gittigidiyor

İşte iOS 15 ile gelen tüm yenilikler

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 15 yayınlandı. iPhone kullanıcıları için yayınlanan iOS 15, Facetime’dan, uzamsal sese; mesajlar ve memojilerden, harita, hava durumu ve Safari’ye; canlı metinden, yenilenen fotoğraflar, bulut abonelik servisi iCloud+’a ve e-posta gizlilik korumasına birçok yeni özelliği beraberinde getiriyor.
Uzamsal ses, Grup FaceTime aramalarında kişilerin sesinin ekranda bulundukları yönden geliyormuş gibi duyulmasını sağlar (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR ve daha yenisi)








- Ses İzolasyonu, sesinizin çok net duyulması için arka plandaki gürültüleri engeller (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR ve daha yenisi)


- Geniş Spektrum, arka plandaki tüm gürültüleri aramanıza dahil eder (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR ve daha yenisi)


- Portre modu, arka planınızı bulanıklaştırır ve sizi odağa yerleştirir (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR ve daha yenisi)

Izgara görüntüsü, Grup FaceTime aramalarında aynı anda altıya kadar kişiyi aynı boyutlu karelerde görüntüler ve o an konuşan kişiyi vurgular


- FaceTime bağlantıları, arkadaşlarınızı FaceTime aramasına davet etmenize olanak tanır; Android veya Windows aygıtlarını kullanan arkadaşlarınız bile kendi tarayıcılarından katılabilir

MESAJLAR MEMOJİ

Sizinle Paylaşılanlar, Mesajlar yazışmalarında arkadaşlarınızın gönderdiği içerikleri Fotoğraflar’da, Safari’de, Apple News’da, Apple Music’te, Apple Podcasts’te veya Apple TV uygulamasında yeni bir bölümde gösterir








- İğnelenen içerikler, seçtiğiniz paylaşılan içerikleri üste çıkarıp Sizinle Paylaşılanlar’da, Mesajlar aramasında ve yazışmanın Ayrıntılar görüntüsünde daha dikkat çekici olmalarını sağlar


- Mesajlar’da gönderilen birden fazla fotoğraf, göz atabileceğiniz bir kolaj veya kaydırabileceğiniz bir fotoğraf yığını olarak görüntülenir


- Memoji çıkartmanızın kıyafetlerini ve şapka veya başlık aksesuarını özelleştirmeye yönelik 40’tan fazla Memoji kıyafet seçeneği ve üçe kadar farklı renk



Devam edecek.....
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın

Fotoğraf koleksiyonları​

Mesajlar'daki fotoğraflar şimdi bir kolaj veya kaydırarak göz atabileceğiniz bir görsel olarak görünüyor. Dokunarak tümünü ızgara şeklinde görüntüleyebiliyor veya hızlı bir Tapback ekleyebiliyorsunuz. Ve birkaç dokunuşla fotoğrafları arşivinize kaydedebiliyorsunuz.

Odak​

Odak özelliği, konsantre olmaya veya uzaklaşmaya ihtiyaç duyduğunuz anda size yardımcı oluyor. Odak seçenekleri listesinden bir Odak seçerek veya dilerseniz kendinize özel bir Odak ayarı oluşturarak sadece almak istediğiniz bildirimlere izin veriyorsunuz. Bu sayede kendinizi tamamen yaptığınız işe adayabiliyorsunuz.

Bildirimler
Bildirimler şimdi yeni bir görünümle sunuluyor. Kişi fotoğrafları ve daha büyük uygulama simgeleri sayesinde bildirimlerin kimden veya nereden geldiğini anlamak artık daha kolay hale getirilmiş.
Harita
Yollar, mahalleler, ağaçlar, binalar ve daha fazlasıyla ilgili ayrıntılarla şehirleri başka bir gözden görmenizi sağlıyor.

Devam edecek....
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Yeni sürüş özellikleri

Harita uygulaması şimdi sürücülere yol ayrıntılarının yanı sıra güncel kazaları ve trafik durumunu görmelerine yardımcı olan yeni bir özel sürüş haritası sunuyor.
Yeni toplu taşıma özellikleri
Toplu taşıma entegrasyonu, yakındaki durakları ve toplu taşıma saatlerini gösteriyor ve sık kullandığınız güzergahları en üste iğnelemenize imkan veriyor. İneceğiniz durağa yaklaştığınızda ise Harita uygulaması size bunu haber veriyor.

Safari

Alt sekme çubuğu
Yeni Safari, denetimlere tek elle ulaşmayı kolaylaştıran ve içerikleri merkezine alan yeni bir tasarıma sahip. Kompakt ve hafif olan yeni sekme çubuğu, kullanıcıların sekmeler arasında geçiş yapabilmeleri için ekranın alt kısmında havada duruyor.

Fotoğraflarda Canlı Metin

Canlı Metin, görsellerdeki zengin ve yararlı bilgileri akıllı bir şekilde seçebiliyor. Bu sayede fotoğrafta vurgulanan metne dokunarak arama yapabiliyor, mail gönderebiliyor veya yol tarifi alabiliyorsunuz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Kamerada Canlı Metin

Canlı Metin özelliği Kamera uygulamasında da çalışıyor. Başka bir deyişle herhangi bir yerdeyken iPhone'unuzun kamerasını bir metne doğru tutarak işinize yarayacak bilgilerle hızlıca işlem yapabiliyorsunuz.


Sağlık uygulamasıyla ilgili güncellemeler

Sağlık uygulamasında yapılan güncellemeler verilerinizi başkalarıyla paylaşmanın yeni yollarını sunuyor. Düşme riskinizi değerlendirmenizi sağlayacak bir ölçüm ve sağlık durumunuzdaki değişimleri anlamanıza yardımcı olacak bir eğilim analizi bunlardan ikisi.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Bizim Devlet erkanı iPhone kullanıyor,BAE de bazı NSA çalışanlarına güvenlik açığı yazılımı geliştirme teşebbüsünde bulundu...Tam tercümesi BAE herzaman için bu telefonlara sızma becerisine sahip....Umarım Devlet bilişim uzmanları bu konuda gerekli önlemleri alırlar....
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst