gittigidiyor

İOS Malware iOS Cihazlarını Tehdit Ediyor

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
YiSpecter isimli yeni malware Apple cihazlarını tehdit ediyor. Bu malware iOS işletim sistemli cihazları bozarken spam uygulamaları da beraberinde kuruyor.


yispecter.jpg
Siber güvenlik firmalarından olan Palo Alto Networks, yaptığı açıklamada yeni bir kötü amaçlı yazılım tespit ettiklerini duyurdu. YiSpecter olarak adlandırılan bu yararlı yazılım özel API’ler (Uygulama Arayüzleri) kullanarak iOSişletim sistemli cihazlara büyük zararlar verebiliyor.
Yispecter isimli malware, telefonunuzu bozarken aynı zamanda istenmeyen (spam) uygulamaları da cihazınıza kurarak telefonunuzun yavaşlamasına neden oluyor. Sadece istenmeyen (spam) uygulamaları cihazınıza kurmakla kalmayan bu yazılım aynı zamanda kullandığınız uygulamalar da tam ekranreklam gösterimlerine,Safari’deki yer imlerinizin ve arama moturu ayarlarınızın bozulmasına neden olabiliyor. Tüm bunların yanı sıra en önemlisi de sizin kullanıcı verilerinizi çekerek bunları kullanabiliyor.
Palo Alto Networks firmasının yaptığı açıklamaya göre YiSpecter isimli malware, özellikle Jailbreakli cihazlara bulaşırken Jailbreak’siz cihazlara bulaşabiliyor. Kullanıcılar bu yazılımı temizlemek için cihazını sıfırlasalar bile ilerleyen zamanlarda yeniden bulaşma olasılığı mevcut.
ios8-iphone6.jpg

Özellikle Çin ve Tayland da yaşayan kullanıcıları uyaran siber güvenlikfirması bu tür zararlı yazılımların cihazlarınıza bulaşmaması için güvenmediğiniz , kaynağı belli olmayan ve illegal olan uygulamaları yüklememeniz için de net bir uyarı yapıyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst