gittigidiyor

iPhone 7 Safir Ekranla mı Gelecek?

mekanik06

Aktif Üye
Katılım
21 Eyl 2015
Mesajlar
575
Tepkime puanı
5
Puanları
18
Konum
Avusturya
Apple'ın uzun zamandır konuşulan, iPhone modellerinde kullanacağı safir ekran ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. İşte iPhone 7 ve safir ekran olasılığının yeni detayları!

intro_1-iphone-7-safir-ekranla-mi-gelecek-sdn-2015.png
Apple’ın, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerini tanıtmasından önce, ciddi anlamda safir ekranlı yeni bir iPhone modeli kullanacağı konuşuluyordu. Üstelik bu konuşmalara sızıntı görseller bile dahil olmuştu.
:: iOS 9.2 Public Beta 2 Yayınlandı!

Nitekim Apple, iPhone 6 ve yeni modeli iPhone 6s ile de safir ekran kullanımına henüz başlamadı. Böylece beklentiler de, iPhone 7 tarafına kaymış oldu.
Yeni yaşanan bir gelişmeye göre ise Apple’ın, iPhone 7 modellerinde kullanmak istediği safir ekran, şimdilik rafa kalkmışa benziyor!
iPhone 7 ile safir ekran gelmeyebilir!

news_1-iphone-7-safir-ekranla-mi-gelecek-sdn-2015.png

Bilindiği gibi Apple’ın daha önce, iPhone 6 için safir ekran üretimi noktasında GT Advanced isimli firma ile anlaşma sağladığı ve testleri geçen örneklerden sonra ciddi sayıda sipariş verdiği aktarılıyordu.
WSJ tarafından aktarılan yeni bilgilere göre ise Apple, söz konusu verdiği safir ekran siparişlerini, beklentilerine uymadığı gerekçesiyle reddetti. Bu reddetme karşısında GT Advanced, elindeki ciddi safir ekran stoklarına başka alıcı bulamadı ve nitekim GT Advanced, iflas bayrağını çekmiş oldu.
news_2-iphone-7-safir-ekranla-mi-gelecek-sdn-2015.png

Yine WSJ tarafından aktarılan bilgilere göre; 2014 yılından bu yana GT Advanced firması, elindeki stokları eritmeye ve Apple’a geri ödemesi gereken yaklaşık 450 milyon Dolar borcunu toparlamaya çalışıyordu. Ancak an itibariyle görünen o ki GT Advanced, iflasını vermiş durumda.
:: iPhone 7'den İlk Bilgiler Geldi!

Bu gelişmenin ardından, iPhone 7 ile beklenen safir ekran bir süre daha rafa kalkacak. Şu an için Apple’a, olası bir iPhone 7 safir ekranı için tedarik sağlayabilecek safir ekran fırınlarını barındıran başka bir firma da bulunmuyor.
Dolayısıyla Apple, iPhone 7 ile istese dahi, yakın zamanda safir ekran kullanabilecek tedarikçiyi bulamayacak. Şu an için farklı firmaların adı geçiyor olsa da Apple, kaliteden ödün vermeyen bir tedarikçi ve ürün istediği için, 2016 yılında duyurulması beklenen iPhone 7 için safir ekran noktasında, nasıl bir yol izleyecek büyük merak konusu olmuş durumda.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst