz. Ayrıca yükleme işlemi sonrası telefonu sıfırlamanız kullanıcı deneyimini artırmaya yönelik önemli bir adım olacaktır.
Android_Platorm.jpg


Galaxy Note 4 Android 6.0.1 Yükleme Talimatı

1-Öncelikle buradan ya da buradan (üyelik gerekiyor) Polonya için yayınlanan Android 6.0.1 ROM’unu indirin.
2-Buradan Odin ROM yükleme aracını indirin. (3.7.10 en güncel sürüm)
3-Bilgisayarınıza indirdiğiniz ROM ve Odin dosyalarını ZIP’ten çıkararak masaüstünde açtığınız bir klasöre taşıyın.
4- Galaxy Note 4 telefonunuzu kapatın. Home + Güç (açma/kapama) + Ses Kısma tuşlarına aynı anda basarak Download modunu açın. Karşınıza gelen uyarıyı ses yükseltme tuşuna basarak geçebilirsiniz. Ses yükseltme tuşuna bastıktan sonra Download modu karşınıza gelecektir.
samsung-galaxy-note-4-download-mode.jpg

5- Odin uygulamasını açın. Telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağlayın. İlk defa bağlıyorsanız bir süre Driver’ların yüklenmesini bekleyin. Dilerseniz direkt buradan Samsun Mobile Driver'ı indirip kurabilirsiniz.
6-Telefon ve Odin arasındaki bağlantı sağlandıktan sonra indirdiğiniz ROM dosyasını (tar ya da md5 uzantılı tek dosyayı) Odin üzerinde yer alan APbölümüne yerleştirin. ID:COM yazan bölümün altındaki kutucukta com port numarası belirecektir.
Hatırlatma: Odin üzerinde re-partition bölümü işaretli olmayacak.
odin-ap.jpg

7- Start butonuna tıklayın ve ROM’un yüklenmesini bekleyin. Yükleme işlemi 4-5 dakika kadar sürecektir. Ayrıca ilk açılış her zamankinden daha uzun sürecektir.
Hatırlatma: Yükleme işlemi sonrası Galaxy Note 4 açılış ekranda kalıyorsa, telefonunuz kapatıp Recovery moduna (Ses Açma + Home + Güç tuşuna basılı tutun, Galaxy Note 4 logosu ekrana gelir gelmez tuşlara basmayı bırakın) alın. Karşınıza çıkan menüden Wipe Data Factory Resetseçeneğine ses kısma tuşu yardımıyla gelin ve Güç tuşuna basın. İşlemi onaylamak için YES seçeneğini seçin. İşlem tamamlandıktan sonra “Reboot System Now” seçeneğine gelin Güç tuşuna basarak telefonu yeniden başlatın.

Android_Platorm.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst