gittigidiyor

İOS [ Windows ] Android [6.0.1] Marshmallow Nasıl Kurulur?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-bilgisayara-android-6-0-marshmallow-nasil-kurulur-705x290.jpg


Windows işletim sistemi kullanan bilgisayarınıza Android 6.0 Marshmallow sürümünü kurmanız için adım adım rehber hazırladık.

android-operating-system-1-638.jpg


@mehmetkarahanlı@

Android-apps-Windows.jpg

Birçok mobil oyunseverin özellikle takıntılı olduklarıClash of Clans vb. oyunlar için bilgisayardan oynamanın yöntemlerini arıyor. Genellikle BlueStacks'ı tercih eden kullanıcılar son dönemde Remix OS'i de deneyimlemeye başladı. Fakat bu iki yazılımın tam manasıyla stabil olmaması sebebiyle kullanıcılar sıkıntılar yaşayabilmekte. Peki ya direkt olarak Windows PC'nizde depolamanızdan bir bölüm açıp PC'nize yüklü bir Android 6.0

androidwp-calistirma-manset_640x360.png


Marshmallow kullanmaya ne dersiniz?


Eğer direkt olarak bilgisayarlarında bir işletim sistemi olarak Android'i kullanmanız için adım adım neler yapmanız gerektiğini anlatacağız. Biraz zorlu olan yöntemde adımları dikkatli ve doğru bir şekilde yaparsanız sorun olmayacaktır. Fakat olası sorunları da yorumlarda belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Blue-Stacks.png


Şimdi ise adım adım bilgisayarımıza Android 6.0 Marshmallow'u kurmaya başlayalım;
1) Android x86 Kaynağını İndirin


1.png


Buradaki bağlantıya tıklayarak Android x86 kaynağını indirerek ilk adımımıza başlıyoruz.
2) Bir 8GB Ya Da Daha Yüksek Depolama Alanına Sahip USB Belleğinizi Formatlayın


2.PNG


Burada formatlarken dikkat etmeniz gereken şey FAT32 biçiminde format atmanız olacak.
3) UNetbootin'i İndirin


3.png


Burada bulunan adres üzerinden UNetbootin'i bilgisayarınıza indirin
4) Windows'un Arama Kısmından "Sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir"i Bularak Çalıştırın


4.png


Arama kısmına genellikle "sabit disk" yazmanız bulması için yeterli oluyor. Eğer ingilizce kullanıyorsanız "Create and format hard drive partitions" olarak karşınıza çıkacak.
5) Disk Yönetimi Aracından Yer Açın


5.png


Bunu yapmak için açılan"Disk Yönetimi" bölümünde yer açmak istediğiniz sabit disk adınıza sağ tıklayarak "Birimi Küçült" diyerek 64000 MB yani 64GB yer açın.
6) GParted Dosyasını İndirin


6-1.png


Artık Android için 64GB depolama alanınız var ve şimdi sırada buradaki bağlantıdan GParted dosyasını bilgisayarınıza indirin.
7) İndirdiğiniz UNetbootin'i Kullanma Zamanı


7-1.PNG


İndirip kurduğunuz UNetbootin'i açarak GParted üzeirnden indirdiğiniz "gparted-live-0.xx.x.x.i686.iso" adındaki iso dosyasını formatladığınız USB belleğinize yazın. Eğer bir uyarı çıkarsa "Yes" diyerek geçin.
8) Bilgisayarınızın Boot Menüsüne geçiş yapın.


8-1.JPG


Bunun için önce bilgisayarınızı yeniden başlatıp ilk cihaz ya da anakart adı gözüktüğünde seri bir şekilde F12'ye basarak boot menüye gelebilirsiniz. Açılan menüde boot etmeniz gereken USB belleğinizi klavyenin yön tuşları ile seçerek boot işlemini başlatın.

8-2.JPG

9) Ve Kurulum


9-1.JPG


Açılan ekranda GParted Live kısmını seçerek işleme devam edin. Bundan önce herhangi uyarılar çıkarsa evet diyerek geçebilirsiniz. Devamında GParted açıldığında Sırasıyla GParted > Devices > /dev/sdb seçeneklerini seçerek yeni menüde "unallocated" yazan bölüme sağ tıklayıp "New" seçeneğini işaretleyin.

9-2.JPG


Açılan ekranda "File system" kısmının "ext4" olduğundan emin olarak "+Add" diyerek devam edin. Ekran gittiğinde arkada kalan ekrandan "Apply" diyerek işleminizi onaylayın. Ardından USB belleğinizi çıkartıp bilgisayarınızı yeniden başlatın.

9-3.JPG

10) Yeniden UNetbootin Kullanımı


10.PNG


Şimdi ise Android x86 dosyasını kuracağız bunun için bilgisayarınız açıldıktan sonra UNetbootin'i tekrar açarak bu sefer "android-x86-6.0-20151202.iso" dosyasını yeniden USB belleğinize yazdırın.
11) Son Aşama


11-1.JPG


Artık son kurulum noktasına gelebiliriz. Yeniden "boot menü"ye bilgisayarınızı yeniden başlatarak gelin. Buradan tekrar"USB HDD" ya da "Generic USB Flash Drive" yazan seçeneğe tıklayın. Eğer sizde açılan listede UEFI hali varsa onu seçin.

11-2.JPG


Bir sonraki ekranda ise artık Android kurulum ekranını göreceksiniz. Bu açılan ekranda "nstallation Android-X86" diyerek kuruluma başlayın. Diğer ekranda ise "ext4" yazan bölümü seçmeyi unutmayın.

11-3.JPG


Burası önemli; ext4'ü seçtikten sonra "Do not format" yazan seçeneği seçmeniz kesinlikle gerekli. Eğer diğer seçeneklerden birini seçerseniz tüm işlemi hatta bilgisayarınızı mafedersiniz. İlk çıkan ekranda install etmek için soruyor. Bunda ext4'ü seçin. Ardından sda3 format için soru geliyor, bunda "Do not format" diyeceksiniz.

11-4.JPG


Do not format dedikten sonra gelen ekranda 3 kere YES diyerek 4. seçenekte format sorusu geldiğinde NO demeyi unutmayın. Burası da oldukça önemli. Format attırmamanız gerekiyor. Çıkan popupları dikkatli okuyun.

11-5.PNG


Ardından tekrar bir soru gelecek ve buna Yes diyerek kurulumu bekleyiniz. Birkaç dakika sürecek. SizeRun Android-x86 ve Reboot seçenekleri olan soru çıktığında ise USB belleğinizi çıkartarak Reboot diyip bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz.
12) Android İşletim Sisteminizi Güle Güle Kullanın!


12-1.PNG


Artık işlem tamam, eğer adımları dikkatlice okuyup yerine getirdiyseniz sisteminizde artık bir de Android sürümü bulunuyor. Bilgisayarınızı her açılışta karşınıza 4 farklı seçenek çıkacak. Android olarak başlamak isterseniz ilk sıradaki Android-x86 olanını ve Windows'a geçmek isterseniz ise son sıradaki Windows'u seçerek hangi işletim sistemini kullanacaksanız onu seçebilirsiniz.

12-2.JPG


Artık Android işletim sisteminiz hazır! Güle güle kullanın!
Android-iOS-Windows-Phone-flagship-devices_ft.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android_Platorm.jpg


Microsoft geçen ay Android kullanıcılarının hizmetine sunduğu Hub Keyboard adlı klavye uygulamasını bu defa iOS platformu için yayınlandı.


hub-ios.jpg
Microsoft, Android ve iOS tarafındaki yoğun kullanıcı kitlesini hedef alan uygulamalar yayınlamayı sürdürüyor. Yazılım devinin şubat ayında Androidkullanıcıların hizmetine sunduğu “Hub Keyboard Önizleme” adlı klavye uygulaması bu defa iOS platformu için kullanıma sunuldu.





Android_Platorm.jpg





Android kullanıcılarıyla önizleme sürümünde tanışan uygulama, iOS tarafına 1.0 numaralı sürüm yani daha kararlı bir yapıda yayınlandı. Ancak buna rağmen klavyenin Android sürümü daha fazla fonksiyon taşıyor. iOSkullanıcıların ücretsiz olarak yararlanacağı klavye uygulaması, günlük kullanımda sık sık e-posta veya kısa mesaj yoluyla bilgi paylaşan kullanıcılar için ideal bir kullanım kolaylığı sunuyor.
hub.jpg

Office 365 hesabı kullanarak Onedrive ve SharePoint belgelerine, ayrıca rehber kayıtlarına erişebilen klavye içerik gönderimini kolay bir hale getiriyor. Çeviri özelliği de bulunan klavye içerik kopyala-yapıştır noktasında ise Android sürümü kadar fonksiyonlu değil.
hub_ios_android.jpg

Microsoft bünyesinde çalışan ve daha çok deneysel çalışmalar sergileyen“Garage Group” tarafından geliştiren Hub Keyboard şimdilik sadece İngilizce dil desteğine sahip. Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre dil desteğinin artırılması noktasında çalışmalar sürüyor. Hub Keyboard klavye uygulamasını buradan indirebilirsiniz.
Android_Platorm.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung, Android 6.0 güncellemesinin dağıtım işlemini sürdürüyor. Güney Koreli üretici bu defa Exynos işlemcili Galaxy S5 için en güncel Android sürümünü yayınladı.


s5_b1s2_1280-1465193891.jpg
Nisan ayında Galaxy S5 akıllı telefonun Qualcomm işlemcili sürümü içinAndroid 6.0.1 güncellemesini yayınlayan Samsung, bu defa telefonun SM-G900H diğer ifadeyle Exynosişlemcili modeli için Marshmallowgüncellemesini dağıtıma sundu.
Ülkemizde her ne kadar Galaxy S5’in Qualcomm işlemcili modeli yaygın şekilde satışa sunulsa da, Exynos işlemcili Galaxy S5 de paralel ithalat yoluyla ülkemize giriş yapmıştı.







Galaxy S5 kullanıcıları, Kies ve OTA (şebeke) üzerinden dağıtımı sağlanan güncellemeyi “Ayarlar>Cihaz>Hakkında>Yazılım Güncelleme” yolunu izleyerek telefonlarına indirebilirler.
1-1465193456.jpg

Galaxy S5 Android 6.0 güncellemesi neler getiriyor?

Android 6.0.1 güncellemesi öncelikle Galaxy S5’e yepyeni bir TouchWizkullanıcı arayüzü getiriyor. Google’ın Marshmallow sürümüne dahil ettiği gelişmiş uygulama izinleri, güvenlik iyileştirmeleri ve Doze Modu sayesinde pil verimliliği güncelleme kapsamında yer alan başlıca yenilikler arasında yer alıyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst