gittigidiyor

İşte Netflix'in satın aldığı Türk dizileri

cilginyurekli

Aktif Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
57
Puanları
48
Yaş
43
Konum
germany
zleyicilere internet zerinden hizmet veren bir medya salaycs olan Netflix'in, hangi Trk dizilerini ald bildirildi. Netflix'in ald Trk dizileri yle: Leyla ile Mecnun, Suskunlar, Karaday, Ezel, Kurt Seyit ve ura, Dirili Erturul, Flinta, Kaak, Gnl, K Gnei Yunus Emre, Krgn iekler, Ekya Dnyaya Hkmdar Olmaz, Yeter, Kehribar, Eve Dn, Gnlelen, Kertenkele, Huzur Soka, Ak Yeniden, O Hayat Benim, ifte Saadet, Sen Benimsin, Kocamn Ailesi, Kiraz Mevsimi, nadna Ak, Ad Mutluluk...

Ali Eybolu'nun Milliyet gazetesinin bugnk (23 Eyll 2016) nshasnda yaymlanan 'te Netflix'in satn ald Trk dizileri' balkl yazs yle:

Bir tarafta, son yllarda dnyaya ihra ettii diziler ve onlarn ald reytinglerle dikkatleri zerine eken Trkiye...

Dier tarafta, 190’dan fazla lkede 83 milyon abonesi olan internet televizyon a Netflix. Hal byle olunca Netflix, Trk dizilerine ve Trkiye pazarna kaytsz kalamazd. raan’daki toplantda bir araya geldiimiz Netflix’in kurucu orta ve Ynetim Kurulu Bakan Reed Hastings, Trk dizileri iin unlar syledi:

“Son derece popler olan ve dnya apnda tannan Trk dizileri, Trk insannn ne kadar mthi bir hikye anlatcs olduunu gsteriyor. Netflix, bu ieriklerin dnyada tannmasnda etkin bir ekilde yer almay hedefliyor. Dnyada yerel ierik sunduumuz iki lke var; biri Trkiye, dierinPolonya.”

Peki Netflix, imdilik hangi Trk dizi ve filmlerini yaynlamak iin satn ald?

Leyla ile Mecnun, Suskunlar, Karaday, Ezel, Kurt Seyit ve ura, Dirili Erturul, Flinta, Kaak, Gnl, K Gnei Yunus Emre, Krgn iekler, Ekya Dnyaya Hkmdar Olmaz, Yeter, Kehribar, Eve Dn, Gnlelen, Kertenkele, Huzur Soka, Ak Yeniden, O Hayat Benim, ifte Saadet, Sen Benimsin, Kocamn Ailesi, Kiraz Mevsimi, nadna Ak, Ad Mutluluk...

Gnei Grdm, Kelebein Ryas, Recep vedik 4, Dn Dernek 1 - 2 filmlerinin yayn hakkn da satn alan Netflix, platformuna zel dizi de yaptracak Trk yapmclara, ama 2017 ylnda. Ayrca yeni Trk dizileri de satn alacak.
Abonelerine bir dizinin btn blmlerini pe pee izleme olana sunduklar iin “uykusuz insanlar” yarattklarn vurgulayan Hastings, Trkiye’de orijinal dilin yan sra Trke yaynlar iin aylk yelik cretini 15.99 TL olarak belirlediklerini syledi.

Netflix’in kurucu orta ve Ynetim Kurulu Bakan Reed Hastings, “Trkler mthi hikye anlatcs” dedi.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst