gittigidiyor

iPhone 5se ve iPad Air 3 Hangi İşlemciyi Kullanacak?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple'ın çok kısa bir süre sonra tanıtması beklenilen, yeni iPhone ve iPad modelinin satış tarihi ortaya çıktı. İşte iPhone 5se ve iPad Air 3 modellerinde yer alacak işlemci!


iphone-5se-islemci.jpg
2015 yılının başlarında ortaya çıkan, Apple’ın uzun zamandır beklenilen uygun fiyat etiketine sahip akıllı telefonu 4 inçlik iPhone 5se ve iPad Air 3’ün tanıtım tarihi geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Bu tarih yaklaştıkça cihazlarla ilgili sızıntılarda her geçen gün artıyor.
iPhone 5se ve iPad Air 3 modelleri Apple A9 işlemcisi ile gelecek!

Merakla beklenilen iPhone 5se ve iPad Air 3 modelleri, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bilgiye göre 15 Mart tarihinde resmen tanıtılacak. Tanıtım tarihi gittikçe yaklaşırkenBloomberg tarafından yayınlanan bir raporda ise modellerle ilgili yeni bilgilere yer verildi.
apple-a9.jpg
Bloomberg tarafından yayınlanan bu rapora göre iPhone 5se, iPhone 6sailesinde kullanılan Apple A9 işlemcisinden gücünü alacakken iPad Air 3ise Apple A9X işlemcisinden gücünü alacak. Ayrıca bu raporun 9to5Mactarafından da onaylandığını söyleyelim.
Tasarımsal açıdan ise iPhone 5s ile benzer olması beklenilen iPhone 5se,maalesef 3D Touch özelliğine sahip olmayacak. Ancak NFC, Apple Pay ve Live Photos gibi özellikler 4 inçlikiPhone 5se modelinde yer alacak.
Raporda iPad Air 3 hakkında ise Apple Pencil, iPad Pro modelinde olduğu gibi dört adet hoparlör, LED flaşlı arka kamera ve Smart Connectordesteğinin yer alacağı belirtiliyor. 15 Martta duyurusu gerçekleştirilecek olan cihazların piyasa çıkış tarihi içinse 18 Mart Cuma günü işaret ediliyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst