gittigidiyor

İOS Android'de Stagefright 2.0 Açığı Şoku!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android telefonları etkileyen Stagefright güvenlik açığı yeniden ortaya çıktı. Stagefright 2.0 güvenlik açığı hakkındaki detaylar ve korunmak için yapılacaklar

stagefright-2.jpg
Android platformu geçtiğimiz ay Stagefright güvenlik açığı ile çalkalanmıştı. 1 milyarın üzerindeki Android telefonu etkileyen bu açık için üreticiler kolları sıvamış ve güncellemeler ile Stagefright açığını kapatmayı başarmıştı.
Stagefright Açığı Nedir?

Stagefright güvenlik açığı hackerların MMS mesaj üzerinden Androidcihazlardaki tüm bilgilere ulaşmasını sağlıyordu. 1 milyarın üzerindekiAndroid telefonu etkileyen bu açık tam kapatıldı derken yeniden ortaya çıktı.
Stagefright 2.0 açığı daha güçlü!

Stagefright’in ilk sürümü genelde MMS üzerinden bulaşıyordu. AncakStagefright 2.0 güvenlik açığı, Web sitelerine yerleştirilmiş zararsız görünen URL adreslerinden,şifresiz Wi-Fi ağlarından ve 3. Parti medya vesosyal uygulamalarından Android telefonunuza bulaşabiliyor.Stagefright 2.0 temelinde yine Stagefright’ın yapıtaşlarını taşıyor. Stagefright 2.0 sayesinde hackerlar Android cihazlardaki tüm bilgilereerişim sağlayabiliyor. Stagefright 2.0 güvenlik açığının 1.4 milyarın üzerinde Android cihazları etkileyeceği söyleniyor.
Stagefright 2.0 açığından nasıl korunacağız?

Stagefright 2.0 güvenlik açığından korunmak için Google Play Store harici hiçbir yerden APK. dosyası yüklemeyin. APK. dosyaları kolayca modifiye edilerek hackerların Stagefright 2.0 açığından faydalanmasına neden olur. Güvenli olmayan linklere tarayıcınızdan tıklamayın. Web tarayıcınızınçerezlerini sık sık silin.
stagefright-2-1443717478.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst